Puuttuvan sisällön lisääminen Meltwateriin

Chrome-laajennuksen, Lisää sisältöä -toiminnon ja lisävinkkien käyttäminen sisällön lisäämiseksi Explore-hakuihin, kirjanmerkkeihin, dashboardeihin ja muihin.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Meltwaterin avulla voit lisätä verkkosisältöä (kunhan sillä on oma URL-osoite) alustallemme. Näin voit sisällyttää sisältöä, jota ei vielä ole seurannassasi, ilman että sitä lisätään laajempaan Meltwater-tietokantaan.

Meltwater-alustalle lisättävä verkkosisältö sisältää seuraavat mediatyypit: Toimitukselliset uutiset, X (entinen Twitter), Facebook, Instagram, YouTube, blogit, keskustelupalstat, kommentit tai tuotearvostelut.

Miksi käyttäisit tätä ominaisuutta? Otetaanpa esimerkiksi, että lähettäisit kuukausittaisen uutiskirjeen ja haluat sisällyttää siihen sisäisen blogisi postauksia. Voit lisätä kyseisen blogikirjoituksen järjestelmäämme ja lähettää sen muiden uutisten tai sosiaalisen median kanssa.

Kun sisältö on lisätty alla olevien ohjeiden mukaisesti, se on lisättävissä hakutuloksiisi, kirjanmerkkeihisi, dashboardeihisi, uutiskirjeeseesi tai uutissyötteeseesi.

Tämä artikkeli opastaa sinulle seuraavaa:

Kaksi tapaa lisätä sisältöä Meltwateriin

1. Meltwaterin Chrome-laajennuksen kautta - Jos käytät paljon verkkoselainta etkä halua vaihtaa edestakaisin hakuvälilehtiesi ja sovelluksemme välillä, meillä on ratkaisu, joka löytyy selaimesi työkaluriviltä.

2. Lisää sisältöä -painikkeen kautta Meltwater-alustalla - Jos haluat tehdä suurimman osan työstäsi Meltwaterissa, meillä on edelleen olemassa oleva sovelluksensisäinen sisällönlisäysominaisuus.

Meltwaterin Chrome-laajennuksen käyttäminen

Meltwaterin Chrome-laajennus on mediaseurannan apuväline, jolla voit skannata verkkosisältöä Meltwater-alustan ulkopuolella. Voit talteenottaa, järjestää ja merkitä sisältöä verkkoselaimestasi Meltwateriin yhdellä napin painalluksella.

Useimmat PR-ammattilaiset tukeutuvat useisiin työkaluihin, kuten Google Alertsiin tai toimialakohtaisiin uutiskirjeisiin, seuratakseen tiedotusvälineitä ja varmistaakseen, ettei mikään jää huomaamatta. Työskentelemällä rinnallasi Meltwaterin Chrome-laajennus säästää aikaa, yhdistää mediaseurantapinot yhteen ja luo keskeisen totuuden lähteen raportoinnin tarkkuuden ja johdonmukaisuuden kannalta.

Laajennus on ladattavissa suoraan Chrome-kaupasta ja voit kiinnittää sen selaimen työkaluriville, jolloin voit käyttää sitä yhdellä klikkauksella. Lue lisää Meltwaterin Chrome-laajennuksesta.

Meltwater Chrome -laajennuksen asentaminen

1. Napsauta Lisää Chromeen

2. Valitse käyttöoikeudet -ponnahdusikkunassa Lisää laajennus

1. Laajennus löytyy sitten Chromen työkalurivin ”palapelin palanen” -kuvakkeen alta selaimesi oikeasta yläkulmasta. Google tallentaa laajennukset automaattisesti tähän paikkaan

3. Klikkaa palapelin palasta tarkastellaksesi laajennusta

1. Helpoin tapa käyttää laajennusta on kiinnittää se työkaluriville, jotta sinun ei tarvitse avata palapelin muotoista pudotusvalikkoa joka kerta kun haluat käyttää sitä

Sisällön lisääminen Chrome-laajennuksen avulla

Aina kun törmäät verkossa olevaan sisältöön, jonka haluat merkitä tai lisätä Meltwater-tilillesi, voit tehdä sen helposti:

1. Napsauttamalla Meltwaterin Chrome-laajennuksen kuvaketta Chrome-työkalurivilläsi

2. Valitse Lisää hakuun, jos haluat lisätä sen olemassa olevaan Explore-hakuun

3. Valitse Lisää kirjanmerkki, jos haluat lisätä kirjanmerkin

4. Täytä kaikki pakolliset kentät, jotka on merkitty *-merkillä

1. Keskeiset kentät, kuten otsikko, kuvaus ja kirjoittaja, on täytetty valmiiksi, mutta voit tarvittaessa korvata ne.

2. Jos haluat esimerkiksi korostaa johtajan sitaattia, kopioi se artikkelista Kuvaus-kenttään, minkä jälkeen se näkyy Meltwaterissa.

5. Napsauta Hyväksyn käyttöehdot

6. Napsauta Tallenna

Jos sisältö on jo Meltwaterissa, laajennuslomake ilmoittaa siitä ja antaa sinulle mahdollisuuden lisätä sisältöön kirjanmerkkejä tai lisätä sen hakuun.

Meltwater-sovelluksen Lisää sisältöä -toiminnon avulla

Jos selainlaajennus ei ole mieleisesi, ei hätää—voit silti lisätä sisältöä suoraan Meltwater-sovelluksesta. Sovelluksen sisäisen Lisää sisältöä -toiminnon avulla voit lisätä minkä tahansa verkkodokumentin alustallemme käyttämällä sen omaa URL-osoitetta. Kun sisältö on lisätty Lisää sisältöä -toiminnon kautta, se on saatavilla lisättäväksi hakutuloksissasi, kirjanmerkeissäsi, dashboardeissasi, uutiskirjeessäsi tai uutissyötteessäsi.

