PR-mittarit (tavoittavuus, somejaot, sävy, mainosarvo (AVE), mukautettu pisteytys)
PR-mittarit (tavoittavuus, somejaot, sävy, mainosarvo (AVE), mukautettu pisteytys)

Tutustu erilaisiin PR-mittareihin ja niiden määritelmiin.

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty yli viikko sitten

Tämä artikkeli tarjoaa kattavan yleiskatsauksen Meltwaterissa käytettävissä olevista mittareista, jotka on suunniteltu auttamaan PR- ja viestintäammattilaisia mittaamaan ansaitun median vaikutusta. Nämä mittarit ovat välttämättömiä PR-ponnistelujen tehokkuuden arvioimiseksi. Alla selitämme jokaisen mittarin toiminnan ja kuinka niitä voidaan käyttää tehokkaasti Meltwaterin alustalla.

Arvioidut näyttökerrat

Mitä ovat arvioidut näyttökerrat?

Arvioidut näyttökerrat on mittari, joka antaa likimääräisen arvion siitä, kuinka monta kertaa julkaisun artikkelia on keskimäärin katsottu. Tämä saadaan jakamalla julkaisun kuukausittaiset sivunäyttökerrat sen julkaisemien artikkeleiden lukumäärällä tiettynä kuukautena. Lisälogiikkaa käytetään poikkeamien poistamiseksi.

Tavoitettavuus (Reach)

Mitä tarkoittaa tavoittavuus (reach)?

Tavoittavuus arvioi tietyn artikkelin potentiaalisen katsojamäärän lähteen kuukausittaisten yksittäisten kävijöiden määrän perusteella. Tämä mittari perustuu kumppanuuteemme SimilarWebin kanssa, joka on johtava markkinointidataan ja analytiikkaan erikoistunut internet-teknologiayritys.

Kuinka tarkastella artikkelin tavoittavuutta Meltwaterissa:

1. Napsauta "Tavoittavuus" Meltwaterissa artikkelin vasemmassa alakulmassa

2. Työpöydän ja mobiilin tavoittavuuden erittely latautuu alapuolella

3. Napsauttamalla numeroita pääset yksityiskohtaisiin tietoihin kyseisestä asiakirjasta.

4. Täältä löydät globaalin, maakohtaisen ja kategoriapohjaisen aseman.

Esimerkki: Katso Washington Postin verkkojulkaisun tavoittavuus: https://www.similarweb.com/website/washingtonpost.com

Näet, miten lähteen tavoittavuus on vertautuu kilpailijoihisi globaalisti, maakohtaisesti tai kyseisessä kategoriassa:

Pystyt seuraamaan liikenteen muutoksia ajan mittaan, ja myös liikenteen lähteitä.

Some-jaot

Mitä tarkoittavat somejaot (Social Echo)?

Some-jaot auttavat ymmärtämään uutisoinnin viraliteettia (eli sitä, missä määrin juttu saa vastakaikua yleisönsä keskuudessa). Se lasketaan keräämällä yhteen julkaisujen, jakojen, uudelleentwiittausten ja muiden sitoutumisindikaattoreiden määrät.

Miksi some-jaot on tärkeä mittari?

Some-jaot voi olla erittäin arvokas mittari, kun yritetään määrittää kampanjan vaikutusta. Jos some-jakoja on paljon, viittaa se onnistuneeseen kampanjaan (toivottavaan lopputulokseen). Vastaavasti, kun yrität määrittää seurattavan ongelman vaikutusta, iso some-jakojen määrä viittaa suureen vaikutukseen (ei-toivottuun lopputulokseen).

Kuinka nähdä Meltwaterissa artikkelin some-jaot:

Pääset some-jakoihin valitsemalla "Some-jaot" -hyperlinkin Explore-hakutulosten artikkeleissa. Huomaa, että ensimmäinen päivitys kestää 6 tuntia julkaisun jälkeen.

Osallistumisen mittarit:

• Facebook - Julkaisujen, tykkäysten ja kommenttien kokonaismäärä.

• Twitter - kuinka monta kertaa sisältöä on twiitattu tai uudelleentwiitattu *.

• Reddit - Osakkeiden kokonaismäärä 17000 suosituimman alilunastuksen joukossa. (Lokakuusta 2019 lähtien)

Huomaathan: Twitter ei tarjoa pääsyä kaikkiin tietoihinsa, joten Meltwaterissa ja Twitterissä näytettävien mittareiden välillä voi olla pieniä eroja. Twitterin API on keskittynyt relevanssiin eikä täydellisyyteen, mikä tarkoittaa, että Twitter lähettää meille vain relevanteimpana pitämiään tietoja. Siksi jotkut twiittaus- ja uudellleentwiittaus-tilastot voivat poiketa Meltwaterissa.

Miksi en näe mitään sosiaalisen kaiun mittareita?

