Mittaa
Seurattavien sivujen, kilpailijoiden, hashtagien, käyttäjätilien ja avainsanojen määrittäminen tiliasetuksissa (Someyhteydet: Seuratut-välilehti)
Seurattavien sivujen, kilpailijoiden, hashtagien, käyttäjätilien ja avainsanojen määrittäminen tiliasetuksissa (Someyhteydet: Seuratut-välilehti)
Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Kun olet todentanut sometilisi Seuratut-välilehdellä, voit nyt lisätä Facebook-sivuja, Instagram-käyttäjiä, hashtageja ja X-käyttäjiä (entinen Twitter) seurattavaksi. Nämä lisätään Explore-hakuihisi sosiaalisen median kuuntelun laajentamiseksi. Jos et lisää niitä Explore-hakuihisi, tuloksia tulee todennäköisesti vähemmän.

Lisäksi voit merkitä Facebook-sivut ja Instagram-käyttäjät kilpailijoiksi. Miksi? Vertailuanalyysin vuoksi ja saadaksesi paremman ymmärryksen siitä, missä suhteessa ne voivat olla alan keskeisiin toimijoihin ja tuotemerkkiisi nähden.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Vaatimukset

Ennen kuin voit lisätä sivuja, käyttäjiä ja hashtageja seurattavaksi ja merkitä ne kilpailijoiksi, sinun on ensin yhdistettävä sometilisi 'Seuratut someyhteydet' -välilehdellä. Lue lisää sometilien yhdistämisestä.

Kun olet onnistuneesti yhdistänyt tilisi, on aika alkaa miettiä, keitä haluat ehkä seurata ja/tai merkitä kilpailijoiksi. Seuraavassa on muutamia asioita, joita kannattaa miettiä tähän päätökseen liittyen.

• Ketkä ovat suoria kilpailijoita?

• Ketkä ovat toimialalla suurimpia toimijoita?

• Mitkä ovat tuotemerkkejä, joita ette välttämättä pidä suorina kilpailijoina, mutta joiden kaltaisiksi haluatte ehkä tulla?

• Mitä hashtageja käytämme tiettyyn kampanjaan tai yleisesti?

• Käytetäänkö alallamme usein hashtageja?

Vastaukset näihin kysymyksiin, samoin kuin olemassa olevat Explore-haut, ovat kaikki mitä tarvitset aloittaaksesi kilpailijoiden seurannan ja tunnistamisen!

Facebook-sivujen seuranta

Noudata alla olevia ohjeita Facebook-sivujen seuraamiseksi

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon

2. Valitse Some-tilit

3. Siirry 'Seurattu Facebook' -osioon

4. Jos haluat lisätä sivuja seurattavaksi, valitse + kohdassa Seuratut sivut

5. Kopioi ja liitä Facebook-sivun URL-osoite (tai osoitteet), joita haluat seurata, tai valitse Etsi sivu lisätäksesi sivuja yksi kerrallaan

6. Napsauta Lisää

7. Klikkaa OK.

Huomaa: Kun asetat seuratun Facebook-sivun (tai sivuja), täytämme 450 päivän viestit ja kommentit, vastaukset ja mittarit. Ne päivitetään 12 tunnin kuluttua ja sen jälkeen kerran päivässä 7 päivän ajan.

Facebook-kilpailijat

Sen lisäksi, että voit seurata näitä sivuja Explore-hauissa, voit merkitä ne kilpailijoiksi ja käyttää niitä vertailuraporteissa. Voit merkitä Facebook-sivusi kilpailijoiksi seuraavasti

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon

2. Valitse Some-tilit

3. Siirry Facebook-osioon

4. Valitse + kohdassa Seuratut sivut tai Yhteydet

5. Valitse ponnahdusikkunan oikeassa reunassa sivu (tai sivut), jotka haluat merkitä kilpailijaksi (näkyy sinivihreänä)

6. Valitse OK

Huomaa: Jos et näe kilpailija-osiota, ota yhteyttä tilivastaavaasi saadaksesi lisätietoja.

Instagram-käyttäjien seuranta

Aseta Instagram-käyttäjiä seuratuksi seuraamalla alla olevia ohjeita

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon

2. Valitse Some-tilit

3. Siirry 'Seurattu Instagram' -osioon

4. Jos haluat lisätä sivuja seurattavaksi, valitse + kohdassa Seuratut sivut

5. Kopioi ja liitä Instagram-käyttäjät, jotka haluat asettaa seuratuksi

6. Napsauta Lisää

7. Klikkaa OK.

Instagram-kilpailijat

Sen lisäksi, että voit seurata näitä sivuja Explore-hauissa, voit merkitä ne kilpailijoiksi ja käyttää niitä vertailuraporteissa. Voit merkitä Instagram-sivusi kilpailijoiksi seuraavasti

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon

2. Valitse Some-tilit

3. Siirry Instagram-osioon

4. Valitse + kohdassa Seuratut sivut tai Yhteydet

5. Valitse ponnahdusikkunan oikeassa reunassa sivu (tai sivut), jotka haluat merkitä kilpailijaksi (näkyy sinivihreänä)

6. Valitse OK

Huomaa: Jos et näe kilpailija-osiota, ota yhteyttä tilivastaavaasi saadaksesi lisätietoja.

Instagram-hashtagien seuranta

Instagram-seurannan avulla voit myös seurata tiettyjä hashtageja.

