Aloita Klearin käyttö

Lue, kuinka voit käyttää Klearia menestyksekkäästi vaikuttajamarkkinoinnin tavoitteiden tukemiseen.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Tervetuloa Kleariin, edistyneeseen vaikuttajamarkkinoinnin alustaasi. Tässä oppaassa kerrotaan, miten voit löytää ja tarkastaa uusia vaikuttajia, luoda ja hallita kampanjoita sekä analysoida tuloksia markkinointitavoitteidesi tukemiseksi.

Vaikuttajia voidaan kutsua myös sisällöntuottajiksi, ja käytämme molempia termejä tässä oppaassa.

Tämä opas kattaa:

Asiakastuen saaminen Meltwaterin edustajalta

Käytä Klearin aloitusnäytön oikeassa alakulmassa olevaa chat-ominaisuutta keskustellaksesi tuoteasiantuntijan kanssa, jolta voit kysyä mahdollisia kysymyksiä.

Klearin dashboardiin tutustuminen

Kun kirjaudut Kleariin, pääset Klearin dashboardiin. Dashboard on kaiken keskiössä. Kun dashboard on rakennettu, se visualisoi viimeaikaiset kampanjasi, ehdottaa vaikuttajia, jotka saattavat sopia brändillesi, ja tarjoaa nopean pääsyn alustan keskeisiin osiin. Katsotaanpa:

Tietoja hakutyypeistä

Klearissa voit hyödyntää koneoppimista saadaksesi parempia hakuja, joiden avulla voit löytää vaikuttajia tiettyjen aiheiden, avainsanojen ja visuaalisten tyylien perusteella. Tarkastellaan kutakin hakuvaihtoehtotyyppiä:

• Aihe - Aihe ilmaisee alueen, jossa haluamasi vaikuttaja on ajatusjohtaja, jonka ympärille hän luo suurimman osan sisällöstään, jossa hän luo osallistumista ja jossa hänellä on relevantti ja kiinnostunut yleisö.

• Avainsana - Avainsanat ovat tapa löytää vaikuttajia, jotka julkaisevat sisältöä, joka viittaa tiettyihin aiheisiin, hashtageihin tai tuotemerkkeihin. Avainsanahaku on hyvä tapa etsiä useammanlaisia vaikuttajia, sillä se vetää esiin kaikki profiilit, jotka ovat maininneet kyseisen avainsanan, toisin kuin aihehaku, jossa vaikuttajan on oltava ajatusjohtaja, jotta hänet voidaan sisällyttää kyseisen aiheen hakutuloksiin.

• Visuaalinen - Käyttää kehittynyttä kuva-analyysiä löytääkseen olennaisimmat kuvat antamasi kuvauksen tai ladatun kuvan perusteella.

Uusien vaikuttajien löytäminen aiheittain

Aihehakutoiminto on erinomainen tapa löytää toimialan tai tietyn sektorin ajatusjohtajia tai asiantuntijoita. Jos haluat tehdä yhteistyötä vaikuttajien kanssa, jotka ovat oman alansa johtavia ääniä (esim. Muoti, kauneus, kuntoilu), aihehaku on hyvä paikka aloittaa.

Hakeaksesi aiheen perusteella:

1. Napsauta Discovery-välilehteä

2. Valitse somekanava, jossa kampanja toteutetaan, jotta tulokset näyttävät alustakohtaisia vaikuttajia.

3. Valitse Aihe Hakutyyppi-pudotusvalikosta

4. Kirjoita aihe Aihe-kenttään: Määritä osaamisalue, jota etsit vaikuttajalta. Tämä auttaa tunnistamaan henkilöt, jotka ovat alansa johtavia ääniä ja joilla on aktiivinen sekä sitoutunut yleisö. Aihe voi kattaa laajan alueen aina tietystä toimialasta eri sisältöluokkiin tai kiinnostaviin alueisiin asti, kuten jooga, muoti, tee-se-itse, vanhemmuus, matkailu ja monet muut.

5. Määritä haullesi sijainti

6. Napsauta Tarkastettu:

1. Vaikuttajat, jotka ovat vahvistaneet someprofiilinsa Klearissa, jolloin heistä on tullut tarkastettuja vaikuttajia. Tämä tarkoittaa, että näillä vaikuttajilla on rekisteröity Klear-tili ja että Klear-yhteistyö on heille tuttua.

7. Napsauta Etsi

8. Hakutulokset näkyvät, jolloin voit käyttää lisäsuodattimia tulosten hienosäätämiseksi.

Uusien vaikuttajien löytäminen avainsanahaun avulla

Avainsanojen avulla voit löytää vaikuttajia, jotka julkaisevat sisältöä, joka viittaa tiettyihin aiheisiin, hashtageihin tai tuotemerkkeihin.

Jos esimerkiksi etsit ihmisiä, jotka kirjoittavat säännöllisesti kasvipohjaisesta ruoasta tai ruokavaliosta, suosittelemme etsimään hakusanalla #plantbased. Kirjoita kampanjaasi, tuotettasi tai palveluasi koskeva hashtag.

Hakeaksesi avainsanan perusteella:

1. Napsauta Discovery-välilehteä

2. Valitse somekanava, jossa kampanja toteutetaan, jotta tulokset näyttävät alustakohtaisia vaikuttajia.

3. Valitse Avainsana Hakutyyppi-pudotusvalikosta

4. Kirjoita hakusana tai avainsana(t), joita haluat etsiä. Jos haluat etsiä useita avainsanoja kerralla, sinun on käytettävä Boolen logiikkaa. Jos et ole varma, miten tämä tehdään, kannattaa lukea artikkeli Boolen avainsanahaku.

5. Napsauta Etsi

6. Hakutulokset avautuvat, ja voit käyttää lisäsuodattimia tulosten hienosäätöön.

Uusien vaikuttajien löytäminen visuaalisen haun avulla

Visuaalisen haun avulla voit nopeasti löytää ja tarkistaa sisällön, joka vastaa kampanjasi tavoitteita ja estetiikkaa.

Visuaalista hakua voi käyttää kahdella tavalla:

• Tekstikehote - tämä antaa sisältöä, joka vastaa antamaasi kuvausta.

• Kuvan lataus - tämä antaa antamasi viitekuvan kaltaista sisältöä.

Hakeaksesi tekstikehotteen perusteella:

1. Napsauta Discovery-välilehteä

2. Valitse Visuaalinen Hakutyyppi-pudotusvalikosta

3. Valitse avattavasta valikosta Tekstikehote

1. Klear tarjoaa hakuehdotuksia pudotusvalikon oikealla puolella.

4. Kirjoita hakupalkkiin kuvaus haluamastasi sisällöstä

5. Napsauta Etsi

6. Hakutulokset näkyvät

Hakeaksesi ladatun kuvan perusteella:

1. Napsauta Discovery-välilehteä

2. Valitse Visuaalinen Hakutyyppi-pudotusvalikosta

3. Valitse Lataa kuva pudotusvalikosta

4. Lataa kuva napsauttamalla Lataa kuva -painiketta pudotusvalikon oikealla puolella.

1. Ladattujen kuvien koko voi olla enintään 10 Mt

5. Napsauta Etsi

6. Hakutulokset näkyvät, jolloin voit käyttää lisäsuodattimia hienosäätääksesi tuloksia.

Vaikuttajan some-tilin etsiminen

Jos tiedät jo vaikuttajan some-tilin, jota haluat etsiä Klearissa, voit etsiä vaikuttajan suoraan Profiilit-välilehdeltä.

Huomaa: Jotta Instagram-profiilit olisivat haettavissa Klearissa, niiden on oltava joko Business- or Creator-tilejä.

Hakeaksesi vaikuttajaa some-tilin perusteella:

1. Napsauta Profiilit-välilehteä

2. Valitse oikea someverkosto vastaavalle some-tilille, jotta saat oikeita tuloksia.

3. Lisää sivun yläreunassa olevaan hakupalkkiin vaikuttajasi @sometili, niin hänen profiilinsa ilmestyy pudotusvalikkoon.

4. Jos haluat lisätietoja vaikuttajasta, klikkaa vaikuttajan nimeä, jolloin avautuu uusi välilehti, jossa on vaikuttajan täydellinen profiili. Jos sinulla on ongelmia vaikuttajaprofiilin löytämisessä, voit lukea lisää siitä, mitä someprofiileja Klear tukee.

Vaikuttajien tarkastaminen

Kun hakutulokset näkyvät, on aika tarkastaa vaikuttajat varmistaaksesi, että he sopivat hyvin brändiisi. Voit käyttää heidän Klear-profiileja saadaksesi lisätietoa heidän osallistumismittareistaan, yleisön demograafisista tiedoista, sisällöstä ja paljon muuta.

