Kaikki kokoelmatKaikki asiat Vaikuttajat ja Lähetys
Uutiskirjeiden käytön aloittaminen (Uutta!)

Virtaviivaista mediahittien, kuten päivittäisten klippien ja viikoittaisten kohokohtien, jakamista ja pidä sidosryhmät ajan tasalla mediamaisemasta ja PR-voitoista.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty eilen

Uutiskirjeratkaisumme on saanut hehkua. Uutiskirjeissä on nyt raikas ja moderni muotoilu, intuitiivisempi työnkulku, modernit asettelut, edistyneemmät muokkausominaisuudet, laajat mukautustyökalut ja brändäysvaihtoehdot, joita voit luoda ja hallita vaivattomasti.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Tutustu uuteen mAcademy-kurssiimme, jossa käydään läpi seuraavat ohjeet!

Valmistautuminen uutiskirjeiden luomiseen ja lähettämiseen

Ennen uutiskirjeen luomista ja lähettämistä on otettava huomioon muutamia asioita:

• Tunnista yleisösi tarpeet: mieti vastaanottajia ja sitä, mitä heidän on tiedettävä. Tämä voi vaihdella alan uutisista, PR-uutisista ja somemaininnoista aina kilpailijoiden uutisointiin asti.

• Määritä hakusanat: määritä hakusi Exploressa - niitä käytetään uutiskirjeessäsi.

• Vahvista sähköpostiosoitteesi verkkotunnus: Meltwater lähettää uutiskirjeet niin, että ne näyttävät tulevan työsähköpostiosoitteestasi. Sitä varten sinun on kuitenkin täytettävä nopea lomake "hyväksyttyjen lähettäjien" määrittämiseksi ja sähköpostiosoitteesi vahvistamiseksi. Siirry kohtaan "tili" ja valitse "hyväksytyt lähettäjät". Täällä voit lisätä uuden sähköpostin Meltwateriin. Lue lisää sähköpostin verkkotunnuksen vahvistamisesta täältä.

• Järjestä kirjanmerkkien avulla: luo kirjanmerkki nimeltä "Uutiskirjeet" tai käytä kirjanmerkin nimeä, joka on erityinen uutiskirjeelle, jonka aiot lähettää säännöllisesti (esim. Viikoittaiset uutiskatsauksen kohokohdat, Päivittäinen mediaseuranta). Lue lisää kirjanmerkkien hyödyntämisestä.

• Logotiedosto on valmis (enintään 3 Mt)

Manuaalisten ja automaattisten uutiskirjeiden eron ymmärtäminen

Uutiskirje (manuaalinen) - Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat luoda ja hallita uutiskirjeitä henkilökohtaisesti. Tämä manuaalinen vakiovaihtoehto antaa sinulle täyden hallinnan sisällön valintaan ja jakelun ajoitukseen.

Huomautus: sinun on lähetettävä jokainen uutiskirje manuaalisesti, sillä tätä vaihtoehtoa ei voi automatisoida

Automaattinen uutiskirje - Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat uutiskirjeen, joka luodaan ja lähetetään automaattisesti ennalta määrittämäsi aikataulun mukaisesti. Tässä artikkelissa käydään läpi automaation edut. Sinun on määritettävä:

• Viikonpäivä lähettämistä varten

• Aika ja aikavyöhyke

• Lisäaikavälit (valinnainen)

• Jos haluat lisätietoja automaattisen uutiskirjeen perustamisesta ja sen eduista, klikkaa tästä

Uutiskirjemallin käyttö

1. Valitse vasemmasta navigointipalkista Uutiskirjeet

2. Napsauta Uutiskirjeet-laatikossa pudotusvalikosta kohtaa Luo uusi

• Jos haluat käyttää Uutiskirjeet 1.0 -versiota tai aiempaa versiota, valitse Näytä kaikki -linkki Uutiskirje (aiempi versio) -laatikon alta

