Hakutulosten kohdistaminen ja tarkentaminen
Uutistulosten suodattaminen lähteen ja kriteerien mukaan Exploressa
Uutistulosten suodattaminen lähteen ja kriteerien mukaan Exploressa

Katso, kuinka voit suodattaa uutistuloksia lähteen tai kriteerien mukaan Exploressa kohdassa "Lähteen tyyppi -suodatin".

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty tällä viikolla

Kun suodatat tuloksia lähdetyypin mukaan Explore-toiminnossa, lähes kaikki lähteet tarjoavat kaikki tai ei mitään -vaihtoehdon. Valitse X (aiemmin Twitter) ja Reddit, jos haluat sisällyttää vain niiden tulokset, tai älä tee valintaa ja sisällytä kaikki tulokset.

Uutiset-toiminnolla voit kuitenkin suodattaa uutistietokannassamme lähteen ja kriteerien mukaan. Tämän avulla voit sisällyttää tai sulkea pois sisältöä tietyistä uutislähteistä tai artikkelien tavoittavuusarvoista.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Uutiset

Uutiset ovat tekijänoikeuksin suojattua sisältöä uutislähteistä, kuten The New York Times, BBC, CNN, paikallislehdet ja verkkolehdet. Myös televisiokanavien verkkosivustoilla julkaistu sisältö luokitellaan uutisiksi. Meltwater hakee ja arkistoi yli 3 miljoonaa perinteistä media-artikkelia päivässä uutislähteidensä kautta.

Uutiset on vaihtoehto Explore-työkalun Lähdetyyppi-suodattimen alla.

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista kohtaa Explore

2. Avaa aiemmin luotu haku tai luo uusi

3. Siirry Lähdetyyppi-suodattimeen

4. Valitse valintaruutu Uutiset-kohdan vasemmalta puolelta

Uutistulosten suodattaminen lähteen mukaan

Uutisten tulosten lukumäärän vieressä olevan nuolen klikkaaminen avaa uuden suodattimen, jonka avulla voit suodattaa uutistulokset lähteen ja kriteerien mukaan.

Suodattamalla uutiset lähteen mukaan voit etsiä tiettyjä lähteitä nimen tai URL-osoitteen mukaan. Tämän jälkeen sinulla on mahdollisuus joko sisällyttää kyseisen lähteen tulokset tai jättää ne pois. Voit valita useita lähteitä. Voit liittää jopa 2000 URL-osoitetta kerrallaan. Kopioi/liitä pilkulla erotettujen URL-osoitteiden luettelo nopeasti ja hae kaikki sivustot kerralla.

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista kohtaa Explore

2. Avaa aiemmin luotu haku tai luo uusi

3. Siirry Lähdetyyppi-suodattimeen

4. Valitse valintaruutu Uutiset-kohdan vasemmalta puolelta

5. Napsauta Uutistulosten määrän oikealla puolella olevaa nuolta

6. Syötä lähteen nimi tai URL-osoite

7. Sisällytä lähde valitsemalla valintaruutu tai jätä lähde pois klikkaamalla ympyrää.

8. Napsauta Käytä

Esimerkkikäyttötapaus: etsitään paikallista covid-näkyvyyttä. Koska covid on globaali ilmiö, on vaikea tarkastella kaikkia uutisia. Käytä Lähteen mukaan -suodatusta valitaksesi pieniä paikallisia sanomalehtiä (esim. The News & Observer) ja sulje pois suuret, kansalliset ja kansainväliset sanomalehdet (esim. The New York Times).

Uutistulosten suodattaminen kriteerien mukaan

Mediamuoto

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista kohtaa Explore

2. Avaa aiemmin luotu haku tai luo uusi

3. Siirry Lähdetyyppi-suodattimeen

4. Valitse valintaruutu Uutiset-kohdan vasemmalta puolelta

5. Napsauta Uutistulosten määrän oikealla puolella olevaa nuolta

6. Valitse Mediamuoto

7. Valitse Verkossa tai Painettu

8. Napsauta Käytä

Julkaisijatyyppi

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista kohtaa Explore

2. Avaa aiemmin luotu haku tai luo uusi

3. Siirry Lähdetyyppi-suodattimeen

4. Valitse valintaruutu Uutiset-kohdan vasemmalta puolelta

5. Napsauta Uutistulosten määrän oikealla puolella olevaa nuolta

6. Valitse Julkaisijatyyppi

7. Valitse julkaisijatyyppi

1. Yleiset uutiset

2. Markkinatutkimusraportit

3. Uutiskoostetoiminto

4. Lehdistötiedotteet

5. Osakemarkkinoiden uutiset

6. Ammattijulkaisut

8. Napsauta Käytä

Premium-lisenssi

Suodata uutistulokset lähteiden lisenssityyppien mukaan. Ei-premium-uutislähteet ovat kaikkien Meltwater-asiakkaiden käytettävissä. Premium-lisenssit vaativat lisätilauksen koko sisällön käyttämiseksi.

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista kohtaa Explore

2. Avaa aiemmin luotu haku tai luo uusi

3. Siirry Lähdetyyppi-suodattimeen

4. Valitse valintaruutu Uutiset-kohdan vasemmalta puolelta

5. Napsauta Uutistulosten määrän oikealla puolella olevaa nuolta

6. Valitse Premium-lisenssi

7. Napsauta haluamasi premium-sisällön vieressä olevaa valintaruutua (tai ruutuja)

8. Napsauta Käytä

Tavoitettavuus (Reach)

Suodattamalla uutisia tavoittavuuden mukaan voit suodattaa tuloksia lähteistä, jotka kuuluvat tiettyihin tavoittavuusprosenttialueisiin. Globaaleilla uutislähteillä on suuremmat tavoittavuusarvot kuin pienillä paikallisilla uutislähteillä.

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista kohtaa Explore

2. Avaa aiemmin luotu haku tai luo uusi

3. Siirry Lähdetyyppi-suodattimeen

4. Valitse valintaruutu Uutiset-kohdan vasemmalta puolelta

5. Napsauta Uutistulosten määrän oikealla puolella olevaa nuolta

6. Valitse Tavoittavuus

7. Napsauta sovellettavien tavoittavuusarvojen vasemmalla puolella olevia valintaruutuja

8. Napsauta Käytä

Arvo

Tavoittavuuden alue

Parhaat 10 %

(reach>4231980)

80–90 %

(reach>1297380 AND <=4231980)

70–80 %

(reach>357629 AND reach<=1297380)

60–70 %

(reach>144037 AND reach<=357629)

50–60 %

(reach>65260 AND reach<=144037)

40–50 %

(reach>30861 AND reach<=65260)

30–40 %

(reach>14119 AND reach<=30861)

20–30 %

(reach>5815 AND reach<=14119)

10–20 %

(reach>1948 AND reach<=5815)

Huonoimmat 10 %

(reach>0 AND reach<=1948)

Tavoittavuutta ei saatavissa

Ei arvoa

Esimerkki käyttötapauksesta: haluan etsiä suosituimmista uutislähteistä maailmanlaajuisesti uutisartikkeleita, joissa mainitaan yritykseni. Valitse Suosituimmat 10 %, jos haluat sisällyttää tulokset vain lähteistä, joiden tavoittavuus sisältyy 10 %:n parhaimmistoon.