Explore for Media Intelligencen käytön aloittaminen

Explore for Media Intelligence on Meltwaterin kattava uutisten ja sosiaalisen median kuuntelu- ja analyysialusta.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty tällä viikolla

Halusitpa sitten pitää silmällä brändiäsi, tutkia kilpailijoitasi, seurata kampanjoita tai pysyä ajan tasalla alan aiheista, Explore for Media Intelligence auttaa sinua.

Tämä artikkeli sisältää seuraavat aiheet:

Explore for Media Intelligencen käyttö

Voit käyttää Explore for MI:tä seuraavasti:

1. Siirry vasemmanpuoleiseen siirtymispalkkiin

2. Napsauta Explore

Hakuvaihtoehdot

Kun olet Exploressa, voit valita haluamasi hakutyypin. Sinulla on 4 vaihtoehtoa haun luomiseen Booleanissa:

• Hakukenttä: Luo avainsana- tai yritysyksikköhaku hakupalkin avulla. Tämä sopii erinomaisesti yksinkertaisiin, suoraviivaisiin hakuihin (esim. etsit yrityksesi nimeä yhdessä yhden tai kahden muun avainsanan kanssa). Tämä on myös hyvä paikka aloittaa, jos olet uusi Meltwaterin tai Boolen hakujen käyttäjä.

• Avainsanahaku: Syötä termejä tai lauseita syöttöruutuihin. Järjestelmämme luo sitten haun puolestasi. Tätä vaihtoehtoa suositellaan yksinkertaisiin hakuihin tai niille, joille alusta on uusi.

• Tarkennettu haku: Luo Boolen haku käyttäen AND, OR, NOT ja muita operatoreita tarkempien hakutulosten saamiseksi.. (katso täydellinen luettelo Boolen operatoreista) Tämä sopii parhaiten edistyneille käyttäjille, jotka tuntevat Boolen syntaksin.

• Yhdistetty haku: Luo uusi haku yhdistämällä vähintään kaksi aiemmin luotua tallennettua hakua. Tästä on hyötyä, kun haluat hallita useita hakuja tai yhdistää aiheita nopeasti brändisi tallennettuihin hakuihin. Lue lisää yhdistetyistä hauista.

Kun olet valinnut haluamasi hakutyypin, voit syöttää hakusanat tai Boolen hakua varten. Katsotaanpa seuraavaksi, miten tämä tehdään.

Haun luominen

Yksinkertainen yrityshaku

Voit luoda yksinkertaisen yrityshaun Exploressa kahdella tavalla:

1. Luodaksesi yksinkertaisen yrityshaun hakupalkin kautta

1. Napsauta vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Explore

2. Napsauta Hakupalkkia

3. Anna yrityksesi nimi

4. Napsauta suurennuslasia

5. Uusi näyttö avautuu, joka sisältää hakutuloksesi. Tämä näyttää, milloin yritys on mainittu uutisissa ja somelähteissä viimeisten 7 päivän aikana.

6. Lisää tarvittaessa hakuruutuihin muita termejä:

1. Kaikki nämä - tämä näyttää tulokset vain silloin, kun yritys JA KAIKKI syötetyt avainsanat mainitaan mediassa.

2. Vähintään yksi - tämä näyttää tulokset, joissa yritys ja vähintään yksi syötetyistä avainsanoista mainitaan artikkeleissa/julkaisuissa.

3. Ei mikään näistä - Tämä poistaa kaikki tulokset, joissa mainitaan MIKÄ tahansa syötetyistä termeistä. Tämä on hyödyllistä, jos huomaat paljon epäolennaisia tuloksia (esim. kun etsitään Meltwater, meidän on lisättävä "Iceberg" tähän laatikkoon poistaaksemme ilmaston lämpenemiseen liittyvät tulokset)

2. Luodaksesi yksinkertaisen yrityshaun avainsanahaun avulla

1. Napsauta vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Explore

2. Siirry Avainhakusanahaku-osioon

3. Napsauta Luo

4. Kirjoita yrityksen nimi Kaikki nämä tai Vähintään yksi -tekstiruutuun

5. Kirjoita yrityksen nimi hakukenttään, niin näyttöön tulee luettelo vastaavista ehdotuksista.

1. Kutsumme tätä yritysyksikköhauksi. Tämä on automaattisesti luotu yritysehdotus, joka perustuu Explore-hakupalkkiin kirjoittamaasi tekstiin. Entiteetti yhdistää yrityksen nimen, siihen liittyvät sosiaalisen median tilit, kaupankäyntitunnukset ja visuaalisen sisällön, kuten logot, löytääkseen kaikki olennaiset osumat yrityksestä. Lue lisätietoja artikkelista Yritysyksikköhaun käyttäminen.

