Aloita Mittaa-osion käyttö

Käytä Mittaa-osiota omistetun sosiaalisen median analyysin tekemiseen

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty tällä viikolla

Mittaa on välilehti Meltwater Engage -palvelussa, joka sisältää dashboardeja omistetun sosiaalisen median suorituskyvyn mittaamiseen. Mittaa on nyt myös kaikkien vanhojen sosiaalisen median mallien koti, kuten kanavien yleiskatsauksien, vertailuanalyysin, tiimin suorituskyvyn ja monen muun.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Dashboardin luominen Mittaa-osiossa

Voit luoda dashboardin Mittaa-osiossa seuraavasti:

1. Napsauta vasemmanpuoleisen navigointipalkin avattavaa Engage-valikkoa

2. Valitse Mittaa

3. Jos et ole aiemmin luonut dashboardia Mittaa-osiossa, napsauta Luo dashboard. Jos olet luonut Mittaa-dashboardin, valitse oikeassa yläkulmassa Luo sosiaalisen median dashboard.

Huomautus: heti 'Luo dashboard' -painikkeen alapuolella näet kaikki vanhat sosiaalisen median mallit. Vanhan sosiaalisen median dashboardin luomisen työnkulku ei ole muuttunut.

4. Valitse yksi tai useampi malli näytettäväksi välilehtinä (enintään 10)

1. Kanavien välinen yleiskatsaus

2. Facebook-yleiskatsaus

3. Instagram-yleiskatsaus

4. LinkedIn -yleiskatsaus

5. Tiimin suorituskyky

6. TikTokin yleiskatsaus

7. Twitter-yleiskatsaus

8. YouTuben yleiskatsaus

5. Klikkaa Seuraava.

6. Valitse omistetut tilit, jotka haluat sisällyttää tähän dashboardiin

7. Napsauta Luo

8. Tallentaaksesi dashboardin ja antaaksesi sille nimen

1. Napsauta dashboardin oikeassa yläkulmassa olevaa Tallenna-pudotusvalikkoa

2. Klikkaa Tallenna nimellä

3. Kirjoita nimi

4. Valitse Tallenna

9. Tallennettu dashboard näkyy nyt Mittaa-osion aloitussivulla

Dashboardien muokkaaminen ja poistaminen

Dashboardin muokkaaminen

1. Napsauta vasemmanpuoleisen navigointipalkin avattavaa Engage-valikkoa

2. Valitse Mittaa

3. Valitse dashboard, jota haluat muokata

4. Napsauta näytön oikeassa reunassa olevaa Muokkaa-painiketta

5. Voit poistaa mittarin napsauttamalla X mittarista

6. Mittarin koon muuttaminen

1. Vie hiiri sen mittarin päälle, jonka kokoa haluat muuttaa

2. Napsauta ja vedä mittarin oikeassa alakulmassa olevaa nuolta

7. Tallenna muutokset dashboardiin valitsemalla Tallenna

Dashboardien poistaminen

1. Napsauta vasemmanpuoleisen navigointipalkin avattavaa Engage-valikkoa

2. Valitse Mittaa

3. Yhden dashboardin poistaminen

1. Vie hiiri poistettavan dashboardin päälle

2. Napsauta Poista

4. Usean dashboardin poistaminen

1. Napsauta dashboardin nimen vasemmalla puolella olevia valintaruutuja

2. Napsauta Poista avautuvasta vihreästä työkalurivistä

Dashboardin jakaminen

1. Napsauta vasemmanpuoleisen navigointipalkin avattavaa Engage-valikkoa

2. Valitse Mittaa

3. Napsauta dashboardia, jonka haluat jakaa

4. Valitse Jaa dashboardin oikealta puolelta

5. Valitse Vie Excel tai Jaa dashboard ladataksesi dashboardin mukautettavien esitysdiojen muodossa

Dashboardin ominaisuudet

Mittaa-kohdan dashboardeissa on useita tuttuja ja uusia ominaisuuksia.

Alkaen palkista yläreunassa

Vasen puoli

1. Nykyisen dashboardin nimi.

1. Klikkaamalla tätä voit avata pudotusvalikon, jossa on kaikki tallennetut dashboardit, joista voit valita.

2. Tallenna dashboard

1. Joko uutena dashboardina tai muutoksina olemassa olevaan

3. Tallenna nimellä

1. Tallenna nykyinen dashboard uutena dashboardina

4. Takaisin Mittaa-kohdan aloitussivulle

5. Omistettujen tilien suodatin

1. napsauta avataksesi ja muokataksesi tätä dashboardia käyttäviä sometilejä

6. Kirjanmerkkien suodatin

1. Voit suodattaa enintään 50 kirjanmerkin mukaan, joita käytetään ajastuksen aikana Julkaise-osiossa

2. Kaikki valitut -vaihtoehto näyttää vain julkaisuja, joihin on kirjoitettu kaikki valitut kirjanmerkit. Kun ominaisuus on käytössä, näytetään julkaisut, jotka sisältävät kirjanmerkin A JA B. Kun ominaisuus ei ole käytössä, näytetään julkaisut, jotka sisältävät kirjanmerkin A TAI kirjanmerkin B.

3. Kun Kirjanmerkit-suodatinta käytetään, kaikki työkalut, joita suodatin koskee, näyttävät kirjanmerkkikuvakkeen oikeassa yläkulmassa. Vie hiiri tämän kuvakkeen päälle nähdäksesi kaikki käytetyt kirjanmerkit.

Oikea puoli

7. Linkki Mittaa-osiota koskevaan help centerin ohjeartikkeliin

8. Päivämääräväli-suodatin

Suodattimien ja yläreunassa olevan palkin alapuolella on itse dashboard.

1. Välilehdet-palkki - näyttää jopa 10 erillistä mallia yksittäisinä välilehtinä

2. Nykyinen välilehti - nykyinen välilehti korostuu vaaleanvihreänä ja sen otsikko näkyy lihavoituna

3. Poista välilehti - napsauta sakaraa löytääksesi vaihtoehdon välilehden poistamiseksi

4. Muokkaa - Muokkaa nykyisen välilehden työkaluja

5. Jaa - Vienti-/jakamisasetukset

6. Tietokohta - sisältää määritelmän tietylle mittarille

7. Lataa - lataa yksittäinen työkalu PNG-muodossa

Tärkeimmät julkaisut

• Suosituimmat viestit -työkalu sisältää kaksi lisävaihtoehtoa: Näytä ja Lajittele.

• Jos haluat muuttaa jompaakumpaa näistä vaihtoehdoista, napsauta koko dashboardin Muokkaa-painiketta .

