Dashboardien jakaminen sidosryhmien kanssa

Opi jakamaan dashboardit raportointimuodossa.

Päivitetty yli viikko sitten

Olemme ottaneet käyttöön jaettavat dashboardit, jotta tulosten ja tietojen jakaminen sidosryhmien kanssa olisi helpompaa.

Voit jakaa linkin interaktiiviseen ja mukautettuun esitykseen muutamalla yksinkertaisella vaiheella. Vaikka vastaanottajat eivät tarvitse Meltwater-kirjautumista päästäkseen näihin dashboardeihin, sinua pyydetään lisäämään salasana linkkiin turvallisuussyistä.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Vaatimukset

Jos haluat viedä ja jakaa dashboardin Explore-hausta, sinulla on oltava vähintään yksi olemassa oleva haku tallennettuna Exploreen. Lisätietoja haun luomisesta.

Jos haluat viedä ja jakaa dashboardin Analysoi-osiosta, sinun on luotava mukautettu dashboard Explore-haun avulla. Lue lisää oman dashboardin luomisesta.

Dashboardin jakaminen Exploresta

1. Valitse vasemmasta siirtymispalkista Explore

2. Valitse haku, jolle haluat luoda dashboardin

3. Valitse Jaa , joka löytyy näytön oikeasta reunasta

4. Valitse pudotusvalikosta Jaa dashboard

5. Diasi avautuvat uuteen välilehteen

6. Valitse Muokkaa dioja tehdäksesi mukautettuja muutoksia

7. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa kynäkuvaketta tehdäksesi tarvittavat muutokset.

8. Tallenna muutokset valitsemalla OK

9. Toista vaiheet 7 ja 8 tarpeen mukaan jokaisen dian kohdalla

10. Napsauta oikeassa alakulmassa olevaa Jaa-painiketta.

11. Kirjoita salasana

12. Valitse Tallenna

13. Valitse muoto: Raporttilinkki, PowerPoint, PDF tai Lisää Google Slidesiin

14. Klikkaa Valmis

15. Saat latausilmoituksen tietokoneellesi, kun raporttisi on valmis.

Huomautus: PowerPointin ja PDF:n lataaminen lataa molemmat vaihtoehdot suoraan tietokoneellesi. Sitten voit avata, muokata ja jakaa niitä kuten normaalisti tämäntyyppisiä tiedostoja Meltwaterin ulkopuolella.

Kun valitset 'Lisää Google Slidesiin', sinua pyydetään valitsemaan, mille Google-tilille haluat kirjautua sisään. Valitse yhdistettävä tili ja klikkaa sitten Jatka. Diasi luodaan ja avataan tämän jälkeen uudella välilehdellä suoraan Google-dioissasi, joissa sinulla on täysi hallinta muokkaamiseen, yhteistyöhön ja viemiseen!

Dashboardin jakaminen Analysoi-osiosta

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Analysoi

2. Valitse dashboard, jonka haluat jakaa

Huomautus - voit jakaa kolmea erityyppistä dashboardia: Dashboard-asettelu, Raporttiasettelu ja Klassinen dashboard. Voit tunnistaa Tyyppi-osiosta, minkä tyyppinen dashboard on kyseessä.

3. Jos kyseessä on Dashboard-asettelu -dashboard

1. Valitse oikeasta yläkulmasta Jaa

2. Kun se on valmis, PDF-tiedosto ladataan. Tietokoneesi ilmoittaa sinulle latausilmoituksella.

4. Jos se on Raporttiasettelu -dashboard

1. Valitse Jaa-pudotusvalikko

2. Valitse muoto: Raporttilinkki, PowerPoint, PDF tai Lisää Google Slidesiin

3. Sinulle ilmoitetaan latausilmoituksella tietokoneellasi, kun raporttisi on valmis

5. Jos se on klassinen dashboard,

1. Valitse Toiminnat

2. Napsauta Jaa Dashboard

3. Diasi avautuvat ponnahdusikkunassa

4. Valitse Muokkaa dioja tehdäksesi mukautettuja muutoksia

5. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa kynäkuvaketta tehdäksesi tarvittavat muutokset.

