Raportointi, ilmoitukset ja analytiikka
Sähköpostiraportti
Saatavilla oleva raportointi Meltwater-tuotteittain
Päivitetty yli viikko sitten

Meltwater tarjoaa useita eri tapoja viedä tietoja ja raportoida ansaituista ponnisteluista, PR-ponnisteluista ja someponnisteluista. Tässä artikkelissa käsitellään Meltwaterin eri osioita ja raportointivaihtoehtoja niiden sisällä.

Explore

Jaa Dashboard

Vie Explore-haun tallennetut hakutiedot muokattaviksi esitysdioiksi.

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Explore-osioon

2. Valitse haku

3. Valitse nuoli oikealta puolelta

4. Valitse Jaa dashboard

Yleisötietoraportit

Yleisötiedot tutustuu syvällisesti someyleisöösi tallennettujen hakujen perusteella. Käytä niitä ymmärtämään, mikä on heidän mieleensä, selvittämällä heidän demografiset tiedot ja kulutustottumukset. Nämä voidaan luoda suoraan Explore-hauista. Lue lisää yleisötietoraporteista.

Voit luoda yleisöraportin suoraan Explore-hausta seuraavasti:

1. Valitse vasemmanpuoleisesta navigointipalkista Explore

2. Valitse haluamasi sosiaalisen median haun nimi avataksesi kansion

3. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa violettia Toiminnot-painiketta

4. Valitse Luo yleisöraportti.

5. Sinut ohjataan automaattisesti Audiencen sisäänkirjautumissivulle. Anna Audiencen kirjautumistiedot.

6. Vahvista haun nimi ja ajanjakso raportillesi.

7. Klikkaa Seuraava.

8. Luo raportti valitsemalla Käynnistä.

9. Raporttisi lähetetään sähköpostiosoitteeseesi katselua varten, ja sitä voi tarkastella yleisötililtäsi.

Analysoi

Dashboardin asettelu

Luo yleiskatsaus valitsemistasi suorituskykymittareista, joita voit analysoida ja seurata. Voit myös jakaa sen PDF-muodossa. Sen avulla voit nopeasti seurata, mitata ja analysoida aktiivisia PR-toimia.

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Analysoi

2. Siirry Dashboard-asetteluun

3. Valitse Luo

4. Valitse Lisää tieto

5. Valitse kaikki työkalut, jotka haluat sisällyttää

6. Napsauta Lisää

7. Jos olet lisännyt useamman kuin yhden tiedon, valitse Määritä

8. Lisää syötteesi

9. Valitse Käytä

10. Toista vaiheet 7-9, kunnes olet tehnyt näin kaikille lisätyille tiedoille

11. Valitse oikeassa yläkulmassa oleva violetti Lataa-välilehtipainike

12. Tämän jälkeen valmistelemme PDF-tiedoston ja ilmoitamme sen valmistumisesta työpöydällesi lähetettävällä latausilmoituksella

Raportin ulkoasu

Täältä voit viedä mittaristosi dia-asetteluksi. Ne voidaan jakaa PDF-, PPT- tai Google-dioina tai jaettavana linkkinä. Esittele työsi vaikutus rakentamalla kojelauta esitykseksi, jossa voit raportoida PR-toimintasi tärkeimmistä tuloksista.

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Analysoi

2. Siirry kohtaan Raportin asettelu

3. Valitse Luo

4. Valitse Lisää tieto

5. Valitse kaikki työkalut, jotka haluat sisällyttää

6. Napsauta Lisää

7. Jos olet lisännyt useamman kuin yhden tiedon, valitse Määritä

8. Lisää syötteesi

9. Valitse Käytä

10. Toista vaiheet 7-9, kunnes olet tehnyt näin kaikille lisätyille tiedoille

11. Valitse oikeassa yläkulmassa oleva violetti Lataa-välilehtipainike

12. Tämän jälkeen valmistelemme PDF-tiedoston ja ilmoitamme sen valmistumisesta työpöydällesi lähetettävällä latausilmoituksella

Ansaitun median mittaus

Mittaa ja ymmärrä ansaitun median mittareiden taustasyyt interaktiivisella dashboard-mallilla, joka on suunniteltu PR-tiimeille.

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Analysoi

2. Siirry ansaitun median seurantaan

3. Valitse Luo

4. Valitse Lisää haku

5. Lisää hakusi

6. Valitse Käytä

7. Valitse oikeassa yläkulmassa oleva violetti Luo raportti-painike

8. Ponnahdusikkuna luoduista dioista tulee näkyviin

9. Valitse Jaa

10. Valitse latausvaihtoehto

Klassinen dashboard

Luo mukautettu dashboard edellisen sukupolven työkalukirjastostamme. Lue lisää klassisen dashboardin työkaluista.