• Näkymävaihtoehdot

• Näkymävaihtoehtoja on kaksi: Galleria ja Luettelo

• Gallerianäkymä on oletusnäkymä, joka näyttää suosituimmat julkaisut korttityylillä, ja jokainen julkaisu, mukaan lukien kanava, viestin teksti ja luova resurssi, näytetään näkyvästi.

• Listanäkymä on ruudukkomuotoinen näkymä, joka näyttää näkyvästi julkaisumittarit sarakkeissa.

• Julkaisuja edustavat rivit, ja attribuuttimittarit löytyvät sarakkeista. Sarakkeet sisältävät:

• Julkaisut – kanavan nimi, avatar, tekstin esikatselu ja resurssien esikatselu

• Julkaisupäivä - päivä, jolloin julkaisu julkaistiin natiivikanavalla

• Tyyppi - julkaisun tyyppi (kuva, video, kela, tarina jne.)

• Näyttökerrat

• Tavoitettavuus (Reach)

• Reaktiot

• Vuorovaikutuksen aste

• Kommentit

• Jaot (Shares)

• Tallennuksia

• Vastaukset

• Reaktiot/tykkäykset

• Julkaisun napsautukset

• Videoiden katselukerrat

• Peukutettu alaspäin

• Toistokerrat

• Julkaisun linkkiklikkaukset

• Keskimääräinen katseluaika

• Uudelleenjulkaisut

• Lainausjulkaisut

• Luettelonäkymässä on jopa 50 julkaisua sivua kohden, ja sivut on sivunumeroitu.

• Jokainen julkaisu sisältää kuvan esikatselut, julkaisupäivämäärän ja julkaisun tyypin.

• Julkaisut (ei videot, kelat jne.) sisältävät näyttökerrat ja tavoittavuuden

• Suosituimmat julkaisut -työkalun kokoa voidaan myös muuttaa ja laajentaa sisällyttämään enemmän julkaisujen rivejä (ts. kolme 5 julkaisun riviä, yhteensä 15 suosituinta julkaisua).

Dashboardin mittarit

Jokaisessa mallissa on joukko sosiaalisen median mittareita, jotka näkyvät työkalujen avulla. Alla olevassa luettelossa ne näkyvät mallikohtaisesti.

Kanavien välinen yleiskatsaus

Metriikka

MÄÄRITELMÄ

Julkaisut yhteensä

Tämä on julkaisujen kokonaismäärä määritetyllä ajanjaksolla, kaikkien kanavien (Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, YouTube ja X) summa.

Julkaisujen vuorovaikutukset

Julkaisun osallistuminen kertoo, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat olleet vuorovaikutuksessa julkaisujesi kanssa raportointijakson aikana. Tähän sisältyvät Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, YouTube ja X.

Vuorovaikutuksen aste

Tämä on keskimääräinen osallistumisaste Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä, TikTokissa, YouTubessa ja X:ssä käyttäjällesi julkaistuille julkaisuille. Se kertoo, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat olleet vuorovaikutuksessa sisältösi kanssa prosentteina näyttökertojen määrästä.

Nettofanit

Saavutettujen uusien yleisön jäsenten määrä vähennettynä menetetyillä yleisön jäsenillä. Siihen kuuluvat Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, YouTube ja X.

Julkaisun näyttökerrat

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa Facebook-, Instagram-, LinkedIn-, TikTok-, YouTube- ja X-tileilläsi julkaistut julkaisut ilmestyivät jonkun näytölle.

Postauksen tavoittavuus

Facebook-, Instagram- ja TikTok-sivuillasi tai -tileilläsi julkaisusi nähneiden ihmisten määrä.

Julkaisun videokatselukerrat

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa ihmiset katsoivat tileillesi julkaisemiasi videoita Facebookissa, Instagramissa (mukaan lukien kelojen toistot), LinkedInissä, TikTokissa, YouTubessa ja X:ssä.

Julkaisun linkkiklikkaukset

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat napsauttaneet julkaisuissasi olevia linkkejä. Sisältää Facebookin, LinkedInin ja X:n.

Kanavien väliset suosituimmat julkaisut (galleria)

Suosituimmat julkaisut lajiteltuna osallistumisasteen mukaan.

Kanavien väliset suosituimmat julkaisut (taulukko)

Suosituimmat julkaisut lajiteltuna osallistumisasteen mukaan.

Facebook-yleiskatsaus

Metriikka

MÄÄRITELMÄ

Julkaisut yhteensä

Sivujulkaisujen kokonaismäärä tiettynä ajanjaksona.

Sivun osallistuminen

Reaktioiden, kommenttien ja jakojen määrä, jonka julkaisusi ja muut Facebook-julkaisut, joissa ihmiset mainitsivat sivusi, kirjautuivat paikkoihisi, vastasivat tapahtumiisi ja tykkäsivät sivuistasi, saivat.

Julkaisujen vuorovaikutukset

Reaktioiden, kommenttien, jakojen ja klikkausten määrä julkaisuissasi valitun ajanjakson aikana.

Vuorovaikutuksen aste

Tämä on sivuillasi julkaistujen julkaisujen keskimääräinen osallistumisaste. Se kertoo, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat olleet vuorovaikutuksessa sisältösi kanssa prosentteina tavoittavuudesta.

Sivun näyttökerrat

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa sivusi sisältö tai sivuasi koskeva sisältö on tullut henkilön näytölle. Tämä sisältää julkaisut, tarinat, paikkamerkinnät, mainokset, sivusi kanssa vuorovaikutuksessa olevien ihmisten sosiaaliset tiedot ja paljon muuta. (Kokonaismäärä)

Julkaisun näyttökerrat

Kuinka monta kertaa sivusi julkaisu on siirtynyt henkilön näytölle. Julkaisuja ovat tilat, kuvat, linkit, videot jne. (Kokonaismäärä)

Sivun tavoittavuus

Niiden henkilöiden määrä, joiden näytölle tuli sivuusi liittyvää sisältöä tai sivusi sisältöä. Tämä sisältää julkaisut, paikkamerkinnät, mainokset, sivusi kanssa vuorovaikutuksessa olevien ihmisten sosiaaliset tiedot ja paljon muuta. (yksilölliset käyttäjät)

Postauksen tavoittavuus

Niiden ihmisten määrä, joiden näytöille sivusi julkaisu tuli. Julkaisuja ovat tilat, kuvat, linkit, videot jne. (yksilölliset käyttäjät)

Julkaisun linkkiklikkaukset

Niiden kertojen määrä, kun käyttäjät klikkasivat julkaisuissasi olevia linkkejä raportointijakson aikana. Tämä sisältää sekä orgaanisen että maksetun toiminnan.