6. Tallenna muutokset valitsemalla OK

7. Toista vaiheet 7 ja 8 tarpeen mukaan jokaisen dian kohdalla

8. Napsauta Jaa

9. Kirjoita salasana

10. Valitse Tallenna

11. Valitse muoto: Raporttilinkki, PowerPoint, PDF tai Lisää Google Slidesiin

12. Valitse Valmis

13. Sinulle ilmoitetaan latausilmoituksella tietokoneellasi, kun raporttisi on valmis

Dashboardin tulostaminen

Verkossa dashboardien jakamisen lisäksi saatat tarvita paperiversion. Luo paperiversio seuraamalla näit ohjeita Google Chrome -verkkoselaimessa:

1. Avaa luomasi jaettavissa oleva dashboard-linkki

2. Käytä verkkoselaimen Tulosta-valintaa

3. Valitse kohteeksi Tallenna PDF-muodossa tai tulostimesi

4. Valitse Asettelu-kohdasta löytyvä Vaakasuuntainen

5. Siirry Lisää asetuksia -kohtaan

6. Aseta asteikko arvoon 70

7. Poista ylä- ja alatunnisteiden valinta

8. Valitse Tallenna tai Tulosta.

FAQ

Sisältääkö jaettavien dashboardien linkki live-dataa?

Sisältö ja kuvaajat näytetään tietyltä staattiselta ajanjaksolta. Ajanjakso on sama, kuin se minkä valitsit dashboardiin sitä jakaessasi.

Voinko lisätä kuvia, yhteenvedon tai jakajia kalvoille?

Voit sisällyttää tekstiä ja linkkejä kaikkiin kolmeen, mutta kuvia tuetaan vain yhteenveto- ja johtopäätösdioissa.

Ovatko työkalut ja kuvaajat klikattavia?

Kaikki kuvaajat näyttävät tiedot kun hiiren siirtää kuvaajan päälle, mutta kuvaajia ei voi klikata. Voit myös valita tiettyjä pisteitä ja suurentaa tiettyjä kuvaajan kohtia tietyissä kuvaajissa ja työkaluissa. Ainut klikattava työkalu on sisältövirta, jossa voit klikata jokaista artikkelia ja avata linkin. Sisältövirta näyttää 25 viimeisintä artikkelia.

Voinko lähettää jaettavan dashboardin kenelle tahansa?

Kyllä, voit jakaa linkin kenen tahansa kanssa. Tarkastellaksesi sisältöä sinun tulee syöttää salasana.

Onko linkin käytössä rajoitus?

Voit jakaa linkin niin monelle kuin tahdot!

Erääntyvätkö jaettavat dashboardit joskus tai lakkaako linkki olemasta?

Kyllä, jaettavat dashboardit latautuvat 180 päiväksi. Dashboardin luonut käyttäjä voi poistaa sen tarvittaessa.

Mistä löydän jaettavat dashboardit, jotka olen luonut?

Näet taulukon jaetuista dashboardeista dashboardit-välilehdellä kohdassa ”JAETUT”.

Loimme Shareable Dashboard Pron, jotta asiakkaamme (ja heidän asiakkaansa) voisivat napsauttaa taulukon tai kaavion merkittäviä kohtia ja porautua kyseisen kohdan sisältöön.

Jaettavat dashboardit Pro

Shareable Dashboards Pro on lisäosatyökalu, jonka voit ostaa, jos se sopii tarpeisiisi. Työkalun avulla voit napsauttaa merkittävää kohtaa taulukossa tai kuvaajassa ja porautua kyseisen kohdan sisältöön. Lue alta lisää tämän työkalun hyödyistä:

• Mahdollistaa porautumisen suurimpiin datapisteisiin useimmissa työkaluissa/kaavioissa jopa 25 artikkeliin liittyen

• Pystyy tallentamaan jopa 100 jaettua Dashboardia

• Pystyy poistamaan Meltwater-vesileiman/-logon ja korvaamaan sen omalla kuvalla