Uuden somejulkaisun luominen Publishissa

Julkaise-osion käyttäminen Engagessa sometileille lähetettävien julkaisujen laatimisessa ja ajoittamisessa.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Tervetuloa tutustumaan Meltwater Engagen kautta sosiaalisen median profiileissa julkaistua sisältöä (mukaan lukien välittömät ja ajoitetut somejulkaisut) koskeviin ohjeisiin.

Tässä artikkelissa on tietoja seuraavista alueista:

Uudet julkaisut

Julkaisun ominaisuudet

Suunnittelu ja ajoitus

Haluatko tietoa eri somekanavilla julkaistavia julkaisuja koskevista vaatimuksista? Tutustu Meltwater Engagea koskeviin kanavakohtaisiin vaihtoehtoihin vertaillaksesi eri sosiaalisen median kanavia.

Uuden julkaisun luominen

Varmista ennen aloittamista, että käyttäjäprofiilisi on määritetty hallinnoimiisi someprofiileihin Omat yhteydet -sivun kautta. Jos profiiliasi ei ole vielä määritetty, tutustu tästä määritystä koskeviin ohjeisiin.

1. Valitse oikeanpuoleisen siirtymispalkin avattava valikko kohdasta Engage ja valitse Julkaise.

2. Napsauta Luo -painiketta ja valitse Postaus tai IG-tarina.

3. Valitse someprofiili(t), joihin haluat tämän julkaisun.

4. Laadi postaus.

5. Valitse julkaisua varten kuvat, videot, gifit, linkit ja/tai emojit. Voit myös käyttää kuvaeditoria sisällön päivittämiseen.

6. Sinulla on mahdollisuus valita "Käytä tekoälyavustajaa". Lisätietoja tästä ominaisuudesta löytyy täältä.

7. Esikatselu näkyy oikeanpuoleisessa "Julkaisun esikatselu" -paneelissa.

Jos haluat vielä muokata julkaisun tietoja, valitse Muokkaa.

9.. Valitse aikataulutusvaihtoehto 'Julkaise nyt', 'Aikatauluta päivämääräksi ja kellonajaksi' tai 'Tallenna luonnoksena'. Kun tallennat luonnoksena, sinulla on mahdollisuus määrittää päivämäärä ja kellonaika.

10. Lisävaihtoehtoja tässä vaiheessa ovat tarkistajan määrittäminen hyväksymään julkaisu ja tunnisteiden lisääminen. Lue lisää julkaisujen määrittämisestä hyväksyttäviksi.

11. Valitse Ajoita oikeassa alakulmassa viimeistelläksesi ajoittamisen. Valitusta ajoitusvaihtoehdosta riippuen tässä painikkeessa lukee joko 'Julkaise heti', 'Ajoita' tai 'Tallenna luonnoksena'.

Katso alla oleva gif, jossa esitetään kaikki vaiheet:

Luo Facebook-julkaisu

• Valitse Engagen Julkaise-sivulla Luo --> Julkaise.

• Valitse Facebook-profiili , jossa haluat julkaista. Huom: Voit myös valita useita profiileja julkaistaksesi saman sisällön muilla somealustoilla.

• Laadi postauksesi:

Facebook-julkaisuvaihtoehdot:

1. Kirjoita ja muokkaa tekstiä julkaisussa. Tekstin runko voi sisältää myös upotettuja ja liitettyjä linkkejä.

2. Kuvaliite. Facebook-julkaisut voivat sisältää enintään 10 kuvaliitettä. Kussakin kuvassa voi olla enintään 500 merkkiä alt-tekstiä. Tämä vaihtoehto näkyy kunkin kuvan alla. Lue lisää kohdasta Liitteet.

3. Videoliitteet voivat olla kooltaan enintään 1,75 Gt ja pituudeltaan enintään 20 minuuttia.

4. Animoidut GIF-tiedostot

5. Linkit. Tämä ominaisuus on poistettu käytöstä. Lisää linkkejä suoraan luontikenttään. Lue lisää täältä.

6. Emojit

7. Merkkirajoitus. Facebook-julkaisujen teksti voi sisältää enintään 8000 merkkiä.

• Kun olet muotoillut kaikki postauksesi yksityiskohdat, valitse aikataulutusvaihtoehto postauksesi jakelua varten. Vaihtoehdot ovat 'Julkaise nyt', 'Aikatauluta päivämääräksi ja kellonajaksi' tai 'Tallenna luonnoksena'

• Voit valita tarkistajan. Tämä on valinnainen vaihe, jossa voit määrittää jonkun tarkistamaan tämän julkaisun. Lue lisää julkaisujen määrittämisestä hyväksyttäväksi tästä artikkelista.

• Voit lisätä postaukseesi tunnisteita. Tunnisteiden lisääminen sosiaalisen median sisältöön sopii mainiosti kampanjan hallinnointiin, sisällön järjestämiseen ja raportointiin. Lue lisää viestien hallinnasta tunnisteilla tässä artikkelissa.

Pienoiskuvan mukauttaminen: voit valita tai muuttaa Facebook-videojulkaisun pienoiskuvan noudattamalla alla olevia ohjeita:

1. Vie hiiri videoliitteen päälle

2. Valitse Muokkaa.

3. Valitse ladatusta videosta automaattisesti täytetyt viisi kuvaa tai lataa oma pikkukuva

Huomautus: Et voi tällä hetkellä ajoittaa tai julkaista Facebook-tarinoita Meltwater Engagen kautta.

Luo Instagram-julkaisu

• Valitse Engagen Julkaise-sivulla Luo --> Julkaise.

• Valitse Instagram-profiili , jossa haluat julkaista. Huom: Voit myös valita useita profiileja julkaistaksesi saman sisällönmuillasosiaalisilla alustoilla.

• Laadi postauksesi:

Instagram-julkaisuvaihtoehdot:

1. Kirjoita ja muokkaa tekstiä postauksessa. Kun lisäät @mainintoja muihin Instagram-profiileihin, sinun on syötettävä käyttäjätunnus, koska profiileista ei ole olemassa avattavaa luetteloa. Postauksen tekstissä voi olla enintään 30 hashtagia. Harkitse niiden lisäämistä ensimmäiseen kommenttiin.

1. Instagram-postaukset EIVÄT vaadi tekstiä. Kun käyttäjä lisää useamman kuin yhden kuvan, hän näkee, että julkaisupainike on käytettävissä, vaikka tekstiä ei olisi lisätty.

2. Kuvaliite.Instagram-julkaisut tukevat enintään 10 kuvaa, ja kuvan vähimmäiskoko on 600px leveydeltään.

3. Videoliitteet voivat olla kooltaan enintään 100 Mt ja pituudeltaan enintään 60 sekuntia.

4. Sekamedia: Instagram-karusellit tukevat 10 liitettä (ts. kuvia, videoita tai yhdistelmiä) sekä verkkosovelluksessa että mobiilisovelluksessa

1. Huomautus: Sekamediajulkaisuja ei tueta Instagram-tarinoille tai -keloille. Lisäksi kaikkiin kuviin ja videoihin sovelletaan samoja vahvistussääntöjä, jotka on lueteltu yllä.

5. Animoidut GIF-tiedostot

6. Emojit

7. Julkaisun tekstin pituus voi olla enintään 2 200 merkkiä.

Jos haluat lisätä "Ensimmäisen kommentin" tai ainutlaatuisia linkkejä:

• Valitse Postauksen esikatselu -kohdasta "Muokkaa"

1. Valitse postauksen tyyppi: syötepostaus vs kelapostaus.

2. Ensimmäinen Instagram-kommentti. Kommentit voivat sisältää enintään 300 merkkiä. Tämä on hyvä paikka lisätä hashtageja, jotta ne eivät sotke alkuperäistä postaustasi.

3. Ainutkertainen linkki julkaistavaksi Esittelyssä oleva linkki -sivulla

• Kun olet muotoillut kaikki postauksesi yksityiskohdat, valitse aikataulutusvaihtoehto postauksesi jakelua varten. Vaihtoehdot ovat 'Julkaise nyt', 'Aikatauluta päivämääräksi ja kellonajaksi' tai 'Tallenna luonnoksena'

• Voit valita tarkistajan. Tämä on valinnainen vaihe, jossa voit määrittää jonkun tarkistamaan tämän julkaisun. Lue lisää julkaisujen määrittämisestä hyväksyttäväksi tästä artikkelista.

• Voit lisätä julkaisuusi tunnisteita. Tunnisteiden lisääminen sosiaalisen median sisältöön sopii mainiosti kampanjan hallinnointiin, sisällön järjestämiseen ja raportointiin. Lue lisää julkaisujen hallinnoimisesta tunnisteiden avulla tästä artikkelista.

Esittelyssä oleva linkki

Niin kauan kuin vähintään yhdellä julkaisutyönkulun ensimmäisessä vaiheessa valitulla IG-tilillä on isännöity sivusto käytettävissä, Yksilöllinen linkki -vaihtoehto näkyy Instagram-kohtaisessa Julkaise-koontityökalussa Muokkaa julkaisua -kohdassa.

Kaikki Instagram-julkaisusäännöt (kuvakoko, merkkien määrä jne.) ovat yhä voimassa. Yksilöllinen linkki -kenttä ei ole pakollinen kenttä, ja se voidaan jättää tyhjäksi, jos sitä ei tarvita. Jos linkkiä ei ole sisällytetty, julkaisu ei näy isännöidyllä sivustolla.

Lisätietoja esittelyssä olevasta linkistä löytyy tästä artikkelista.

Kelat

Tyypillisessä koontityönkulussa Instagramissa on postaustyypin valitsin, joka löytyy Muokkaa-kohdasta postauksen esikatselun alta. Tämän vaihtoehdon avulla voit valita Syötepostauksen tai Kelapostauksen.

Kun käyttäjä valitsee kelat, mahdollisuus valita kuvaliite poistetaan keloista, ja näkyviin tulee ilmoitus, että keloissa on oltava video. Kelat tukevat jopa 15 minuutin pituisia videoita.

Kelojen mukauttaminen: voit valita tai muuttaa kelan pikkukuvaa noudattamalla alla olevia ohjeita:

1. Vie hiiri videoliitteen päälle

2. Valitse Muokkaa.

3. Valitse ladatusta videosta automaattisesti täytetyt viisi kuvaa tai lataa oma pikkukuva

Ainutkertaiset linkit ja ensimmäiset kommentit voidaan lisätä Instagram-keloihin samalla tavalla kuin muihin Instagram-julkaisuihin.

Käytettävissä ovat samat aikataulutus-, osoitus- ja merkintävaihtoehdot.

Luo Instagram-tarina mobiilisovelluksella

• Valitse Engage Julkaise -sivulla Luo sisältöä > Instagram-tarina tai -karuselli.

• Valitse Instagram-profiili, jossa julkaisu julkaistaan, ja sitten oikeasta alakulmasta Seuraava. Huom: Instagram-tarinan tai -karusellin julkaiseminen edellyttää Engage-mobiilisovelluksen käyttöä.

• Valitse julkaisutyyppi: Tarina tai Karuselli.

• Kirjoita julkaisusi, ja ponnahdusikkuna tulee näkyviin julkaisun muotoilemiseksi.

Instagram-tarinoiden ja -karusellien vaihtoehdot

1. Medialiite. Instagram-tarinat ja -karusellit voivat tukea jopa 10 kuvaa, joiden leveys on vähintään 600 pikseliä. Videoliitteet voivat olla kooltaan enintään 100 Mt ja pituudeltaan enintään 60 sekuntia.

2. Kirjoita ja muokkaa tekstiä. Tämä teksti kopioidaan automaattisesti leikepöydällesi, kun se julkaistaan Engage-mobiilisovelluksesta Instagramiin.