Ehdotuksia lisättävistä hashtageista:

• Brändinimesi

• Kampanjan hashtagit

• Lähettiläät

• Kilpailijat

• Toimialan aiheet

Lue lisää Instagramin Hashtag-seurannan käytöstä.

Huomaa: Voit lisätä vain 30 hashtagia yritystiliä kohden. Jos poistat yhden hashtagin, Instagramin API pidättää sen 7 päiväksi, ennen kuin se vapauttaa tilaa uuden hashtagin lisäämiseksi tilalle.

Voit seurata Instagram-hashtageja noudattamalla seuraavia ohjeita

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon

2. Valitse Some-tilit

3. Siirry 'Seurattu Instagram' -osioon

4. Jos haluat lisätä sivuja seurattavaksi, valitse + kohdasta 'Hashtagit'

5. Kopioi ja liitä Instagram-hashtagit, joita haluat seurata

6. Napsauta Lisää

7. Klikkaa OK.

LinkedIn-avainsanat

LinkedIn-seurannan avulla voit seurata jopa 10 avainsanaa todennettua LinkedIn-käyttäjää kohden (esim. 5 käyttäjää x 10 avainsanaa = 50 seurattua avainsanaa).

Kun asetat avainsanoja LinkedInissä, muista kuitenkin, että voit käyttää enintään 3 sanaa kullekin avainsanalle. Se saattaa tuntua yksinkertaiselta, mutta kulissien takana tapahtuu enemmän. LinkedIn käyttää CNF-merkintää avainsanojesi ymmärtämiseen.

Pilkotaanpa tämä palasiksi: jos sinulla on kolme yhden sanan avainsanaa, kuten ”kissa,” ”koira,” ja ”lintu,” LinkedIn ymmärtää sen seuraavasti: ”kissa tai koira tai lintu.” Mutta jos sisällytät kahden sanan avainsanan, kuten ”iso kissa,” homma muuttuu monimutkaisemmaksi. LinkedIn nimittäin tulkitsee sen ”kissa tai koira tai (iso ja kissa)”. Tämä monimutkaisuus kasvaa eksponentiaalisesti jokaisen monisanaisen avainsanan myötä.

Joten vaikka yksi tai kaksi monisanaista avainsanaa voivat toimia hyvin, enimmäkseen monisanaisten avainsanojen käyttö voi saavuttaa LinkedInin rajan nopeammin. Siksi on tärkeää pitää avainsanat yksinkertaisina ja ytimekkäinä.

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon

2. Valitse Some-tilit

3. Siirry LinkedInin avainsanat -osioon

4. Napsauta plus + symbolia Avainsanat-sarakkeen alla.

5. Kirjoita vastaavaan ponnahdusikkunaan erikseen avainsana(t), joita haluat seurata

6. Napsauta Lisää

7. Klikkaa OK.

X (entinen Twitter) -kilpailijat

X (aiemmin Twitter) ei vaadi todennusta, kuten Facebook ja Instagram. Voit määrittää kilpailijan X:ssä (aiemmin Twitter) seuraavasti:

1. Valitse Lisää tili

2. Anna X (entinen Twitter) -käyttäjä(t)

3. Klikkaa OK.

Seurattavien sivujen, käyttäjien ja hashtagien lisääminen Exploreen

Seurattavien Facebook-sivujen lisääminen Exploreen

Kun olet lisännyt Facebook-sivut seurattavaksi, on erittäin tärkeää lisätä näiden sivujen nimet Explore-hakuihin. Jos et tee tätä osaa, hakutuloksiin ei sisällytetä Facebook-tietoja. Voi olla helpointa laatia luettelo sivuista, jotka haluat lisätä hakuun, jotta vältät edestakaisen siirtymisen näytöltä toiselle.

Voit lisätä Facebook-sivuja Explore-hakuihisi noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Valitse vasemmasta siirtymispalkista Explore

2. Valitse haku, johon haluat hakea Facebook-tietoja

3. Lisää Facebook-sivun nimi booleaniin

4. Valitse Haku.

5. Valitse Tallenna

Haku sisältää nyt lisäämäsi sivun tai sivujen julkaisut, kommentit ja osallistumiset

Valvottujen Instagram-käyttäjien lisääminen Exploreen

Facebook-sivujen tapaan sinun on lisättävä nämä Instagram-käyttäjät Explore-hakuihisi, jotta Instagram-tiedot tulevat mukaan. Saattaa olla helpointa laatia luettelo käyttäjistä, jotka haluat lisätä hakuusi, jotta vältät edestakaisen siirtymisen näytöltä toiselle. Seuraa näitä ohjeita lisätäksesi käyttäjiä Explore-hakuihisi

1. Valitse vasemmasta siirtymispalkista Explore

2. Valitse haku, johon haluat hakea Instagram-tietoja

3. Lisää Instagram-sivun nimi booleaniin

4. Valitse Haku.

5. Valitse Tallenna

Seurattavien Instagram-hashtagien lisääminen Exploreen

Varmistaaksesi, että Instagram-hashtagien tiedot vedetään Explore-hakuihisi, toimi seuraavasti

1. Valitse vasemmasta siirtymispalkista Explore

2. Valitse haku, johon haluat hakea Instagram-tietoja

3. Lisää Instagram-sivun nimi booleaniin

4. Valitse Haku.