Raportointi, ilmoitukset ja analytiikka
Analysointi
Omien kanavien someanalyysin käytön aloittaminen
Päivitetty yli viikko sitten

Tervetuloa tutustumaan Omia someanalyysejä koskeviin ohjeisiin.

Omien kanavien someanalyysin avulla voit mitata somekanavan suorituskykyä erikseen tai kokoamalla tietoja yhteen useista profiileista, jotta voit raportoida sosiaalisen median kanavien menestyksestä. Nämä raportit sisältävät Meltwater Engagen ja määritettyjen kilpailijoiden osallistumistiedot.

Analyysisivujesi kukin työkalu sisältää (i)-tietokuvakkeen, jonka kautta saa lisätietoja esitettävistä tiedoista. Saat lisätietoja kaikkien Omien kanavien someanalyysi -sivujen tilastoista tutustumalla tähän artikkeliin.

Vinkki: Jos olet päättänyt kieltäytyä analyysista, et voi tarkastella mitään Omien kanavien someanalyysi -raporttia, jotka sijaitsivat aiemmin Engage Mittaa -moduulissa.

Yleiskatsaussivut

Yleiskatsaus tarjoaa sinulle raportin osallistumishistoriastasi kyseisellä sosiaalisen median alustalla Meltwater Engagen kautta. Näihin lukeutuvat:

• Facebook-yleiskatsaus

• Instagram-yleiskatsaus

• Twitter-yleiskatsaus

• Linkedin-yleiskatsaus

• YouTuben yleiskatsaus

• TikTokin yleiskatsaus

• Kanavien välinen yleiskatsaus

Aloita klikkaamalla Näytä avataksesi jonkin koontinäytöistä. Valitse oikeasta yläkulmasta tili(t) ja valitse sitten ne someprofiilit, joita haluat analysoida. Jos haluat analysoida useita somekanavia yhdessä raportissa, tutustu kanavien väliseen yleiskatsaukseen!

Analyysisivujesi kukin widget sisältää tietoja-kuvakkeen (i), jonka kautta saa lisätietoja esitettävistä tiedoista. Jos haluat lisätietoja kaikista mittareista kaikilla omistetuilla Someanalyysi-sivuilla, tutustu artikkeliimme täältä.

Kanavien välisten kirjanmerkkien analyysi

Tämä raporttisivu hyödyntää someviestejä ja tietoja, jotka käyttäjät ovat merkinneet Meltwater Engageen, rakentaakseen räätälöityjä raportteja. Voit vertailla jopa 10 vertailtavaa kirjanmerkkiä. Tähän raporttiin sisältyviin kaavioihin lukeutuvat Näyttökerrat, Osallistumiset, Klikkaukset ja Videon katselukerrat sekä lopullinen taulukko, jossa on "kokonaismäärä kirjanmerkkiä kohti" -vertailu.

Kirjanmerkkianalyysi-raportit ovat käytettävissä, jos käytät Meltwater Engagea.

Varmista ensin, että olet lisännyt kirjanmerkkejä analysoitaviin sosiaalisen median tietoihin. Kirjanmerkkien lisääminen sosiaalisen median sisältöön edesauttaa kampanjan hallintaa, sisällön järjestämistä ja raportointia. Kuka tahansa Meltwater-käyttäjäsi voi hallita käytettyjä kirjanmerkkejä, jotta voit tehdä yhteistyötä koko sosiaalisen median tiimin kanssa.

Kanavien välisiä kirjanmerkkejä koskevan raportin luominen:

1. Valitse + lisää kirjanmerkki

2. Valitse enintään 10 vertailtavaa kirjanmerkkiä

3. Valitse ok, jos haluat käyttää kyseisiä kirjanmerkkejä

Vertailuanalyysi

Vertailuanalyysin avulla voit verrata omistamiasi tilejä kilpailijoiden ja toimialan vertaisyritysten vastaaviin.

Aluksi sinun on määritettävä kilpailijoiden tai toimialan vertaisyritysten sometilit, joita verrataan profiiliisi.

Vinkki: Määritettyjen kilpailijoiden ja toimialan vertaisyritysten tietojen kerääminen alkaa siitä päivästä, kun lisäät ne alustalle. Suosittelemme, että teet tämän tilin luomisen yhteydessä.