6. Valitse yrityksesi

7. Napsauta Etsi

8. Tulokset näyttävät, milloin yritys on mainittu uutisissa ja somelähteissä viimeisten 7 päivän aikana.

9. Lisää tarvittaessa hakuruutuihin muita termejä:

1. Kaikki nämä - tämä näyttää tulokset vain silloin, kun yritys JA KAIKKI syötetyt avainsanat mainitaan mediassa.

2. Vähintään yksi - tämä näyttää tulokset, joissa yritys ja vähintään yksi syötetyistä avainsanoista mainitaan artikkeleissa/julkaisuissa.

3. Ei mikään näistä - Tämä poistaa kaikki tulokset, joissa mainitaan MIKÄ tahansa syötetyistä termeistä. Tämä on hyödyllistä, jos huomaat paljon epäolennaisia tuloksia (esim. kun etsitään Meltwater, meidän on lisättävä "Iceberg" tähän laatikkoon poistaaksemme ilmaston lämpenemiseen liittyvät tulokset)

Yksinkertainen avainsanahaku

1. Valitse vasemmasta siirtymispalkista Explore

2. Siirry avainsanahaku-osioon

3. Valitse Luo

4. Käytä kolmea Avainsana-ruutua määritelläksesi sanat, jotka haluat sisällyttää tai jättää pois hausta (kuten edellä on kuvattu).

1. Näppäimistöllä siirtyminen:

• Siirry näppäimistön Tab-näppäimellä vasemmalta oikealle ruutujen välillä

• Paina Shift+Tab siirtyäksesi oikealta vasemmalle

• Käytä nuolinäppäimiä selataksesi pudotusvalikon vaihtoehtoja (esim. yrityshaku)

• Syötteiden poistaminen askelpalauttimella

2. Hiiren vuorovaikutus:

• Vedä ja pudota syötteitä laatikoiden välillä

• Syötteissä on poisto välittömänä toimintona

3. Vastauskäyttäytyminen:

• Rajoita näyttöjä tai säädä käytettävissä olevaan tilaan

5. Laajenna tai kavenna tuloksia säätämällä päivämääräväliä ja hakusuodattimia (lisätietoja alla).

6. Suorita haku napsauttamalla Haku, jotta voit tarkastella avainsanoillasi tullutta sisältöä.

7. Jos epäolennaisia tuloksia tulee, voit tarkentaa tuloksia lisäämällä avainsanoja Ei mikään näistä -kenttään.

8. Tallenna haku napsauttamalla Tallenna vasemmassa yläkulmassa, jotta voit käyttää sitä uudelleen (esim. suorittaa sen uudelleen Exploressa, luoda hälytyksiä jne.).

9. Kirjoita haulle nimi.

10. Viimeistele haun tallentaminen napsauttamalla Tallenna.

Tarkennettu haku

Kehittyneen haun rakentamiseksi sinun on ymmärrettävä Boolean-hakumuoto. Tarjoamme Meltwater Academyssa kursseja ja resursseja , jotka auttavat sinua oppimaan tämän. Voit ajatella Booleania hakusi kielioppina. Aivan kuten lauseilla on rakenne, myös hauillasi tulee olla rakenne. Booleanin avulla voit käyttää termejä, kuten AND, OR, NOT, tehdä hakuistasi älykkäitä ja (hyvin) tarkkoja. Olemassa on Aloita Boolean -opas, mutta suosittelemme, että opit tämän taidon jollakin seuraavista kursseista:

Voit luoda tarkennetun haun noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista kohtaa Explore

