Meltwater Engagen resurssikirjasto

Katso, kuinka voit käyttää Meltwaterin resurssikirjastoa

Päivitetty yli viikko sitten

Meltwaterin resurssikirjasto on keskeinen paikka sosiaalisen median visuaalisten resurssien tallentamiseen, jakamiseen ja hallintaan. Resurssikirjasto on täysin integroitu Publishin työnkulkuun, jolloin mediaa voidaan lisätä suoraan julkaisuihin resurssikirjastosta.

Resurssikirjaston käyttäminen

Resurssikirjasto on resurssien tallennus- ja hallintajärjestelmä, jonka avulla voit tallentaa, järjestää ja jakaa mediatiedostoja.

Pääset resurssikirjastoon klikkaamalla vasemmanpuoleisen navigointipalkin Engage-kohdan alla olevaa alaotsikkoa.

Tai Engagen kotisivun kautta.

Resurssikirjastossa siirtyminen

Resurssikirjasto koostuu luettelonäkymästä ja gallerianäkymästä.

Listanäkymä

Luettelonäkymä on samanlainen kuin muutkin Meltwaterin alueet. Tässä näkymässä näytetään sivukohtainen luettelo kohteista, enintään 25 kappaletta sivua kohti.

• Jokainen rivi edustaa mediatiedostoa tai kansiota.

• Jokaisella rivillä ja resurssityypillä on siihen liittyvä kuvake.

• Kansiot - sininen kansio

• Kuvat - kuvan pikkukuva

• Video - kuvan pikkukuva*

• Jokaisella rivillä on 5 saraketta

• Tiedoston/kansion nimi

• Tiedoston tyyppi

• Tagit

• Tiedoston koko

• Viimeksi muokattu: päivämäärä ja kellonaika

• Voit suodattaa tunnisteen mukaan.

• Vain resursseja voidaan merkitä, ei kansioita. Siksi tuloksissa ei näy kansioita, jos taulukko suodatetaan tunnisteiden mukaan.

• Voit etsiä kirjaston sisältöä käyttämällä Etsi-toimintoa.

• Etsi vain nykyisessä sijainnissa/kansiossa olevia hakukohteita. Se ei tee hakuja kansioiden sisällä, ellet siirry ensin kansion sisälle.

• Voit lajitella sarakkeen mukaan klikkaamalla sarakkeen otsikkoa tai Etsi-kohdan vieressä olevaa lajittelukuvaketta.

• Et voi lajitella tunnisteen mukaan.

• Kansiot näkyvät aina luettelon yläosassa lajittelusta riippumatta.

Gallerianäkymä

Gallerianäkymässä on ruutunäyttö, joka helpottaa kuvien ja kansioiden tarkastelua. Löydät nopeasti suurempikuvaiset resurssit resurssikirjastosta.

Resurssikirjastossa on oikeassa yläkulmassa painike, jossa on neljä neliötä.

Tämä painike vaihtaa resurssikirjaston näkymän ruudulliseen gallerianäkymään, joissa ruudut edustavat sekä kansioita että resursseja.

Kun gallerianäkymä on päällä, se on pysyvä myös kansioiden sisällä.

Resurssikirjaston kansiot

• Kansioita voidaan käyttää resurssien ryhmittelyyn.

• Käytetystä lajittelusta riippumatta kansiot näkyvät aina luettelonäkymän yläosassa.

• Käyttäjät voivat luoda uusia kansioita resurssikirjaston juurikansion yläosasta.

• Kansioita ei voi luoda kansioiden sisälle (ei sisäkkäisiä kansioita).**

• Kansioita ei voi merkitä, vain niiden sisältämät resurssit voidaan merkitä.

• Resurssi voidaan lisätä vain yhteen kansioon kerrallaan.

• Kun viet osoittimen kansion yläpuolelle, seuraavat toiminnot ovat käytettävissä kansioille: muokkaa (eli nimeä uudelleen) ja poista.

• Kansion klikkaaminen avaa sen, jolloin sisällä olevat resurssit tulevat näkyviin.

• Publishissa tapahtuvan luontiprosessin aikana käyttäjät voivat tarkastella/hakea näitä kansioita löytääkseen tarvitsemansa resurssit.

