Kuinka lähettää lehdistötiedote Mediasuhteet-osiossa

Luo ja lähetä sähköpostilla tehtäviä lehdistötiedotteita Lähetys-osion kautta.

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty yli viikko sitten

Tervetuloa tutustumaan lehdistötiedotteen lähettämistä koskeviin ohjeisiin Mediasuhteet-moduulissa. Tämä artikkeli sisältää seuraavat aiheet:

Jos haluat lisätietoja kaikista Mediasuhteet-osion ominaisuuksista, tutustu artikkeliin Mediatutkimuksen tekeminen Meltwaterissa.

Lehdistötiedotteen lähettäminen

Varmista ennen julkaisun lähettämistä, että olet tallentanut toimittajat, jotka haluat tavoittaa medialuettelossa. Katso lisätietoja seuraavasta: Medialistojen luominen ja järjestäminen.

Noudata alla esitettyjä ohjeita lehdistötiedotteen lähettämiseksi:

1. Siirry vasemmanpuoleisesta navigointipalkista kohtaan Mediasuhteet

2. Valitse Lähetys.

3. Napsauta violettia Toiminnot-painiketta

HUOMAUTUS: Jos et näe tätä, tarkista käyttäjäasetukset ja varmista, että järjestelmänvalvojan rooli on määritetty.

4. Aloita uusi julkaisu valitsemalla Luo lähetys.

Jos esiin tulee ponnahdusikkuna Määritä sähköposti, sinun on ensin lisättävä sähköpostiosoitteesi hyväksytyksi lähettäjäksi ennen julkaisun laatimista. Tutustu ohjeeseen Hyväksytyn lähettäjän lisääminen.

Nyt voit luoda uuden julkaisun kohdassa Laadi sähköpostiviesti:

1. Valitse malli. Pudotusluettelo sisältää mallit, jotka tiimisi on aiemmin tallentanut. Lue lisää aiheesta Lähetysmallien luonti ja käyttö.

2. Valitse sähköpostisi lähettäjä. Jos haluamasi lähetysosoite ei ole luettelossa, katso Hyväksytyn lähettäjän lisääminen.

3. Lisää medialistasi. Tämä voidaan tehdä sivulla olevan avattavan luettelon kautta tai kirjoittamalla nimi. Voit myös lisätä sähköpostiosoitteita suoraan.

4. Lisää aihe. Kirjoita lehdistötiedotteen aihe.

5. Muotoile julkaisusi. Suosittelemme, että kirjoitat julkaisusi ensin Word-asiakirjaan ja kopioit/liität sitten tähän ikkunaan. Voit myös kopioida tai liittää lehdistötiedotteen, joka on laadittu PR-avustajassa. Lisätietoja muotoiluvaihtoehdoista alla.

6. Lisää liitetiedostot. Liitä laitteellesi tallennettuja tiedostoja, katso Mikä on liitetiedoston kokorajoitus.

7. Lähetä esikatselu. Lähetä itsellesi esikatselukappale varmistaaksesi, että julkaisu on muotoiltu odotetulla tavalla. Esikatselu lähetetään 'Lähettäjän' sähköpostiin.

8. Lähetä myöhemmin. Sinulla on mahdollisuus painaa ”Tallenna luonnoksena”, jolloin voit palata takaisin ja tehdä muutoksia julkaisuun. Voit myös painaa ”Aikatauluta lähetys” valitsemalla julkaisullesi lähetyspäivän ja -kellonajan.

9. Lähetä nyt. Lehdistötiedote lähetetään välittömästi.

Katso tämä lyhyt video Mediasuhteet-osion Lähetysten käytöstä.

Lehdistötiedotteen lähettäminen yhdelle toimittajalle

Kun tarkastelet toimittajan profiilin esikatselua tai profiilia, voit lähettää lehdistötiedotteen suoraan kyseiselle henkilölle.

Vaihtoehto 1: Profiilin esikatselun kautta

1. Napsauta toimittajaa avataksesi hänen profiilinsa esikatselun

2. Valitse sähköpostiosoite

3. Tämä avaa Uusi viesti -ikkunan, jossa voit kirjoittaa sähköpostisi

4. Valitse Lähetä.

Vaihtoehto 2: Profiilin kautta

1. Avaa toimittajan koko profiili

2. Napsauta violettia Toiminnot-painiketta

3. Valitse Lähetä sähköposti

4. Sitten avautuu Uusi viesti -ikkuna, jossa voit laatia sähköpostiviestin.

5. Valitse Lähetä.

HUOMAUTUS: Jos sinulla on sähköposti-integraatio määritetty Shared Inboxin kautta, integroitu sähköpostin luontityökalu avautuu Lähetys-työkalun sijasta.

