Monitoroi-osion käytön aloittaminen

Hallinnoi monisisältöistä virtanäkymää hauissa, kirjanmerkeissä ja RSS-syötteissä.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Monitoroi-osion avulla voit seurata ja analysoida 15 somekanavaa, televisiota ja radiota, 270 000 maailmanlaajuista uutislähdettä, painettua mediaa ja yli 20 000 podcastia. Kun olet määrittänyt Explore-hakuja, tunnisteita, medialuetteloita tai RSS-syötteitä, voit pysyä ajan tasalla uutisartikkeleista heti niiden julkaisuhetkellä. Tämän reaaliaikaisuuden ansiosta voit reagoida nopeasti hakujesi tuloksena syntyvään sisältöön, jolloin pysyt kehityksen kärjessä.

Tämä opas alla kattaa seuraavat aiheet:

Monitoroi-osioon tutustuminen

Monitoroi-osion määrittäminen

Kun vierailet ensimmäisen kerran Monitoroi-osiossa, näet yllä olevan kaltaisen ruudun. Tarvitset tallennettuja hakuja, medialistoja tai muuta sisältöä nähdäksesi sen Monitoroi-osiossa.

1. Kun olet luonut tallennettuja hakuja Exploressa,

2. Valitse Monitoroi vasemmasta navigointipalkista tai klikkaa tästä päästäksesi Monitoroi-osion kotisivulle.

3. Voit lisätä sisältöä Monitoroi-osion virtoihin napsauttamalla '+'-painiketta tai Lisää sisältöä -linkkiä. Se avaa ponnahdusikkunan.

Näet, että sinulla on pääsy yhteensä 5 sisältövirtaan kerrallaan.

4. Lisää sisältöä napsauttamalla mitä tahansa virtavaihtoehtoa (yksi, kaksi, kolme, neljä tai viisi).

5. Kun valitset sisältöä virtaan, valitse tallennetuista hauista tai muista resursseista. Sovellettavia syötteitä ovat esimerkiksi Explore-haut, RSS-syötteet, kirjanmerkit ja Media- ja kirjoittajalistat. Voit valita enintään 5 sisällön syötettä virtaa kohden.

6. Klikkaa OK.

7. Nimetön näkymäsi täyttyy valitulla sisällöllä.

8. Sinun on tallennettava tämä näkymä, jotta voit käyttää sitä tulevaisuudessa, katso seuraava osio, jossa kerrotaan, miten tämä tehdään.

Huomautus: Jos olet aiemmin käyttänyt Monitoroi-osiota sisällön katselemiseen, mutta et ole tallentanut Näkymää, et ehkä näe aloitusnäyttöä yllä kuvatulla tavalla. Tämä johtuu siitä, että Monitoroi-osio palauttaa sinut viimeiseen katselemaasi sisältöön aina, kun avaat sovelluksen. Jos haluat luoda uuden näkymän Monitoroi-osiossa, napsauta luo uusi -painiketta avattavasta valikosta.

Mahdollisesti arkaluontoinen sisältö varoittaa, jos sisältövirtoihisi tuleva sisältö ei ehkä ole sopivaa. Arkaluonteinen sisältö voidaan sumentaa automaattisesti. Voit näyttää sisällön valitsemalla Näytä tai napsauttamalla artikkelia. Voit poistaa toiminnon käytöstä ottamalla yhteyttä Meltwater-yhteyshenkilöösi.

Monitoroi-näkymän tallentaminen

Voit tallentaa Monitoroi-näkymän valitsemalla Tallenna-kuvakkeen ja antamalla Monitoroi-näkymälle nimen. Näin voit käyttää tätä näkymää tulevaisuudessa pudotusvalikosta.

Tallennetut näkymät näkyvät työkalupalkin vasemmassa yläkulmassa olevan pudotusvalikon alla.

Kun napsautat pudotusvalikkoa, voit:

• Katsoa äskettäin käytettyjä hakuja ja tallennettuja näkymiä

• Luoda uuden näkymän

• Nimetä nykyisen näkymän uudelleen

• Hallitse kaikkia näkymiä

Huomautus: Seurantanäkymät jaetaan tilin kaikkien käyttäjien kanssa tallennettujen suodatinjoukkojen tapaan. Tileillä, joilla työtilojen hallinta on käytössä, ne voidaan jakaa käyttäjäryhmiin. Lue lisää työtiloista.