Lue lisää kilpailijoiden ja vertailuanalyysin määrittämisestä tästä artikkelista!

Tiimin suorituskyky

Analysoi-toiminnon Ryhmän suorituskyky -mallin avulla voit helposti seurata, mitata ja trendata tiimisi toimintoja Keskusteluissa.

Tämä dashboard sisältää tiedot kaikista keskustelutoimista kaikissa yhdistetyissä sosiaalisen median kanavissa. Kuten alla näkyy, tässä dashboardissa on 10 visualisointia, mukaan lukien ryhmän jäsenen osio.

Tiimin suorituskyky -mittaristo tarjoaa yhteisön tiimeille linssin, jonka avulla tiimit voivat helposti seurata Keskusteluiden toimia ja tunnistaa kehityssuuntia ja parannuskohteita.

Tärkeimmät hyödyt:

• Hanki näkyvyyttä tiimisi suorituskykyyn ja varmista, että tuotos tukee yhteisön kasvua ja sitoutumista.

• Varmista, että tiimisi noudattaa sovittuja vastausaikoja (SLA) ja korjaa tarvittaessa toimiaan tähän liittyen.

• Tunnista valmennusmahdollisuudet heikoimmin suoriutuvien työntekijöiden kanssa.

• Motivoi tiimiäsi visualisoimalla käyttäjäkohtaisen tuotoksen mukaan ja tunnistamalla trendit ja parannuskohteet.

Tiimin suorituskyky -dashboard löytyy Analysoi-kohdan Sosiaalinen analytiikka -osiosta.

Alla on tämän dashboardin mittareiden määritelmät.

• Keskimääräinen ensimmäisen vastauksen aika on keskimääräinen aika, joka tiimiltäsi kului ensimmäisen vastauksen lähettämiseen vastaanotettuun viestiin.

• Vastaanotettujen viestien kokonaismäärä on raportointijakson aikana vastaanotettujen viestien kokonaismäärä.

• Toimintoviestit on niiden vastaanotettujen viestien kokonaismäärä, joissa on käytetty toimintoa raportointikauden aikana. Toimintoja ovat merkitseminen valmiiksi, vastaukset, uudelleentwiittaukset, tykkäykset ja tunnisteet.

• Tässä on SLA-yhteenveto vastausajoista. Katso vastaanotettujen viestien kokonaismäärä, toiminnot ja keskimääräinen ensimmäinen vastausaika raportointijakson aikana.

• Eniten vastauksia. Tämä käyttäjä lähetti eniten vastauksia raportointijakson aikana.

• Toimintaprosentti on niiden viestien kokonaismäärä, joihin on reagoitu, jaettuna raportointijakson aikana vastaanotettujen viestien kokonaismäärällä.

• Hitain ensimmäinen vastausaika on pisin aika, jonka käyttäjä käytti vastatakseen raportointijakson aikana.

• Nopein keskimääräinen vastausaika on käyttäjä, jolla oli nopeimmat vastaukset (keskimäärin) raportointijakson aikana.

• Tässä ovat vastaustilastosi kokonaistilastollinen yhteenveto raportointikauden mittareista verrattuna vertailukauteen.

• Tässä ovat vastaustilastot per tiimin jäsen hitaimman ensimmäisen vastauksen keston (minuuteissa), keskimääräisen ensimmäisen vastauksen keston (minuuteissa), vastausten kokonaismäärän ja toimien kokonaismäärän jakautumisen käyttäjittäin perusteella.

Voit myös ladata yksittäisiä oivalluksia PNG:hen. Jokaisessa widgetissä on alanuoli oikeassa yläkulmassa, joka lataa kuvan suoraan tietokoneellesi.

Dashboard voidaan jakaa myös linkkinä, PowerPoint-, PDF- ja Google Slides -muodoissa.

Sähköpostiraporttien jakaminen, vienti ja ajoitus

Kunkin Omien kanavien someanalyysi -sivun oikeassa yläkulmassa oleva Toiminnot-painike sisältää kaikki jakamis- ja vientivaihtoehdot. Näihin lukeutuvat:

Lataa Excel: Tämä luo CSV-tiedoston, joka lähetetään sähköpostiosoitteeseesi. Tämä tiedosto sisältää sivullasi näkyvien viestien raakatiedot ja tilastot. Kukin Excel-raportti on erilainen erilaisten mallityyppien ja eri somekanavista saatavien tietojen mukaisesti.