Muut klikkaukset

Muita klikkauksia ovat linkkiklikkaukset, klikkaukset yrityssivun profiiliin tai profiilikuvaan, julkaisun reaktiot (kuten tykkäämiset tai rakastamiset), kommentit, jakamiset, klikkaukset median laajentamiseksi koko ruudun kokoiseksi (kuten valokuvat), klikkaukset kampanjan tavoitteeksi määriteltyjen toimintojen suorittamiseksi (kuten sivun tykkääminen sivun osallistumiskampanjan yhteydessä).

Julkaisun videokatselukerrat

Kuinka monta kertaa videotasi katsottiin yli 3 sekuntia

Suosituimmat Facebook-julkaisut

Suosituimmat julkaisut lajiteltuna osallistumisasteen mukaan.

Julkaisujen kokonaistrendi

Sivujulkaisujen kokonaismäärä tiettynä ajanjaksona.

Julkaisujen tyyppierittely

Sivujulkaisujen kokonaismäärä tyypin perusteella tiettynä ajanjaksona

Postauksen osallistumisen erittely

Reaktioiden, kommenttien, jakojen ja klikkausten määrä julkaisuissasi valitun ajanjakson aikana.

Sivun näyttökertojen trendi

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa sivusi sisältö tai sivuasi koskeva sisältö on tullut henkilön näytölle. Tämä sisältää julkaisut, tarinat, paikkamerkinnät, mainokset, sivusi kanssa vuorovaikutuksessa olevien ihmisten sosiaaliset tiedot ja paljon muuta. (Kokonaismäärä)

Sivun tavoittavuuden trendi

Niiden henkilöiden määrä, joiden näytölle tuli sivuusi liittyvää sisältöä tai sivusi sisältöä. Tämä sisältää julkaisut, paikkamerkinnät, mainokset, sivusi kanssa vuorovaikutuksessa olevien ihmisten sosiaaliset tiedot ja paljon muuta. (yksilölliset käyttäjät)

Sivun sitoutuneet käyttäjät

Tämä on sivusi kanssa vuorovaikutuksessa olleiden ihmisten määrä. Osallistuminen sisältää minkä tahansa luodun napsautuksen tai tarinan. (yksilölliset käyttäjät)

Julkaisun näyttökerrat vs. tavoittavuus

Julkaisusi näyttökerrat vs. julkaisusi tavoittavuus.

Julkaisun linkkiklikkaukset

Niiden kertojen määrä, kun käyttäjät klikkasivat julkaisuissasi olevia linkkejä raportointijakson aikana. Tämä sisältää sekä orgaanisen että maksetun toiminnan.

Julkaisun videokatselukerrat

Kuinka monta kertaa videotasi katsottiin yli 3 sekuntia

Fanit yhteensä

Sivustasi tykänneiden ihmisten kokonaismäärä. (Ainutkertaiset käyttäjät)

Nettofanit

Saavutettujen uusien yleisön jäsenten määrä vähennettynä menetetyillä yleisön jäsenillä.

Sivun sitoutuneet käyttäjät

Tämä on sivusi kanssa vuorovaikutuksessa olleiden ihmisten määrä. Osallistuminen sisältää minkä tahansa luodun napsautuksen tai tarinan. (yksilölliset käyttäjät)

Fanien määrän kasvu

Seuraajien määrä valitun ajanjakson viimeisenä päivänä.

Sivun tykkäysten trendi

Sivustasi tykänneiden ihmisten kokonaismäärä. (Ainutkertaiset käyttäjät)

Top maat

Kootut Facebookin sijaintitiedot maan mukaan lajiteltuina.

Suosituimmat kaupungit

Kootut Facebookin sijaintitiedot kaupunkien mukaan lajiteltuina.

Ikäjakauma

Yhteenlasketut demografiset tiedot sivusi tykkääjistä, jotka perustuvat heidän käyttäjäprofiilissaan antamiinsa ikä- ja sukupuolitietoihin. (yksilölliset käyttäjät)

Sukupuolijakauma

Yhteenlasketut demografiset tiedot sivusi tykkääjistä, jotka perustuvat heidän käyttäjäprofiilissaan antamiinsa ikä- ja sukupuolitietoihin. (yksilölliset käyttäjät)

Instagram-yleiskatsaus

Metriikka

MÄÄRITELMÄ

Julkaisut yhteensä

Tileilläsi julkaistujen julkaisujen kokonaismäärä. Julkaisut sisältävät kuvia, videoita, karuselleja, keloja ja tarinoita

Profiilin toiminnot

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat napsauttaneet profiiliasi ja profiilissasi olevia linkkejä ottaakseen sinuun yhteyttä (sähköpostitse, puhelimitse tai tekstiviestillä), saadakseen reittiohjeita sijaintiisi tai vieraillakseen verkkosivustollasi.

Julkaisujen vuorovaikutukset

Julkaisujen osallistuminen on tykkäysten, kommenttien, jakojen ja tallennusten summa.

Vuorovaikutuksen aste

Tileillesi julkaistujen julkaisujen keskimääräinen osallistumisaste. Se kertoo, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat olleet vuorovaikutuksessa sisältösi kanssa prosentteina näyttökertojen määrästä.

Julkaisun näyttökerrat

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat katsoneet julkaisujasi valitun ajanjakson aikana. Kelojen toistot sisältyvät tähän mittariin, koska Instagram ei sisällytä näyttökertojen mittaria keloille.

Postauksen tavoittavuus

Niiden ihmisten määrä, jotka näkivät julkaisemasi sisällön kyseisenä ajanjaksona vähintään kerran. Sisältö sisältää kuvat, videot, karusellit, kelat ja tarinat.

SIVUSTOKLIKKAUKSET

Profiilissasi olevan verkkosivustolinkin napsautusten määrä. Ei sisällä maksettua mainontaa.

Julkaisun videokatselukerrat

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa ihmiset katsoivat julkaisemiasi orgaanisia videojulkaisuja kyseisen ajanjakson aikana vähintään kolmen sekunnin ajan. Kelatoistot sisältyvät myös tähän.

Suosituimmat Instagram-julkaisut

Suosituimmat julkaisut lajiteltuna osallistumisasteen mukaan.

Julkaisujen kokonaistrendi

Tileilläsi julkaistujen julkaisujen kokonaismäärä. Julkaisut sisältävät kuvia, videoita, karuselleja, keloja ja tarinoita

Julkaisujen tyyppierittely

Tileilläsi julkaistujen julkaisujen kokonaismäärä. Julkaisut sisältävät kuvia, videoita, karuselleja, keloja ja tarinoita

Postauksen osallistumisen erittely

Orgaanisten tykkäysten, orgaanisten kommenttien, orgaanisten jakojen, orgaanisten tallennusten ja tarinavastausten kokonaismäärä.

Julkaisun näyttökerrat vs. tavoittavuus

Julkaisusi näyttökerrat vs. julkaisusi tavoittavuus.

Profiilin toiminnot

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat napsauttaneet profiiliasi ja profiilissasi olevia linkkejä ottaakseen sinuun yhteyttä (sähköpostitse, puhelimitse tai tekstiviestillä), saadakseen reittiohjeita sijaintiisi tai vieraillakseen verkkosivustollasi.

IG Stories -suorituskyky

Erittely siitä, miten ihmiset ovat vuorovaikutuksessa julkaisemiesi tarinoiden kanssa ja katsovat niitä valitun ajanjakson aikana.

SIVUSTOKLIKKAUKSET

Profiilissasi olevan verkkosivustolinkin napsautusten määrä. Ei sisällä maksettua mainontaa.

Julkaisun videokatselukerrat

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa ihmiset katsoivat julkaisemiasi orgaanisia videojulkaisuja kyseisen ajanjakson aikana vähintään kolmen sekunnin ajan. Kelatoistot sisältyvät myös tähän.

Fanit yhteensä

Seuraajien määrä valitun ajanjakson viimeisenä päivänä.

Nettofanit

Saavutettujen uusien yleisön jäsenten määrä vähennettynä menetetyillä yleisön jäsenillä.

Fanien määrän kasvu

Seuraajien määrä valitun ajanjakson viimeisenä päivänä.

Top maat

Kussakin maassa olevien seuraajien määrä.

Suosituimmat kaupungit

Kussakin kaupungissa olevien seuraajien määrä.

LinkedIn-yleiskatsaus

Metriikka

MÄÄRITELMÄ

Julkaisut yhteensä

Sivuillasi julkaistujen julkaisujen määrä

Julkaisujen vuorovaikutukset

Reaktioiden, kommenttien, jakojen ja julkaisuklikkausten kokonaismäärä.

Vuorovaikutuksen aste

Sivujesi sisältöä napsauttaneiden, tykänneiden, kommentoineiden, jakaneiden tai minkä tahansa tyyppisesti napsauttaneiden henkilöiden määrä prosentteina niiden henkilöiden määrästä, jotka näkivät sisällön (näyttökerrat).

Julkaisun näyttökerrat

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa julkaisujasi näytettiin käyttäjille. Tämä ei sisällä näyttökertoja, kun muut käyttäjät jakavat julkaisujasi.

SIVUN KATSELUKERRAT YHTEENSÄ

Sivusi näyttökertojen kokonaismäärä.

Julkaisun linkkinapsautukset / Muutos julkaisun napsautuksiin

Julkaisemiesi julkaisujen klikkausten määrä kyseisen ajanjakson aikana.

Suosituimmat LinkedIn-julkaisut

Suosituimmat julkaisut lajiteltuna osallistumisasteen mukaan.

Julkaisujen kokonaistrendi

Sivuillasi julkaistujen julkaisujen määrä

SISÄLTÖTYYPPIJAKAUMA

Sivullasi julkaistujen julkaisujen määrä jaoteltuna julkaistyypeittäin.

SISÄLTÖTYYPPIJAKAUMA

Sivullasi julkaistujen julkaisujen määrä jaoteltuna julkaistyypeittäin.

Julkaisujen vuorovaikutukset

Reaktioiden, kommenttien, jakojen ja julkaisuklikkausten kokonaismäärä.

Postauksen osallistumisen erittely

Reaktioiden, kommenttien, jakojen ja julkaisuklikkausten kokonaismäärä.

Vuorovaikutuksen aste

Sivujesi sisältöä napsauttaneiden, tykänneiden, kommentoineiden, jakaneiden tai minkä tahansa tyyppisesti napsauttaneiden henkilöiden määrä prosentteina niiden henkilöiden määrästä, jotka näkivät sisällön (näyttökerrat).

Julkaisun linkkiklikkaukset

Julkaisemiesi julkaisujen klikkausten määrä kyseisen ajanjakson aikana.

Julkaisun videokatselukerrat

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa ihmiset katsoivat julkaisemiasi videoita kyseisenä ajanjaksona vähintään kolmen sekunnin ajan. Ei sisällä uudelleentoistoja.

Sivunäyttökerrat laitteen mukaan

Erittely LinkedIn-sivun katsontakerroista ajan myötä, työpöytä- ja mobiilikäyttäjien mukaan eriteltyinä. Mobiilimittareihin kuuluvat LinkedInin alkuperäissovellukset ja mobiiliselaimet.

Seuraajia yhteensä

Seuraajien määrä valitun ajanjakson viimeisenä päivänä.

Seuraajamäärän muutos

Saavutettujen uusien yleisön jäsenten määrä vähennettynä menetetyillä yleisön jäsenillä.

Fanien määrän kasvu

Seuraajien kokonaismäärä ajan mittaan.

Seuraajien määrä

Seuraajien määrä valitun ajanjakson viimeisenä päivänä.

Tiimin suorituskyky

Metriikka

MÄÄRITELMÄ

Keskimääräinen ensimmäinen vastausaika

Keskimääräinen aika, joka tiimiltäsi kului ensimmäisen vastauksen lähettämiseen vastaanotettuun viestiin.

Vastaanotetut viestit

Raportointijakson aikana vastaanotettujen viestien kokonaismäärä.

Reagoidut viestit

Niiden vastaanotettujen viestien kokonaismäärä, joihin on sovellettu toimintoja raportointijakson aikana. Toimintoja ovat merkitseminen valmiiksi, vastaukset, uudelleentwiittaukset, tykkäykset ja tunnisteet.

Tässä on SLA-yhteenveto vastausajoistasi

Voit tarkastella vastaanotettujen viestien ja toimintojen kokonaismäärää sekä keskimääräistä ensimmäisen vastauksen aikaa raportointikauden aikana.

Eniten vastannut

Tämä käyttäjä lähetti eniten vastauksia raportointijakson aikana.

Toimintaprosentti

Toimintoaktivoitujen viestien kokonaismäärä jaettuna raportointikauden aikana vastaanotettujen viestien kokonaismäärällä.

Hitain ensimmäinen vastausaika

Pisin aika, joka käyttäjältä kului vastaamiseen raportointijakson aikana.

Nopein ka. vastausaika

Käyttäjä, jolla oli nopeimmat vastaukset (keskimäärin) raportointijaksolla.

Tässä on vastausten kokonaismäärät

Tämä on yhteenveto raportointikauden mittareista verrattuna vertailukauteen.

Vastaustilastojen yhteenveto tiimin jäsenten mukaan

Tämä on hitaimman ensimmäisen vastausajan (minuuttia), keskimääräisen ensimmäisen vastausajan (minuuttia), vastausten kokonaismäärän ja toimien kokonaismäärän jakautuminen käyttäjittäin.

TikTokin yleiskatsaus

Metriikka

MÄÄRITELMÄ

Fanit yhteensä

Seuraajien määrä valitun ajanjakson viimeisenä päivänä.

Nettofanit

Saavutettujen uusien yleisön jäsenten määrä vähennettynä menetetyillä yleisön jäsenillä.

Julkaisujen vuorovaikutukset

Reaktioiden, kommenttien ja jakojen määrä kanavasi videoissa valitun ajanjakson aikana.

Julkaisut yhteensä

Tileilläsi julkaistujen viestien kokonaismäärä.

Profiilin katselukerrat yhteensä

Profiiliesi katselukertojen kokonaismäärä valitun ajanjakson aikana.

Videoiden katselukerrat yhteensä

Tilisi videoiden katselukertojen kokonaismäärä valitun ajanjakson aikana.

Postauksen tavoittavuus

Videoitasi katsoneiden yksittäisten käyttäjien kokonaismäärä.

Suosituimmat TikTok-julkaisut

Suosituimmat julkaisut lajiteltuna osallistumisasteen mukaan.

Seuraajat ja kasvun jakautuminen

Profiiliesi katselukertojen kokonaismäärä valitun ajanjakson aikana.

Julkaisujen kokonaistrendi

Tileilläsi julkaistujen viestien kokonaismäärä.

Julkaisujen osallistumisen tyyppijakauma (piirakka)

Reaktioiden, kommenttien ja jakojen määrä kanavasi videoissa valitun ajanjakson aikana.

Julkaisujen osallistumisen tyyppijakauma (suuntaus)

Reaktioiden, kommenttien ja jakojen määrä kanavasi videoissa valitun ajanjakson aikana.

Profiilin katselukerrat

Profiiliesi katselukertojen kokonaismäärä valitun ajanjakson aikana.

Julkaisun videokatselukerrat

Tilisi videoiden katselukertojen kokonaismäärä valitun ajanjakson aikana.

Julkaisun tavoittavuuden trendi

Videoitasi katsoneiden yksittäisten käyttäjien kokonaismäärä.

Keskimääräinen videon katselumäärä

Koko videon loppuun katsoneiden katsojien prosenttiosuus. Valitulla ajanjaksolla lähetettyjen videoiden keskiarvo.

Katsottu kokonaisaika

Kokonaisaika, jonka ihmiset käyttivät videoidesi katseluun.

Keskimääräinen katseluaika

Keskimääräinen aika, jonka ihmiset käyttivät videoidesi katseluun.

Keskimääräinen postauksen osallistumisaste

Tykkäysten, kommenttien ja jakojen määrä prosentteina videoitasi katsoneiden käyttäjien määrästä.

X (entinen Twitter) yleiskatsaus

Metriikka

MÄÄRITELMÄ

Julkaisut yhteensä

Tileilläsi julkaistujen viestien kokonaismäärä.

Julkaisujen vuorovaikutukset

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa ihmiset ovat klikanneet, vastanneet, jakaneet tai tykänneet julkaisuista valitun ajanjakson aikana.

Vuorovaikutuksen aste

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa ihmiset vastasivat, jakoivat uudelleen, tykkäsivät tai napsauttivat mitä tahansa profiilisi sisältöä, prosentteina niiden ihmisten määrästä, jotka näkivät ne (näyttökerrat).

Julkaisun näyttökerrat

Kuinka monta kertaa julkaisujasi näytettiin käyttäjille. Tämä sisältää näyttökerrat, kun muut käyttäjät uudelleentwiittaavat julkaisujasi.

Julkaisun videokatselukerrat

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa ihmiset katsoivat vähintään 2 sekuntia julkaisemastasi videosta ajanjaksolla, jolloin 50 % videosta oli näkyvissä

Julkaisun linkkiklikkaukset

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa ihmiset napsauttivat linkkejä julkaisemissasi julkaisuissa kyseisen ajanjakson aikana.

Suosituimmat twiitit

Suosituimmat julkaisut lajiteltuna osallistumisasteen mukaan.

Julkaisujen kokonaistrendi

Tileilläsi julkaistujen viestien kokonaismäärä.

SISÄLTÖTYYPPIJAKAUMA

Tileilläsi julkaistujen viestien kokonaismäärä.

SISÄLTÖTYYPPIJAKAUMA

Tileilläsi julkaistujen viestien kokonaismäärä.

Julkaisujen vuorovaikutukset

Laskenta siitä, kuinka monta kertaa käyttäjä on ollut vuorovaikutuksessa käyttäjäsi julkaisujen kanssa.

Julkaisujen osallistumisen jakauma (piirakka)

Jaottelu julkaisujesi osallistumisesta valitun ajanjakson aikana.

Julkaisujen osallistumisen jakauma (suuntaus)

Jaottelu julkaisujesi osallistumisesta valitun ajanjakson aikana.

Vuorovaikutuksen aste

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa ihmiset vastasivat, jakoivat uudelleen, tykkäsivät tai napsauttivat mitä tahansa profiilisi sisältöä, prosentteina niiden ihmisten määrästä, jotka näkivät ne (näyttökerrat).

Julkaisun näyttökerrat

Kuinka monta kertaa julkaisujasi näytettiin käyttäjille. Tämä sisältää näyttökerrat, kun muut käyttäjät uudelleentwiittaavat julkaisujasi.

Julkaisun videokatselukerrat

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa ihmiset katsoivat vähintään 2 sekuntia julkaisemastasi videosta ajanjaksolla, jolloin 50 % videosta oli näkyvissä

Julkaisun linkkiklikkaukset

Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa ihmiset napsauttivat linkkejä julkaisemissasi julkaisuissa kyseisen ajanjakson aikana.

Seuraajia yhteensä

X-seuraajien määrä valitun ajanjakson viimeisenä päivänä.

Seuraajamäärän muutos

Saavutettujen uusien yleisön jäsenten määrä vähennettynä menetetyillä yleisön jäsenillä.

YouTube analytiikka

Metriikka

MÄÄRITELMÄ

Tilaajia yhteensä

Tilaajien määrä kauden viimeisenä päivänä.

Saadut tilaajat

Ilmaisee, kuinka monta kertaa käyttäjät tilasivat YouTube-kanavasi raportointijakson aikana

Kokonaisnäyttökerrat

Videosi katselukertojen määrä valitulla raportointijaksolla. Tämä sisältää vain orgaanisen toiminnan.

