Aloita klassisten uutiskirjeiden käyttö

Opi mukauttamaan sisäistä mediauutiskirjettäsi ja hallinnoimaan asetuksiasi

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Tervetuloa uutiskirjeen oppaaseen. Alla olevassa artikkelissa kerrotaan uutiskirjeen luomisesta ja työkalun mukana toimitetuista lisäasetuksista. Lue alta saadaksesi lisätietoja!

Uutiskirjeen luominen

Tutustu tähän tuoteoppaaseen, jossa opastetaan, miten nämä vaiheet näkyvät näytölläsi.

Seuraavat vaiheet ovat opas uuden uutiskirjeen luomiseen. Jos uutiskirjeesi on jo valmis tai jaettu aiemmin, selaa alas seuraavaan osioon, jossa on opas "olemassa olevan uutiskirjeen lähettäminen".

Vaihe 1: Asetukset

• Valitse vasemmasta navigointipalkista Uutiskirjeet

• Siirry kohtaan Uutiskirjeet (edellinen versio)

• Valitse Näytä kaikki

• Klikkaa violettia Luo uutiskirje -painiketta (jos et näe sitä, tarkista käyttäjäasetuksesi varmistaaksesi, että sinut on määritetty hallinnoijaksi)

• Täytä uutiskirjeen nimi, lähettäjän nimi, lähettäjän osoite, aihe, uutiskirjeen vastaanottajiat ja haluttu ulkoasu.

• Luodaksesi uuden jakelulistan klikkaa valitse vastaanottajakentästä "uusi lista".

Vaihe 2: Uutiskirjeen otsikko ja osiot

• Lisää lyhyt otsikko uutiskirjeeseesi (valinnainen). Tyylittele otsikko eri fontti- ja värivaihtoehdoilla. Voit sisällyttää otsikkoon enintään 3000 merkkiä tekstiä.

• Osa on sisältöluokka, jonka uutiskirjeen luoja määrittelee antamaan vastaanottajille kontekstin lopulta saamassaan sähköpostissa. Esimerkkejä voivat olla "Sulavesi uutisissa" tai "Kilpailijoiden älykkyys".

• Voit lisätä useita osioita, ja yhteen osioon voit lisätä useita hakuja tai kirjanmerkkejä. Voit myös muokata tai poistaa osioita.

• Valitsemasi sisältö oikealta näytetään vasemmalla puolella.

Vaihe 3: Viimeistele

• Uutiskirje on nyt luotu.

• Tästä ikkunasta voit jatkaa uutiskirjeen luomista sen lähettämistä varten, tai voit valita "Valmis" tallentaaksesi sen ja lähettää uutiskirjeen myöhemmin.

Olemassa olevan uutiskirjeen lähettäminen

Tutustu tähän tuoteoppaaseen, jossa opastetaan, miten nämä vaiheet näkyvät näytölläsi.

Jos haluat lähettää olemassa olevan uutiskirjeen, valitse vasemmanpuoleisesta navigointipalkista Uutiskirjeet, valitse Katsele kaikki kohdassa Uutiskirjeet (edellinen versio), valitse haluamasi uutiskirje ja napsauta ”Luo jakelu” -kuvaketta oikeassa yläkulmassa.

Jos valitset "Luo uutiskirje" sen asettamisen jälkeen, pääset alla olevalle sivulle:

Vaihe 1: Valitse sisältö

• Tältä sivulta voit valita osioiden sisällön (voit sisällyttää jopa 200 asiakirjaa).

• Sisältövirran oikeassa yläkulmassa olevalla työkalurivillä / kuvakkeilla voit etsiä tiettyä sisältöä / avainsanoja tai lajitella tuloksia päivämäärän, kattavuuden, mielipiteen, maantieteellisen sijainnin tai osuvuuden mukaan. Voit myös lisätä muita syötteitä tästä ikkunasta tai muuttaa ajanjaksoa.

