Julkaise: Instagram-LIB

Tässä artikkelissa kerrotaan Instagram-julkaisun LIB-ominaisuudesta Engagessa.

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty yli viikko sitten

Esittelyssä oleva linkki (Link in Bio, LIB) on yleinen termi sosiaalisessa mediassa, mutta mitä se tarkoittaa? Linkki tarkoittaa URL-osoitetta, joka yleensä ohjaa ulkoiselle aloitussivulle. Esittely viittaa profiilin/kahvan tiedot-osioon. Katso alla oleva esimerkki.

Koska Instagram ei salli kuvien linkittämistä ulkoisille sivustoille, esittelyssä olevasta linkistä on tullut alan hyväksytty tapa kiertää Instagramin rajoituksia.

Meltwater on kehittänyt mahdollisuuden sisällyttää Instagram-julkaisuihin yksilöllisiä linkkejä, jotka vievät automaattisesti kahvakohtaiselle ulkoiselle sivulle. Toisin sanoen olemme automatisoineet LIB-prosessin nykyisessä Meltwater Instagram -julkaisutyönkulussa!

Luomme automaattisesti yksilöllisen isännöidyn sivuston Instagram-kahvallesi, isännöimme sivustoa puolestasi ja annamme sinun ladata kyseiselle sivustolle Instagram-julkaisuja yksilöllisillä URL-osoitteilla - kaikki Engagessa käyttämällä samaa julkaisutyönkulkua, jonka jo tunnet!

Tietämisen arvoisia termejä

• Esittelyssä oleva linkki (Link in Bio, LIB) – IG-profiilin esittelyn lopussa oleva URL-osoite, joka vie käyttäjät Instagramin ulkopuolelle.

• Isännöity sivusto – yksinkertainen verkkosivusto, jossa on ruudukkonäkymä kuvista, jotka luomme ja joita isännöimme asiakkaan puolesta. Verkko- ja mobiiliystävällinen.

• Isännöity sivusto -linkki – URL-osoite yksinkertaiselle isännöidylle verkkosivustolle, jonka luomme asiakkaalle.

• Yksilöllinen linkki – asiakkaan antama linkki, joka lähetetään kuvan/videon mukana Instagram-julkaisuissa.

Mitä arvoa tästä on?

Esittelyssä oleva linkki tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden laajentaa toimivuutta ja käyttötapauksia Instagramissa. Käyttämällä linkkiä esittelyssä voit helpommin jakaa tietoja seuraajillesi ja kasvattaa myyntiä.

• Paranna sosiaalisen median sijoitetun pääoman tuottoa muuttamalla Instagram-seuraajat maksaviksi asiakkaiksi.

• Säästä aikaa automatisoinnin avulla, koska julkaisut lisätään automaattisesti LIB-sivulle.

• Helppokäyttöinen, sillä se lisää vain yhden lisävaihtoehdon nykyiseen Instagram-työnkulkuun!

• Lisää linkin LIB-sivustolle takautuvasti lisäämällä yksilölliset linkit olemassa oleviin Instagram-julkaisuihin viestin tietoruudun kautta.

Miten se toimii?

LIB on helppokäyttöinen, ja se lisää vain yhden vaihtoehdon nykyiseen Instagram-julkaisutyönkulkuusi! Aloita noudattamalla alla olevia ohjeita.

Esittelyssä olevan linkin (LIB) käyttöönotto

Ennen kuin voit käyttää LIB:tä, se on ensin otettava käyttöön jokaisessa Instagram-kahvassasi.

Instagram-julkaisua muokatessa julkaisutyökalusta löytyy vinkki ja linkki ‘linkki biossa’ -ponnahdusikkunan avaamiseen. Tämä näkyy ensimmäisen Instagram-kommenttikentän alapuolella. Napsauta Ota linkki käyttöön biossa.

LIB-ponnahdusikkunassa oleva linkki listaa kaikki yhdistetyt ja määritetyt Instagram-tilit, joihin sinulla on oikeudet Meltwaterissa.

Ota käyttöön -painike ilmestyy jokaisen käytettävissä olevan Instagram-kahvan viereen. Klikkaa Ota käyttöön, jos haluat, että Meltwater luo isännöidyn sivuston automaattisesti.

Kun olet klikannut Ota käyttöön, kahvan mukautettu URL-osoite sekä uusi Kopioi-painike tulevat näkyviin.

URL-osoite noudattaa aina samaa muotoa kuin yllä: simplybio.io/ kahvan nimi. Tässä on esimerkki Linkki biossa URL-osoitteesta : https://simplybio.io/sunnyside_beachclub1/

Kopioi-painike kopioi URL-osoitteen leikepöydällesi. Näyttöön ilmestyy viesti, joka vahvistaa, että linkkisi on kopioitu.

Tämän jälkeen sinun täytyy liittää URL-osoite suoraan Instagram-kahvasi biokenttään suoraan Instagramissa. Tätä vaihetta ei ole automatisoitu, eikä sitä voi tehdä Meltwaterin kautta.

Työnkulkupäivitysten julkaiseminen

Niin kauan kuin vähintään yhdellä julkaisutyönkulun 1. vaiheessa valitulla IG-tilillä on isännöity sivusto käytettävissä, Yksilöllinen linkki -vaihtoehto ilmestyy Instagram-kohtaisessa Julkaise-luontityökalussa (yksilöllinen linkki ei näy monikanavaisessa luontityökalussa).

Kaikki Instagram-julkaisusäännöt (kuvakoko, merkkien määrä jne.) ovat yhä voimassa. Yksilöllinen linkki -kenttä ei ole pakollinen kenttä, ja se voidaan jättää tyhjäksi, jos sitä ei tarvita. Jos linkkiä ei ole sisällytetty, julkaisu ei näy isännöidyllä sivustolla.

Sisällön lähettäminen isännöidylle sivustolle

Kun Meltwaterissa oleva, yksilöllisen linkin sisältävä Instagram-julkaisu on julkaistu Instagramissa, julkaisun kuva/video ja vastaava yksilöllinen linkki lähetetään isännöidylle sivustolle. Esimerkki isännöidyn sivuston URL-osoitteesta: https://simplybio.io/travel.destination.station/

Julkaisut on lajiteltu kronologiseen järjestykseen, uusin vasemmassa yläkulmassa ja sitten vasemmalta oikealle rivittäin.

Kaikki media näkyy samankokoisena. Tämä ruudukkonäkymä on mobiili- ja verkkoystävällinen.

Videot näytetään pikkukuvana, jonka oikeassa yläkulmassa on videokuvake.

Klikkaamalla mitä tahansa isännöidyn sivuston kuvaa avautuu julkaisutyönkulun 2. vaiheessa lisätty yksilöllinen linkki uudelle selaimen välilehdelle.

Näytä yksilöllisiä linkkejä Engagessa ja hallinnoi isännöidyn sivuston sisältöä

Julkaisun viestitietojen esikatselussa yksilöllinen linkki näkyy julkaisun esikatselun alaosassa.

Klikkaa kynää muokataksesi linkkiä tai roskakoria poistaaksesi linkin. Kaikki täällä tehdyt muokkaukset tai poistot päivittyvät automaattisesti myös isännöidylle sivustolle.

Julkaisuihin, joissa ei ole yksilöllistä linkkiä, voidaan lisätä sellainen takautuvasti. Klikkaa viestin tietoruudussa Lisää yksilöllinen linkki.

Kaikki julkaisut, joihin on takautuvasti lisätty yksilöllinen linkki, vievät automaattisesti isännöidylle sivustolle ottaen huomioon julkaisun alkuperäinen julkaisupäivä!