3. Tekstin pituus voi olla enintään 2200 merkkiä.

• Kun olet muotoillut kaikki julkaisusi tiedot, valitse oikeasta alakulmasta Seuraava.

• Valitse aikatauluvaihtoehto mobiilisovelluksesi julkaisuilmoitukselle. Vaihtoehdot ovat Lähetä ilmoitus nyt, Valitse päivämäärä ja aika tai Tallenna luonnoksena.

• Voit valita tarkistajan. Tämä on valinnainen vaihe, jossa voit määrittää jonkun tarkistamaan tämän julkaisun. Lue lisää julkaisujen määrittämisestä hyväksyttäväksi tästä artikkelista.

• Tunnisteita ei voi käyttää tarinoihin tai karuselleihin.

Kehyksen valinta Instagram-videon pikkukuvalle

• Kun olet ladannut videon (joko syötejulkaisuun tai kelalle) Instagram-julkaisua luodessasi, voit viedä osoittimen videon pikkukuvan päälle ja valita Muokkaa.

• Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, joka sisältää viisi erillistä kehystä videosta. Nämä kuvat valitaan automaattisesti ladatun videon myöhemmistä kohdista. Videosta ei voi valita muita still-kuvia. Mukautettuja pikkukuvia ei voi ladata.

• Valitse pikkukuva klikkaamalla sitä ja paina Päivitä. Voit myös lisätä uuden videon otsikon tässä vaiheessa. Kun ponnahdusikkuna sulkeutuu, juuri valittu pikkukuva näkyy editorissa. Julkaisemisen jälkeen pikkukuva ja videon nimi näkyvät alkuperäisellä Instagram-tilillä.

Huom: Instagram ei salli mukautettujen pikkukuvien lataamista. Pikkukuvat on valittava ladatun videon kehyksestä.

Luo twiitti

• Valitse Engagen Julkaise-sivulla Luo --> Julkaise.

• Valitse X-profiili (entinen Twitter ) sometilien pudotusvalikosta. Huom: Voit myös valita useita profiileja saman sisällön julkaisemiseksi muilla somealustoilla. X sallii kuitenkin vain yhden X-tilin julkaisut kerrallaan.

• Laadi postauksesi:

X:n (aiemmin Twitter) julkaisuasetukset

1. Kirjoita ja muokkaa tekstiä julkaisussa. Tekstin runko voi sisältää myös upotettuja sekä liitettyjä linkkejä. Kun kirjoitat suoran maininnan, aloita X-käyttäjätilin kirjoittaminen ja valitse sitten tili avattavasta luettelosta

2. Kuvaliitteet. Twiitit voivat sisältää enintään 4 kuvaliitettä.

3. Videoliitteet voivat olla kooltaan enintään 1,75 Gt ja pituudeltaan enintään 20 minuuttia.

4. Animoidut GIF-tiedostot

5. Linkit. Tämä ominaisuus on poistettu käytöstä. Lisää linkkejä suoraan luontikenttään. Lue lisää täältä.

6. Emojit

7. Merkkirajoitus. X-julkaisut (entinen Twitter) voivat sisältää tekstiä enintään 280 merkkiä.

• Voit valita tarkistajan. Tämä on valinnainen vaihe, jossa voit määrittää jonkun tarkistamaan tämän julkaisun. Lue lisää julkaisujen määrittämisestä hyväksyttäväksi tästä artikkelista.

• Voit lisätä postaukseesi tunnisteita. Tunnisteiden lisääminen sosiaalisen median sisältöön sopii mainiosti kampanjan hallinnointiin, sisällön järjestämiseen ja raportointiin. Lue lisää viestien hallinnasta tunnisteilla tässä artikkelissa.

HUOMAA: Linkit twiiteissä – Aina kun linkki lisätään, olipa se liitetty tai upotettu, linkki lasketaan 24 merkin pituiseksi sen pituudesta riippumatta. Linkin esikatselun muokkauskuvakkeen kautta voit muokata linkkiä tai vaihtaa sen, mutta "kortin" kuvan tai tekstin muokkaaminen ei ole mahdollista.