• Facebook-yleiskatsaus: Raportin yleiskatsaus, Yhteenveto, Sivun fanit, Sivun fanien muutos, Viestityypit, Näyttökerrat, Videon katselukerrat, Yleisön sukupuoli, Yleisön maa, Yleisön paikkakunta, Online-yleisö, Suosituimmat viestit

• Instagram-yleiskatsaus: Raportin yleiskatsaus, Yhteenveto, Suosituimmat viestit, Seuraajien määrä, Viestityypit, Yleisön sukupuoli, Suosituimmat tarinat, Yleisön maa, Yleisön paikkakunta, Online-yleisö

• Twitter-yleiskatsaus: Raportin yleiskatsaus, Yhteenveto, Seuraajien määrä, Näyttökerrat, Osallistumiset, Twiittityypit, Suosituimmat viestit

• LinkedIn-yleiskatsaus: Raportin yleiskatsaus, Yhteenveto, Suosituimmat viestit, Seuraajat, Saavutetut seuraajat, Sivun näyttökerrat, Näyttökerrat, Viestityypit, Osallistumistyypit, Yleisön maa

• Kanavien välinen yleiskatsaus: Raportin yleiskatsaus, Yhteenveto, Suosituimmat viestit, Seuraajien määrä, Näyttökerrat, Videon katselukerrat

• Kanavien välisten kirjanmerkkien yleiskatsaus: Raportin yleiskatsaus, Näyttökerrat, Osallistumiset, Klikkaukset, Videon katselukerrat, Vastaanotetut, Suosituimmat kirjanmerkit

• Facebookin kilpailukykyvertailu: Raportin yleiskatsaus, Sivun fanit, Osallistumisaste, Sivun suorituskyky, Sivun viestityypit, Osallistumisjakauma, Suosituimmat viestit

Lataa PDF: Tämä luo PDF-dian kannen, joka latautuu nykyiselle sivullesi. Tämä PDF-tiedosto näyttää Oma someanalyysi -raportin kaavioiden kunkin rivin uudella dialla. Jos etsit samanlaista muotoa, mutta haluat mukauttaa näyttöä, lisätä tekstiä ja valita esitettävät kaaviot, suosittelemme siinä tapauksessa valitsemaan kohdan Jaa dashboard.

PDF-raportti näyttää Parhaimmat julkaisut -työkalun galleria- tai luettelonäkymän sen mukaan, mikä versio on valittu raporttia ladattaessa.

Jaa dashboard: Tämä luo jaettavan dashboardin, jota voit muokata edelleen, muokata dioja ja kaavioita, ennen kuin jaat linkin muille tulosten tarkastelemiseksi verkossa. Lue lisää jaettavista dashboardeista tästä artikkelista. Tämä on käytettävissä Yleiskatsaus- ja Kirjanmerkit-raporteissa, mutta se ei ole tällä hetkellä käytettävissä vertailuraporteissa.

Katsele dashboardeja: Tämä tarjoaa luettelon aiemmin luoduista jaettavista dashboardeista.

Ajoita raportti: Ajoita raporttisi kopio lähetettäväksi sähköpostitse enintään 25 sähköpostiosoitetta sisältävälle ryhmälle viikoittain tai kuukausittain. Viikkoraportit lähetetään tiistaisin, ja niissä tarkastellaan edellisen viikon tietoja. Kuukausiraportit lähetetään kuukauden toisena päivänä, ja niissä tarkastellaan edellisen kuukauden tietoja.

Kun kirjoitat sähköpostiosoitteita vastaanottajaluetteloon, muista erottaa jokainen osoite uudella rivillä/rivinvaihtonäppäimellä.

Hallinnoi tilauksia: Tarkastele tai poista tällä hetkellä jaettavia ajastettuja raportteja.

Sivutason ja viestitason tietojen ymmärtäminen

Omistetussa someanalyysissa näytämme tiedot sellaisina kuin ne tulevat eri somekanavan sovellusliittymistä.

Koska saatavilla on monia erityyppisiä tietoja, näiden ymmärtäminen voi olla vaikeaa, ja ne voivat vaihdella eri työkalujen tai jopa alkuperäisten kanavien välillä. Voit olla varma, että tietomme ovat tarkkoja, ja ilmeisiin tietojen poikkeamiin on yleensä selitys.

