Kaikki kokoelmatHallinnoi sosiaalisen median profiilejasi Engagen avulla
Seurattavien sivujen, kilpailijoiden, hashtagien, käyttäjätilien ja avainsanojen määrittäminen tiliasetuksissa (Someyhteydet: Seuratut-välilehti)
Seurattavien sivujen, kilpailijoiden, hashtagien, käyttäjätilien ja avainsanojen määrittäminen tiliasetuksissa (Someyhteydet: Seuratut-välilehti)
Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty tällä viikolla

Kun olet todentanut sometilisi Seuratut-välilehdellä, voit nyt lisätä Facebook-sivuja, Instagram-käyttäjiä, hashtageja ja X-käyttäjiä (entinen Twitter) seurattavaksi. Nämä lisätään Explore-hakuihisi sosiaalisen median kuuntelun laajentamiseksi. Jos et lisää niitä Explore-hakuihisi, tuloksia tulee todennäköisesti vähemmän.

Lisäksi voit merkitä Facebook-sivut ja Instagram-käyttäjät kilpailijoiksi. Miksi? Vertailuanalyysin vuoksi ja saadaksesi paremman ymmärryksen siitä, missä suhteessa ne voivat olla alan keskeisiin toimijoihin ja tuotemerkkiisi nähden.

Huomautus: Meta edellyttää, että sinulla on Facebook-yritystili, jotta voit nähdä Facebook-tiedot.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Vaatimukset

Ennen kuin voit lisätä sivuja, käyttäjiä ja hashtageja seurattavaksi ja merkitä ne kilpailijoiksi, sinun on ensin yhdistettävä sometilisi 'Seuratut someyhteydet' -välilehdellä. Lue lisää sometilien yhdistämisestä.

Kun olet onnistuneesti yhdistänyt tilisi, on aika alkaa miettiä, keitä haluat ehkä seurata ja/tai merkitä kilpailijoiksi. Seuraavassa on muutamia asioita, joita kannattaa miettiä tähän päätökseen liittyen.

• Ketkä ovat suoria kilpailijoita?

• Ketkä ovat toimialalla suurimpia toimijoita?

• Mitkä ovat tuotemerkkejä, joita ette välttämättä pidä suorina kilpailijoina, mutta joiden kaltaisiksi haluatte ehkä tulla?

• Mitä hashtageja käytämme tiettyyn kampanjaan tai yleisesti?

• Käytetäänkö alallamme usein hashtageja?

Vastaukset näihin kysymyksiin, samoin kuin olemassa olevat Explore-haut, ovat kaikki mitä tarvitset aloittaaksesi kilpailijoiden seurannan ja tunnistamisen!

Facebook-sivujen seuranta

Noudata alla olevia ohjeita Facebook-sivujen seuraamiseksi

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon

2. Valitse Some-tilit

3. Siirry 'Seurattu Facebook' -osioon

4. Jos haluat lisätä sivuja seurattavaksi, valitse + kohdassa Seuratut sivut

5. Kopioi ja liitä Facebook-sivun URL-osoite (tai osoitteet), joita haluat seurata, tai valitse Etsi sivu lisätäksesi sivuja yksi kerrallaan

6. Napsauta Lisää

7. Klikkaa OK.

Huomaa: Kun asetat seuratun Facebook-sivun (tai sivuja), täytämme 450 päivän viestit ja kommentit, vastaukset ja mittarit. Ne päivitetään 12 tunnin kuluttua ja sen jälkeen kerran päivässä 7 päivän ajan.

Facebook-kilpailijat

Sen lisäksi, että voit seurata näitä sivuja Explore-hauissa, voit merkitä ne kilpailijoiksi ja käyttää niitä vertailuraporteissa. Voit merkitä Facebook-sivusi kilpailijoiksi seuraavasti

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon

2. Valitse Some-tilit

3. Siirry Facebook-osioon

4. Valitse + kohdassa Seuratut sivut tai Yhteydet

5. Valitse ponnahdusikkunan oikeassa reunassa sivu (tai sivut), jotka haluat merkitä kilpailijaksi (näkyy sinivihreänä)

6. Valitse OK

Huomaa: Jos et näe kilpailija-osiota, ota yhteyttä tilivastaavaasi saadaksesi lisätietoja.

Instagram-käyttäjien seuranta

Aseta Instagram-käyttäjiä seuratuksi seuraamalla alla olevia ohjeita

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon

2. Valitse Some-tilit

3. Siirry 'Seurattu Instagram' -osioon

4. Jos haluat lisätä sivuja seurattavaksi, valitse + kohdassa Seuratut sivut

5. Kopioi ja liitä Instagram-käyttäjät, jotka haluat asettaa seuratuksi

6. Napsauta Lisää

7. Klikkaa OK.

Instagram-kilpailijat

Sen lisäksi, että voit seurata näitä sivuja Explore-hauissa, voit merkitä ne kilpailijoiksi ja käyttää niitä vertailuraporteissa. Voit merkitä Instagram-sivusi kilpailijoiksi seuraavasti

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon

2. Valitse Some-tilit

3. Siirry Instagram-osioon

4. Valitse + kohdassa Seuratut sivut tai Yhteydet

5. Valitse ponnahdusikkunan oikeassa reunassa sivu (tai sivut), jotka haluat merkitä kilpailijaksi (näkyy sinivihreänä)

6. Valitse OK

Huomaa: Jos et näe kilpailija-osiota, ota yhteyttä tilivastaavaasi saadaksesi lisätietoja.

Instagram-hashtagien seuranta

Instagram-seurannan avulla voit myös seurata tiettyjä hashtageja.

Ehdotuksia lisättävistä hashtageista:

• Brändinimesi

• Kampanjan hashtagit

• Lähettiläät

• Kilpailijat

• Toimialan aiheet

Lue lisää Instagramin Hashtag-seurannan käytöstä.

Huomaa: Voit lisätä vain 30 hashtagia yritystiliä kohden. Jos poistat yhden hashtagin, Instagramin API pidättää sen 7 päiväksi, ennen kuin se vapauttaa tilaa uuden hashtagin lisäämiseksi tilalle.

Voit seurata Instagram-hashtageja noudattamalla seuraavia ohjeita

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon

2. Valitse Some-tilit

3. Siirry 'Seurattu Instagram' -osioon

4. Jos haluat lisätä sivuja seurattavaksi, valitse + kohdasta 'Hashtagit'

5. Kopioi ja liitä Instagram-hashtagit, joita haluat seurata

6. Napsauta Lisää

7. Klikkaa OK.

X (entinen Twitter) -kilpailijat

X (aiemmin Twitter) ei vaadi todennusta, kuten Facebook ja Instagram. Voit määrittää kilpailijan X:ssä (aiemmin Twitter) seuraavasti:

1. Valitse Lisää tili

2. Anna X (entinen Twitter) -käyttäjä(t)

3. Klikkaa OK.

Seurattavien sivujen, käyttäjien ja hashtagien lisääminen Exploreen

Seurattavien Facebook-sivujen lisääminen Exploreen

Kun olet lisännyt Facebook-sivut seurattavaksi, on erittäin tärkeää lisätä näiden sivujen nimet Explore-hakuihin. Jos et tee tätä osaa, hakutuloksiin ei sisällytetä Facebook-tietoja. Voi olla helpointa laatia luettelo sivuista, jotka haluat lisätä hakuun, jotta vältät edestakaisen siirtymisen näytöltä toiselle.

Voit lisätä Facebook-sivuja Explore-hakuihisi noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Valitse vasemmasta siirtymispalkista Explore

2. Valitse haku, johon haluat hakea Facebook-tietoja

3. Lisää Facebook-sivun nimi booleaniin

4. Valitse Haku.

5. Valitse Tallenna

Haku sisältää nyt lisäämäsi sivun tai sivujen julkaisut, kommentit ja osallistumiset

Valvottujen Instagram-käyttäjien lisääminen Exploreen

Facebook-sivujen tapaan sinun on lisättävä nämä Instagram-käyttäjät Explore-hakuihisi, jotta Instagram-tiedot tulevat mukaan. Saattaa olla helpointa laatia luettelo käyttäjistä, jotka haluat lisätä hakuusi, jotta vältät edestakaisen siirtymisen näytöltä toiselle. Seuraa näitä ohjeita lisätäksesi käyttäjiä Explore-hakuihisi

1. Valitse vasemmasta siirtymispalkista Explore

2. Valitse haku, johon haluat hakea Instagram-tietoja

3. Lisää Instagram-sivun nimi booleaniin

4. Valitse Haku.

5. Valitse Tallenna

Seurattavien Instagram-hashtagien lisääminen Exploreen

Varmistaaksesi, että Instagram-hashtagien tiedot vedetään Explore-hakuihisi, toimi seuraavasti

1. Valitse vasemmasta siirtymispalkista Explore

2. Valitse haku, johon haluat hakea Instagram-tietoja

3. Lisää Instagram-sivun nimi booleaniin

4. Valitse Haku.