Vaikuttajan Klear-profiilin ymmärtäminen

Kun valitset vaikuttajan, jonka haluat tarkastaa tarkemmin, pääset hänen Klear-profiiliinsa.

Alla on lisätietoja Yleiskatsausvälilehdestä, Demografiset tiedot -välilehdestä ja Sisältö-välilehdestä, koska ne ovat olennaisimpia vaikuttajia tarkasteltaessa Jos haluat lisätietoja Samankaltaiset- ja Hallitse-välilehdistä, voit lukea lisää Klearin Help Centerin artikkelista: Vaikuttajien tarkastaminen - Usein kysytyt kysymykset.

Vaikuttajien osallistumistietojen määrittäminen

Ennen kuin ryhdyt yhteistyöhön vaikuttajan kanssa, sinun on tarkistettava hänen aiemmat osallistumisensa varmistaaksesi osallistumisten johdonmukaisuuden sekä someverkostot, jotka tuottavat eniten osallistumista kampanjapostauksillesi.

Kun saavut vaikuttajan profiilisivulle, näet oletusarvoisesti hänen profiilinsa Yleiskatsaus-välilehden. Täältä löydät yksityiskohtaiset tiedot kaikkien käytettävissä olevien somealustojen osallistumisesta.

Voit tarkastella vaikuttajan osallistumistietoja seuraavasti:

1. Napsauta Vaikuttajan Klear-profiilin Yleiskatsaus-välilehteä

jamie oliver.png
  2. Napsauta näytön oikeassa reunassa olevaa Erittely-vaihtoehtoa.

3. Valitse somealusta, jonka osalta haluat tarkastella mittareiden erittelyä, ja napsauta kaaviokuvaketta nähdäksesi yksityiskohtaiset osallistumismittarit.

4. Osallistumistiedot toimitetaan kyseisen somealustan osalta

Vaikuttajan yleisön demograafisten tietojen tarkastelu

Demograafiset tiedot -välilehti näyttää vaikuttajan yleisön erittelyn. Onnistuneen yhteistyön avaintekijä on varmistaa, että vaikuttajan yleisö vastaa kampanjasi tavoitetta. Jos esimerkiksi kohderyhmänäsi ovat Z-sukupolven miehet mutta vaikuttajan yleisö on pääasiassa Y-sukupolven naisia, valinta ei ole oikea.

Tarkastellaksesi vaikuttajien demograafisia tietoja:

1. Valitse Demograafiset tiedot -välilehti

2. Valitse somealusta, jonka yleisön demograafisia tietoja haluat tarkastella.

3. Napsauta haluamaasi demograafista dataa saadaksesi esiin laajennetun erittelyn.

Vaikuttajan sisällön arviointi

Sisältö-välilehdellä voit arvioida vaikuttajan aiempia yhteistyökuvioita ja arvioida parhaiten toimivaa sisältöä.

Voit tarkastella vaikuttajan sisältöä seuraavasti:

1. Valitse Sisältö-välilehti

2. Valitse somealusta, jonka sisältöä haluat tarkastella

3. Aseta aikaväli, jolta haluat tarkastella sisältöä

4. Klikkaa yksittäistä sisältöä nähdäksesi kuvatekstin, tykkäykset ja kommentit

Tarkastellaksesi vaikuttajan sisältöä aiheittain:

1. Napsauta sisällön suodatinpainikkeita nähdäksesi vastaavia julkaisuja kussakin aiheessa

2. Käytä oikeassa reunassa olevaa Lajittele-pudotusvalikkoa muokataksesi julkaisujen järjestystä. Voit lajitella julkaisuja samankaltaisuuden, osallistumisten tai päivämäärän mukaan.

3. Siirrä hiiren kursori kunkin sisältöaihepainikkeen päälle nähdäksesi, kuinka monta vastaavaa julkaisua vaikuttajalla on

4. Vie hiiren kursori kunkin julkaisun päälle nähdäksesi kuvatekstin esikatselun, ja klikkaa laattaa nähdäksesi julkaisun koko koossa

Vaikuttajakampanjoiden luominen ja hallinta

Kampanja-välilehdellä voit kutsua vaikuttajia liittymään kampanjaasi, kommunikoimaan suoraan vaikuttajasi kanssa, hyväksymään sisältöä, käsittelemään maksuja ja mittaamaan kampanjasi vaikutusta. Saumaton yhteist yö on ratkaisevan tärkeää kampanjan onnistumisen kannalta, ja Klear varmistaa, että kampanjoidesi kaikki vaiheet sujuvat sujuvasti ja läpinäkyvästi.

