Hyväksytyn lähettäjän lisääminen ja sähköpostin toimitusasetusten määrittäminen Mediasuhteet-osiossa
Hyväksytyn lähettäjän lisääminen ja sähköpostin toimitusasetusten määrittäminen Mediasuhteet-osiossa

Oppaasi hyväksyttyjen lähettäjien lisäämiseen ja sähköpostien läpimenon optimointiin.

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty tällä viikolla

Tässä oppaassa käsitellään hyväksyttyjen lähettäjien lisäämistä ja Meltwaterilta saamiesi sähköpostien asetuksia. Tervetuloa mukaan!

Sähköpostilla on keskeinen rooli useissa Meltwaterin työnkulkuissa. Tässä artikkelissa opit seuraavat:

Hyväksytyn lähettäjän määrittäminen

Tutustu alla oleviin ohjeisiin, joissa kerrotaan, miten hyväksytyn lähettäjän määrittäminen tapahtuu. Hyväksyttyjä lähettäjiä tarvitaan lehdistötiedotteiden ja uutiskirjeiden lähettämiseen.

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Tili

2. Valitse Tiedotteen lähetysosoite

3. Valitse oikeassa yläkulmassa oleva violetti Uusi sähköpostin lähetysosoite -painike (jos et näe tätä, tarkista käyttäjäasetuksesi varmistaaksesi, että sinut on määritetty ylläpitäjäksi)

4. Täydennä lähettäjän lomakkeeseen nimesi, sähköpostiosoitteesi ja yrityksesi tiedot.

5. Valitse Tallenna

6. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa lukee Vahvistussähköposti lähetetty osoitteeseen (lisää oma sähköpostiosoitteesi tähän). Huomaa, että alla olevassa GIF-tiedostossa esimerkkinä käytetty sähköpostiosoite on help@meltwater.com

7. Avaa sähköpostilaatikossasi osoitteesta approvedsender@returnpath.mediaoutreach.meltwater.com lähettämämme sähköpostiviesti, jonka otsikossa lukee "Vahvista sähköpostiosoitteesi", ja klikkaa kohtaa "Vahvista sähköpostiosoite" vahvistaaksesi, että omistat antamasi sähköpostiosoitteen

8. Kun olemme käsitelleet tiedot, voit lähettää sähköpostiviestejä Meltwaterin kautta

Hyväksyttyjen lähettäjien parhaat käytännöt

• Yrityksen sähköpostiosoitetta käyttämällä varmistat, että kohdeyleisösi tietää, keneltä lähettämäsi viesti on. Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti, että et käytä yksityistä sähköpostiosoitetta (esim. jane.doe@gmail.com) tai yleistä yrityksen sähköpostiosoitetta (esim. press@companyname.com)

Hyväksytyn lähettäjän vianmääritys

Et saanut Meltwaterin hyväksymissähköpostia

Jos et ole saanut vahvistussähköpostia, joka on luotu hyväksytyn lähettäjän asennusvirran kautta, suorita seuraavat vaiheet:

1. Tarkista vielä kerran, että hyväksyttyyn lähettäjävirtaan syötetty sähköpostiosoite on oikea

2. Tarkista antamasi sähköpostiosoitteen roskapostikansiosta, että viesti ei ole joutunut sinne.

Jos sähköposti joutui roskapostikansioosi tai et saanut sitä lainkaan, jaa tämä IP-osoitteiden sallimista koskeva asiakirja IT-osastosi kanssa. Se kattaa vaiheet, jotka heidän on suoritettava Meltwaterilta lähetettyjen sähköpostien optimaalisen toimituksen varmistamiseksi.

Ota yhteyttä tiimiimme Live Chat -palvelun kautta Ohje-painikkeessa, jos sinulla on kysyttävää.

Sähköposteja ei toimiteta tai ne menevät roskapostikansioon?

Meltwater käyttää kolmannen osapuolen sähköpostinjakelupalvelua sekä mediayhteyksien yhteydenottoihin että analytiikkaan perustuvissa uutiskirjeissä. Tämä auttaa meitä varmistamaan sähköpostien optimaalisen toimittamisen, mutta voit myös itse noudattaa joitain parhaita käytäntöjä, joilla voit parantaa omien sähköpostiesi toimitettavuutta. Näitä ovat esimerkiksi IP-osoitteidemme lisääminen sallittujen osoitteiden luetteloon ja SPF-, DKIM- ja joskus DMARC-tietueiden asettaminen.

Kun puhumme sähköpostin toimitettavuudesta, tarkoitamme sähköposteja, jotka tekevät siitä aiotulle vastaanottajalle eivätkä päädy heidän roskapostikansioihinsa. Kun lähetät sähköpostia Meltwaterilta, käytämme sähköpostin peitettä niin, että sähköposti näyttää olevan peräisin sinulta yleisen sähköpostiosoitteen sijaan. Tämä mahdollistaa vastausten toimittamisen suoraan postilaatikkoosi, mutta voi tuoda esiin joitain monimutkaisuuksia, jos organisaatiossasi on parannetut suojausominaisuudet väärennösten estämiseksi.

Sähköpostihujauksella tarkoitetaan sähköpostin otsikon väärentämistä niin, että viesti näyttäisi tulevan joltakulta muulta tai jostakin muusta lähteestä kuin varsinaiselta lähettäjältä. Ihmiset avaavat todennäköisemmin sähköpostin, jos he uskovat, että sen on lähettänyt luotettava taho.

Sähköpostin toimitettavuuden parantamiseksi (ts. pehmeiden palautusten minimoimiseksi) vaaditaan validointiprosessi. Meltwater mahdollistaa validoinnin määrittämällä SPF/DKIM-tietueet luotetun sähköpostikumppanimme kautta. Jos organisaatiosi verkkotunnus on joukkolähettäjä, tai verkkotunnus, joka on koskaan lähettänyt yli 5 000 vastaanottajalle sähköpostia yhdessä päivässä, Google ja Yahoo! edellyttävät sähköpostin todennusta koskevia lisävaatimuksia. Tässä tapauksessa sinun on myös käytettävä DMARC-tietuetta, joka on toimitettu verkkotunnuksen verifioinnin työnkulussa. Se on TXT-tiedosto, joka lisätään DNS-tietueisiisi ja joka määrittää DMARC-käytännön. Jos DNS-tietueet sisältävät jo DMARC-käytännön, sinun ei tarvitse tehdä tätä.

Mitä tarkoittavat IP-osoitteiden salliminen ja SPF, DKIM ja DMARC?

Yhteenveto:

IP-osoitteiden salliminen on menetelmä, jolla voit varmistaa, että tietystä IP-osoitteesta tulevat sähköpostit saapuvat aina tarkoitettuun sähköpostilaatikkoon. SPF ja DKIM ovat suojausmenetelmiä, joita käytetään yleisesti roskapostiongelmien torjuntaan. SPF:n ja DKIM:n määrittämistä pidetään hyvänä käytäntönä mainossähköpostien lähettämisessä, koska se varmistaa paremman toimituksen vastaanottajan sähköpostilaatikkoon.

Toissijaisesti sinun on ehkä määritettävä DMARC-käytäntö DNS-tietueissasi.

DMARC on ylimääräinen suojausprotokolla, joka auttaa estämään sähköpostipetoksia. Sen avulla sähköpostin verkkotunnusten omistajat voivat suojata verkkotunnuksiaan luvattomalta käytöltä, kuten phishing-huijauksilta, varmistamalla, että lähettäjän sähköposti on todella peräisin verkkotunnuksesta, jonka se väittää olevansa. Jos sähköpostiviesti ei läpäise tätä tarkistusta, DMARC kertoo sähköpostipalveluntarjoajille, miten näitä todentamattomia sähköpostiviestejä on käsiteltävä, esimerkiksi hylkäämällä ne tai merkitsemällä ne roskapostiksi.

Lisätietoja:

Samoin kuin lisäisit kontaktin sähköpostiosoitekirjaasi, IP-osoitteiden sallimisen avulla voit lisätä tiettyjä IP-osoitteita sallittujen lähettäjien luetteloon. Näin voit varmistaa, että saat aina sallituista IP-osoitteista lähetetyt sähköpostit sähköpostilaatikkoosi eivätkä ne päädy roskapostikansioon. Kun sallit Meltwaterin IP-osoitteen, varmistat, että Meltwaterin sähköpostit, kuten tiivistelmäraportit ja uutiskirjeet, toimitetaan sähköpostilaatikkoosi.

SPF on sähköpostin todennusstandardi, joka vertaa sähköpostin lähettäjän todellista IP-osoitetta luetteloon IP-käyttäjistä, joilla on valtuudet lähettää kyseiselle toimialueelle. Valtuutettu luettelo sisältyy toimialueen DNS-tietueeseen.

SPF-tietueita käytetään roskapostin torjuntaan, koska ne kertovat vastaanottajapalvelimelle, mitkä IP-osoitteet on validoitu lähettämään kyseiseltä toimialueelta. DKIM on myös DNS-tietue, jonka avulla vastaanottavat isännät voivat vahvistaa lähettävän verkkotunnuksen aitouden digitaalisen allekirjoituksen avulla.

SPF- ja DKIM-tietueiden määrittäminen näyttää sähköpostisi vastaanottajille, että olet sellainen kuin sanot olevasi.

Huomaat, että SPF- ja DKIM-tietueiden pitäminen ajan tasalla parantaa sähköpostiesi toimitettavuutta vastaanottajillesi. Jos huomaat, että sähköpostisi joutuvat usein roskapostikansioon tai niitä ei toimiteta, syynä ovat usein vanhentuneet SPF-/DKIM-tietueet. Jos olet joukkolähettäjä tai olet koskaan lähettänyt yli 5 000 vastaanottajalle sähköpostia tiettynä päivänä, uudemmat alan vaatimukset edellyttävät, että DMARC-käytännöt sisällytetään DNS-tietueisiin. Yhteenvetona voidaan todeta, että näiden tietueiden avulla voit rakentaa hyvän maineen lähettäjänä verkkotunnuksellasi.