TikTok-julkaisun luominen

• Valitse Engagen Julkaise-sivulta Luo sisältöä --> Julkaise

• Valitse TikTok-profiili , jossa haluat julkaista. Huom: TikTok sallii julkaisemisen vain yhdeltä TikTok-tililtä kerrallaan.

• Käytä Yleinen Koosta TAI valitse "Muokkaa " postauksen esikatselun alla

Seuraava ponnahdusikkuna tulee näkyviin postauksesi muotoilua varten.

TikTok-julkaisuvaihtoehdot

1. Videon kuvaus: enintään 150 merkkiä (valinnainen)

2. Videoliite: enintään 1 Gt (pakollinen)

3. Emojit

4. Merkkien määrä - voit lisätä enintään 150 merkkiä videon kuvaukseen.

5. Salli kommentit - Käyttäjät voivat kommentoida TikTok-videotasi.

6. Salli Duet - Käyttäjät voivat julkaista videosi rinnakkain toisen videon kanssa. Sinulla on oltava julkinen tili, jotta muut voivat käyttää Duetia videoidesi kanssa.

7. Salli Stitch - Käyttäjät voivat käyttää osaa videostasi osana omaa videotaan.

8. Tallenna julkaisu

• Kun olet muotoillut kaikki postauksen tiedot, valitse aikataulutusvaihtoehto julkaisuilmoitusta varten mobiilisovellukseen. Vaihtoehdot ovat 'Nyt', 'Aikatauluta päivämääräksi ja kellonajaksi' tai 'Tallenna luonnoksena'

• Voit valita tarkistajan. Tämä on valinnainen vaihe, jossa voit määrittää jonkun tarkistamaan tämän julkaisun. Lue lisää julkaisujen määrittämisestä hyväksyttäväksi tästä artikkelista.

• Voit lisätä julkaisuusi tunnisteita. Tunnisteiden lisääminen sosiaalisen median sisältöön sopii mainiosti kampanjan hallinnointiin, sisällön järjestämiseen ja raportointiin. Lue lisää julkaisujen hallinnoimisesta tunnisteiden avulla tästä artikkelista.

HUOM: TikTokin rajoitusten vuoksi et voi valita kansikuvan pikkukuvaa tai käyttää TikTok-ääniä, kun käytät Publishia Meltwater Engagessa.

Luo LinkedIn-julkaisu

• Valitse Engagen Publish-sivulta Luo sisältöä.

• Valitse LinkedIn-profiili , johon haluat julkaista, ja valitse oikeasta alakulmasta seuraava.Huom: Voit myös valita useita profiileja julkaistaksesi saman sisällön muilla somealustoilla.

• Valitse Kirjoita julkaisusi, ja seuraava ponnahdusikkuna tulee näkyviin julkaisun muotoilemiseksi.

LinkedIn-julkaisuvaihtoehdot

1. Kirjoita ja muokkaa tekstiä julkaisussa. Tekstin runko voi sisältää myös upotettuja ja liitettyjä linkkejä.Ne lyhennetään ja hyperlinkitetään automaattisesti, mutta ne eivät näytä julkaisun alla olevaa 'korttia'.Kun lisäät suoran maininnan, aloita yrityssivun tai henkilökohtaisen profiilin yhteisöpalvelutunnuksen syöttäminen ja valitse sitten sivu avautuvasta luettelosta. Tämä toiminto ei toimi kanavien välisessä editorissa vaan ainoastaan LinkedIn-editorissa.

HUOMAUTUS: Tuotepäivityksen vuoksi, jos Linkedin-profiilisi oli yhdistetty ennen 10. elokuuta 2023, sinun on yhdistettävä käyttäjäsi uudelleen sosiaalisen median yhteyksien välilehdellä, ennen kuin kaikki LinkedIn-maininnat toimivat.

2. Kuvaliite. LinkedIn-julkaisut voivat sisältää enintään 9 kuvaa.

3. Animoidut GIF-tiedostot Voit julkaista enintään 1 GIF-tiedoston, jonka tiedostokoko voi olla enintään 5 Mt.

4. Videoliitteet voivat olla kooltaan enintään 2 Gt ja pituudeltaan enintään 10 minuuttia.

5. Linkit. Tämä ominaisuus on poistettu käytöstä. Lisää linkkejä suoraan luontikenttään. Lue lisää täältä.

6. Emojit

7. LinkedIn-julkaisujen teksti voi sisältää enintään 3 000 merkkiä.

• LinkedIn-julkaisujen linkkien metatietoja (otsikko, kuvaus ja kuva) voidaan mukauttaa julkaisuprosessin aikana. Kun olet lisännyt linkin luontikenttään, valitse aluksi LinkedInin esikatselussa Muokkaa. Huomaa, että voit muokata metatietoja vain LinkedIn-kohtaisen kanavaluontityökalun kautta.

• Kun olet napsauttanut Muokkaa ja avannut LinkedInin kanavakohtaisen luontityökalun, siirrä hiiren kursori linkin esikatselun päälle ja napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa kynäkuvaketta.

• Tämä avaa linkkien muokkausnäytön. Tästä voit muokata linkin otsikkoa, kuvausta ja pikkukuvaa.

• Otsikko - 400 merkin rajoitus

• Kuvaus - 256 merkin rajoitus

• Kuva - 1 kuvan rajoitus

• Kun olet tehnyt muutokset, napsauta Tallenna-linkkiä jatkaaksesi julkaisun muokkaamista. Napsauta Tallenna uudelleen, kun olet tyytyväinen julkaisuun.

• Voit valita tarkistajan. Tämä on valinnainen vaihe, jossa voit määrittää jonkun tarkistamaan tämän julkaisun. Lue lisää julkaisujen määrittämisestä hyväksyttäväksi tästä artikkelista.

• Voit lisätä julkaisuusi tunnisteita. Tunnisteiden lisääminen sosiaalisen median sisältöön sopii mainiosti kampanjan hallinnointiin, sisällön järjestämiseen ja raportointiin. Lue lisää julkaisujen hallinnoimisesta tunnisteiden avulla tästä artikkelista.

Huomautus: Liitteet - LinkedIn-julkaisut tukevat tällä hetkellä vain yhtä liitetyyppiä kerrallaan. Esimerkiksi vain kuva tai liitetty linkki.

YouTube-julkaisun luominen

• Valitse Engagen Publish-sivulta Luo sisältöä.

• Valitse YouTube-kanava, jossa julkaisu julkaistaan, ja sitten oikeasta alakulmasta Seuraava. Huom: Voit myös valita useita profiileja saman sisällön julkaisemiseksi muilla somealustoilla. YouTube sallii kuitenkin vain yhden YouTube-kanavan julkaisut kerrallaan.

• Valitse Kirjoita julkaisusi, ja ponnahdusikkuna tulee näkyviin julkaisusi muotoilemiseksi.

YouTuben julkaisuvaihtoehdot

1. Videon liite: enintään 2 Gt

2. Videon otsikko: enintään 100 merkkiä

3. Videon kuvaus: enintään 5000 merkkiä

4. Tietosuoja: julkinen tai yksityinen

5. Edistyneet asetukset

1. Salli upottaminen: salli käyttäjien upottaa videosi omille sivustoilleen

2. YouTube-tunnisteet: merkitse video tunnisteilla YouTubessa

3. Soittolistat: lisää tämä video johonkin kanavasi soittolistoista

4. Luokka: valitse sopiva saatavilla olevista YouTuben oletusvideoluokista

5. Lisenssioikeudet ja omistusoikeus: YouTuben vakiolisenssi

6. Videon liitetiedosto: enintään 2 Gt

• Voit valita tarkistajan. Tämä on valinnainen vaihe, jossa voit määrittää jonkun tarkistamaan tämän julkaisun. Lue lisää julkaisujen määrittämisestä hyväksyttäväksi tästä artikkelista.

