Tervetuloa tutustumaan Meltwater Engagen kilpailijavertailukoontinäyttöjen ohjeisiin.

Voit verrata omistamiasi sivuja ja kahvoja kilpailijoihin ja toimialan vertaisyrityksiin uusien kilpailijavertailukoontinäyttöjen avulla. Valitse Facebook-, Instagram- tai Twitter-kilpailijavertailukoontinäyttö.

Haluatko oppia mittarin määritelmän Analysoi-raportissa? Tutustu täällä aiheeseen liittyvään artikkeliin.

Määritä kilpailijat tai toimialan vertaisyritykset

Sinun on ensin määritettävä kilpailijat ja toimialan vertaisryhmät, joihin haluat verrata, Seuratut yhteydet -sivulla. Jos kilpailijoita ei ole määritetty, et voi luoda koko raporttia Analysoi-moduulissa.

Sekä Facebook että Instagram edellyttävät todennusta henkilökohtaisella Facebook-tilillä, ennen kuin voit lisätä sivuja ja kahvoja seurattavaksi kilpailijoina. Tämä on Metan turvatarkastusvaatimus, jotta voidaan varmistaa, että tiedot jaetaan todellisen tilin kanssa.

Facebook

• Siirry Seuratut yhteydet -sivulle.

• Valitse Facebook-kohdan alta Lisää tili todentaaksesi Facebook-tilin, jos et ole vielä todentanut sitä.

• Klikkaa todennetun tilin vieressä olevaa kolmen pisteen valikkoa ja valitse Hallinnoi seurattavia sivuja.

• Liitä seurattavan Facebook-sivun URL-osoite.

• Vaihda kilpailijan tilanvaihtonäppäin sinivihreäksi osoittamaan, että haluat merkitä seurattavan sivun kilpailijan tiliksi.

• Klikkaa OK.

Instagram

• Siirry Seuratut yhteydet -sivulle.

• Valitse Instagram-kohdan alta Lisää tili todentaaksesi Instagram-yritystilin, jos et ole vielä todentanut sitä.

• Klikkaa todennetun tilin vieressä olevaa kolmen pisteen valikkoa ja valitse Hallinnoi kilpailijoita.

• Kirjoita seurattavan Instagram-yritystilin käyttäjätunnus.

• Vaihda kilpailijan tilanvaihtonäppäin sinivihreäksi osoittamaan, että haluat merkitä seurattavan sivun kilpailijan tiliksi.

• Klikkaa OK.

Twitter

• Siirry Seuratut yhteydet -sivulle.

• Twitter ei vaadi todennusta, toisin kuin Facebook ja Instagram

• Valitse Twitter-kohdasta Lisää tili ja kirjoita Twitter-kahvan nimi

• Klikkaa OK.

Muotoile vertailukoontinäyttösi

• Valitse kohdassa Analysoi - Someanalyysi sopiva Vertailuanalyysi-koontinäyttö: Facebook-vertailuanalyysi, Instagram-vertailuanalyysi tai Twitter-vertailuanalyysi)

• Valitse yläreunasta + Lisää tilejä valitaksesi omistamasi tilit sekä kilpailijatilit ja -kahvat, jotka olet jo yhdistänyt Seuratut yhteydet -välilehdellä.

• Valitse tililuettelosta mikä tahansa omistamiesi profiilien ja kilpailijaprofiilien yhdistelmä (enintään 10) verrattavaksi keskenään.

• Valitse sitten Käytä.

Vertailuanalyysi-koontinäytön käyttäminen

Vertailuanalyysi-koontinäytöissä on joukko vertailevia mittareita, jotka esitetään kaavioiden, taulukoiden, tulostaulukoiden ja suosituimpien julkaisujen muodossa.

• Yleisön/seuraajan kasvu - Trendilinjat, jotka osoittavat fanien kasvun (tai menetyksen) valitulla ajanjaksolla. Sisältää myös Suosituin sivu -ruudun, joka näyttää sivun, jonka yleisö on kasvanut eniten ajanjakson aikana, sekä vaakasuuntaisen keskiarvon kaikilta valituilta sivuilta.

• Tehokkaimmat sivut - Trendilinjat, jotka osoittavat osallistumisasteen valitulla ajanjaksolla. Sisältää myös Suosituin sivu -ruudun, joka näyttää sivun, jolla on korkein osallistumisaste ajanjakson aikana, sekä vaakasuuntaisen keskiarvon kaikilta valituilta sivuilta.

• Sivun tehokkuuserittely- Kaikkien valittujen sivujen tulostaulukko. Lajittele haluamasi sarakkeen mukaan.

• Lähetetyt viestit viestityypin mukaan - Näyttää julkaisujen kokonaismäärän sivun ja viestityypin mukaan eriteltynä rengaskaaviona.

• Lähetetyt viestit osallistumisten mukaan - Näyttää osallistumisten kokonaismäärän sivun ja sitouttamistyypin mukaan eriteltynä rengaskaaviona.

• @maininnat yhteensä (vain Twitter) - Valittuihin profiileihin lähetettyjen mainintojen määrä valitun ajanjakson aikana.

• Tehokkaimmat julkaisut - Analyysi ajanjakson aikana julkaistuista tehokkaimmista julkaisuista, lajiteltu osallistumisasteen mukaan. Klikkaa julkaisua saadaksesi lisätietoa kontekstista tai vaihda näkymä galleriasta luetteloon nähdäksesi kaikki julkaisut, ja valitse lajittelukriteerit.

Nyt kun olet alustanut raporttisi, se voidaan jakaa Toiminnot-valikon vaihtoehtojen kautta.

Huom: Kaikkia Facebookin yleiskatsausraportissa näkyviä omistettuja analyysejä ei voida esittää kilpailukykyvertailuraportissa. Näihin lukeutuvat näyttökerrat ja väestötiedot.

Tiedonkeruu

Kilpailijatietojen keruu alkaa yhteyden muodostamishetkellä. Takautuvaa tiedonkeruuta ei ole saatavilla. Jos poistat kilpailijasivun aktivoinnin, tiedonkeruu lopetetaan. Tietoja ei voida täyttää.