Vuorovaikutukset

Ilmaisee, kuinka monta kertaa yhteensä käyttäjät tykkäsivät, kommentoivat, jakoivat, klikkasivat merkintöjä, klikkasivat videossasi olevia kortteja ja tilasivat kanavasi videon kautta raportointikauden aikana.

Julkaistuja videoita

Julkaistujen videoiden määrä valitulla ajanjaksolla.

Suosituimmat YouTube-videot

Suosituimmat julkaisut lajiteltuna osallistumisasteen mukaan.

Näyttökertojen trendi

Videosi katselukertojen määrä valitulla raportointijaksolla. Tämä sisältää vain orgaanisen toiminnan.

Tilaajia yhteensä

Tilaajien määrä kauden viimeisenä päivänä.

Tilaajien jakautuminen

Saadut tilaajat on niiden ihmisten määrä, jotka tilasivat YouTube-kanavasi raportointijakson aikana. Menetetyt tilaajat on niiden ihmisten määrä, jotka peruuttivat kanavasi tilauksen valitulla ajanjaksolla.

Julkaistuja videoita

Julkaistujen videoiden määrä valitulla ajanjaksolla.

Julkaistujen videoiden reaktiot (piirakka)

Osallistumisten jakautuminen. Kommentit = kanavasi videoiden saamien kommenttien määrä. Jaot = videoidesi jakokertojen määrä. Tykkäykset = kaikkien kanavasi videoiden saamien tykkäysten määrä (vain orgaaninen).

Julkaistujen videoiden reaktiot (suuntaus)

Osallistumisten jakautuminen. Kommentit = kanavasi videoiden saamien kommenttien määrä. Jaot = videoidesi jakokertojen määrä. Tykkäykset = kaikkien kanavasi videoiden saamien tykkäysten määrä (vain orgaaninen).

Keskimääräinen katseluprosentti, keskimääräinen katselun kesto ja arvioidut katseluminuutit

Keskimääräinen katselukesto (sekuntia) = Kanavasi videoiden keskimääräinen katselukesto. Keskimääräinen katseluprosentti = Kanavasi videoiden keskimääräinen toistoprosentti. Arvioidut katseluminuutit = Kanavasi videoiden katselujen arvioitu kokonaisminuuttimäärä.

Huomautus: suosituimmat julkaisut eivät koskaan ylitä 150:tä julkaisujen kokonaismäärästä riippumatta. Voit esimerkiksi nähdä 188 julkaisua yhteensä, mutta suosituimmat julkaisut näyttävät vain 150 julkaisua.

Vanhat somemallit

Omien kanavien someanalyysin avulla voit mitata somekanavan suorituskykyä erikseen tai kokoamalla tietoja yhteen useista profiileista, jotta voit raportoida sosiaalisen median kanavien menestyksestä. Nämä raportit sisältävät Meltwater Engagen ja määritettyjen kilpailijoiden osallistumistiedot.

Analyysisivujesi kukin työkalu sisältää (i)-tietokuvakkeen, jonka kautta saa lisätietoja esitettävistä tiedoista. Saat lisätietoja kaikkien Omien kanavien someanalyysi -sivujen tilastoista tutustumalla tähän artikkeliin.

Vinkki: Jos olet päättänyt kieltäytyä analyysista, et voi tarkastella mitään Omien kanavien someanalyysi -raporttia, jotka sijaitsivat aiemmin Engage Mittaa -moduulissa.

Yleiskatsaussivut

Yleiskatsaus tarjoaa sinulle raportin osallistumishistoriastasi kyseisellä sosiaalisen median alustalla Meltwater Engagen kautta. Näihin lukeutuvat:

• Facebook-yleiskatsaus

• Instagram-yleiskatsaus

• X (entinen Twitter) yleiskatsaus

• LinkedIn -yleiskatsaus

• YouTuben yleiskatsaus

• TikTokin yleiskatsaus

• Kanavien välinen yleiskatsaus

Aloittaminen:

1. Avaa jokin dashboardeista valitsemalla Mittaa ____

2. Valitse oikeasta yläkulmasta tili(t) ja valitse sitten ne someprofiilit, joita haluat analysoida

Huomautus: jos haluat analysoida useita somekanavia yhdessä raportissa, katso 'Monikanavainen yleiskatsaus'!

Analyysisivujesi kukin widget sisältää tietoja-kuvakkeen (i), jonka kautta saa lisätietoja esitettävistä tiedoista. Jos haluat lisätietoja kaikista mittareista kaikilla omistetuilla Someanalyysi-sivuilla, tutustu artikkeliimme täältä.

Kanavien välisten kirjanmerkkien analyysi

Tämä raporttisivu hyödyntää someviestejä ja tietoja, jotka käyttäjät ovat merkinneet Meltwater Engageen, rakentaakseen räätälöityjä raportteja. Voit vertailla jopa 10 vertailtavaa kirjanmerkkiä. Tähän raporttiin sisältyviin kaavioihin lukeutuvat Näyttökerrat, Osallistumiset, Klikkaukset ja Videon katselukerrat sekä lopullinen taulukko, jossa on "kokonaismäärä kirjanmerkkiä kohti" -vertailu.

Kirjanmerkkianalyysi-raportit ovat käytettävissä, jos käytät Meltwater Engagea.

Varmista ensin, että olet lisännyt kirjanmerkkejä analysoitaviin sosiaalisen median tietoihin. Tunnisteiden lisääminen sosiaalisen median sisältöön sopii mainiosti kampanjan hallinnointiin, sisällön järjestämiseen ja raportointiin. Kuka tahansa Meltwater-käyttäjäsi voi hallita käytettyjä kirjanmerkkejä, jotta voit tehdä yhteistyötä koko sosiaalisen median tiimin kanssa.

Kanavien välisiä kirjanmerkkejä koskevan raportin luominen:

1. Napsauta vasemmanpuoleisen navigointipalkin avattavaa Engage-valikkoa

2. Valitse Mittaa

3. Siirry Vanhat somemallit -osioon

4. Napsauta Näytä lisää

5. Valitse Monikanavaiset kirjanmerkit -vaihtoehdosta Mittaa-osion kirjanmerkit

6. Valitse + lisää kirjanmerkki

7. Valitse enintään 10 vertailtavaa kirjanmerkkiä

8. Valitse ok, jos haluat käyttää kyseisiä kirjanmerkkejä

Vertailuanalyysi

Vertailuanalyysin avulla voit verrata omistamiasi tilejä kilpailijoiden ja toimialan vertaisyritysten vastaaviin.

Aluksi sinun on määritettävä kilpailijoiden tai toimialan vertaisyritysten sometilit, joita verrataan profiiliisi.

Vinkki: määritettyjen kilpailijoiden ja toimialan vertaisyritysten tietojen kerääminen alkaa siitä päivästä, kun lisäät ne alustalle. Suosittelemme, että teet tämän tilin luomisen yhteydessä.

Lue lisää kilpailijoiden ja vertailuanalyysin määrittämisestä tästä artikkelista!

Tiimin suorituskyky

Analysoi-toiminnon Ryhmän suorituskyky -mallin avulla voit helposti seurata, mitata ja trendata tiimisi toimintoja Keskusteluissa.

Tämä dashboard sisältää tiedot kaikista keskustelutoimista kaikissa yhdistetyissä sosiaalisen median kanavissa. Kuten alla näkyy, tässä dashboardissa on 10 visualisointia, mukaan lukien ryhmän jäsenen osio.

Tiimin suorituskyky -mittaristo tarjoaa yhteisön tiimeille linssin, jonka avulla tiimit voivat helposti seurata Keskusteluiden toimia ja tunnistaa kehityssuuntia ja parannuskohteita.

Tärkeimmät hyödyt:

• Hanki näkyvyyttä tiimisi suorituskykyyn ja varmista, että tuotos tukee yhteisön kasvua ja sitoutumista.

• Varmista, että tiimisi noudattaa sovittuja vastausaikoja (SLA) ja korjaa tarvittaessa toimiaan tähän liittyen.

• Tunnista valmennusmahdollisuudet heikoimmin suoriutuvien työntekijöiden kanssa.

• Motivoi tiimiäsi visualisoimalla käyttäjäkohtaisen tuotoksen mukaan ja tunnistamalla trendit ja parannuskohteet.

Tiimin suorituskyky -dashboard löytyy Analysoi-kohdan Sosiaalinen analytiikka -osiosta.

Alla on tämän dashboardin mittareiden määritelmät.

• Keskimääräinen ensimmäisen vastauksen aika on keskimääräinen aika, joka tiimiltäsi kului ensimmäisen vastauksen lähettämiseen vastaanotettuun viestiin.

• Vastaanotettujen viestien kokonaismäärä on raportointijakson aikana vastaanotettujen viestien kokonaismäärä.

• Toimintoviestit on niiden vastaanotettujen viestien kokonaismäärä, joissa on käytetty toimintoa raportointikauden aikana. Toimintoja ovat merkitseminen valmiiksi, vastaukset, uudelleentwiittaukset, tykkäykset ja tunnisteet.

• Tässä on SLA-yhteenveto vastausajoista. Katso vastaanotettujen viestien kokonaismäärä, toiminnot ja keskimääräinen ensimmäinen vastausaika raportointijakson aikana.

• Eniten vastauksia. Tämä käyttäjä lähetti eniten vastauksia raportointijakson aikana.

• Toimintaprosentti on niiden viestien kokonaismäärä, joihin on reagoitu, jaettuna raportointijakson aikana vastaanotettujen viestien kokonaismäärällä.

• Hitain ensimmäinen vastausaika on pisin aika, jonka käyttäjä käytti vastatakseen raportointijakson aikana.

• Nopein keskimääräinen vastausaika on käyttäjä, jolla oli nopeimmat vastaukset (keskimäärin) raportointijakson aikana.

• Tässä ovat vastaustilastosi kokonaistilastollinen yhteenveto raportointikauden mittareista verrattuna vertailukauteen.

• Tässä ovat vastaustilastot per tiimin jäsen hitaimman ensimmäisen vastauksen keston (minuuteissa), keskimääräisen ensimmäisen vastauksen keston (minuuteissa), vastausten kokonaismäärän ja toimien kokonaismäärän jakautumisen käyttäjittäin perusteella.

Voit myös ladata yksittäisiä oivalluksia PNG:hen. Jokaisessa widgetissä on alanuoli oikeassa yläkulmassa, joka lataa kuvan suoraan tietokoneellesi.

Dashboard voidaan jakaa myös linkkinä, PowerPoint-, PDF- ja Google Slides -muodoissa.

Sähköpostiraporttien jakaminen, vienti ja ajoitus

Kunkin Omien kanavien someanalyysi -sivun oikeassa yläkulmassa oleva Toiminnot-painike sisältää kaikki jakamis- ja vientivaihtoehdot. Näihin lukeutuvat:

Lataa Excel: Tämä luo CSV-tiedoston, joka lähetetään sähköpostiosoitteeseesi. Tämä tiedosto sisältää sivullasi näkyvien viestien raakatiedot ja tilastot. Kukin Excel-raportti on erilainen erilaisten mallityyppien ja eri somekanavista saatavien tietojen mukaisesti.

• Facebook-yleiskatsaus: Raportin yleiskatsaus, Yhteenveto, Sivun fanit, Sivun fanien muutos, Viestityypit, Näyttökerrat, Videon katselukerrat, Yleisön sukupuoli, Yleisön maa, Yleisön paikkakunta, Online-yleisö, Suosituimmat viestit

• Instagram-yleiskatsaus: Raportin yleiskatsaus, Yhteenveto, Suosituimmat viestit, Seuraajien määrä, Viestityypit, Yleisön sukupuoli, Suosituimmat tarinat, Yleisön maa, Yleisön paikkakunta, Online-yleisö

• X (entinen Twitter) Yleiskatsaus: Raportin yleiskatsaus, yhteenveto, seuraajien määrä, näyttökerrat, osallistumiset, twiittaustyypit, suosituimmat julkaisut

• LinkedIn-yleiskatsaus: Raportin yleiskatsaus, Yhteenveto, Suosituimmat viestit, Seuraajat, Saavutetut seuraajat, Sivun näyttökerrat, Näyttökerrat, Viestityypit, Osallistumistyypit, Yleisön maa

• Kanavien välinen yleiskatsaus: Raportin yleiskatsaus, Yhteenveto, Suosituimmat viestit, Seuraajien määrä, Näyttökerrat, Videon katselukerrat

• Kanavien välisten kirjanmerkkien yleiskatsaus: Raportin yleiskatsaus, Näyttökerrat, Osallistumiset, Klikkaukset, Videon katselukerrat, Vastaanotetut, Suosituimmat kirjanmerkit

• Facebookin kilpailukykyvertailu: Raportin yleiskatsaus, Sivun fanit, Osallistumisaste, Sivun suorituskyky, Sivun viestityypit, Osallistumisjakauma, Suosituimmat viestit

Lataa PDF: Tämä luo PDF-dian kannen, joka latautuu nykyiselle sivullesi. Tämä PDF-tiedosto näyttää Oma someanalyysi -raportin kaavioiden kunkin rivin uudella dialla. Jos etsit samanlaista muotoa, mutta haluat mukauttaa näyttöä, lisätä tekstiä ja valita esitettävät kaaviot, suosittelemme siinä tapauksessa valitsemaan kohdan Jaa dashboard.