• Voit lisätä julkaisuusi tunnisteita. Tunnisteiden lisääminen sosiaalisen median sisältöön sopii mainiosti kampanjan hallinnointiin, sisällön järjestämiseen ja raportointiin. Lue lisää julkaisujen hallinnoimisesta tunnisteiden avulla tästä artikkelista.

Huomautus: Mukautettu pikkukuva

Engage ei tällä hetkellä tue mukautettua pikkukuvan valintaa.

Liitteet

Median latausohjelma

Kun valitset kuvan, gifin tai videon, lataustyökalu antaa sinulle mahdollisuuden käyttää olemassa oleviin järjestelmiin jo tallennettuja henkilökohtaisia ja yrityksen mediatiedostoja.

Vaihtoehtoihin lukeutuvat:

HUOMAUTUS: Jos sinulla on useita mediaresursseja, voit järjestellä liitettyjä mediaresursseja uudelleen yksittäisen kanavan tasolla, kun laadit ja aikataulutat sisältöä Julkaise-osiossa, aivan kuten yleisessä julkaistyökalussa.

Jokainen yhteys on kertakäyttöinen kutakin käyttäjää kohti*. Käyttäjien on yhdistettävä tilinsä uudelleen joka kerta, kun he haluavat ladata mediaa. Tämä on suojausominaisuus.

Muita merkittäviä ominaisuuksia:

• Virustunnistus kaikissa latauksissa

• Edistymispalkki näyttää yksittäisten tiedostojen latausten tilan.

• Vedä ja pudota tai kopioi ja liitä tiedostoja suoraan tietokoneelta.

Alt-teksti voidaan nyt lisätä Facebookissa, X:ssä (entinen Twitter) ja LinkedInissä julkaistaviin kuviin. Alt-tekstiä ei tällä hetkellä tueta Instagram-sovellusliittymässä.

Alt-tekstin avulla voit lisätä kuvaan kuvauksen näkövammaisia ja näytönlukuohjelmaa käyttäviä henkilöitä varten. Alt-teksti näkyy myös kuvan tilalla, jos kuvan lataus ei onnistu.

Alt-tekstin lisääminen:

• Lisää ensin kuvat kirjoitettavaan julkaisuun.

• Valitse Muokkaa alt-tekstiä -painike

• Kirjoita kuvan kuvausteksti.

• Valitse Tallenna

Kunkin kanavan editorissa kuvien alla näkyy uusi Muokkaa alt-tekstiä -painike. Sen valitseminen käynnistää modaalin, jossa on kaikki kuvat ja ruutu alt-tekstille. Kullakin kanavalla on oma merkkimäärärajoituksensa:

Facebook: 500 merkkiä

X (aiemmin Twitter): 420 merkkiä

LinkedIn: 120 merkkiä

LinkedIn

Linkedin-julkaisut voivat tällä hetkellä tukea vain yhtä liitetyyppiä kerrallaan, esimerkiksi vain kuvaa tai liitettyä linkkikorttia.

Kuvankäsittelyohjelman käyttö (Image Editor)

Jos haluat parantaa valittua kuvaa tai jos se ei täytä sosiaalisen median kanavan kokovaatimuksia, kuvankäsittelyohjelma voi auttaa sinua mukauttamaan sisältöäsi seuraavilla vaihtoehdoilla:

• Muokkaa kuvan kokoa (yleiset rajat, sosiaalisen kanavan rajat ja mukautettu)

• Suodatus

• Säädä (kirkkaus, kontrasti, kylläisyys, selkeys jne.)

• Tarkenna (sumenna)

• Lisää teksti

• Tekstin muotoilu

• Tarrakuvat (hymiöt ja hahmot)

• Sivellin

• Kehykset

• Päällekkäiskuvat

Toisen sivun tai profiilin mainitseminen

Kun lisäät julkaisuihisi suoran maininnan toisesta someprofiilista, aloita kirjoittamalla @-merkki ja somekahva, ennen kuin valitset profiilin avattavasta luettelosta.

Profiilin pudotusvalikko on käytettävissä Linkedinissä, X:ssä (entinen Twitter) ja Facebookissa, ja sitä on käytettävä näissä somekanavissa. Somekahvojen kirjoittaminen ilman yrityssivun tai profiilin valintaa avattavasta luettelosta ei yhdistä aiottua suoraa mainintaa. Facebook sallii vain yrityssivujen mainitsemisen, ei henkilökohtaisten profiilien.

HUOMAUTUS: Tuotepäivityksen vuoksi, jos Linkedin-profiilisi oli yhdistetty ennen 10. elokuuta 2023, sinun on yhdistettävä uudelleen sosiaaliset yhteydet -välilehdellä, ennen kuin LinkedIn-maininnat toimivat.

Instagram-julkaisuun voidaan lisätä suoria mainintoja kirjoittamalla julkaisun tekstiin tarkat kahvan tiedot. Huomaa, että ennen kahvaa on oltava @-merkki.

Liitettyjen linkkien prosessi

Liitettyjen linkkien prosessiin kuuluu linkkien automaattinen havaitseminen kaikissa luontityökaluissa (yleiset ja kanavakohtaiset).

Huomaa: Liitteenä olevan linkin valikkovaihtoehto on harmaantunut, eikä se ole enää käytettävissä.

Linkit tulee lisätä suoraan viestin luontikenttään. Liitetyn linkin esikatselu tulee automaattisesti näkyviin , kun linkki on mukana luontikentässä.

• Liitetyt linkit ovat käytettävissä vain Facebookissa, LinkedInissä ja X:ssä (tunnettiin aiemmin nimellä Twitter)

Jos luontityökalussa on useita linkkejä, esikatselussa käytetään viimeisintä linkkiä.

• Jos haluat käyttää esikatseluna toista linkkiä, poista olemassa oleva esikatselu ja lisää sitten haluamasi linkki uudelleen luontityökaluun.

• Voit poistaa liitettyjä linkkejä harkintasi mukaan.

Entä jos esikatselun luominen epäonnistuu?

Kun liitetyn linkin esikatselu ei onnistu, näkyviin tulee varoitusbanneri. Tämä on vain varoitus, joten linkkiä voidaan käyttää, vaikka esikatselukuvaa ei olisikaan saatavilla.

Varoitusbannerissa on ohjeet, joiden avulla voit sisällyttää linkin upotettuna linkkinä ja liittää kuvan tai videon suoraan julkaisuun.

Kun esikatselu on poistettu, muita mediatyyppejä (esim kuvia, videoita) voidaan liittää viestiin.

Jos haluat lisätietoja upotettujen linkkien lyhentämisestä Bit.ly:n avulla, lue artikkeli TÄSTÄ.

Luonnosten järjestäminen

Luonnoksena tallennettuja viestejä voi tarkastella, aikatauluttaa tai poistaa Kalenterissa tai Työpöydässä. Ajoitetut luonnokset löytyvät kalenterista. Ajoittamattomat luonnokset löytyvät vain työpöydästä.

Jos haluat julkaista nyt tai ajoittaa "ajoitetun luonnoksen" julkaistavaksi tulevaisuudessa, valitse Muokkaa ja suorita Luo sisältöä -vaiheet.

Jos haluat julkaista julkaisun nyt tai ajoittaa "ajoittamattoman luonnoksen" julkaistavaksi tulevaisuudessa, siirry työpöydän kohtaan Luonnokset ja muokkaa tai vedä ja pudota julkaisu kalenteriin.

Ajoitettujen julkaisujen, luonnosten ja julkaistujen viestien tarkistaminen

Viestit ovat saatavilla Julkaise-välilehdellä kalenterissa. Lisätietoja kalenterinäkymästä TÄSTÄ.

Kalenteri