2. Siirry tarkennetun haun osioon

3. Napsauta Luo

4. Lisää Boolean-merkkijono tekstiruutuun

5. Napsauta Etsi

6. Kun olet luonut haun, johon olet tyytyväinen, tallenna haku seuraavasti:

1. Napsauta Tallenna vasemmassa yläkulmassa

2. Anna haullesi nimi

3. Napsauta Tallenna

Vaihtaminen tallennettujen hakujen välillä

Kun olet tallentanut hakuja - Explore mahdollistaa helpon vaihtamisen hakujen välillä ilman, että sinun tarvitsee palata kirjastoon. Se on erityisen hyödyllinen, kun työskentelet useiden hakutyyppien kanssa, sillä se tukee kaikkia hakutyyppejä: avainsana-, laajennettu- ja yhdistetty haku. Tämä varmistaa sujuvan työnkulun.

1. Valitse vasemmanpuoleisesta navigointipalkista Explore

2. Napsauta mitä tahansa tallennettua hakua

3. Kun olet haussa, napsauta vasemmassa yläkulmassa olevaa pudotusvalikkoa

4. Kaikki tallennetut haut ja kansiot tulevat näkyviin

3. Valitse jokin tallennetuista hauista, niin tulokset latautuvat Exploreen

Suodattimien käyttö hakutulosten parantamiseen

Hakua suorittaessasi saatat saada liiallisen määrän tuloksia, jos käytät vain laajoja hakusanoja. Suodattimien käyttäminen on tärkeää, jotta voit välttää epäolennaisten tulosten seulomisen.

Suodattimet auttavat rajaamaan hakutuloksia, jolloin voit keskittyä olennaisimpiin asiakirjoihin ja artikkeleihin.

Suodattimet ovat käytettävissä suoraan hakukentän alla.

Tutustutaanpa suodatinvaihtoehtoihin:

Suodattimet

Voit tallentaa yleisesti käytetyt suodattimet nopeaa käyttöä varten. Tämä voi sisältää suodattimia, jotka koskevat tiettyjä sijainteja, kieliä tai toimituksellisia lähteitä.

Jos haluat käyttää suodatinjoukkoja, avaa haku ja toimi seuraavasti:

1. Valitse suodattimet, joita haluat käyttää kunkin suodattimen vieressä olevien pudotusvalikoiden avulla

2. Siirry avattavaan Suodatinjoukko-pudotusvalikkoon

3. Valitse Tallenna

4. Syötä suodatinjoukon nimi

5. Napsauta Tallenna

6. Suodatinjoukko on nyt saatavilla pikavalintojen alla olevassa suodatinjoukkojen avattavassa luettelossa. Avaa suodatinjoukko -pudotusvalikko, napsauta tallennettua suodatinjoukkoa ja kaikki sen suodattimet valitaan automaattisesti.

Lähteen tyyppi

Tämän suodattimen avulla voit rajoittaa sisällön tiettyihin lähteisiin, kuten Uutiset, Some tai Lähetykset.

Jos haluat käyttää lähdetyyppisuodatinta, avaa haku ja toimi seuraavasti:

1. Valitse Lähteen tyyppi -pudotusvalikko

2. Valitse niiden lähteiden valintaruudut, jotka haluat sisällyttää hakuusi.

3. Sitten napsauta Haku

Lähdetyypit, kuten uutiset, RSS ja X (aiemmin Twitter), antavat sinun tarkentaa hakua entisestään. Löydät niiden alasuodattimet noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Valitse minkä tahansa lähdetyypin vieressä oleva nuoli

2. Kirjoita hakukenttään lähteen nimi tai verkkosivusto

3. Napsauta Enter näppäimistölläsi

4. Näkyviin tulee luettelo lähteistä, joissa on hakusanaasi vastaavat valintaruudut

5. Valitse niiden lähteiden valintaruudut, jotka haluat sisällyttää hakutuloksiin

6. Napsauta Käytä

Jos haluat käyttää alisuodatinta RSS:ään, valitse tilillesi määritettyjen yksittäisten RSS-syötteiden vieressä olevat valintaruudut. Saadaksesi lisätietoja saapuvan RSS-syötteen lisäämisestä.

Kieli

Valitse yksi tai useampi kieli, jos haluat rajata tulokset koskemaan vain kyseisillä kielillä olevaa sisältöä.

