Julkaise: Facebook

Lue, miten voit julkaista sisältöä Facebook-sivullesi Meltwater Engagessa.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty eilen

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Huomautus: et voi tällä hetkellä ajastaa tai julkaista Facebook-tarinoita Meltwaterin Engagen kautta.

Edellytykset

Ennen Facebook-julkaisun luomista sinun on ensin yhdistettävä Facebook-sivusi tilisi asetuksissa. Lisätietoja omistettujen sometilien yhdistämisestä.

Facebook-julkaisun luominen

Luo Facebook-julkaisu Engagessa noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Napsauta vasemmanpuoleisen navigointipalkin avattavaa Engage-valikkoa

2. Valitse Julkaise

3. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Luo

4. Klikkaa julkaisua

5. Siirry ponnahdusikkunassa Sometilit-pudotusvalikkoon

6. Valitse niiden Facebook-tilien vasemmalla puolella olevat valintaruudut, joille haluat julkaista

7. Laadi julkaisu

1. Kirjoita ja muokkaa tekstiä julkaisussa. Tekstin runko voi sisältää myös upotettuja sekä liitettyjä linkkejä.

2. Kuvaliite. Facebook-julkaisut voivat sisältää enintään 10 kuvaliitettä. Kussakin kuvassa voi olla enintään 500 merkkiä alt-tekstiä. Tämä vaihtoehto näkyy kunkin kuvan alla. Lue lisää kohdasta Liitteet.

3. Videoliitteet voivat olla kooltaan enintään 1,75 Gt ja pituudeltaan enintään 20 minuuttia.

4. Animoidut GIF-tiedostot

5. Linkit. Tämä ominaisuus on poistettu käytöstä. Lisää linkkejä suoraan luontikenttään. Lisätietoja linkkien liittämisestä yleisessä luontityökalussa.

6. Emojit

7. Tekoälyavustaja

8. Merkkirajoitus. Facebook-julkaisujen teksti voi sisältää enintään 8000 merkkiä.

8. Pikkukuvan mukauttaminen

1. Vie hiiri videoliitteen päälle

2. Valitse Muokkaa.

3. Valitse ladatusta videosta automaattisesti täytetyt viisi kuvaa tai lataa oma pikkukuva.

9. Kun olet muotoillut kaikki julkaisusi tiedot, siirry kohtaan Julkaisuajankohta ja valitse, milloin haluat, että julkaisusi julkaistaan.

1. Heti

2. Ajasta päivämäärä ja kellonaika

3. Tallenna luonnoksena

10. Valitse hyväksyntäprosessi (valinnainen). Lue lisää sosiaalisten viestien hyväksymisestä.

11. Valitse Kirjanmerkit (valinnainen). Lue lisää somejulkaisujen hallinnasta kirjanmerkkien avulla.

12. Lisää Facebook-yleisön rajoitukset (valinnainen). Lisätietoja alla.

13. Valitse oikeasta alakulmasta Julkaise nyt, Ajasta tai Tallenna luonnos.

Facebook-yleisön mukauttaminen

Voit nyt lisätä yleisörajoituksia Facebook-julkaisuihin, jolloin voit kohdistaa julkaisusi iän, maan, alueen tai paikkakunnan mukaan.

Kun kirjoitat somejulkaisua, ml. Facebook:

1. Julkaisun sisällä siirry kohtaan Facebook-yleisön rajoitukset

2. Valitse Lisää rajoituksia.

3. Rajoitusvaihtoehtoja ovat:

• Ikä - Facebookin sovellusliittymästä saatavat ikävaihtoehdot ovat valittavissa. Vain yhtä alaikärajaa voidaan soveltaa julkaisua kohti.

• Maa

• Alue

• Kaupunki

4. Kun kaikki rajoitukset on valittu, valitse Käytä.

5. Yleisörajoitukset voidaan sitten tarkistaa. Valitse kynäkuvake tehdäksesi muutoksia ja X-kuvake poistaaksesi kaikki rajoitukset.

Huomautus: ristiriitaisen maan, alueen tai kaupungin valitseminen tyhjentää edellisen valintasi. Jos olet esimerkiksi valinnut maaksi Yhdysvallat ja yrität lisätä alueeksi Kalifornian, tämä poistaa Yhdysvallat-maavalinnan.

Facebook-julkaisujen mainostaminen

Voit mainostaa julkaistuja Facebook-julkaisuja yhdistetyn Facebook-mainostilin kautta suoraan Engagesta käsin. Ennen julkaisujen mainostamista sinulla on oltava vähintään yksi Facebook Ads -mainostileistäsi yhdistettynä. Lue lisää Ads Manager -mainostilin yhdistämisestä Engagessa.

Voit mainostaa Facebook-julkaisua seuraavasti:

1. Napsauta vasemmanpuoleisen navigointipalkin avattavaa Engage-valikkoa

2. Valitse Julkaise

3. Etsi jo julkaistu Facebook-julkaisu ja napsauta sitä

4. Valitse julkaisun esikatselun vasemmassa alareunassa Mainosta julkaisua

Jos Mainosta julkaisua -painike on poistettu käytöstä (harmaana), kyseinen julkaisu ei ole kelvollinen mainostukseen. On kolme syytä, miksi postaus ei ehkä kelpaa mainostukseen: se on sidottu useampaan kuin yhteen Facebook-tiliin, sitä ei ole julkaistu Meltwaterissa tai sitä on jo mainostettu.

5. Täytä kaikki pakolliset kentät

Huomautus: voit mainostaa Facebook-julkaisua useammin kuin kerran. Et kuitenkaan voi mainostaa Facebook-julkaisua ennen kuin sen nykyinen mainostusaika on päättynyt.

Erityiset kentät

Kampanja

• Mainostili: Luettelo yhdistetyistä Facebook-mainostileistä. Valitse mainostili tälle julkaisulle.

• Kampanjan nimi: luettelo kaikista tiestoisuuskampanjoista, jotka liittyvät tällä hetkellä valittuun Facebook-mainostiliin. Valitse kampanja, johon tämä julkaisu sisällytetään.

• Engagessa ei voi luoda kampanjoita. Kampanjan luomiseksi käyttäjien on tehtävä se suoraan Facebook Ads Managerin kautta.

YLEISÖ JA TAVOITTAVUUS

• Yleisö: Luettelo Facebook-yleisöjoukoista, jotka ovat tällä hetkellä käytettävissä valitulla Facebook-mainostilillä.

• Yleisöjoukkoja ei voi luoda Engagessa. Yleisöjoukon luominen on tehtävä suoraan Facebook Ads Managerin kautta.

• Budjetti: tämä on enimmäiskäyttöraja tämän mainoksen elinkaaren aikana. Kulutuksen on oltava vähintään 1 dollari päivässä.

• Valuutta määritetään Facebook Ads Managerin mainostilitasolla, joten varmista, että myös tämän kentän merkinnät ovat samaa valuuttaa.

• Facebook Ads Managerin asetuksista riippuen jotkin kulutusbudjetit asetetaan kampanjatasolla. Näissä tapauksissa valuuttakenttä täytetään automaattisesti, eikä sitä voi muuttaa.

• Päivät: Niiden päivien lukumäärä, jolloin mainos on käynnissä (Ad Run Time).

• Sen on oltava kokonaisluku.

Lue lisää julkaisemisesta muilla alustoilla: