Explore for Media Intelligence - Käyttöopas

Tutustu Meltwaterin uuteen hakukokemukseen, Exploreen.

Päivitetty yli viikko sitten

Tässä artikkelissa käsittelemme Explore for Media Intelligencen hakujen luomista, muokkaamista ja suorittamista.

Explore for Media Intelligence - Käyttöopas

Tämä käyttöopas kattaa seuraavat aiheet:

Ensinnäkin joitakin Explore for Media Intelligencen keskeisiä eroja ja etuja:

1. Haut koskevat kaikkia tietotyyppejä

Toisin kuin vanhassa kokemuksessa, sinun EI tarvitse valita tietotyyppiä: Uutiset, Some tai Lähetykset. Saat kerralla esiin erilaisia tuloksia.

2. Explore for Media Intelligence käyttää suodattimia nopeampien ja tarkempien tulosten saamiseksi.

Kun vanha kokemus vaati aikaa vieviä "lähdevalintoja", uusi kokemus tarkentaa hakuja intuitiivisilla, tehokkailla ja uudelleenkäytettävillä suodatinjoukoilla.

3. Explore for Media Intelligence tarjoaa hakutulosten ohella kaavioita ja analyyseja, kuten avainsana-sanapilviä, sävyerittelyjä ja mediakanavien jakelukaavioita.

Lisäedut:

• Eksportoi satunnaisesti lajiteltuja asiakirjoja, kun tulosten määrä ylittää 20 000 asiakirjaa.

• Yhdistä useita tallennettuja hakuja yhdeksi uudeksi yhdistetyksi hauksi, jota voit käyttää dashboardeissa, ilmoituksissa jne.

• Muokkaa hakua ja tallenna se täysin uutena hakuna

Explore for Media Intelligencen käyttö

Pääset Explore for Media Intelligenceen vasemmanpuoleisen navigointipalkin kautta Explore-linkistä. Valitse avattavasta valikosta haluamasi hakutyyppi: perushaku, tarkennettu haku tai yhdistetty haku.

Kirjoita tekstisi hakukenttään tuottaaksesi tuloksia perushakuun. Sinun ei tarvitse valita tietotyyppiä Uutiset, Some tai Lähetykset ennen haun luomista!

Haun luominen

Kyselyn luominen Explore for Media Intelligencessa on sama prosessi kuin Haussa. Boolen syntaksi, operaattorit ja kyselyjen rakenne ovat täsmälleen samat. Voit jopa kopioida kyselyn hausta Explore for Media Intelligenceen ilman tiedostomuotoilua!

On kuitenkin olemassa kaksi suurta eroa:

1. Explore for Media Intelligencessa ei ole oletusarvoista "lähdevalintaa". Voit käyttää suodatinjoukkoa (käsitellään seuraavassa osiossa) ottaaksesi käyttöön minkä tahansa määrän suodattimia kerralla.

2. Sinun ei enää tarvitse määrittää hakutyyppiä: Uutiset, Some tai Lähetykset. Voit rajoittaa tulokset johonkin kyseisistä tyypeistä sen jälkeen kun olet suorittanut haun suodattimilla (käsitellään seuraavassa osiossa).

Suodattimien ja suodatinjoukkojen käyttäminen

Käytä suodattimia suoraan hakukentän alla näkyvän suodatinpalkin avulla tarkentaaksesi kyselyn tuloksia ja tuottaaksesi tarvitsemasi asiakirjat ja artikkelit.

Käytettävissä olevat suodattimet ovat suodatinjoukko, lähdetyyppi, kieli, sijainti, avainsana, sävy, kirjoittaja ja mukautetut luokat. Katso alta lisätietoja kustakin suodattimesta.

Lähteen tyyppi

Lähdetyyppisuodattimen avulla voit valita sisältöä tietyistä lähteistä, kuten uutisista, somesta tai lähetyksistä. Jos et valitse yksittäistä lähdettä, tulokset tuottavat asiakirjoja KAIKISTA lähdetyypeistä.

Jos haluat käyttää lähdetyyppisuodatinta, valitse valintaruudut niiden vaihtoehtojen vierestä, jotka haluat sisällyttää hakuusi. Klikkaa sitten suodatinpalkin oikeassa reunassa olevaa kohtaa "Päivitä tulokset".

Lähdetyypit, kuten uutiset ja RSS, antavat sinun tarkentaa hakua entisestään. Löydät niitä vastaavat alisuodattimet klikkaamalla nuolikuvaketta. Jos haluat käyttää alisuodatinta uutisiin, kirjoita uutislähteen nimi tai verkkosivusto hakukenttään ja paina Enter-näppäintä. Näkyviin tulee luettelo lähteistä, joissa on hakusanaasi vastaavat valintaruudut. Valitse niiden lähteiden valintaruudut, jotka haluat sisällyttää hakutuloksiisi, ja klikkaa Käytä.

Jos haluat käyttää alisuodatinta RSS:ään, valitse tilillesi määritettyjen yksittäisten RSS-syötteiden vieressä oleva valintaruutu.

Kieli

Explore for Media Intelligencen kielisuodattimet toimivat samalla tavalla kuin Haussa. Voit valita yhden tai useamman kielen rajoittaaksesi tulokset kyseisillä kielillä kirjoitettuun sisältöön.

Sijainti

Olemme päivittäneet Explore for Media Intelligencen sijaintisuodattimia tarjotaksemme huomattavasti tarkempia sijainteja kuin tällä hetkellä Haussa. Sijainnit esitetään hierarkkisesti: Maa - Osavaltio/maakunta - Paikkakunta.

Kun klikkaat avattavaa Sijainti-suodatinta, sinulle näytetään aakkosellinen luettelo maista sekä Tuntematon maa -vaihtoehto, jolla voit tavoittaa määrittämättömiä asiakirjoja.

Valitse valintaruudut niiden maiden vierestä, joiden mukaan haluat suodattaa, ja klikkaa Päivitä tulokset.

Maa-kohdan oikealla puolella oleva kuvake avaa luettelon maakunnista ja osavaltioista. Voit myös tarkentaa yhtä tasoa syvemmälle paikkakuntiin, jotka sijaitsevat valitussa osavaltiossa/maakunnassa, klikkaamalla uudelleen oikealla olevaa kuvaketta.

Jos haluat hakea sisältöä ilman sijaintitietoja, kuten blogeja ja foorumeita, valitse Tuntematon sijainti.

Avainsana

Kun kirjoitat avainsanan tai lauseen tähän suodattimeen ja käytät sitä haussasi, avainsanaa käytetään kyselyysi. Avainsana-suodatinta käytetään usein tallennettujen hakujen lataamisen jälkeen tulosten tarkentamiseen lisäämällä avainsanoja, jotta voidaan nähdä tämän vaikutus tuloksiin alkuperäistä kyselyä muuttamatta. Voit toistaa prosessin lisätäksesi useita avainsanoja tai lauseita.

Sävy

Sävy-suodatin segmentoi tulokset positiivisen, negatiivisen, neutraalin tai ei-arvioiden mukaan. Valitse yksi tai useampi sävyarvo ja tarkenna hakua klikkaamalla Päivitä tulokset.

Kirjoittajat ja tilit

Kirjoittajat-suodattimen avulla voit tallentaa luettelon Twitter-tileistä käytettäväksi haun suodattimena. Huomaa, että Kirjoittajat-suodattimen käyttäminen rajoittaa hakutulokset vain Twitteriin. Kirjoittajat-suodatin voi olla hyödyllinen vaikuttajien seurannassa.

Lisätietoja kirjoittajaluetteloiden luomisesta ja käyttämisestä on tässä ohjeartikkelissa.

Mukautetut kategoriat

Mukautettujen luokkien avulla voit määrittää lisäkyselyitä, joita voit sitten käyttää alkuperäiseen kyselyyn. Mukautettujen luokkien avulla voit tallentaa haut, joita käytät usein muiden hakujen alisuodattamiseen, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Voit käyttää sitä sulkemaan pois lähteitä tai termejä, jotka eivät ole merkityksellisiä tuloksiesi kannalta, tai tallentamaan joukon kilpailijoita, joita etsit jne.

Muistiinpanot

1) Sinun on ensin tallennettava Mukautettu luokka -suodatin, jotta se on käytettävissä kaikissa hauissa

2) Mukautetut luokat voivat sisältää mitä tahansa Boolen operaattoreita

3) Kun käytät useita mukautettuja luokkia, ne yhdistetään OR-lausekkeiksi

Lisätietoja mukautetuista luokista on tässä ohjeartikkelissa.

Suodattimet

Suodatinjoukot ovat tallennettuja suodattimia, joita voit käyttää uudelleen yhdellä napin painalluksella. Yleisiä käyttötapauksia ovat mm. suodatinjoukkojen luominen tietyille sijainneille ja kielille; joukolle toimituksellisia lähteitä, jotka haluat tavoittaa; tai vain tietyn lähdejoukon sisällyttäminen tuloksiin.

Monilla alueilla Meltwater on määrittänyt etukäteen joitakin suodatinjoukkoja nimeltä "Pikavalinnat". Voit myös luoda mukautettuja suodatinjoukkoja. Valitse vain suodatinjoukko, jonka haluat tallentaa, ja valitse sitten Suodatinjoukko-valikosta Tallenna.

Anna uudelle suodatinjoukollesi nimi ja klikkaa sitten Tallenna. Suodatinjoukko on nyt saatavilla Pikavalintojen alla olevassa suodatinjoukkojen avattavassa luettelossa.

Olemassa olevan haun avaaminen

Jos sinulla on hakuja, jotka on tallennettu olemassa olevalla Haku-sovelluksella, ne näkyvät Explore for Media Intelligencen saatavilla olevien hakujen luettelossa.

Kun avaat olemassa olevan haun, Meltwater muuntaa automaattisesti lähdevalinnat suodattimiksi ja suorittaa haun. Käytetyt suodattimet näkyvät suodatinpalkissa, ja kuten minkä tahansa haun yhteydessä, voit lisätä tai poistaa suodattimia ja suorittaa haun uudelleen.

Hakujen suorittaminen/hakutulosten näyttäminen

Explore for Media Intelligencen analyysit antavat tietoa kokonaistietojoukosta ja ehdottavat tapoja tarkentaa hakua tarkempien tulosten saamiseksi.

Hakusi avulla luotuja visualisointeja ovat:

• Maininnat yhteensä - Hakusi tuottamat artikkelit/asiakirjat yhteensä

• Maininnat yhteensä/päiväkohtainen keskiarvo - Hakusi tuottamien artikkelien/asiakirjojen keskiarvo päivässä

• Viimeisin aktiviteetti - Kaavio, joka näyttää haun tuottamien artikkelien/asiakirjojen kokonaismäärän päiväkohtaisesti eriteltynä

• Yleisimmät avainsanat - Sanat ja lauseet, jotka sisältyvät useimmin haun tuottamiin artikkeleihin/asiakirjoihin

• Yleisimmät sijainnit - Maat, osavaltiot/maakunnat ja paikkakunnat, joista artikkelit/asiakirjat ovat peräisin useimmin

• Sävy - Artikkeleiden/asiakirjojen erittely sävyn mukaan: positiivinen, negatiivinen, neutraali tai ei-arvioitu

Kaaviot Viimeisin aktiviteetti, Yleisimmät avainsanat, Yleisimmät sijainnit ja Sävy ovat kaikki interaktiivisia. Jos esimerkiksi klikkaat jotakin kohtaa Viimeisin aktiviteetti -kaaviossa, hakusi ajanjakso päivittyy ja tulokset päivittyvät automaattisesti. Yleisimmän avainsanan klikkaaminen lisää kyseisen sanan tai lauseen avainsanasuodattimeksi, joka voi auttaa sinua tarkentamaan tiettyihin termeihin tai lauseisiin hakusi puitteissa.

Hakujen tallentaminen

Uusien hakujen tallentaminen

Voit tallentaa uuden haun käyttämällä haun syöttökentän yläpuolella olevaa Tallenna-painiketta.

Sinua pyydetään antamaan haun nimi ja hakutyyppi: uutiset, some tai lähetykset. Tämä hakutyyppi ei muuta tuloksiasi Explore for Media Intelligencessa, mutta se vaaditaan, jotta se olisi yhteensopiva muiden Meltwater-sovellusten, kuten päiväraporttien ja koontinäyttöjen, kanssa.

Näet haulle määritetyn hakutyypin tallennetussa hakutaulukossa.

Hakujen yhdistäminen

Explore for Media Intelligencen jännittävä uusi ominaisuus on mahdollisuus yhdistää olemassa olevia tallennettuja hakuja. Lisätietoja yhdistetyistä hauista on tässä ohjeartikkelissa.

Tämän ominaisuuden perusperiaatteen mukaisesti voit yhdistää tallennettuja hakuja sisällyttämällä KAIKKI haut (AND), JONKIN haun (OR) tai EI YHTÄÄN hakua (NOT).

Esimerkki: Sinulla voi olla yksi tallennettu haku termille "Tesla", toinen termille "akkuteknologia" ja kolmas termille "autot". Jos haluat hakea tuloksia termeille "Tesla" ja "akkuteknologia" ja sulkea pois autoja koskevat tulokset, voit lisätä ensimmäiset haut "Kaikki nämä" -ruutuun, toisen "Ainakin yksi näistä" -ruutuun ja termin "autot" "Ei mikään näistä" -ruutuun. Kun suoritat haun yhdistelmällä, yksittäisten hakujen yhteydessä tallennetut suodattimet vaikuttavat tuloksiin.

Tulokset esitetään samalla tavalla kuin tavallisissa hauissa, ja voit käyttää suodatinta KAIKKIIN tuloksiin.

Jos luot yhdistettyjä hakuja yllä oleville termeille, kaikki "Tesla"-hakuun tekemäsi muutokset näkyvät välittömästi kaikissa yhdistetyissä hauissa, jotka käyttävät sitä yhtenä tallennetuista hakusyötteistä. Tämä tarkoittaa, että voit tehdä muutoksia vain yhteen hakuun useiden hakujen muokkaamisen sijaan.

Muita uusia toimintoja

Muita Explore for Media Intelligencen uusia ominaisuuksia ovat:

Tunnit/minuutit määritettävissä ajanjaksoihin

Explore for Media Intelligencen päivämäärävalitsimessa voit määrittää alku- ja/tai loppupäivälle tietyn kellonajan (tunti/minuutti). Tämä auttaa seuraamaan esimerkiksi mediatapahtuman aikana tapahtuvaa sometoimintaa.

Jaettava dashboard saatavilla tuloksista

Voit luoda jaettavan dashboardin valitsemalla Toimintovalikosta "Jaa dashboard".