Jos haluat käyttää kielisuodatinta, avaa tallennettu haku ja toimi seuraavasti:

1. Valitse Kieli-pudotusvalikko

2. Valitse minkä tahansa sisällytettävän kielen vieressä oleva valintaruutu

3. Napsauta Tallenna

Sijainti

Suodata maan, osavaltion/provinssin tai kaupungin mukaan tarkkojen sijaintiin perustuvien tulosten saamiseksi. Voit myös valita "Tuntematon", jos haluat saada tuloksia ilman tarkkaa sijaintitietoa, kuten blogeja ja foorumeita.

Jos haluat käyttää sijaintisuodatinta, avaa tallennettu haku ja toimi seuraavasti:

1. Valitse Sijainti-pudotusvalikko

2. Valitse sen maan tai niiden maiden vieressä olevat valintaruudut, joiden mukaan haluat suodattaa.

3. Napsauta Etsi

4. Maa-kohdan oikealla puolella oleva nuoli avaa luettelon kyseisen maan provinsseista ja osavaltioista. Voit myös tarkentaa yhtä tasoa syvemmälle paikkakuntiin, jotka sijaitsevat valitussa osavaltiossa/maakunnassa, klikkaamalla uudelleen oikealla olevaa nuolta.

5. Jos haluat hakea sisältöä, jossa ei ole sijaintitietoja, kuten blogeja ja keskustelupalstoja, valitse Tuntematon-sijaintikohde, joka näkyy maaluettelossa.

Huomautus: Sijaintitiedot ovat nyt saatavilla Instagram-sisällölle Explore-osumissa. Sijaintitiedot perustuvat tekoälyyn, joka käyttää julkaisutason tietoja (hashtagit, kieli, käyttäjän biografia jne.), joiden avulla henkilön/tilin maa/sijainti päätellään. Kaikki Instagram-sisällöt eivät sisällä sijaintitietoja. Tämä johtuu Instagramin yksityisyysasetuksista ja muista rajoituksista.

Avainsana

Kun lisäät avainsanan tai -lauseen tähän suodattimeen, se sisällytetään hakuun. Tämä on erityisen hyödyllistä tallennetun haun lataamisen jälkeen. Voit lisätä lisää avainsanoja nähdäksesi, miten ne vaikuttavat tuloksiin muuttamatta alkuperäistä hakua. Voit vapaasti toistaa tämän prosessin sisällyttääksesi useita avainsanoja tai lauseita.

Jos haluat käyttää avainsanasuodatinta, avaa tallennettu haku ja toimi seuraavasti:

1. Valitse Avainsana-pudotusvalikko

2. Kirjoita avainsana

3. Napsauta Enter näppäimistölläsi

4. Napsauta Etsi

Sävy

Lajittele tulokset positiivisten, negatiivisten, neutraalien tai ei-arvosteltujen sävyjen mukaan.

Jos haluat käyttää sävysuodatinta, avaa tallennettu haku ja toimi seuraavasti:

1. Valitse Sävy-pudotusvalikko

2. Valitse yksi tai useampi sävyarvo, jota haluat käyttää tulosten suodattamiseen.

3. Napsauta Etsi

Lisätietoja siitä, miten sävy määritetään.

Toimittaja

Suodata tiettyjen X (aiemmin Twitter) -käyttäjien tai Reddit-käyttäjien mukaan seurataksesi tiettyjen vaikuttajien sisältöä.

Käyttääksesi kirjoittajasuodatinta ensimmäistä kertaa, sinun on ensin luotava kirjoittajaluettelo ohjeessa Kuinka käyttää kirjoittajaluetteloita esitettyjen vaiheiden mukaisesti.

Kun sinulla on kirjoittajaluettelo, voit käyttää kirjoittajasuodatinta. Avaa tallennettu haku ja toimi seuraavasti:

1. Valitse Kirjoittaja-pudotusvalikko

2. Valitse ne kirjoittajaluettelot, joita haluat käyttää tulosten suodattamiseen

3. Napsauta Etsi

Mukautetut kategoriat

Mukautettujen luokkien avulla voit tallentaa haut, joita käytät usein muiden hakujen alasuodatukseen, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Mukautettujen luokkien avulla voit sulkea pois lähteitä tai termejä, joilla ei ole merkitystä tuloksiesi kannalta, tai tallentaa tarkastelemiesi kilpailijoiden joukon jne.