Brändiuutiskirjeen luominen – manuaalinen vaihtoehto

1. Napsauta vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Uutiskirjeet

2. Voit käyttää manuaalista mallia edellä mainituista vaiheista tai valitsemalla violetin Luo uusi -pudotusvalikon

3. Valitse Manuaalinen uutiskirje

4. Luo uutiskirje -sivu avautuu.

• Huomaat yläreunassa, että manuaalisen uutiskirjeen luomiseen kuuluu 4 vaihetta. Voit milloin tahansa tallentaa työsi, lähteä ja palata myöhemmin:

1. Vaihe 1: Valitse mallipohjan tyyli

2. Vaihe 2: brändää mallipohjasi ohjeidesi mukaisesti ja muokkaa sitä haluamallasi tavalla. Tässä vaiheessa voit myös järjestää uutiskirjeesi luomalla osioita sille, miten ryhmittelet artikkelit tai somejulkaisut.

3. Vaihe 3: Valitse hakusyötteet, tarkista hakutulokset ja valitse sisältö.

4. Vaihe 4: Viimeistele sähköpostiasetukset, kuten otsikkorivi, vastaanottajaluettelo jne.

5. Napsauta tarpeitasi vastaavaa suunnittelumallia. Tämä malli on lähtökohtasi. Vaihtoehtoihin lukeutuvat:

• Aloita tyhjästä

• Kompakti

• Balance

• Tarkkuus

6. Klikkaa Käytä tätä mallipohjaa oikeassa alakulmassa

7. Mukauta mallipohjaa -sivu avautuu. Tässä vaiheessa mukautat mallin vastaamaan brändisi ohjeita. Räätälöi se vastaamaan ja ylittämään lukijoidesi odotukset ja varmista, että se luo yhtenäisen ja mukaansatempaavan kokemuksen. Lue lisää uutiskirjemallin mukauttamisesta

8. Kun olet tehnyt mukautuksen, valitse Tallenna luonnos (viimeistelläksesi uutiskirjeen myöhemmin) tai Seuraava-painike

9. Aloita uutiskirjeesi organisointi luomalla osioita, jotka vastaavat sitä, miten haluat ryhmitellä artikkelisi tai somejulkaisut. Lue lisää uutiskirjeen sisällön valitsemisesta.

10. Kun olet valmis sisällön lisäämisen osalta uutiskirjeeseen, napsauta Seuraava-painiketta

11. Sähköpostiasetukset -sivu avautuu. Tässä kohtaa lisäät:

• Uutiskirjeen asetukset:

1. Lisää uutiskirjemallin nimi. Huomaa: tämä otsikko näkyy vain Meltwaterissa.

• Sähköpostin asetukset

1. Aiherivi, jonka haluat näkyvän vastaanottajan saapuneet-kansiossa.

2. Paina kohtaa Valitse hyväksytty lähettäjä. Opi lisäämään hyväksytty lähettäjä.

3. Valitse olemassa olevasta vastaanottajaluettelosta tai luo uusi.

• Uuden luettelon luominen:

• Valitse + Vastaanottajaluettelo

• Lisää luettelonimi

• Lisää sähköpostiyhteystietoja.

• Napsauta Luo

12. Kun olet valmis, paina Tarkista ja lähetä -painiketta

Luo brändätty uutiskirje - automatisoitu vaihtoehto

1. Napsauta vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Uutiskirjeet

2. Voit käyttää manuaalista mallia edellä mainituista vaiheista tai valitsemalla violetin Luo uusi -pudotusvalikon

3. Valitse Automaattinen uutiskirje

4. Luo uutiskirje -sivu avautuu.

• Huomaat yläreunassa, että manuaalisen uutiskirjeen luomiseen kuuluu 4 vaihetta. Voit milloin tahansa tallentaa työsi, lähteä ja palata myöhemmin:

1. Vaihe 1: Valitse mallipohjan tyyli

2. Vaihe 2: brändää mallipohjasi ohjeidesi mukaisesti ja muokkaa sitä haluamallasi tavalla. Tässä vaiheessa voit myös järjestää uutiskirjeesi luomalla osioita sille, miten ryhmittelet artikkelit tai somejulkaisut.

3. Vaihe 3: Valitse hakusyötteet, tarkista hakutulokset ja valitse sisältö.

4. Vaihe 4: Viimeistele sähköpostiasetukset, kuten otsikkorivi, vastaanottajaluettelo jne.

5. Napsauta tarpeitasi vastaavaa suunnittelumallia. Tämä malli on lähtökohtasi. Vaihtoehtoihin lukeutuvat:

• Aloita tyhjästä

• Kompakti

• Balance

• Tarkkuus

6. Klikkaa Käytä tätä mallipohjaa oikeassa alakulmassa

7. Mukauta mallipohjaa -sivu avautuu. Tässä vaiheessa mukautat mallin vastaamaan brändisi ohjeita. Räätälöi se vastaamaan ja ylittämään lukijoidesi odotukset ja varmista, että se luo yhtenäisen ja mukaansatempaavan kokemuksen. Lue lisää uutiskirjemallin mukauttamisesta

8. Kun olet lopettanut mukauttamisen, valitse Tallenna luonnos (jos haluat lopettaa uutiskirjeen myöhemmin) tai Seuraava

9. Aloita uutiskirjeesi organisointi luomalla osioita, jotka vastaavat sitä, miten haluat ryhmitellä artikkelisi tai somejulkaisut. Lue lisää uutiskirjeen sisällön valitsemisesta.

10. Kun olet valmis sisällön lisäämisen osalta uutiskirjeeseen, napsauta Seuraava-painiketta

11. Sähköpostiasetukset -sivu avautuu. Tässä kohtaa lisäät:

• Uutiskirjeen asetukset:

• Lisää uutiskirjemallin nimi. Huomaa: tämä otsikko näkyy vain Meltwaterissa.

• Sähköpostin asetukset

• Aiherivi, jonka haluat näkyvän vastaanottajan saapuneet-kansiossa.

• Paina kohtaa Valitse hyväksytty lähettäjä. Opi lisäämään hyväksytty lähettäjä.

• Valitse olemassa olevasta vastaanottajaluettelosta tai luo uusi

• Uuden luettelon luominen:

• Valitse + Vastaanottajaluettelo

• Lisää luettelonimi

• Lisää sähköpostiyhteystietoja.

• Napsauta Luo

12. Kun olet valmis, napsauta Tarkista ja ajasta

13. Näet esikatselun uutiskirjeestäsi tässä vaiheessa. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Ajasta-painiketta, jolloin näkyviin tulee kalenteri aikaväleineen

14. Valitse päivä(t) ja kellonaika (-ajat), jolloin haluat automaattisen uutiskirjeen lähetettävän

FAQ

Mitä klassisille uutiskirjeilleni tapahtuu?

Tänään löydät painikkeen, jolla voit vaihtaa takaisin klassisiin uutiskirjeisiin. Voit edelleen käyttää klassisia uutiskirjeitä, mutta suosittelemme, että kokeilet uutta versiota.

Missä ovat uutissyötteet?

Uutissyötteet on siirretty kohtaan "Sisältö"

Mitä erityyppisiä uutiskirjeitä on?

• Manuaalinen: 100 artikkelia per osio, yhteensä enintään 200 artikkelia

• Automatisoitu: enintään 500 artikkelia

Voinko saada uutiskirjeeni lukijatilastoja?

Kyllä! Kaikki uutiskirjeet lähetetään lähetyskumppanimme Sendgridin kautta. Sinun on määritettävä hyväksytty lähettäjä ja päivitettävä uutiskirjeesi 'Lähettäjä'-kenttä, jotta saat pääsyn lukijatilastoihin. Tutustu tähän prosessiin TÄSTÄ.

Mitä uutiskirjeiden uusi terminologia tarkoittaa?

• Projekti: sovelluksessamme luotu malli + asetukset + hakusyötteet

• Malli: Uutiskirjeesi ulkoasu ja suunnittelu (eli miltä se näyttää!)

• Uutiskirje: versio, jota olet laatimassa, ajoittamassa tai lähettämässä sähköpostitse (esim. lähetetty uutiskirje, ajoitettu uutiskirje, juuri laadittu uutiskirje)