Sisällön ja tietojen vieminen Exploresta ja Monitoroi-osiosta
Sisällön ja tietojen vieminen Exploresta ja Monitoroi-osiosta

Lue, miten voit viedä sisältöä ja tietoja Explore- ja Monitoroi-osioista.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty tällä viikolla

Tarvitsetko pääsyä tietoihin Meltwater-alustan ulkopuolella raportin luomiseksi? Voit viedä tietoja Meltwaterista, käytitpä sitten Tableau-ohjelmaa sisällön louhintaan tai loitpa ansaitun median raportteja offline-prosessien avulla.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Vieminen sisältövirrasta

Voit viedä artikkeleita, somejulkaisuja ja leikkeitä suoraan sisältövirrasta käsin. Sisältövirta löytyy Explore-haun tai Monitoroi-virran kautta.

Voit viedä tämän sisällön seuraavasti:

1. Siirry sisältövirtaan Explore-haun tai Monitoroi-osion kautta

2. Valitse tulokset valintaruudun avulla. Jos olet käyttänyt Valitse kaikki -vaihtoehtoa ja luettelossasi on yli 25 tulosta, ota hälytys huomioon, jossa kehotetaan valitsemaan kaikki.

3. Valitse Latausvaihtoehdot

4. Valitse CSV-lataus tai PDF-lataus

5. Laskentataulukko tai PDF-tiedosto lähetetään sähköpostitse kirjautumisessa käyttämääsi osoitteeseen.

6. Vaihtoehtoisesti, kun lataus on valmis, saat ilmoituskuvakkeen sivusi yläreunaan.

7. Valitse oikeasta yläkulmasta Hälytykset-kuvake

8. Klikkaa Lataa

Vietävien tulosten enimmäiskoko on 20 tuhatta tulosta kerrallaan Excel-tiedostoon ja enintään 500 tulosta PDF-tiedostoon. Suurikokoisten raporttien (>10MB) tukemiseksi emme liitä raporttia, mutta voit ladata sen pilvestä napsauttamalla sähköpostissa olevaa latauslinkkiä tai hälytysten kautta.

Jos tulosten kokonaismäärä on yli 20 000, käytettävissäsi on kaksi vientivaihtoehtoa:

1. Klikkaa Latausasetukset ennen kuin valitset tuloksia valintaruutujen kautta, jolloin nämä vaihtoehdot tulevat näkyviin.

1. Vie ensimmäiset 20 000 tulosta.

2. Vie 20 000 satunnaisesti valittua tulosta.

Vie ensimmäiset 20 000 tulosta.

Tämä vaihtoehto lataa ensimmäiset saatavilla olevat 20 000 tulosta. Tulokset järjestetään lajittelutyypin ja lajittelujärjestyksen perusteella. Voit vaihtaa lajittelutyyppiä ja -järjestystä napsauttamalla lajittelun mukaan -pudotusvalikkoa ja valitsemalla haluamasi vaihtoehdot.

Vie 20 000 satunnaisesti valittua tulosta.

Tämä vaihtoehto vie tulostesi kokonaismäärästä 20 000 satunnaisesti valittua tulosta. Muutamia huomioitavia asioita satunnaisotannasta.

• Tietojen satunnaistaminen: Kullekin tulokselle annetaan satunnaisesti luku välillä 0 ja 1. Valinta perustuu sitten vientiin sisällytettävien tulosten prosenttiosuuteen, yhteensä 20 000. Esimerkiksi 200 000 tuloksen kohdalla kullekin tulokselle satunnaisesti määritetty luku välillä 0 ja 0,1 sisällytetään siten, että tulokseksi saadaan 20 000 tulosta.

• Tulosten satunnaisvalinnassa ei käytetä erityisiä näkökohtia. Kaikkia tuloksia painotetaan tasapuolisesti.

• Otanta jakautuu tasaisesti valitulle ajanjaksolle. Jos tulostesi kokonaismäärä on esimerkiksi 200 000 kymmenen päivän ajanjaksolla, vientisi sisältää 2 000 tulosta per päivä.