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Analysoi

2. Siirry klassiseen dashboardiin

3. Valitse Luo

4. Valitse Lisää työkalu

5. Valitse työkalu

6. Napsauta Lisää dashboardiin

7. Valitse syötteet

8. Napsauta Tallenna

9. Toista tämä prosessi, kunnes olet lisännyt kaikki työkalut, jotka haluat sisällyttää

10. Valitse oikeassa yläkulmassa oleva vihreä Tallenna-painike

11. Valitse Toiminnat

12. Valitse Jaa dashboard

Engage – Mittaa

Mittaa-välilehdellä on dashboardeja, joilla voidaan mitata omistetun sosiaalisen median suorituskykyä. Lue lisää aiheesta Mittaa-osion käytön aloittaminen.

Kaikki Mittaa-osion dashboardit ja raportointivaihtoehdot löytyvät seuraavasti:

1. Valitse vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Engage-pudotusvalikko

2. Valitse Mittaa

3. Valitse Engage-dashboard, josta haluat raportoida

4. Valitse Toiminta

5. Valitse latausvaihtoehto

X (entinen Twitter) yleiskatsaus

Mittaa X-tilien omistamasi sisältö - nämä voidaan ladata Excel- tai PDF-tiedostona tai jaettuna dashboardina.

Facebook-yleiskatsaus

Mittaa Facebook-tilien omistamasi sisältö - nämä voidaan ladata Excel- tai PDF-tiedostona tai jaettuna dashboardina.

Instagram-yleiskatsaus

Mittaa Instagram-tilien omistamaasi sisältöä. Tulokset voidaan ladata Excel- tai PDF-muodossa tai jaettuna dashboardina.

LinkedIn-yleiskatsaus

Mittaa omistamasi sisältö LinkedIn-tileillä - nämä voi ladata Excel- tai PDF-tiedostona tai jaettuna dashboardina.

YouTube analytiikka

Mittaa omistamaasi sisältöä eri YouTube-tileillä - nämä voidaan ladata Excel- tai PDF-tiedostona tai jaettuna dashboardina.

TikTokin yleiskatsaus

Mittaa TikTok-tilien omistamaasi sisältöä - ne voidaan ladata Excel-, PDF-tiedostona tai jaettuna dashboardina.

Kanavien väliset kirjanmerkit

Mittaa sisältöä mukautettujen kirjanmerkkien perusteella.

Kanavien välinen yleiskatsaus

Mittaa kaikkien sometiliesi sisältöä.

Instagram-vertailu

Mittaa kilpailevien Instagram-tilien omistettua sisältöäsi.

Facebook-vertailu

Mittaa kilpailevien Facebook-tilien omistettua sisältöäsi.

X-vertailu (entinen Twitter)

Mittaa omaa sisältöäsi X:n kilpailevilla tileillä.

Maksettu Facebook ja Instagram

Analysoi maksettua tehokkuutta Instagramissa, Facebookissa ja Messengerissä.

Maksullinen, ansaittu ja omistettu

Analysoi maksettua, ansaittua ja omistettua suorituskykyä.

Tiimin suorituskyky

Mittaa tiimisi toimia keskusteluissa.

Raportti

Sähköpostiraportit

Tiivistelmäraportit ovat räätälöityjä ja automatisoituja sähköpostijakeluja, jotka toimittavat uusimmat mediatulokset Explore-hauistasi suoraan saapuneet-kansioosi. Lisätietoja tiivistelmäraporteista.

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Raportti-pudotusvalikkoon

2. Valitse Sähköpostiraportit

3. Valitse oikeassa yläkulmassa Luo raportti

4. Täytä kaikki tarvittavat kentät, jotka haluat määrittää

5. Valitse Tallenna

Dashboard-raportit

Dashboard-raportit ovat hyvin samankaltaisia kuin tiivistelmäraportit, mutta ne perustuvat kuitenkin dashboardeihin eivätkä Explore-hakuihin. Lisätietoja Dashboard-raporteista.

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Raportti-pudotusvalikkoon

2. Valitse dashboard-raportit

3. Valitse oikeassa yläkulmassa Luo raportti

4. Täytä kaikki tarvittavat kentät, jotka haluat määrittää

5. Valitse Tallenna

Katsausraportit

Tiivistelmäraportti on lisäraportointityökalu, jonka avulla voit luoda raportin muutamassa minuutissa. Lue lisää katsausraporteista.

1. Valitse vasemmasta navigointipalkista Raportti

2. Klikkaa avattavasta valikosta katsausraportit

3. Valitse Klikkaa tästä, jos haluat käyttää katsausraporttien edellisen version raportteja.

4. Valitse oikeassa yläkulmassa Luo raportti

5. Valitse raporttityyppi

6. Klikkaa Seuraava.

7. Napsauta Luo dioja

8. Tee tarvittavat mukautukset

9. Napsauta Tallenna

PR raportit

PR-raportit ovat uusi ja muokattavissa oleva ansaitun median raportti, jossa on tekoälypohjainen yhteenveto ja mahdollisuus tarkistaa, muokata tai poistaa sisältöä suoraan raportissa. Uusi PR-raportoinnin kokemus mahdollistaa helpon viennin haluamaasi raportointimuotoon, kuten PPT, Google Slides, PDF tai dynaamiset linkit. Luo kampanjaan tai asiaan perustuvia raportteja käyttämällä hakuja tai kirjanmerkkejä. Lue lisää PR-raporteista.

