Instagramin Hashtags-seurannan käyttö

Opas, jonka avulla voit seurata Instagram-julkaisuita aihetunnisteiden (#) ja Instagram-yritysprofiilien kautta

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty yli viikko sitten

Tervetuloa artikkeliimme hashtagien käytöstä Instagram-viestien seuraamiseen!

Jos haluat liittää Instagram-liiketoimintaprofiilisi Instagram-seurannan mahdollistamiseksi, tutustu tähän artikkeliin, jossa avataan asennusvaiheita.

Jos haluat lisää vinkkejä yrityksesi sosiaalisen profiilin hyödyntämiseen, tutustu e-kirjaamme The Marketer's Guide to Instagram Resurssi-sivumme kautta.

Seuranta Hashtagien kautta

Joulukuussa 2018 Facebook muutti palveluntarjoajien, kuten Meltwaterin, saataville asettamia tietoja, mikä on muuttanut tapaa, jolla ajattelemme Instagram-seurantaa.

Instagram antaa käyttäjien luoda 30 hashtagia, joita voidaan seurata Instagram-yritysprofiilin kautta, ja tuoda esiin kyseisiä hashtageja sisältävät viestit. Näitä hashtageja voidaan luoda Meltwaterissa TAI kolmansien osapuolten alustojen kautta, jotka on kytketty yhteen Instagram-tiliin. Jos käyttäjä luo hashtageja Meltwaterin ulkopuolella, lasketaan nämä hastagit kuitenkin sallittuun 30 hastagin kokonaismäärään. Sama hashtag voi esiintyä useilla alustoilla, mutta se lasketaan yhdeksi.

Kun hastagit on tallennettu Tilitietoihin, voit tarkentaa julkaisujen määrää kohdistamalla avainsanahakuja sosiaalisen median hakukansioissasi.

Lisättävät hashtagit

Koska hashtageja käytetään suodattamaan julkaisuja tilillesi ja hakusi avainsanat suodattavat ylhäältä päin tarkentaen toivottuja tuloksia, suosittelemme että määrität hashtagit mahdollisimman laaja-alaisesti, jotta saat enemmän näkyvyyttä.

Harkitse käyttäväsi hashtageja, jotka liittyvät seuraaviin aiheisiin:

• Yrityksen nimi

• Keskeiset tiedottajat

• Tuotenimet

• Yritykseesi liittyvät

• tärkeimmät sijainnit

• Kampanjoiden nimet

• Yritykseen liittyvät tapahtuman nimet

• Yrityksen nimen, palveluiden tai tuotteiden lyhenteet

Hashtagien lisääminen

1. Valitse tili

2. Valitse Some-tilit

3. Vieritä Julkiset kanavat -välilehdellä alaspäin yhdistettyyn Instagram-yritysprofiiliisi. Jos profiilisi ei ole vielä yhdistetty, seuraa näytöllä näkyvän esittelyn vaihe vaiheelta -ohjeita.

4. Valitse valikkokuvake ja valitse Hallinnoi hashtageja

5. Anna jokaisen hashtagin tiedot kenttään ilman #-symbolia, valitse Lisää kullekin termille ennen seuraavaa

Saatat nähdä mahdolliset viestit alla lisätessäsi hashtageja:

• ”Hashtagia ei ole olemassa” - Hashtagin seurannan aloittamiseksi sen on oltava jo käytössä Instagramissa. Jos näet virheilmoituksen "Hashtagia ei ole olemassa," se tarkoittaa, että hashtagia ei ole vielä käytetty Instagramissa. Älä huoli, kun joku sisällyttää tämän hashtagin Instagram-postaukseen, sillä voit lisätä sen ja seurata sitä.

• "Seuraat jo 30 hashtagia" - Yksi Instagram-profiili voi seurata 30 Instagram-hashtagia eri sovelluksissa. Jos saat virheilmoituksen "Olet jo tilannut 30 hashtagia", se tarkoittaa, että olet saavuttanut hashtagien seurannan rajan eri sovelluksissa.

Hashtagien poistaminen

Jos haluat poistaa hashtageja, poista yksinkertaisesti valintaruutu, kun tarkastelet kaikkia aktiivisia hashtageja. Tämän jälkeen lopetamme välittömästi tämän hashtagin tietojen keräämisen. Facebookin ehtojen mukaan kaikki hashtagit toimivat kuitenkin 7 päivän ajan. Jos käyttäjä siis poistaa hashtagin 2 päivää sen luomisen jälkeen, Meltwater lopettaa välittömästi postausten keräämisen, mutta voit korvata kyseisen hashtagin vasta 7 päivää hashtagin poistopäivän jälkeen.

Yritystilien seuranta

Hashtagien lisäksi voit seurata jopa 50 Instagram Businessin vahvistamaa tiliä, kuten kilpailijoita tai vaikuttajia. Kun olet ilmoittanut @handles of Business Accounts -palvelun, jota haluat seurata, luo yksinkertaisesti haku loogisen merkkijonon kirjoittajalla: "instagramhandle" aloittaaksesi tuotemerkkiviestien seurannan. Tuotemerkkiseuranta on loistava tapa pysyä ajan tasalla alan keskusteluista ja trendeistä.

Jos haluat esimerkiksi pysyä ajan tasalla vieraanvaraisuusalasta, voit lisätä seurattavia hotelliketjujen ja matkustusvaikuttajien @tilejä. Sitten voit haun avulla nähdä, kuinka hotelliketjut reagoivat vaikuttajien julkaisemaan sisältöön.

Yritystilin lisääminen valvontaa varten:

1. Valitse tili

2. Valitse Some-tilit

3. Vieritä alas liitettyyn Instagram-yritysprofiiliisi Julkiset kanavat -välilehdellä.

4. Valitse valikkokuvake ja sitten Hallinnoi kilpailijoita

5. Anna yritysprofiilitiedot kenttään ja valitse Lisää

6. Valitse Ok

Toimintoloki

Toimintolokin avulla voit seurata muutoksia tilisi seurantaan lisättyihin hashtageihin ja brändien some-tileihin. Täällä voit nähdä sekä määritetyt hashtagit että brändien some-tilit, milloin ne on määritetty, ja mihin Instagram-yritysprofiiliin ne on kytketty. Tämä näkymä on erittäin kätevä, kun seuraat hashtagiesi seitsemän päivän rajoitusta, ja auttaa sinua suunnittelemaan mahdolliset muutokset.