• Kukin satunnaisotantavienti tuottaa eri tulokset kuin viimeinen vienti. Jos esimerkiksi viet satunnaisen näytteen kolme kertaa, sinulla on kolme erilaista tietojoukkoa.

Meltwaterin sovellusliittymästä vieminen

Jos haluat automatisoida viennin tai viedä suurempia tietomääriä, voit tehdä molemmat Meltwaterin sovellusliittymän kautta. Lisätietoja tietojen viemisestä Meltwaterin sovellusliittymän avulla.

Vianmääritys: tietojen vieminen Macissa ilman Exceliä

Kun viet tietoja, saat muutaman minuutin kuluttua sähköpostiviestin, jossa on linkki sen sisällön lataamiseen. Jos Safari-selaimesi yrittää avata tiedoston selaimessa sen sijaan, että lataisi tiedostoa, noudata seuraavia ohjeita:

1. Klikkaa oikealla painikkeella sähköpostissa olevaa Lataa raportti -linkkiä

2. Siirry kohtaan Tallenna linkki nimellä… ja tallenna tiedosto paikkaan, josta se on nopeasti ja helposti käytettävissä (esimerkiksi Lataukset- tai Työpöytä-kansio).

3. Kopioi tekstin alle lähetetyn sähköpostin linkki Voit myös kopioida ja liittää seuraavan URL-osoitteen selaimeesi ja liittää linkin toiseen selaimeen, kuten Google Chromeen tai Firefoxiin, joka lataa tiedoston automaattisesti tietokoneelleen.

4. Kopioi tiedot jotka näkyvät ruudulla ja liitä ne Exceliin manuaalisesti.

Vientiisi sisältyvät tiedot

CSV-viennit sisältävät seuraavat kentät kutakin uutista tai somesisältöä varten:

• Päivämäärä

• Otsikko

• URL

• Ingressi

• Osumalauseke

• Lähde

• vaikuttaja

• Maa

• Seutu

• Kieli

• Tavoitettavuus (Reach)

• Tietokonetavoittavuus

• Mobiililaitetavoittavuus

• Twitter-somejaot

• Facebook-somejaot

• Reddit-somejaot

• Kansalliset näyttökerrat

• Reaktiot

• Mainosarvo (AVE)

• Sävy

• Avainlauseet

• Syötteen nimi

• Avainsanat

• Twitter-kirjoittaja

• Twiittitunnus

• Twitter-sovellus

• Twitter-näyttönimi

• Käyttäjäprofiilin URL

• Twitter-esittely

• Twitter-seuraajat

• Twitter-seurattavat

• Vaihtoehtoinen päivämäärämuoto

• Aika

• Maakunta

• Kaupunki

• Some-jaot yhteensä - auttaa sinua ymmärtämään minkä tahansa toimituksellisen asiakirjan reaaliaikaisten some-jakojen määrän. Tämä työkalu antaa sinulle sosiaalisen median vuorovaikutuksen määrän (kuten postaukset, jakamiset, uudelleentwiittaukset jne.) tietyn verkkouutisartikkelin kohdalla. Lue lisää some-jaoista.

• Toimitukselliset jaot osoittavat, kuinka monta kertaa artikkeliin viitataan hyperlinkillä toisen artikkelin leipätekstissä.

• Katselut

• Tykkäykset

• Vastaukset

• Kommentit

• Jaot (Shares)

• Reaktiot

• Viestiketjut

• On vahvistettu

• Emotason URL-osoite

• Dokumentin kirjanmerkit

Lisätietoja laajennetuista osallistumistiedoista lähteittäin:

• Uutiset - Somejaot yhteensä, Toimitukselliset jaot

• Twitter - On Vahvistettu, vastaukset, uudelleentwiittaukset, tykkäykset

• Reddit - Viestiketjut, reaktiot

• TikTok - Jaot, viestiketjut, reaktiot

• YouTube - Ei sitoutumistietoja käyttöehtojen rajoitusten vuoksi

• Facebook - Kommentit, jaot, reaktiot

• Instagram - Viestiketjut, reaktiot