Virtasisällön lajittelu ja hallinnointi

Virroissasi on erilaisia vaihtoehtoja, joiden avulla voit lajitella, hallita ja muutoin toimia asiaankuuluvan sisällön suhteen.

Voit lajitella ja hallita sisältöä kunkin virran yläosassa olevien kuvakkeiden avulla.

• ⬇ Lataa - Valitse, haluatko ladata CSV- tai PDF-tiedoston valitsemastasi kattavuudesta. Lisätietoja tästä vientivaihtoehdosta on tässä artikkelissa.

• Näyttö - Valitse asetukseksi joko Oletus tai Kompakti. Kompakti tarjoaa enemmän sisältöä striimiä kohden ilman vieritystä poistamalla kaikki tiedot otsikkoa ja esikatseluviestiä lukuun ottamatta.

• Päällekkäiset asetukset - Voit ryhmitellä sisältövirtasi kohteet tarkkojen vastaavuuksien, samankaltaisten vastaavuuksien tai "älä ryhmittele kohteita" mukaan. Lue lisää näistä vaihtoehdoista alla.

• Piilotetut artikkelit - Tämä näyttää kaikki artikkelit, jotka käyttäjät ovat piilottaneet tililläsi. Sinun on napsautettava tätä painiketta uudelleen piilottaaksesi nämä artikkelit.

• Lajittelu - Oletusarvoisesti sisältövirta lajitellaan kronologisesti. Valitsemalla Nousevat-järjestyksen, osumien järjestys kääntyy toisinpäin.

• Järjestys nollautuu aina oletukseen (tuorein ensiksi), kun vaihdat hakua.

• Meltwater tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, joiden avulla voit muuttaa sisällön lajittelutapaa:

• Päivämäärä: näyttää tuoreimmat osumat ensiksi.

• Maa: näyttää uusimmat maat ensin.

• Sävy: ryhmittelee ja näyttää tulokset sävyn mukaan (positiivinen, neutraali, negatiivinen, ei arvioitu).

• Kieli: ryhmittelee kielen mukaan ja näyttää uusimman kielen ensin.

• Tavoittavuus: Näyttää suurimman tavoittavuuden osumat ensiksi.

• Osuvuus: Näyttää ensin osuvimmat kohteet. Osuvuus perustuu algoritmiin, joka ottaa huomioon artikkelin näkyvyyden, tavoittavuuden ja iän.

• Maantieteellinen: Näyttää osumat maan mukaan (maa on listattu osuman otsikossa, ja jotkin osumat eivät liity yhteen tiettyyn maahan).

• Osallistuminen: näyttää kohteet, joilla on korkeimmat yhteenlasketut osallistumisen luvut (esim. viestiketjut, jakamiset, reaktiot).

• Tiheys: näyttää kohteet termitiheyden mukaan. Termitiheys tarkoittaa sitä, kuinka monta kertaa tietty sana esiintyy tekstissä jaettuna sillä, kuinka monta sanaa tekstissä on.

• Somejaot: Näyttää osumat, joilla on eniten somejakoja. Somejaoilla tarkoitetaan sitä, miten monta kertaa toimituksellinen artikkeli on jaettu X:ssä (entinen Twitter) tai Facebookissa.

• Näyttökerrat: näyttää kohteet, joilla on eniten X-näyttökertoja. Näyttökerrat lasketaan, kun joku käyttäjä on katsonut X-julkaisun (entinen Twitter). Lajittelu X:n näyttökertojen mukaan on käytettävissä myös sisältövirroille Explore- ja Analysoi-osioissa. Toimituksellisen sisällön katsojamäärät ovat arvioita.

• 🔍 Etsi - Napsauttamalla Etsi-vaihtoehdon suurennuslasikuvaketta avautuu tekstipalkki, jonka avulla voit etsiä virrasta nimiä, avainsanoja, lähteitä ja tulostussivunumeroita.

Artikkelin lisätoimet

Jokaisen artikkelin, somejulkaisun tai muun sisällön kohdalla näet tuloskorttien toimintakuvakkeet. Niiden avulla voit tehdä seuraavia asioita:

• Kirjoittajan nimi - kun kirjoittajan nimeä napsautetaan, kirjoittajan profiilin esikatselu avautuu.