Muotoilutyökalut

Kun lähetät lehdistötiedotteen Lähetys-osion kautta, tarjoamme RTF-editorin, jonka avulla voit muotoilla tekstisi oikein, jotta viesti saadaan paremmin kontakteillesi.

Muotoiluvaihtoehtoihin kuuluvat:

1. Järjestelmäfontti - valitse 11 fonttivaihtoehdosta.

2. Fonttikoko - valitse 7 fonttikokovaihtoehdosta.

3. Fonttimuoto - valitse tekstin lihavointi, kursivointi tai alleviivaus.

4. Fontin väri - valitse esivalittu väri värivalitsimesta.

5. Fontin kohdistus - valitse, kohdistetaanko fontti oikealle, vasemmalle, keskelle tai tasataanko se.

6. Lisävaihtoehdot - voit tehdä tekstistä luettelon, numeroida sitä, tai voit pienentää sisennystä tai lisätä sisennystä.

7. Mail Merge - kutsut toimittajaa etu- ja/tai sukunimen mukaan. *Huomio: Etunimi ei näy lähetyssähköpostien esikatselussa. Esikatselun vastaanottajakohdassa näkyy [FIRST NAME APPEARS HERE], ja kun lähetät lopullisen version toimittajille tai medialistalle, etunimi näytetään alussa.

8. Lisää liite - valitse tietokoneelle tallennetusta tiedostosta.

9. Lisää hyperlinkki - lisää hyperlinkki mihin tahansa kohtaan tiedotteessasi. Sinua pyydetään lisäämään URL-osoite, näytettävä teksti, otsikko ja se, miten haluat linkin avautuvan.

10. HTML - vie mukauttaminen seuraavalle tasolle syöttämällä omaa HTML-lähdekoodiasi.

Julkaisujen laatiminen, ajoittaminen ja poistaminen

Kun olet aloittanut tiedotteen muotoilun, ja jos et ole valmis lähettämään sitä heti"Lähetä nyt" -vaihtoehdon kautta, voit avata lisävaihtoehtoja valitsemalla "Lähetä myöhemmin":

Tallenna luonnoksena

Kuka tahansa Meltwateria käyttävä kollegasi voi avata luonnosjakeluita ja käyttää niitä mallipohjana myöhemmin kopioitavaksi. Voit tarkastella luonnoksia seuraavasti:

1. Siirry Mediasuhteet-osioon

2. Valitse Lähetys.

3. Voit tarkastella kaikkia julkaisuja, ja luonnokset tunnistetaan Tila-sarakkeesta.

Ajasta toimitus

Ajasta julkaisu aikavyöhykkeesi mukaan kohdassa Lähetä myöhemmin. Ajoittaaksesi 'Lähetä myöhemmin' -osiossa:

1. Valitse Ajoita lähetys

2. Valitse päivä ja kellonaika

3. Napsauta Tallenna.

Julkaisujen poistaminen

Luonnokset ja lähetetyt julkaisut voidaan poistaa kaikkien julkaisujen luettelosta. Poistaminen Lähetys-osion sisällä:

1. Vie hiiren kursori jakelun päälle

2. Valitse Kebab-valikko

3. Valitse Poista. Tämä toiminto poistaa julkaisun tiedot näkymästäsi. Huomaa, että ei ole olemassa valintaa peruuttaa lähetettyjä jakeluja toimittajan postilaatikosta.

Sähköpostin rajoitukset

Välttääksemme roskapostia ja nostaaksemme sähköpostien avaustilastoa, olemme luoneet rajoituksia, jotka parantavat jakelun läpimenoa ja tehokkuutta.

• Yritys ei voi lähettää yli 1 000 kontaktille samaa tiedotetta kerralla.

• Yritys ei voi lähettää tiedotteita yli 1 000:lle vastaanottajalle 24 tunnin sisällä.

• Tämä rajoitus voidaan poistaa asianmukaisella sähköpostipäivityksellä. Ota yhteyttä tilisi tiimiin saadaksesi lisätietoja lähetyksiin liittyvistä sähköpostin päivityksistä.