Explore-työkaluihin tutustuminen: Aiheanalyysi

Aihealueanalyysi on kartoittava tutkimustyökalu, jonka tarkoituksena on auttaa ymmärtämään tulosten aiheiden taustalla olevia merkityksiä.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Aiheanalyysin avulla voit tarkastella tulosten määrää ja sitä, missä keskusteluja käydään, sekä syventyä tuloksiin liittyviin yleisiin aiheisiin ja sävyihin.

Näin voit löytää syvällisemmän kontekstin näkemillesi tuloksille ja ymmärtää paremmin, miten tuloksista puhutaan eri aiheissa.

Aiheanalyysi on täydentävä työkalu, jota käytetään Tutki-toiminnon Yleiskatsaus- ja Analytiikka-välilehdillä.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Alla on eritelty kukin widget aiheanalyysin avulla:

Aiheanalyysin työkalut

Aiheiden jakautuminen

Kaavio näyttää useimmin esiintyvät aiheet. Siinä on kolme tasoa aiheita ja ala-aiheita. Klikkaa aihetta avataksesi ala-aiheet.

Maininnat yhteensä

Tämä widget tarjoaa kaikkien mainintojen kokonaismäärän kaikista valitsemasi ajanjakson lähteistä. Se sisältää myös delta-trendin, joka kertoo äänenvoimakkuuden prosentuaalisen muutoksen edelliseen ajanjaksoon nähden.

Yleisimmät aiheet

Arviointikriteerit määritetään automaattisesti asiakirjoille luonnollisen kielen käsittelyn (NLP) avulla.

Suosituimmat aiheet

Tämä työkalu näyttää kyselyysi liittyvät käytetyimmät aiheet. Aihe on avainsana, joka luokitellaan yleis- tai erisnimeksi.

Voit nähdä, kuinka monta kertaa käytetyimpiin lukeutuva aihe esiintyi tuloksissasi, viemällä hiiren osoittimen aiheen päälle. Näet tietyn käytetyimpiin lukeutuvan aiheen kaikki maininnat klikkaamalla sanaa. Explore-moduuli lisää hakusanasuodattimen kyselyyn valitsemallasi aiheella.

Yleisin avainsanan sävy

Tämä widget näyttää maininnoissa olevat positiiviset ja negatiiviset avainsanat, jotka esiintyvät useimmin tuloksissa.

Sävy

Tämä työkalu näyttää mainintojen yleisen sävyn tuloksissasi. Sävy saadaan luonnollisen kielen käsittelyalgoritmeista (NLP). Maininnan sävy arvioidaan joko positiivisiksi, neutraaleiksi, negatiivisiksi tai ei-arvioiduiksi. Maininta merkitään ei-arvioiduksi, jos siinä ei ole tarpeeksi tekstiä sävyn analysointiin.

Voit tarkentaa sävyn mukaan klikkaamalla sävytyyppiä, ja se käyttää sävysuodatinta kyselyyn.

Voit lukea lisää sävystä ja sen ohittamisesta klikkaamalla tästä.

Sävyn trendi

Tämä widget näyttää mainintojen sävyn ajan mittaan. Sävy saadaan luonnollisen kielen käsittelyalgoritmista. Ei arvioitu -maininnoissa ei ole tarpeeksi tekstiä sävyn analysoimiseen.

Sävy lähteen mukaan

Tämä widget näyttää mainintojen sävyn lähteen mukaan. Sävy saadaan luonnollisen kielen käsittelyalgoritmeista (NLP). "Ei arvioitu" -merkinnällä merkityt maininnat eivät sisällä riittävästi tekstiä analyysia varten. Tämän widgetin avulla voit selittää, miksi keskityt tiettyyn lähteeseen tietyn kampanjan aikana tai miksi panostat enemmän tiettyyn lähteeseen.

Yleisimmät tapahtumapaikat ja objektit

Tämä työkalu näyttää kohteiden ja tapahtumapaikkojen luokat, jotka on havaittu useimmin kuvissa, jotka on julkaistu julkaisussa tai liitetty julkaisuun. Vain Uutiset ja Reddit ovat tuettuja.

Käytetyimmät aihetunnisteet

Tämä widget näyttää kyselyyn liittyvät tärkeimmät hashtagit.

Vie hiiren kursori suositun hashtagin päälle nähdäksesi, kuinka monta kertaa se esiintyy tuloksissa. Napsauta tiettyä suosittua hashtagia nähdäksesi kaikki maininnat siitä. Explore-moduuli lisää avainsanasuodattimen kyselyysi valitsemallasi aihetunnisteella.

Emoji -vertailu

Tämä widget näyttää, kuinka monta mainintaa tuloksissasi ilmaisee tiettyä tunnetta. Tämä eroaa mielipiteiden analyysistä, koska emotionaalinen vertailu perustuu tiettyihin avainsanoihin, lauseisiin ja hymiöihin. Tämä sisältää laiminlyönnit (avainsanat, joita ei löydy)

Esim. "Rakastan tätä" vs "Tämä sai minut surulliseksi".

Tunnevertailutyökalu tukee tällä hetkellä englanninkielisiä avainsanoja ja lauseita. Se näyttää kuitenkin tulokset muilla kielillä, joilla on tietty emoji maininnassa.

Huomautus: YouTube-tiedot on jätetty pois kaikista edellä esitetyistä visualisoinneista YouTuben käytäntöjen mukaisesti.

Kukin työkalu voidaan viedä valitsemalla latauskuvake "Lataa CSV" kunkin yksittäisen työkalun oikeasta yläkulmasta.

Suodatetut maininnat

Tämän kontekstinäkymän avulla voit tarkastella nopeasti minkä tahansa mittarin mainintoja muuttamatta hakutuloksiasi totuusarvojen, suodattimien tai päivityksen avulla. Suodatetut maininnat ovat käytettävissä Aiheanalyysi-välilehdellä alla olevan kuvan mukaisesti:

Suodatettujen mainintojen avulla voit paljastaa mainintoja ohjaavat mittarit yhdellä klikkauksella.

Suodatettujen mainintojen käyttö

Klikkaa Aiheanalyysissä mitä tahansa* sanaa tai kaaviota, jolloin näytön oikeassa reunassa avautuu uusi sisältövirta, joka suodattaa automaattisesti vain kyseiset tulokset.

Suodatetut maininnat -sisältövirta tarjoaa haku- ja totuusarvovinkkejä näyttämällä, mitä suodattimia tai totuusarvomerkkijonoja voidaan käyttää haussa, jotta voit päivittää hakutulosten kokonaismäärän vain Suodatetut maininnat -sisältövirran tuloksiin.

Suodatetut maininnat -sisältövirta sisältää kaikki samat ominaisuudet kuin pääsisältövirta, mukaan lukien haku, joukkotoiminnot, suodatus ja lataukset.

Lue lisää muista Explore-työkaluista: