Suodattimien käyttö Exploressa

Opi tarkentamaan hakujasi entisestään käyttämällä lähteen tyyppiin, kieleen, avainsanoihin, sävyyn, maahan jne. perustuvia suodattimia.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Hakutuloksia voi olla liian suuri määrä, jos et käytä muita ehtoja kuin itse kyselyä. Saat mahdollisesti tuloksia, jotka eivät kiinnosta sinua.

Suodattimien avulla voit rajata haun tuloksia kapeammaksi omien tarpeidesi mukaan.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Suodatintyypit

• Suodatinjoukko: tämä pudotusvalikko sisältää pikavalinnat, jotka ovat ennalta määritettyjä alueesi lähdevalintoja. Voit myös valita suodatinjoukoista, jotka olet tallentanut aikaisemmista hauista

• Lähteen tyyppi: Näyttää tulokset vain tietyistä median kanavista (esim.Twitter tai Facebook)

• Kieli: Näyttää tulokset vain tietyillä kielillä

• Sijainti: Näyttää tulokset vain tietyistä maista ja sijainneista

• Avainsana: Näyttää vain tietyn sanan tai lauseen sisältävät tulokset

• Sävy: Näyttää vain tulokset, joilla on tietty sävy (esim. positiivinen tai neutraali)

• Kirjoittaja: Näyttää yhden kirjoittajaluetteloistasi tai luo uuden luettelon käytettäväksi. Tekijäluetteloiden avulla voit luoda luettelon Twitter- tai Reddit-käyttäjistä ja käyttää luetteloa suodattimena löytääksesi dokumentteja kyseisiltä käyttäjiltä. Lue lisää kirjoittajaluetteloista TÄÄLTÄ.

• Mukautetut kategoriat: Kategoriat ovat tallennettuja Boolen kyselyitä, joita voidaan käyttää suodattimina tulosten rajaamiseksi analyysiä ja vertailua varten. Lisätietoja mukautetuista luokista TÄSTÄ.

Suodattimien lisääminen ja tallentaminen suodatinjoukkoon

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista kohtaa Explore

2. Avaa olemassa oleva hakukansio tai luo uusi kansio valitsemalla Luo missä tahansa hakuvaihtoehtojen osiossa

3. Valitse Suodattimet-palkin vaihtoehdoista suodattimen pudotusvalikko

4. Valitse tarkennusperusteet valintaruuduilla

5. Valitse Haku.

6. Tämän suodattimen uudelleen käytettäväksi tallentaminen

1. Siirry avattavaan Suodatinjoukko-pudotusvalikkoon

2. Valitse Tallenna

3. Anna nimi mukautetulle suodattimelle

4. Valitse Tallenna

7. Ennen kuin lopetat haun, tallenna tehdyt muutokset napsauttamalla Tallenna vasemmassa yläkulmassa

Huomautus: Kaikkia suodattimia ei tarvitse käyttää tai valita. Käytä vain hakuasi koskevia suodattimia. Lisäksi sinun ei tarvitse tallentaa suodattimia suodatinjoukkoontämä on täysin valinnaista ja sen tarkoituksena on säästää aikaa tulevia hakuja luotaessa. Kaikki hakuun lisätyt suodattimet tallennetun suodatinjoukon ulkopuolelle tallentuvat kunhan tallennat haun ennen poistumista.

Haku kirjainherkkyydellä

On aikoja, jolloin tuotenimi löytyy avainsanahausta eri yhteydessä. Esimerkiksi Applen haku voi löytää hedelmät ja teknologiabrändin.

Näissä tapauksissa voit vähentää "melua" ja parantaa hakutuloksia noudattamalla alla olevia ohjeita:

1. Valitse oikean yläkulman Kirjasinkoolla on väliä -kuvake

2. Valitse Ei vastaavuutta, täsmälleen sama tai Vain isot kirjaimet vastaavat

• Ei vastaavuutta: tämä tarkoittaa, että kirjasinkoolla ei ole väliä – kaikki täsmää kirjasinkoosta riippumatta

• Täsmälleen sama: tämä tarkoittaa, että kirjasinkoolla on väliä – vastaa vain täsmälleen samalla kirjainkokoa kuin kysely.

• Vain isot kirjaimet vastaavat: tämä asettaa eri kirjasinkoot eri termeillesi. Se asettaa isoja kirjaimia sisältäville termeille kirjasinkoon merkityksellisyyden ja kirjasinkoon merkityksettömyyden termeille, joissa ei ole isoja kirjaimia .