Noudata alla olevia ohjeita lisätäksesi sisältöä:

1. Valitse vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Sisältö-pudotusvalikkoon

2. Valitse Lisätty sisältö

3. Valitse Lisää sisältöä oikeasta yläkulmasta

4. Kirjoita enintään 50 sisällön URL-osoitetta joko http:// tai https://

5. Klikkaa Seuraava.

Huomaa: jos jokin asiakirjoista on jo Meltwaterin järjestelmässä, voit valita sen ja lisätä omaan Lisätty sisältö -luetteloon. Asiakirjasta tulee näin 'yksityinen' kopio tilillesi.

6. Valitse Lisää hakuun, jos haluat lisätä nämä URL-osoitteet hakuun

7. Valitse Lisää kirjanmerkkejä, jos haluat lisätä tämän sisällön kirjanmerkkiin

8. Napsauta Hyväksyn käyttöehdot

9. Klikkaa Seuraava.

10. Asiakirjan tiedot ladataan automaattisesti toiselle sivulle. Pakollisiin kenttiin kuuluvat URL-osoite, otsikko ja julkaisupäivä. Valinnaisia kenttiä ovat Kuvaus, Kirjoittaja, Kuvan URL-osoite, Lähde ja Lähteen maa. Niitä voidaan muokata ja korvata parhaaksi katsotulla tavalla.

Vinkki: Kopioi ja liitä artikkelin teksti kuvaukseen.

11. Napsauta Lisää

Sisällön käsittely alkaa 30 sekunnin ja 1–2 minuutin välillä. Voit jatkaa Meltwaterin käyttöä tällä välin. Kun asiakirja on saatavilla, se näkyy Lisää sisältöä -sisältövirrassa, ja näet järjestelmässä merkinnän, että se on lisätty.

Kun olet lisännyt sisällön, juuri lisätty sisältö on saatavilla kohdissa Explore, Analysoi, Monitoroi, Uutissyöte, Uutiskirje ja PR-raportit.

Sisällön lisääminen suoraan uutiskirjeeseesi

Kun kirjoitat uutta uutiskirjejakelua:

1. Valitse Lisää sisältöä sen osion yläosasta, johon haluat lisätä sisältöä.

2. Kopioi ja liitä jopa 50 sisällön URL-osoitetta

3. Valitse valintaruutu Hyväksyn käyttöehdot -kohdan vierestä

4. Napsauta Jatka

5. Täytä lomakkeen kentät. Nämä tiedot näytetään uutiskirjeesi leipätekstissä, ja suosittelemme niiden kopioimista lisättävästä dokumentista.

6. Valitse Valmis

On olennaista tietää, että mukautetun sisällön lisäämisen ja sen täydellisen käsittelyn välillä voi kulua jonkin aikaa. Kun lähetät uutiskirjeen, voit lähettää sen ennen kuin järjestelmä on käsitellyt sisällön kokonaan.

Puuttuvien artikkelien lisävianmääritys

Jos lisäämäsi artikkeli Lisää sisältöä -osiossa ei vieläkään näy haluamassasi hakukansiossa, tarkista:

1. Avainsanat: vastaavatko hakukansion ja artikkelin avainsanat toisiaan?

Huom: lisätty sisältö viedään haluttuun hakukansioon otsikon tai kuvauksen perusteella. Otsikossa tai kuvauksessa ON OLTAVA vähintään yksi avainsana, joka vastaa Boolean-kriteereitä, jotta sisältö näkyy tietyssä hakukansiossa.

1. Lähteet: tarkista hakukansiota tarkastellessasi, että lähdetyyppi vastaa sitä, mistä puuttuva sisältö on peräisin (esim. toimitukselliset uutiset, Facebook, YouTube jne.).

2. Päivämäärä: sisältääkö hakukansiosi ajanjakso päivämäärän, jonka annoit Lisää sisältöä -lomaketta täyttäessäsi?

Jos olet tarkistanut nämä seikat, mutta et silti löydä artikkelia, ota yhteyttä tiimimme live-chatilla Ohje-painikkeen kautta saadaksesi lisäapua.

Jos haluat lisätä hakukansioihisi artikkelin, jota järjestelmän olisi mielestäsi pitänyt seurata, lue lisätietoja puuttuvan artikkelin paikantamisesta.

Vinkkejä Lisää sisältöä -toiminnon käyttöön

Voit muokata ja mukauttaa mitä tahansa järjestelmän asiakirjaa luomaan haluamasi tuloksen. Voit esimerkiksi:

• vaihtaa kuva, joka näkyy sisältövirrassa

• Muuta otsikkoa

• vaihtaa kuvausteksti (ingressi)

Voit lisätä sisältöä, jota ei vielä ole Meltwaterissa, ja hakea sen sitten jollain haullasi. Voit luoda dashboardin hakutuloksista, ja lisätty sisältö näkyy missä tahansa dashboardin työkalussa, viennissä tai raportissa.

Jos haluat lisätä Meltwateriin sisältöä, jota ei ole vielä ladattu verkkoon (sillä ei ole URL-osoitetta), suosittelemme, että käytät mitä tahansa ilmaista tai maksullista isännöintialustaa sisältösi isännöintiin verkossa. Voit käyttää kyseistä URL-osoitetta sisällön lisäämisen työnkulussa ja saada sen näkymään tililläsi.

Lähteen lisääminen

Jos huomaat, että Meltwater ei seuraa tiettyä lähdettä, voit pyytää lähteen lisäämistä Meltwater-alustalle.

Ota yhteyttä Meltwaterin tukeen live chatin kautta.