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Raportit-osioon

2. Valitse katsausraportit

3. Valitse Luo raportti

4. Tee tarvittavat muutokset tai lisäykset

5. Klikkaa Vie

6. Valitse formaatti

Hälytykset

Hälytykset lähettävät automaattisesti tärkeitä tietoja brändistäsi, kilpailijoistasi tai toimialan trendeistä reaaliajassa. Nämä hälytykset perustuvat Explore-hakuihin ja sisältävät seuraavia tietoja. Lue lisää aiheesta Aloittaminen hälytysten kanssa:

Voit määrittää hälytykset seuraavasti:

1. Valitse vasemmasta navigointipalkista Hälytykset

2. Valitse Luo hälytys

3. Valitse hälytys

4. Klikkaa Seuraava.

5. Valitse Lisää haku

6. Lisää enintään 10 hakua

7. Klikkaa OK.

8. Lisää vastaanottajia

9. Valitse lähetystapa

10. Valitse Tallenna

Mediapiikkien havaitseminen

Hälytys, kun hakuasi koskevien some- tai uutismainintojen määrä kasvaa.

Yrityksen tapahtumat

Hälyttää, kun seuraamallasi yrityksellä on tärkeä tapahtuma, kuten brändikriisi, uusi kumppanuus, tuotelanseeraus ja paljon muuta.

Toimialan tapahtumat

Hälyttää, kun seuraamallasi toimialalla on tärkeä tapahtuma, kuten brändikriisi, uusi kumppanuus, tuotteen lanseeraus ja paljon muuta.

Suosituin Tavoittavuus

Hälyttää, kun ison näkyvyyden omaava toimituksellinen lähde mainitsee hakuni hakusanoja.

X-vaikuttajat (entinen Twitter)

Hälyttää, kun ison näkyvyyden omaava X-lähde mainitsee hakussani olevat avainsanat.

Sävyn muutos

Hälyttää, kun hakuasi koskevien some- tai uutismainintojen sävyssä tapahtuu muutos.

Jokainen maininta

Varoittaa jokaisesta haussasi esiintyvästä maininnasta. Jopa 200 ilmoitusta jokaisesta lähetetystä hausta tunnissa.

RSS-feed

Hälyttää jokaisesta uudesta asiakirjasta, joka ilmestyy RSS-syötteeseesi.

Sivun osallistuminen

Hälyttää, kun Facebook-sivusi osallistuminen lisääntyy merkittävästi.

Todennäköisesti tehostettu

Hälyttää, kun seuraamallasi Facebook-sivulla on postaus, jonka on ennustettu olevan maksettu.

Breakout-julkaisu

Hälyttää, kun Facebook-sivullasi on nouseva tai trendikäs julkaisu.

Seuraa julkaisua

Antaa sinun seurata X-julkaisua (aiemmin Twitter) suoraan jokaisen maininnan hälytyssähköpostista.

Klear

Täydellinen kampanjaraportti

Ymmärrä kampanjasi todellinen vaikutus analysoimalla tärkeitä mittareita, kuten tunnuslukuja, huippusisältöä ja ROI:ta. Täydellinen kampanjaraportti sisältää otoksen suosituimmista julkaisuista, demografiset tiedot, vaikuttajien yleiskatsauksen ja asiaankuuluvat osallistumistiedot. Lue lisää kampanjaraporttien jakamisesta sidosryhmille.

Voit luoda kokonaisen kampanjaraportin noudattamalla näitä ohjeita.

1. Valitse Kampanjat-välilehdeltä kampanja, josta haluat luoda raportin

2. Napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa PDF-kuvaketta

3. Jos haluat mukauttaa kampanjaraportin suodattimia, valitse Muokkaa ja valitse kaikki haluamasi suodattimet.

4. Luo raportti napsauttamalla Luo raportti

CSV-raportointi

Klear tarjoaa myös kolme CSV-raportointivaihtoehtoa:

• Kampanjan jäsenten raportti

• Kampanjan sisältöraportti

• Ennakoivan analytiikan raportti

Näin luot CSV-raportin Klearissa

1. Valitse Kampanjat-välilehdeltä kampanja, josta haluat luoda raportin.

2. Klikkaa jakopainiketta näytön oikeassa yläkulmassa

3. Valitse raportti, jonka haluat luoda

1. CSV-raportin vaihtoehdot ovat: Kampanjan jäsenet, Kampanjan sisältö ja Ennakoiva analytiikka

4. Napsauta Vie, niin raportti luodaan ja lähetetään sähköpostiisi 5–10 minuutin kuluessa.

💡 Vinkki