Saat lisätietoja Omien kanavien someanalyysin mittareiden määritelmistä tutustumalla tähän artikkeliin.

Omien kanavien someanalyysissa on kolmea eri tyyppiä olevia tietoja:

Sivutason tiedot vastaavat sivulla ajanjakson aikana suoritettuja toimia.

Viestitason tiedot ovat elinikäisiä arvoja, jotka koskevat kyseisten viestien pohjalta suoritettuja toimia.

Seuraaja- ja yleisötiedot ovat demografiaa ja yleisön sijaintia koskevia datapisteitä ja widgettejä.

Hämmennystä esiintyy usein, kun tarkastellaan muita palveluntarjoajia, jotka yhdistävät nämä mittarit. Olemme eri mieltä kyseisestä lähestymistavasta, koska haluamme antaa mieluummin selkeän kuvan siitä, mitä tietoja analysoidaan ja miten tietotyypit eroavat toisistaan.

Omien kanavien someanalyysissa suurin osa mittareista, kuten yläosassa olevat yleiskatsauskortit ja ajan myötä tietoja esittävät kaaviot, perustuvat sivutason tietoihin. Esimerkiksi Näyttökerrat yhteensä on sivun minkä tahansa viestin näyttökertojen kokonaismäärä kyseisen ajanjakson aikana.

Viestitason tiedot näkyvät Parhaiten suoriutuvat viestit -widgetin galleria- ja luettelonäkymässä. Tämä näyttää valitulla ajanjaksolla julkaistujen viestien osallistumisten, näyttökertojen jne. elinikäisen arvon.

Käytännön esimerkki näiden kahden tietotyypin välisen eron havainnollistamiseksi: Sanotaan, että tarkastelen Facebookin yleiskatsausraporttia ajanjaksolta 1.–30.11.2020. Jos fani katsoi 15. marraskuuta viestiä, joka oli julkaistu 1. lokakuuta, kyseinen näyttökerta sisällytetään Näyttökerrat yhteensä ja Näyttökerrat ajan myötä -widgeteihin, mutta sitä ei sisällytetä Parhaiten suoriutuvien viestien galleria- tai luettelonäkymään, koska viestiä ei julkaistu marraskuussa. Joten jos laskisit yhteen näyttökerrat Galleria- tai luettelonäkymästä, se ei todennäköisesti olisi sama kuin Näyttökerrat yhteensä -widget.

Omien kanavien someanalyysi näyttää tiedot, joita eri somekanavat tarjoavat sovellusliittymiensä kautta. Emme muokkaa näitä tietoja tai käytä niitä mihinkään laskelmiin. Valitettavasti joissakin tapauksissa somekanavat tarjoavat ainoastaan tiettyjä mittareita viestitasolla mutta ei sivutasolla.

Esimerkiksi Instagram ei tarjoa tavoittavuutta sivutasolla, mutta tarjoaa sen viestitasolla. Siksi näet tämän mittarin Parhaiten suoriutuvat viestit -widgetissä (viestitason mittarit), mutta se ei sisälly mihinkään yhteensä-tilastoon tai muihin kaavioihin (sivutason mittarit).

Tavoittavuus vs näyttökerrat

Tavoittavuus - Sisältösi nähneiden henkilöiden kokonaismäärä

Näyttökerrat - Kuinka monta kertaa sisältöäsi on katsottu

Joten Näyttökerrat ovat niiden kertojen kokonaismäärä, jolloin sisältöäsi on katsottu, kun taas Tavoittavuus on niiden yksittäisten henkilöiden määrä, jotka ovat nähneet sisältösi.

Minulla on esimerkiksi sisältö, jonka on nähnyt 5 henkilöä. Tavoittavuus olisi siis 5. Heistä 3 näki julkaisuni 2 kertaa. Näyttökertoja olisi siis 8. 2 henkilöä katsoi kerran (2) + 3 henkilöä katsoi kaksi kertaa (6) = 8 näyttökertaa.

Yllä olevan logiikan perusteella näyttökerrat ovat aina suurempi kuin tavoittavuus. Tämä johtuu siitä, että sama henkilö voi katsoa useita kertoja samaa sisältöä.