IP-osoitteiden sallimisen ja SPF-, DKIM- ja DMARC-asetusten määrittäminen

Tietueiden määrittämiseen liittyy kolme pääasiallista vaihetta:

1. Pyydä tietueita alustalla, 2. Pyydä IT-asiantuntijaa päivittämään sähköpostisi tietueet ja 3. Verkkotunnuksesi tila alustalla on muuttunut "Vahvistetuksi"

• Valitse alustan vasemmalla puolella olevasta navigointipalkista Asetukset

• Valitse Tiedotteen lähetysosoite

• Jos sinulla ei ole hyväksyttyjä lähettäjiä luettelossa eikä mitään tietoja Verkkotunnukset-osiossa, lisää työsähköpostiosoitteesi hyväksytyksi lähettäjäksi. Katso tämä tuoteopasohjelma, joka opastaa sinut näiden vaiheiden läpi näytöllä, tai tutustu yllä olevaan kirjalliseen oppaaseen hyväksytyn lähettäjän määrittämisestä.

• Jos sinulla on "aktivoituja" hyväksyttyjä lähettäjiä, valitse Määritä verkkotunnus -painike vahvistamattoman verkkotunnuksen kohdalla. Huomaa, että et voi vahvistaa yleisiä verkkotunnuksia, kuten @gmail.com, @yahoo.com, @hotmail.com tai @comcast.net.

• Erityiset CNAME-tietueesi avautuvat uudelle sivulle, ja URL-osoite voidaan lähettää IT-asiantuntijallesi. CNAME-tietueet sisältävät sekä SPF- että DKIM-tietueet.

• Erityinen DMARC-tietueesi näkyy tarvittaessa TXT-muodossa alareunassa.

Tiedot, jotka lähetetään IT-asiantuntijalle tai sähköpostiohjelman johtajalle:

1. Pyydä heitä sallimaan seuraavat tiedot varmistaaksesi, että saat Meltwaterin lähettämät sähköpostit.

2. URL-osoite tietyille CNAME-tietueillesi

3. Tämä linkitetty sivu, jossa luetellaan Meltwaterin IP-osoitteet

• Kun IT-asiantuntijasi vahvistaa, että sekä SPF- että DKIM-tietueet on otettu käyttöön, tarkista tila Meltwaterissa. Huomaa, että päivittäminen voi kestää 24–48 tuntia.

• Valitse alustan vasemmalla puolella olevasta navigointipalkista Asetukset

• Valitse Tiedotteen lähetysosoite

• Verkkotunnuksesi muuttuu muotoon " Tämä verkkotunnus on vahvistettu ".

Muut suositukset:

• Kun IT-tiimin suorittama sallinta on valmis, lähetä testisähköposti yhdelle vastaanottajalle, jolla on organisaatiosi sähköpostiverkkotunnus (sisäinen), sekä yhdelle vastaanottajalle, jolla on eri verkkotunnus (ulkoinen).

• Jos sähköpostit eivät saapuneet perille, ilmoita asiasta IT-osastollesi ja pyydä heitä ottamaan yhteyttä tukitiimiimme. Ohjeet löytyvät IP-osoitteiden sallimista koskevasta asiakirjasta.

Huomaa: Kun IT-osasto on tehnyt tarvittavat vaiheet, voit lisätä itse muita hyväksyttyjä lähettäjiä, joilla on sama verkkotunnus (@companyname.com).

Sähköpostiasetussuositukset lehdistötiedotteiden lähettämiseen

Kun hyväksytyn lähettäjän määritys on valmis, voit heti hyötyä sähköposti-analyysistamme, joka kertoo sinulle, miten vastaanottajat käyttävät sisältöäsi. Esimerkiksi opit, mitkä toimittajat, jotka ovat kiinnostuneita sävelkorkeistasi, mikä puolestaan auttaa sinua suunnittelemaan jatko-ohjeita ja mahdollisesti miettimään uudelleen kohdentamista ja tulevaisuuden sävelviestejä suorituskyvyn parantamiseksi.

Suuri määrä viestejäsi palautetaan toimittamattomina

Toimittamattomien viestien suureen määrään voi olla monia eri syitä. Lue alta lisää toimittamattomista osoitteista ja toimittamattomista viesteistä.

• Kovat palautukset johtuvat yleensä väärin syötetyistä sähköpostiosoitteista, vanhentuneista sähköpostiosoitteista (esim. Sähköpostiosoitetta ei enää ole) jne. Kovat palautukset ovat hyvä osoitus luettelon laadusta ja niiden tulisi olla alle 2%.

• Pehmeät palautukset laukaistaan usein vastaanottajan sähköpostipalvelimen roskapostiasetuksissa tai suojausasetuksissa. Nämä turvatoimet on otettu käyttöön estämään sähköpostin väärentäminen . Pehmeät palautukset voivat olla hyvä osoitus viestin sisällön laadusta ja osuvuudesta.