Valitettavasti jotkin artikkelit herättävät vähemmän some-kiinnostusta kuin ehkä toivoisit ja odottaisit. Jos artikkeli herättää vain vähän tai ei ollenkaan some-kiinnostusta, olisi parempi keskittyä sisältöön ja/tai julkaisuihin, jotka todellakin herättävät yleisön kiinnostusta. Nämä tilastot auttavat sinua tarkentamaan ja parantamaan PR-strategiaasi.

Sävy

Mikä on Sävy?

Sävy arvioi tekstissä ilmaistun mielipiteen luokittelemalla sen positiiviseksi, negatiiviseksi tai neutraaliksi.

Kuinka tarkastella sävyä Meltwaterissa?

Sävyä pääsee tarkastelemaan kunkin artikkelin oikeassa alakulmassa Monitoroi- tai Explore-hakutuloksissa.

Esimerkkejä jokaisesta sävytyypistä todellisten esimerkkien avulla:

Positiivinen - käyttäjä on ihastunut Coca-Colan kampanjaan.

Negatiivinen - käyttäjä suhtautuu Coca-Cola-tuotteen makuun negatiivisesti.

Neutraali - tämä käyttäjä toteaa yksinkertaisesti tosiasian Coca-Cola-keräilyesineestä ilman tunteita.

Lue lisää sävystä täältä.

Mainosarvon vastaavuus

Mikä on mainosarvo (advertising value equivalency, AVE)?

Mainosarvo (AVE) arvioi ansaittujen mediaponnistelujen (esim. PR-kampanjan) rahallisen arvon vertaamalla niitä vastaaviin kustannuksiin, joita aiheutuu mainosten sijoittamisesta. Vaikka se on kiistanalainen mittari, se antaa tietoa mahdollisesta PR-arvosta todellisen arvon sijasta.

Miten mainosarvo (AVE) lasketaan?

Mainosarvon (AVE) laskemiseen liittyy useita keskeisiä tekijöitä:

1. Ainutkertaiset kävijät: Mainosarvo (AVE) aloittaa kunkin lähteen yksilöllisten kävijöiden lukumäärällä, joka perustuu kuukausittaiseen aktiivisuuteen. Nämä tiedot meille toimittaa yhteistyökumppanimme SimilarWeb, joka on merkittävä markkinointitietoihin ja analytiikkaan erikoistunut internet-teknologiayritys.

2. Laskentakaava: Verkkomainonnan arvoekvivalentin laskentakaava on seuraava:

X * 0,025 * 0,37

Kaavan osaset kuvailtuna:

• X: Tämä tarkoittaa tietyn artikkelin tai lähteen tavoittavuutta tai ainutlaatuista kävijälukua.

• 0,025: Tämä on keskivirhe, kun oletetaan, että keskimäärin noin 2,5 prosenttia yleisöstä katsoo tietyn artikkelin.

• 0.37: Tämä tarkoittaa arvioitua arvoa 37 senttiä per kävijä. Muista, että tätä arvoa voidaan säätää vastaamaan erityistä arvostustasi kustakin katsojasta.

Tämän laskelman avulla voit arvioida ansaitun median ponnistelujesi mahdollisen mainosarvon kattavuuden ja sitoutumisen mittareiden perusteella.

Mainosarvon (AVE) tarkasteleminen Meltwaterissa:

Mainosarvon (AVE) työkalut ovat käytettävissä Dashboardeissa, ja niillä voit mitata ja raportoida medianäkyvyytesi potentiaalista arvoa.

1. Siirry Dashboardeihin

2. Valitse jokin seuraavista katsauksista:

Mainosarvon mukauttaminen:

1. Valitse mikä tahansa tieto mainosarvolla

2. Napsauta asetusten sivupaneelissa Määritysasetukset-pudotusvalikkoa

3. Valitse mainosarvo tai mainosarvon valuutta

4. Säädä nämä oman valintasi mukaan

5. Napsauta Käytä aktivoidaksesi muutokset dashboardiin

Sisältöä ei voitu näyttää

Share of Voice mainosarvon (AVE) mukaan

Näyttää mainosarvoon (AVE) perustuvan vertailun useiden hakujen ja kirjanmerkkien välisestä share of voicesta. Mainosarvo (AVE) lasketaan Yhdysvaltain dollareina.

Parhaat sijainnit mainosarvon (AVE) mukaan

Mainosarvon (AVE) jakautuminen sijainnin mukaan. Mainosarvo (AVE) lasketaan Yhdysvaltain dollareina.

Suosituimmat julkaisut mainosarvon (AVE) mukaan

Näyttää toimitukselliset julkaisut, joilla on suurin mainosarvo (AVE) valituissa syötteissä. Mainosarvo (AVE) lasketaan Yhdysvaltain dollareina.