Uuden kampanjan luominen:

1. Napsauta Kampanjat-välilehteä

2. Napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Uusi kampanja -painiketta

3. Kirjoita kampanjalle nimi

4. Napsauta Viimeistele asetus kun olet nimennyt uuden kampanjan

5. Varmistaaksesi, että kampanjan sisältö on oikein tallennettu, syötä seurannan avainsanat, hashtagit tai bränditilit.

6. Voit nyt lisätä vaikuttajia kampanjaasi

Vaikuttajatietojen hallinta Jäsenet-välilehdellä

Kun napsautat kampanjaa, näet Jäsenet-välilehdellä luettelon kaikista vaikuttajista, jotka olet lisännyt kampanjaan tarkastusprosessin aikana. Täällä voit seurata ja syöttää tietoja vaikuttajistasi, kuten heidän toimitusosoitteensa, yhteystietonsa ja muita tärkeitä tietoja.

Näkyvien vaikuttajamittareiden mukauttaminen Jäsenet-välilehdellä:

1. Napsauta Kampanja-välilehteä

2. Valitse kampanja, jota haluat tarkastella

3. Napsauta Jäsenet-välilehteä

4. Napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa sarakekuvaketta

5. Valitse enintään 10 vaikuttajamittaria, jotka haluat näkyviin

Vaikuttajia koskevien tietojen syöttäminen kampanjaan

Klearin avulla voit seurata kaikkia vaikuttajiin liittyviä tietoja, kuten toimitusosoitteita, sähköpostiosoitteita, vaikuttajan mieltymyksiä ja muistiinpanoja, yhdessä paikassa. Jäsenet-välilehdellä on kaikki nämä tiedot, ja se toimii kampanjasi sisäisenä CRM-järjestelmänä.

Voit lisätä tietoja vaikuttajistasi seuraavasti:

1. Napsauta Jäsenet-välilehdeltä näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Suhde-painiketta.

2. Valitse tiedot (sähköposti, henkilökohtaiset tiedot, budjetti jne.), jotka haluat syöttää, napsauttamalla kyseisen sarakkeen plusmerkkiä

3. Kaikki Suhde-välilehdelle lisätyt tiedot tallennetaan kyseiseen kampanjaan, ja ne näkyvät vain tilin käyttäjille.

Viestintä vaikuttajien kanssa

Klear Connect tekee vaikuttajaviestinnästä helppoa ja vaivatonta. Meillä on integroitu suoraviestipalvelu, joten voit kommunikoida vaikuttajiesi kanssa Klearista käsin. Kaikki viestintä ja sisällön lähettäminen kirjataan Connect-välilehdelle, josta se on nopeasti saatavilla.

Vaikuttajat on ensin kutsuttava kampanjaan käyttäen kampanjabriiffiä, jotta he voivat olle yhteydenpidossa Connect-välilehdellä.

Yhteydenpito vaikuttajan kanssa Klearissa:

1. Napsauta Kampanjat-välilehteä

2. Valitse kampanja, jota haluat tarkastella

3. Napsauta Connect-välilehteä

4. Valitse vaikuttaja, jonka haluat kutsua yhteistyöhön

5. Napsauta Kutsu kampanjaan

6. Näet vaikuttajan chat-ruudusta, milloin kampanjakutsu on toimitettu

7. Saat ilmoituksen, jos vaikuttajasi hyväksyy kampanjakutsun

8. Kun vaikuttaja on hyväksynyt kampanjakutsun, voit lähettää hänelle viestin chat-ikkunan kautta.

1. Vaikuttajat saavat sekä sähköpostin että Klearissa ilmoituksen siitä, että he ovat saaneet viestin. He voivat vastata suoraan Klearissa tai sähköpostitse viestintääsi.

Raportointi kampanjaan sijoitetun pääoman tuotosta

Klear kokoaa, tallentaa ja analysoi automaattisesti kaiken vaikuttajasisällön, jossa on relevantteja avainsanoja, hashtageja tai bränditilejä, joita vaikuttajasi ovat julkaisseet kunkin kampanjan osalta. Kun kampanjasi on voimassa, voit tarkastella kampanjan yhdistetyn sisällön vaikutusta Mittaa-välilehdellä.