• Oikealta puolelta valittu sisältö heijastuu vasemmanpuoleiseen ruutuun. Täällä näet valittujen asiakirjojen yläpuolella olevan työkalurivin, johon voit lisätä omat kommenttisi (enintään 3000 merkkiä) tiettyihin asiakirjoihin tai tilata asiakirjat uudelleen.

Vaihe 2: Uutiskirjeen lähettäminen

• Kun olet tyytyväinen valitsemaasi sisältöön, voit lähettää uutiskirjeen tai asettaa sille ajastuksen.

• Alla olevassa ikkunassa voit viimeistellä uutiskirjeen yksityiskohdat, kuten uutiskirjeen nimen, kenen uutiskirjeen tulee, aihe ja kenelle uutiskirje lähetetään. Sinulla on myös mahdollisuus muokata uutiskirjemallia, esikatsella uutiskirjettä, tallentaa luonnos tai ajoittaa uutiskirje lähetettäväksi tiettynä ajankohtana.

• Jos olet tyytyväinen uutiskirjeeseen, voit siirtyä lähettämään sen!

Uutiskirjeen poistaminen tai muokkaaminen

• Valitse vasemmasta navigointipalkista Uutiskirjeet

• Siirry kohtaan Uutiskirjeet (edellinen versio)

• Valitse Näytä kaikki

• Valitse haluttu Uutiskirje ja näet "Muokkaa" sekä "Poista" painikkeet oikean yläkulman työkalupalkissa.

• Näytä lähetetty uutiskirje: Napsauttamalla lähetettyä uutiskirjejaketta avautuu ikkuna, joka näyttää HTML-sähköpostin sisällön. Katso uutiskirjeen historiallinen sisältö.

• Lähetä lähetetty uutiskirje uudelleen: Voit lähettää uutiskirjeen napsauttamalla ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaketta. Voit vaihtaa aiheriviä ja valita uuden vastaanottajaluettelon, jolle se lähetetään.

• Näytä lähetetty uutiskirje -linkki: Voit käyttää linkkiä, jonka avulla voit jakaa lähetetyn uutiskirjeen muiden kanssa.

Vastaanottajalistan päivittäminen

Luo uusi vastaanottajaluettelo noudattamalla alla esitettyjä ohjeita:

• Valitse uutiskirjeessä muokkaus-kuvake.

• Valitse "Vastaanottaja:"-kentässä alasvetovalikko, jossa näet nykyiset vastaanottajalistat.

• Valitse muokkaus-kuvake vastaanottajalistassa.

Sähköpostiosoitteet on lisättävä vastaanottajaluetteloon pilkuilla ja välilyönneillä erotettuina.

• Tallenna muutokset valitsemalla 'OK'

Muokkaa tai luo mallipohja

Jos haluat muokata uutiskirjettä lisää, sinulla on mahdollisuus muokata mallipohjaa. Alkuasennussivulla tai olemassa olevan uutiskirjeen muokkauskuvakkeen kautta on valmiiksi määritettyjä mallipohjia, jotka on tallennettu avattavaan Mallipohja-valikkoon.

Oletus-mallin avulla voit helposti muokata muotoilun muotoilua.

Esiasetetut mallipohjat Oletus-vaihtoehtoa lukuun ottamatta luodaan HTML-koodauksella. Jos haluat käyttää mukautettua mallipohjaa, lue tämä artikkeli.

Muokkaa mallia -toiminnon avulla voit lisätä logokuvan URL-osoitteen ja muuttaa taustan / tekstin värejä. Voit palata oletustyyliin milloin tahansa. Huomaa, että oletusmallit ovat yksilöllisiä jokaiselle uutiskirjeelle ja niitä voidaan käyttää monissa jakeluissa. Suunnittelu ei ole vaihtoehto uuden uutiskirjeen luomisessa.