Avainsanat mainosarvon (AVE) mukaan

Näyttää artikkeleiden yleisimmät avainsanat ja lauseet, joissa on suurin mainosarvo (AVE) valittujen syötteiden joukossa. Mainosarvo (AVE) lasketaan Yhdysvaltain dollareina.

Mainosarvon (AVE) trendi

Näyttää mainosarvon (AVE) valitsemiesi syötteiden välillä ajan myötä. Mainosarvo (AVE) lasketaan Yhdysvaltain dollareina.

Tietotiheyden mukauttaminen:

1. Valitse asetusten sivupaneelista Päivämäärän tiheys

2. Valitse tunneittain, päivittäin, viikoittain tai kuukausittain

3. Valitse Käytä , ja asetuksesi näkyvät dashboardilla.

Mukautetut pisteytysmittarit

Mitä on mukautettu pisteytys?

Mukautetun pisteytyksen avulla voit määritellä PR-tavoitteisiisi räätälöityjä mittareita. Määritä aiheille ja sijoituksille arvoja, jotka ovat linjassa brändisi viestin kanssa, ja seuraa suorituskykyä ajan mittaan.

Mikä on mukautetun pisteytyksen arvo?

Mukautettu pisteytys mahdollistaa tiimillesi yhteisen ymmärryksen siitä, mitä brändistäsi tai kampanjastasi sanotaan, jotta voit optimoida tulevia hankkeita ja todistaa tehokkaasti ponnistelujesi ROI:n tärkeimmille sidosryhmille.

Mukautetun pisteytyksen käyttöönotto:

Seuraavien vaiheiden avulla voit valita PR-toimintasi kannalta olennaiset mittarit. Kun olet ottanut ne käyttöön, voit käyttää valintojasi muihin toimituksellisiin hakuihin ja luoda raportteja yhdellä napsautuksella.

Voit katsella raporttejasi Mukautettu pisteytys -sivulla ja halutessasi ladata sivun csv-tiedostona.

1. Asiakaspisteytykseen pääsy - Valitse vasemmanpuoleisesta navigointipalkista Raportit,

2. Valitse Mukautetut pisteraportit

3. Luo uusi mukautettu pisteytysmalli – klikkaa Uusi malli

4. Sinun on nyt valittava mittarit, jotka vastaavat tavoitteitasi.

1. Seuraavalla sivulla näet vasemmalla puolella luettelon mittareista.

2. Valitse tavoitteidesi mukaiset mittarit kytkemällä ne 'päälle'.

3. Kun ne on kytketty päälle, määritä kunkin mittarin asetukset tarpeen mukaan.

4. Kirjoita pisteytyksen kannalta tärkeät yksityiskohdat.

5. Napsauta "Ok" kunkin mittarin määrittämisen jälkeen

5. Valitse Esikatselu-kohdassa yksi nykyisistä hauistasi syötteeksi. Tämä osoittaa, miten tuloksesi kehittyy artikkeleissa, ja voit jatkaa mittareiden säätämistä samalla sivulla.

6. Kun kaikki pistearvot on päivitetty, valitse Seuraava

7. Nimeä pistemalli

Vinkki: voit ohittaa raportin luomisen tallentamalla ainoastaan pisteet. Valitse "Tallenna pistemalli" oikeasta alakulmasta.

8. Valitse raporttiasetuksesi

9. Valitse lopuksi Luo raportti

Kun raporttisi on luotu, se näyttää tältä (raportin luomiseen voi kulua joitakin sekunteja tai minuutteja aikavälistä ja artikkeleiden määrästä riippuen):

Jos vierität tätä sivua alaspäin, pääset tarkastelemaan tietoja artikkeleiden tuloksista ajan kuluessa:

10. Raporttien tarkastelu ja vienti - Voit ladata tämän raportin muokattavissa olevana CSV-tiedostona. Tallennettu mukautettu pistemääräsi ja raporttisi ovat käytettävissä 'Mukautettu pisteytys' -sivulla:

11. Tallennettujen asiakasraporttien käyttäminen - Tallennettu raportti on käytettävissä 'Mukautettu pisteytys' -sivulla.

• Valitse raportin valintaruutu

• "Näytä valittu raportti"-kuvakkeen napsauttaminen avaa pisteet ja artikkelit sisältävän raporttisivun

• Vie-kuvake lataa Excel-tiedoston raporttiin. Tämän raportin viimeiset sarakkeet sisältävät kullekin artikkelille määritetyt pisteet.

Jos haluat lisätietoja mukautetun pisteytyksen optimoinnista ja tarkistaa pisteytysvinkkejä toimialoittain, tutustu oppaaseen täällä.

💡 Vinkki

Tarvitsetko lisää apua? Voit ottaa meihin yhteyttä Live Chatin kautta tai tutustua asiakasyhteisöömme.