Resurssikirjastoon lataaminen

Klikkaa Lisää resurssi -painiketta avataksesi tiedostojen luontityökalun. Tämä vaihtoehto on käytettävissä Resurssikirjasto-luettelosivulla sekä kussakin kansiossa.

Tiedostojen luontityökalu avautuu useilla käytettävissä olevilla vaihtoehdoilla.

Tiedostojen luontityökalu näyttää oletusarvoisesti Oma laite -välilehden. Voit ladata tietokoneeltasi kolmella tavalla:

• Järjestelmän lataustyökalun käyttäminen

• Vedä ja pudota valitsimeen

• Kopioi ja liitä valitsimeen

Tiedostojen lataustyökalu tarjoaa useita integrointivaihtoehtoja, jotka näkyvät kuvakkeina vasemmanpuoleisessa ruudussa. Jokainen niistä edellyttää, että kirjaudut sisään ja yhdistät tilisi johonkin seuraavista:

• Instagram

• Facebook

• Google Drive

• Box

• OneDrive

• Unsplash (vapaassa käytössä oleva kuvahaku)

Turvallisuuden vuoksi jokainen yhteys on kertakäyttöinen ja käyttäjäkohtainen. Tämä tarkoittaa, että jos yhdistät Instagram-tilin, se näkyy vain käyttäjällesi kyseisen istunnon ajan.

Joukkolatausta tuetaan enintään 25 tiedostolle kerrallaan.

Tiedostojen lataustyökalu hyväksyy kuva-, video- ja gif-tiedostot. Muut tiedostotyypit hylätään.

• Tiedostojen lataustyökalulla on seuraavat kokorajoitukset:

• Kuvat - 5 Mt

• Videot - 2 Gt

• Gifit - 15 Mt

Resurssikirjastossa on 500 Gt tallennustilaa.

Kaikki ladatut tiedostot tallennetaan AWS:ään, jossa on sama suojaustaso kuin muissa Meltwaterin tallennuksissa.

Resurssikirjaston toiminnot

Voit tarkastella tai muokata resurssin tietoja viemällä osoittimen luettelokohteen päälle ja klikkaamalla kynäkuvaketta, jolloin avautuu Hallinnoi resurssia -näyttö.

Hallinnoi resurssia -näytössä näet suuremman version resurssista.

Seuraavia tietoja voidaan muokata Hallinnoi resurssia -näytössä:

• Nimi

• Kuvaus

• Kansio

• Tunnisteet

• Resurssin tiedot (muokkauspäivä, lataustyökalu, tiedoston koko, tiedoston muoto)

Voit myös poistaa tai ladata tiedostoja Hallinnoi resurssia -näytössä oikeassa yläkulmassa olevien kuvakkeiden avulla.

• Roskakori - poista

• Alaspäin osoittava nuoli - lataa

• X - poistu

Muut käytettävissä olevat resurssitoiminnot, kun viet osoittimen sen päälle:

• Kansio - siirrä (joko kansioon tai takaisin pääluettelonäkymään)

• Tunniste - merkitse tunniste

• Alaspäin osoittava nuoli - lataa [alaspäin osoittava nuoli]

• Roskakori - poista

Resurssikirjaston joukkotoiminnot

Voit käyttää luettelokohteiden vasemmalla puolella olevia valintaruutuja (tai Valitse kaikki -valintaruutua) kohteiden joukkovalintoihin.

Seuraavat joukkotoiminnot ovat käytettävissä kansioille ja yksittäisille tiedostoille:

• Poista

Seuraavat joukkotoiminnot ovat käytettävissä vain yksittäisille tiedostoille:

• Lataa

• Siirrä (kansioon)

• Merkitse tunniste

Resurssikirjasto Publishissa

Resurssikirjasto on integroitu suoraan median lataustyökaluun Publishin sisällönluontityönkulussa. Vaiheessa 2 oleva luontiruutu näyttää samalta kuin ennenkin, mutta nyt lataustyökalu käynnistyy, kun klikkaat kuva-, gif- tai videokuvaketta.

Median lataustyökalu avautuu, ja vasemmalla on useita vaihtoehtoja, mukaan lukien resurssikirjasto.

Käytä hakupalkkia ja tunnisteiden suodatinta sekä kansiorakennetta valitaksesi sopivat resurssit kanaville, joilla julkaiset.