• Avaa kirjoittajan profiili - kun ympäröivän henkilön kuvaketta napsautetaan, se avaa kirjoittajan profiilin esikatselun oikealla. Toimitukselliset kirjoittajat ja X (entinen Twitter) käsittelevät avoimia erilaisia profiilien esikatseluja.

• Avaa uudessa välilehdessä - lataa koko sivun sisällön uuteen selaimen välilehteen

• Sisältöanalyysi - avaa kortin, jossa on katsauksia, joiden avulla voit karsia ja tunnistaa asiaankuuluvaa sisältöä nopeammin tuomalla esiin tärkeimmät entiteetit, entiteettitason sävyn, kirjoittajaprofiilin ja X:n (aiemmin Twitter) osallistumisen yhdessä näkymässä. Lue lisää täältä.

• Huom: Tämä on käytettävissä vain toimituksellisessa sisällössä tavoittavuuden ja X-julkaisujen kanssa.

• Kirjanmerkki - laita sisältöön kirjanmerkkejä kaikenlaisten asiakirjojen ryhmittelyä varten. Merkittyä sisältöä voidaan käyttää dashboardien määrittämiseen, uutiskirjeiden jakeluun ja Monitoroi-osion virroissa.

• Kebab-valikko (3 pistettä) - jaa yksittäinen artikkeli:

• Jaa sähköpostitse

• Julkaise X:ään (entinen Twitter)

• Jaa Facebookissa

• Jaa LinkedIniin

• Luo tiedotteen läpimenoraportti

• Käännä

• Piilota

• Sävyn ohittaminen - klikkaamalla tuloskorttien oikeassa alareunassa olevaa sävypainiketta voit ohittaa sävyn, jos olemme tehneet virheen.

Toiminnot valittua sisältöä varten

Jos valittuna on useampi kuin yksi artikkeli tai muu sisältö, näet lisää toimintokuvakkeita:

• ☺ Sävy - Voit muuttaa valittujen artikkelien positiivista, neutraalia tai negatiivista luokitusta. Tämä muutos näkyy samoissa artikkeleissa, kun sitä käytetään raportoinnissa, kirjanmerkeissä ja vienneissä.

• Jaa - Tämän avulla voit jakaa artikkelin sähköpostitse toiseen sähköpostiosoitteeseen. Jos haluat lisätietoja tavoista jakaa artikkeleita järjestelmän sisällä, tutustu tähän artikkeliin.

• Kirjanmerkki - laita sisältöön kirjanmerkkejä kaikenlaisten asiakirjojen ryhmittelyä varten. Merkittyä sisältöä voidaan käyttää dashboardien määrittämiseen, uutiskirjeiden jakeluun ja Monitoroi-osion virroissa.

• Piilota - Poistaa valitun artikkelin tuloksistasi koko alustalta. Huomaa, että tämä koskee myös muita hakuja ja raportteja.

• Vie

• Valitse, haluatko ladata CSV-tiedoston valitsemastasi kattavuudesta. Lisätietoja tästä vientivaihtoehdosta löytyy tästä artikkelista.

• Valitse, haluatko ladata PDF-tiedoston valitsemastasi kattavuudesta.

Päivämäärävälin säätäminen, päivitys ja virtojen lisääminen

Monitoroi-työkalun oikeassa yläkulmassa olevassa työkalupalkissa on neljä vaihtoehtoa.

Päivämääräalueen muuttaminen

Valitse päivämääräväli, jolta haluat nähdä sisältöä. Tämä koskee kaikkia virtoja, ja se säilyy eri hakujen välillä. Muista tallentaa Näkymä, jotta voit tarvittaessa muistaa uudet valinnat. Valitse jokin saatavilla olevista vaihtoehdoista.

Kun olet valinnut mukautetun päivämäärävälin, viimeisimmät mukautetut päivämäärävälit ovat käytettävissä päivämääränvalitsimessa.

Viimeisimmän katselun jälkeen -ominaisuuden käyttäminen

Säästääksesi aikaa ja nähdäksesi vain uutta sisältöä, käytössäsi on päivämääräsuodatin: Viimeisimmän katselun jälkeen. Kun valitset tämän päivämäärävaihtoehdon, näet vain uutta sisältöä, jota on ilmestynyt sen jälkeen, kun viimeksi vierailit täällä. Voit tallentaa valinnan Näkymään, jolloin se otetaan käyttöön aina, kun palaat takaisin.

Virtojen päivittäminen

Klikkaa päivittääksesi kaikki striimisi kerralla, jolloin uusi sisältö päivittyy niissä kaikissa.

Uusien striimien lisääminen

Voit lisätä uusia virtoja napsauttamalla ylätyökalurivin Lisää virtoja -painiketta tai:

1. Klikkaa sisältövirran vieressä olevaa +-saraketta.

2. Valitse lisäsisältövirrassasi näytettävät haut, RSS-syötteet, kirjanmerkit ja media- tai kirjoittajalistat.

3. Valitse Ok

4. Voit toistaa tämän prosessin, jolloin sinulla on yhteensä enintään viisi virtaa.

Muokkaa olemassa olevaa sisältöstriimiä

Kun olet nyt luonut näyttösi, voit muokata sisältövirtaa muuttaaksesi valittuja tallennettuja hakuja tai lisätäksesi uusia hakuja. Noudata seuraavia ohjeita:

1. Valitse lisäyskuvake + sisältövirran vasemmasta yläkulmasta.

2. Valitse valintaruutujen avulla enintään viisi (5) sisältölähdettä hakujen, tunnisteiden, RSS-syötteiden ja kirjoittaja- ja medialistojen joukosta tälle virralle.

3. Tallenna muutokset klikkaamalla OK

Vinkki: Voit klikata sisältövirran yläreunassa lueteltua julkaisua avataksesi pudotusvalikon, jonka avulla voit muokata tiettyä sisältövirrassa olevaa julkaisua.

Korkein syndikoitu tavoittavuus: uutisartikkelit, joissa on kaksoiskappaleita sisältövirrassasi, tuovat nyt esiin version, jolla on korkein syndikoitu tavoittavuus.

1. Napsauta Kaksoiskappaleet

2. Avaa asiakirja napsauttamalla sisältöanalyysikorttia.

3. Voit käyttää sitä merkitsemällä, jakamalla, julkaisemalla ja paljon muilla tavoin

Tiivistelmäraporttien ja hälytysten luominen Monitoroi-osiosta

Työkalupalkissa näkyy myös Luo-painike. Täällä voit tehdä toimintoja tallennetussa seurantanäkymässäsi.

• Luo tiivistelmäraportti - Uutistiivistelmät ovat automaattisia sähköpostijakeluja, joissa on uusimmat sisältötulokset näyttöihin tallentamistasi hauista. Lisätietoja.

• Luo hälytyksiä - Kun tarkastelet sisältöä Monitoroi-osiossa, Luo hälytyksiä -ominaisuuden avulla voit luoda nopeasti asiaankuuluvat hälytykset Monitoroi-osiossa. Lisätietoja.

Kiinnostavien ihmisten seuraaminen Monitoroi-osion avulla

Yksi Monitoroi-osion hienoista ominaisuuksista on kyky rakentaa virta, jossa on sisältöä luomistasi medialistoista tai kirjoittajaluetteloista. Tämän avulla voit seurata, mitä sinua ja organisaatiotasi kiinnostavat ihmiset jakavat tai milloin heidät mainitaan somessa.

Yllä olevassa kuvitteellisessa kuvassa näemme, että tässä näkymässä on kaksi virtaa. Vasemmanpuoleinen on sähköautotoimittajista koostuvasta medialistasta saatu virta, kun taas oikeanpuoleinen on kirjoittajalista, joka sisältää X-kirjoittajia (aikaisempi Twitter), jotka kirjoittavat juttuja käyttäjäkokemuksesta ja suunnittelusta.

'Suosikki' -nastan käyttäminen

Voit määrittää minkä tahansa haun, kirjanmerkin, RSS-syötteen tai tallennetun seurantanäkymän "suosikiksi", jolloin se kiinnittyy Monitoroi-osion pudotusvalikon yläosaan.

Suosikit-ominaisuuden avulla voit:

• Siirtyä nopeasti Monitoroi-osioonja palata sinulle tärkeään sisältöön.

• Pysyä organisoituna, kun työskentelet tiimissä, jossa on useita tallennettuja hakuja ja näkymiä. Suosikit-toiminto on sinulle ominainen - mikä tarkoittaa, että voit varmistaa, että tärkeimmät kohteet ovat valikon yläreunassa.

