Miksi yhdistetty haku ja miten sitä muokataan?

Tutustu siihen, miksi sisältöhaut tuotiin yhdistettyinä hakuina Explore for Media Intelligenceen ja miten voit muokata näitä hakuja.

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty yli viikko sitten

Jos sinut on siirretty sisältöhausta Explore for Media Intelligenceen, huomaat että kaikki hakumerkkijonot, joissa oli AND tai OR, tuotiin yhdistettynä hakuna uuteen kokemukseen. Tämän artikkelin aiheet:

Miksi hakusi tuotiin yhdistettynä hakuna?

Vanhaan hakutoimintoon oli integroitu logiikka, joka käytti sijaintivalintoja TAI yksittäisiä uutislähteitä hakusanoihin. Jos siis vanhassa haussa oli valittuna hakulähteeksi "Washington Post" ja "Japani", sait hakutermejä vastaavat toimitukselliset lähteet JOKO Washington Postista TAI Japanista.

Uudessa kokemuksessa Explore-suodattimet eivät toimi tällä tavalla. Kaikki suodattimet on yhdistetty AND-muotoon. Joten yllä olevassa esimerkissä saisit vastaavat tulokset Washington Postista JA Japanista. Tuloksena olisi nolla tulosta.

Voit varmistaa, että näin ei tapahdu, luomalla automaattisesti mukautetun luokan, joka edustaa Boolen hakua tai avainsanahakua yhdistettynä automaattisesti luotuihin suodatinjoukkoihin. Tuloksena on yksi uutislähteille ja yksi sijainti-/kielisuodattimille. Nämä laitetaan yhdistetyn haun MIKÄ TAHANSA -kenttään. Näin saat tuloksissa kyselyn + LÄHTEEN TAI SIJAINNIN.

Kuinka voin muokata yhdistettyä hakua?

Nyt kun tiedät, miksi hakusi tuotiin yhdistettyinä hakuina, tutustutaanpa siihen, miten voit muokata yhdistettyä hakua. Alla on kuvattu eri vaiheet:

Ensin sinun on haettava mukautettu luokka:

1. Etsi mukautetun luokan siru haustasi. Se näyttää alla olevan kuvakkeen (kolmio, neliö, ympyrä) kaltaiselta.

2. Muokkaa mukautetun luokan sirua klikkaamalla Mukautettu luokka -suodattimen pudotusvalikkoa.

3. Vieritä alas mukautettuun luokkaan, jota haluat muokata, ja klikkaa sen oikealla puolella olevaa vinoa nuolta.

4. Muokkaa Boolen hakua ja klikkaa Tallenna.

Nyt kun mukautettu luokka on päivitetty, meidän on päivitettävä suodatinjoukko.

1. Suodatinjoukon sirut näyttävät alla olevan kaltaisilta (huomaa suodatinkuvake).

2. Muokataksesi suodatinjoukkoja klikkaa Suodatinjoukko-pudotusvalikkoa, selaa alaspäin ja klikkaa suodatinjoukkoa, jota haluat muokata:

3. Suodatinpalkissa näkyvät kyseiseen joukkoon liittyvät suodattimet. Voit muokata näitä suodattimia lisäämällä tai poistamalla suodattimia (lähdetyyppi, kieli, sijainti, avainsana, sävy, kirjoittaja). Alla olevassa esimerkissä sijainti.

4. Kun olet tehnyt muutokset, tallenna suodatinjoukko uudelleen klikkaamalla ensin Suodatinjoukko-pudotusvalikkoa ja sitten Tallenna.

5. Tyhjennä lopuksi suodatinpalkin suodattimet ja päivitä tulokset:

Suodattimet on muistettava tyhjentää, muuten suodatinjoukkoa sovelletaan KOKO yhdistettyyn hakuun ja tulokset eivät ole haluttuja.

Huom: Meltwater lisää pian mahdollisuuden muokata mitä tahansa edellä mainituista siruista suoraan yhdistetyssä haussa käytön helpottamiseksi.