Sinun on ensin määritettävä ja tallennettava Mukautettu luokka -suodatin, jotta se olisi käytettävissä kaikissa hauissa. Voit määrittää Mukautettu luokka -suodattimen noudattamalla mukautettuja luokkia käsittelevässä artikkelissa kuvattuja ohjeita.

Nyt kun olet luonut vähintään yhden mukautetun luokan, avaa tallennettu haku ja noudata seuraavia ohjeita suodattimen käyttämiseksi:

1. Valitse Mukautetut luokat -pudotusvalikko

2. Valitse yksi tai useampi luokka, joita haluat käyttää tulosten suodattamiseen

3. Napsauta Tallenna

Huomautus:

• Sinun on ensin tallennettava Mukautettu luokka -suodatin, jotta se olisi käytettävissä

• Mukautetut luokat voivat sisältää kaikki boolean operatorit

• Kun käytät useita mukautettuja luokkia, ne yhdistetään OR-lausekkeiksi - toisin sanoen saat tuloksia, jotka vastaavat MITÄ TAHANSA valitsemaasi mukautettua luokkaa

Konteksti

Exploressa tuloksiin käytetään automaattisesti suodattimia, joita kutsutaan kontekstisuodattimiksi. Kontekstisuodattimet toimivat taustalla varmistaakseen, että näet vain sen tiedon, joka liittyy siihen, mitä olet tutkimassa. Järjestelmä asettaa nämä suodattimet, joten et voi luoda tai muuttaa niitä itse. Ne auttavat pitämään data-analyysisi täsmällisenä ja keskittymään olennaiseen. Voit klikata tuloksia syventyäksesi tietoihin tarkemmin.

Tutustu tuloksiin -sivun muotoilu

Voit räätälöidä Explore-sivusi ulkoasun 3 eri tyyliseksi:

• Sisältö ja analytiikka

• AINOASTAAN sisältö

• AINOASTAAN analyysi

Jos haluat muuttaa sivun ulkoasua, avaa tallennettu haku ja toimi seuraavasti:

1. Valitse Asettelunäkymä

2. Valitse yksi vaihtoehdoista

Lisätietojen tutkiminen välilehtiosiossa

Suodatinjoukko -osion alapuolella on osio, jossa on Yleiskatsaus-välilehti ja Mediakontaktit-välilehti (VAIN jos sinulla on pääsy Meltwaterin Mediasuhteet-työkaluun). Näiltä välilehdiltä löydät lisätietoja hakusi medianäkyvyydestä.

Kukin välilehti on eritelty alla:

Yleiskatsaus

Tässä välilehdessä on yleiskatsaus hakutuloksista useiden kaavioiden ja taulukoiden kautta.

Mediakontaktit

Explore-osion Mediakontaktit-välilehden avulla pääset tarkastelemaan kyselytuloksiasi vastaavia artikkeleita kirjoittavien toimittajien profiileja! Tunnista, tarkista, järjestä ja tallenna helposti luettelot toimittajista, jotka kirjoittavat eniten aiheistasi. Lue lisää Exploren Mediakontaktit-välilehden käyttämisestä.

Huom: Vain Meltwaterin Mediasuhteet-asiakkaat näkevät Mediakontaktit-välilehden Explore-tuotteessa.

Jakaminen

Nyt, kun Explore-hakusi on palauttanut etsimiäsi tuloksia, käytössäsi on muutama tapa jakaa tätä sisältöä muiden kanssa.

Kun olet valinnut yhden tai useamman artikkelin tai julkaisun, ne voidaan jakaa seuraavilla tavoilla:

• A: Sähköposti

• B: Sisällön vieminen CSV-tiedostoon (Excelissä tai Sheetsissä avattavaksi) tai PDF-tiedostoon. Lisätietoja sisällön viemisestä.

Hakujen tallentaminen

Kun olet luonut uuden haun, voit tallentaa sen seuraavasti:

1. Valitse kyselyn syöttöruudun yläpuolella oleva Tallenna-painike.

2. Kirjoita haulle nimi

3. Paina Tallenna

Hakusi on nyt tallennettu ja näkyy kohdassa "Kaikki haut":