Vastaanottajien ja lukijamäärän analytiikka

Kunkin uutiskirjejakelun analyysi antaa sinulle käsityksen siitä, kuka vastaanottajasi vastaanotti, avasi ja napsautti linkkejä sähköpostiviestiin.

Katso lisätietoja uutiskirjeiden lukijamääräanalyyseista tämän artikkelin kautta.

Muokkaa artikkelia tai lisää se manuaalisesti lähettääksesi uutiskirjeen

Muokkaa artikkelia -ominaisuus

Tämän avulla voit muuttaa artikkeliin liittyvän otsikon ja/tai avaustekstin kaikelle toimitukselliselle sisällölle.

Luontivaiheessa sinulla on mahdollisuus muokata valittuja toimituksellisia artikkeleita, muuttaa kyseisen uutiskirjeen näytettyä otsikkoa ja avaustekstiä. Kaikki täällä tehdyt muokkaukset vaikuttavat vain uutiskirjeen artikkelin tekstiin, alkuperäinen teksti pysyy muuttumattomana.

Lisää sisältö -ominaisuus

Kun kirjoitat uutta uutiskirjejakelua:

• Valitse Lisää sisältö -kuvake kategoriavaihtoehtojen vierestä

• Valitse ponnahdusikkunasta uuden sisällön mediatyyppi ja kirjoita URL-osoite. Tämä on linkki, jonka uutiskirjeesi lukijat avaavat.

• Täytä lomakkeen kentät. Nämä tiedot näytetään uutiskirjeesi leipätekstissä, ja suosittelemme niiden kopioimista lisättävästä dokumentista.

Vinkki: Suosittelemme, että täytät kaikki tunnetut kentät, koska siten artikkeli on haettavissa tililtäsi, näkyy hakutuloksissa ja on lisättävissä tähän uutiskirjejakeluun.

• Valitse vasemmasta alakulmasta kohta Hyväksyn sisällön jakamisen ehdot.

• Tallenna valitsemalla Lisää.

On tärkeää tietää, että mukautetun sisällön lisäämisen ja sen käsittelyn valmiiksi saattamisen välillä voi kulua jonkin aikaa. Uutiskirjeen voi lähettää ennen kuin järjestelmä on käsitellyt sisällön kokonaan.

Tällöin mukautettu sisältö ei ehkä näy hakutuloksissa tai kirjanmerkkien alla, mutta se sisältyy silti uutiskirjeeseen.

Sinulle ilmoitetaan kyseisessä tapauksessa alla näkyvällä tavalla.

Luo URL-linkki jakeluun

Kun uutiskirjejakelu on lähetetty, voit tarkistaa lähetetyn sähköpostin järjestelmässä, lähettää sen uudelleen ja luoda URL-linkin, joka voidaan jakaa muiden kanssa.

Katso tästä artikkelista lisätietoja siitä, miten voit luoda tämän kertaluonteisen linkin ja pitkäaikaisen linkin, joka päivitetään uusimpaan jakeluun.

Peruuta

Kaikissa uutiskirjeissä on Peruuta tilaus -painike, joka antaa vastaanottajan poistaa itsensä kyseisen uutiskirjeen jakelusta jatkossa.

Peruuta tilaus -painiketta painamalla vastaanottaja viedään lomakkeeseen, johon voi täyttää oman sähköpostiosoitteensa jakelun peruuttamiseksi. Tämä poistaa vain kyseisen uutiskirjeen jatkojakelun. Voit edelleen lähettää eri uutiskirjeen samalle henkilölle, joskaan he eivät välttämättä odota saavansa uutta uutiskirjettä edellisen tilauksen peruuttamisen jälkeen.

Jos vastaanottaja on peruuttanut tilauksen, mutta haluaisi tulla takaisin vastaanottajaluetteloon, ota meihin yhteyttä Live Chat -palvelun kautta, jotta heidän tietonsa päivitetään järjestelmän takaosaan.