• Hyödyntää nopeaa ja joustavaa työnkulkua määrittelemällä järjestetyn luettelon tärkeimmistä hauista, näkymistä, kirjanmerkeistä tai RSS-syötteistä.

Miten 'Suosikit'-nastaa käytetään:

1. Napsauta pudotusvalikkoa. Tunnista resurssit, jotka haluat merkitä, ja napsauta tähti-kuvaketta, joka näkyy haun tai muun sisällön vieressä.

2. Jos haluat poistaa kohteen Suosikit -luettelosta, napsauta uudelleen kyseisen kohteen tähtikuvaketta.

Profiilin esikatselujen käyttäminen kirjoittajien tarkastamiseen mediasuhteita varten

Voit helposti hakea tärkeitä tietoja kirjoittajista suoraan sisältövirrasta. Kun napsautat toimittajien ja X-kirjoittajien (entinen Twitter) nimiä, heidän profiilinsa esikatselu tulee näkyviin Monitoroi-osiossa.

Profiilin esikatselut tarjoavat erilaisia tietoja kyseisestä kirjoittajasta, kuten:

• Kirjoittajan/yhteyshenkilön yleisön koko

• Luettelo viimeaikaisista artikkeleista, joita he ovat kirjoittaneet

• Kiinnostuksen aiheet (yleensä osoittaa heidän osaamisalueensa)

• Kirjoittajien käyttäjänimet muilla alustoilla, kuten YouTubessa, Instagramissa ja TikTokissa.

• Yhteystiedot (sähköpostiosoite, puhelinnumero, fyysinen osoite jne.)

Profiilin esikatselun tarkasteleminen:

Avaa profiilin esikatselu napsauttamalla asiakirjakortissa / maininnassa olevaa tekijän nimeä sisältövirrassa.

Esimerkki toimittajasta tai mediakontaktista:

Esimerkki X-kirjoittajista (entinen Twitter):

Artikkelien kopiointi ja ryhmittelyasetukset

Kun sisältöä kerätään eri lähteistä, Meltwaterissa voi esiintyä päällekkäisiä artikkeleita. Kun havaitsemme kaksoiskappaleita, ryhmittelemme ne yhteen. Voit muuttaa, miten kaksoiskappaleet havaitaan ja ryhmitellään.

1. Avaa kaksoiskappaleiden asetukset sisältövirran otsakkeesta

2. Valitse kaksoiskappaleiden ryhmittelytapa. Täysin samoilla kaksoiskappaleilla on oltava sama otsikko ja sisällön on oltava hyvin samankaltaista. Samankaltaisten (ei täysin samojen) kaksoiskappaleiden kriteerit eivät ole yhtä tiukat, ja otsikoissa sekä sisällössä voi olla jonkin verran vaihtelua.

3. Valitse, sisällytetäänkö kaksoiskappaleartikkelit mukaan, kun valitset niitä sisältövirrasta. Kun valitset vaihtoehdon "Kysy aina", näet seuraavan ponnahdusikkunan joka kerta, kun valitset artikkelin, jossa on kaksoiskappaleita.

Huomautus : valintasi tallennetaan ja muistetaan, kun käytät tätä näkymää tulevaisuudessa.

Artikkelin tavoittavuus ja somejaot

Jokaisen artikkelin näytön alareunassa tarjoamme myös lisätietoja sen yleisöstä tavoittavuuden ja somejakojen kautta.

Tavoittavuus arvioi tietyn artikkelin potentiaaliset näyttökerrat tietyn lähteen kuukausittaisen yksittäisten vierailijoiden määrän perusteella. Saat lisätietoja ohjekeskuksestamme löytyvästä Tavoittavuutta koskevasta artikkelista.

Some-jaot tarjoavat yleiskuvan tietyn toimituksellisen artikkelin vaikutuksesta sosiaalisen median kanavilla. Tutustu tähän artikkeliin saadaksesi lisätietoja Some-jaot-ominaisuudesta ja näiden tietojen sisällyttämisestä raportointidashboardeihin.

Huomautus: toimituksellisten artikkeleiden osalta 'Näkymät' on arvioitu laskennan avulla, kun taas X-julkaisujen osalta ne on saatu suoraan X:ltä (entinen Twitter).