Mittaa-välilehdelle siirtyminen:

1. Napsauta Kampanjat-välilehteä

2. Valitse kampanja, jota haluat tarkastella

3. Kun olet kampanjassa, valitse Mittaa-välilehti

4. Valitse joko Yleiskatsaus- tai Analytiikka-välilehti, jotta voit mukauttaa, miten haluat tarkastella kampanjan suorituskykyä.

Yleiskatsaus ja Analytiikka – mitä eroa niillä on?

Mittaa-välilehti - Yleiskatsaus

Yleiskatsaus-välilehdellä voit tarkastella korkean tason tietoja, kuten julkaisujen kokonaismäärää, osallistumista, tavoittavuutta, myyntiä ja EMV:tä. Jos haluat tarkempia tietoja, voit tarkastella kunkin vaikuttajan ja kampanjan sisällön vaikutusta klikkaamalla kyseistä sisältöä.

Yleiskatsaus-välilehdellä voit tarkastella kampanjasi suorituskykyä korkean tason näkökulmasta, kun taas Analytiikka-välilehdellä saat interaktiivisemman ja syvällisemmän käsityksen kampanjastasi.

Mittaa-välilehti - Analytiikka

Analytiikka-välilehdelle pääsee Mittaa-osiosta, ja siellä on koko sivu täynnä interaktiivisia kaavioita, jotka näyttävät kampanjoidesi reaaliaikaiset tulokset. Tämä välilehti toimii vaikuttavimpien tietojesi keskuksena, ja se sisältää yleiskatsauksen mittareista eri aikoina, sosiaalisten verkostojen/sisältötyyppien tulosten erittelyn, myyntitiedot, tärkeimmät vaikuttajat/sisällöt ja yleisön demografiset tiedot. Tällä välilehdellä voidaan myös käyttää Mittaa-kohdan mukautettuja suodattimia, joten voit rajata tuloksia vaikuttajien alajoukkoihin, tiettyihin verkostoihin tai mediatyyppeihin.

Kampanjaraportin luominen

Toimenpide-välilehdeltä voit ladata kauniin kampanjaraportin, joka on helposti ymmärrettävä PDF-tiedosto kaikista kampanjan merkityksellisistä tiedoista. Kaikki raportit sisältävät kampanjan yhteenvedon, yleisön demografiatiedot, tehokkaimman sisällön ja yksityiskohtaisia kävijätietoja.

Raportit voidaan ladata PDF-tiedostona tai muokattavana Google Doc -dokumenttina, jonka voi sitten jakaa muun tiimin tai sidosryhmien kanssa.

Kampanjaraportin luominen

1. Napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa asiakirjakuvaketta

2. Valitse Muokattava versio, jos haluat lisätä mukautettuja tuotemerkkejä tai muita asiaankuuluvia tietoja organisaatiosi muista lähteistä.

3. Klikkaa Luo raportti

4. Kampanjaraportti lähetetään sähköpostiisi 5-10 minuutin kuluessa

Voit esikatsella kampanjaraportin muotoa ja rakennetta tarkastelemalla kampanjaraportteja ja demokampanjoita

Miten saada lisää asiakastukea

Paranna osaamistasi Klear Academyssa

Jos haluat sukeltaa syvemmälle täällä käsitellyihin tietoihin ja oppia työkalun edistyneempiä ominaisuuksia, tutustu Klear Academyyn. Ryhdy Klearin asiantuntijaksi ja hanki sertifiointi samalla, kun opit!

Osallistu mCommunityyn

mCommunity on yhteistoiminnallinen tila, jossa voit keskustella muiden Klear-käyttäjien kanssa, esittää kysymyksiä yhteisön jäsenille ja saada lisätietoja tuotepäivityksistä sekä Meltwaterin tapahtumista.

Osallistu Klearin Office Hours -tilaisuuksiin

Nämä Klear-asiantuntijoidemme vetämät istunnot tarjoavat jäsennellyn ja vuorovaikutteisen oppimismahdollisuuden, jossa voit esittää kysymyksiä, saada oppia muilta ja saada kuukausittain päivitystä alustan parhaista käytännöistä. Jokaisen kuukauden istunnossa keskitytään tiettyyn aiheeseen, joka vastaa Klearin työnkulkuasi. Ilmoittaudu seuraavaan istuntoon!