PDF-raportti näyttää Parhaimmat julkaisut -työkalun galleria- tai luettelonäkymän sen mukaan, mikä versio on valittu raporttia ladattaessa.

Jaa dashboard: Tämä luo jaettavan dashboardin, jota voit muokata edelleen, muokata dioja ja kaavioita, ennen kuin jaat linkin muille tulosten tarkastelemiseksi verkossa. Lue lisää jaettavista dashboardeista tästä artikkelista. Tämä on käytettävissä Yleiskatsaus- ja Kirjanmerkit-raporteissa, mutta se ei ole tällä hetkellä käytettävissä vertailuraporteissa.

Katsele dashboardeja: Tämä tarjoaa luettelon aiemmin luoduista jaettavista dashboardeista.

Ajoita raportti: Ajoita raporttisi kopio lähetettäväksi sähköpostitse enintään 25 sähköpostiosoitetta sisältävälle ryhmälle viikoittain tai kuukausittain. Viikkoraportit lähetetään tiistaisin, ja niissä tarkastellaan edellisen viikon tietoja. Kuukausiraportit lähetetään kuukauden toisena päivänä, ja niissä tarkastellaan edellisen kuukauden tietoja.

Kun kirjoitat sähköpostiosoitteita vastaanottajaluetteloon, muista erottaa jokainen osoite uudella rivillä/rivinvaihtonäppäimellä.

Hallinnoi tilauksia: Tarkastele tai poista tällä hetkellä jaettavia ajastettuja raportteja.

Sivutason ja viestitason tietojen ymmärtäminen

Omistetussa someanalyysissa näytämme tiedot sellaisina kuin ne tulevat eri somekanavan sovellusliittymistä.

Koska saatavilla on monia erityyppisiä tietoja, näiden ymmärtäminen voi olla vaikeaa, ja ne voivat vaihdella eri työkalujen tai jopa alkuperäisten kanavien välillä. Voit olla varma, että tietomme ovat tarkkoja, ja ilmeisiin tietojen poikkeamiin on yleensä selitys.

Saat lisätietoja Omien kanavien someanalyysin mittareiden määritelmistä tutustumalla tähän artikkeliin.

Omien kanavien someanalyysissa on kolmea eri tyyppiä olevia tietoja:

Sivutason tiedot vastaavat sivulla ajanjakson aikana suoritettuja toimia.

Viestitason tiedot ovat elinikäisiä arvoja, jotka koskevat kyseisten viestien pohjalta suoritettuja toimia.

Seuraaja- ja yleisötiedot ovat demografiaa ja yleisön sijaintia koskevia datapisteitä ja widgettejä.

Hämmennystä esiintyy usein, kun tarkastellaan muita palveluntarjoajia, jotka yhdistävät nämä mittarit. Olemme eri mieltä kyseisestä lähestymistavasta, koska haluamme antaa mieluummin selkeän kuvan siitä, mitä tietoja analysoidaan ja miten tietotyypit eroavat toisistaan.

Omien kanavien someanalyysissa suurin osa mittareista, kuten yläosassa olevat yleiskatsauskortit ja ajan myötä tietoja esittävät kaaviot, perustuvat sivutason tietoihin. Esimerkiksi Näyttökerrat yhteensä on sivun minkä tahansa viestin näyttökertojen kokonaismäärä kyseisen ajanjakson aikana.

Viestitason tiedot näkyvät Parhaiten suoriutuvat viestit -widgetin galleria- ja luettelonäkymässä. Tämä näyttää valitulla ajanjaksolla julkaistujen viestien osallistumisten, näyttökertojen jne. elinikäisen arvon.

Käytännön esimerkki näiden kahden tietotyypin välisen eron havainnollistamiseksi: Sanotaan, että tarkastelen Facebookin yleiskatsausraporttia ajanjaksolta 1.–30.11.2020. Jos fani katsoi 15. marraskuuta viestiä, joka oli julkaistu 1. lokakuuta, kyseinen näyttökerta sisällytetään Näyttökerrat yhteensä ja Näyttökerrat ajan myötä -widgeteihin, mutta sitä ei sisällytetä Parhaiten suoriutuvien viestien galleria- tai luettelonäkymään, koska viestiä ei julkaistu marraskuussa. Joten jos laskisit yhteen näyttökerrat Galleria- tai luettelonäkymästä, se ei todennäköisesti olisi sama kuin Näyttökerrat yhteensä -widget.

Omien kanavien someanalyysi näyttää tiedot, joita eri somekanavat tarjoavat sovellusliittymiensä kautta. Emme muokkaa näitä tietoja tai käytä niitä mihinkään laskelmiin. Valitettavasti joissakin tapauksissa somekanavat tarjoavat ainoastaan tiettyjä mittareita viestitasolla mutta ei sivutasolla.

Esimerkiksi Instagram ei tarjoa tavoittavuutta sivutasolla, mutta tarjoaa sen viestitasolla. Siksi näet tämän mittarin Parhaiten suoriutuvat viestit -widgetissä (viestitason mittarit), mutta se ei sisälly mihinkään yhteensä-tilastoon tai muihin kaavioihin (sivutason mittarit).

Tavoittavuus vs näyttökerrat

Tavoittavuus - Sisältösi nähneiden henkilöiden kokonaismäärä

Näyttökerrat - Kuinka monta kertaa sisältöäsi on katsottu

Joten Näyttökerrat ovat niiden kertojen kokonaismäärä, jolloin sisältöäsi on katsottu, kun taas Tavoittavuus on niiden yksittäisten henkilöiden määrä, jotka ovat nähneet sisältösi.

Minulla on esimerkiksi sisältö, jonka on nähnyt 5 henkilöä. Tavoittavuus olisi siis 5. Heistä 3 näki julkaisuni 2 kertaa. Näyttökertoja olisi siis 8. 2 henkilöä katsoi kerran (2) + 3 henkilöä katsoi kaksi kertaa (6) = 8 näyttökertaa.

Yllä olevan logiikan perusteella näyttökerrat ovat aina suurempi kuin tavoittavuus. Tämä johtuu siitä, että sama henkilö voi katsoa useita kertoja samaa sisältöä.

💡 Vihje

Tarvitsetko lisää apua? Löydä vastauksia ja apua Meltwaterin tuen ja yhteisön asiantuntijoilta.