Sisällön ja tietojen vieminen Explore- ja Monitoroi-osioista
Sisällön ja tietojen vieminen Explore- ja Monitoroi-osioista

Lue, miten voit viedä sisältöä ja tietoja Explore- ja Monitoroi-osioista.

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty yli viikko sitten

Tarvitsetko pääsyä tietoihin Meltwater-alustan ulkopuolella raportin luomiseksi? Voit viedä tietoja Meltwaterista, käytitpä sitten Tableau-ohjelmaa sisällön louhintaan tai loitpa ansaitun median raportteja offline-prosessien avulla. Seuraavassa käsitellään useita tapoja viedä sisältöön liittyviä tietoja:

Katso alla olevat yksinkertaiset ohjeet:

Vieminen Tuoreimmat-virrasta

Voit viedä artikkeleita, somejulkaisuja ja leikkeitä suoraan sisältövirrasta käsin. Sisältövirta löytyy Explore-haun tai Monitoroi-virran kautta.

Voit viedä tämän sisällön seuraavasti:

1. Siirry sisältövirtaan Explore- tai Monitoroi-osioissa.

2. Valitse tulokset valintaruudun kautta. Jos olet käyttänyt 'Valitse kaikki' -valintaa ja luettelossasi on yli 25 tulosta, huomioi ilmoitus, jossa on vaihtoehtona 'Valitse kaikki'.

3. Valitse työkalupalkista Lataa vaihtoehdot -kuvake

4. Valitse CSV-lataus tai PDF-lataus

5. Laskentataulukko tai PDF-tiedosto lähetetään sähköpostitse kirjautumisessa käyttämääsi osoitteeseen.

6. Tai kun lataus on valmis, näet hälytyskuvakkeen sivusi oikeassa yläkulmassa.

7. Valitse Hälytykset-kuvake ja käytä latauspainiketta.

Viennin enimmäiskoko tulosten viemiseksi on 20k tulosta kerrallaan Excel-tiedostoon ja enintään 500 tulosta PDF-tiedostona. Tukeaksemme suuria raportteja (>10 Mt) raporttia ei lisätä liitteenä, vaan voit ladata raportin hälytysten kautta tai pilvestä klikkaamalla sähköpostissa olevaa latauslinkkiä.

Jos tulosten kokonaismäärä on yli 20 000, käytettävissäsi on kaksi vientivaihtoehtoa. Klikkaa latauspainiketta ennen kuin valitset tuloksia valintaruutujen kautta, jolloin nämä vaihtoehdot tulevat näkyviin.

• Vie ensimmäiset 20 000 tulosta.

• Vie 20 000 satunnaisesti valittua tulosta.

Vie ensimmäiset 20 000 tulosta.

Tämä vaihtoehto lataa ensimmäiset saatavilla olevat 20 000 tulosta. Tulokset järjestetään lajittelutyypin ja lajittelujärjestyksen perusteella. Voit vaihtaa lajittelutyyppiä ja -järjestystä napsauttamalla lajittelun mukaan -pudotusvalikkoa ja valitsemalla haluamasi vaihtoehdot.

Vie 20 000 satunnaisesti valittua tulosta.

Tämä vaihtoehto vie tulostesi kokonaismäärästä 20 000 satunnaisesti valittua tulosta. Muutamia huomioitavia asioita satunnaisotannasta.

• Tietojen satunnaistaminen: Kullekin tulokselle annetaan satunnaisesti luku välillä 0 ja 1. Valinta perustuu sitten vientiin sisällytettävien tulosten prosenttiosuuteen, yhteensä 20 000. Esimerkiksi 200 000 tuloksen kohdalla kullekin tulokselle satunnaisesti määritetty luku välillä 0 ja 0,1 sisällytetään siten, että tulokseksi saadaan 20 000 tulosta.

• Tulosten satunnaisvalinnassa ei käytetä erityisiä näkökohtia. Kaikkia tuloksia painotetaan tasapuolisesti.

• Otanta jakautuu tasaisesti valitulle ajanjaksolle. Jos tulostesi kokonaismäärä on esimerkiksi 200 000 kymmenen päivän ajanjaksolla, vientisi sisältää 2 000 tulosta per päivä.

• Kukin satunnaisotantavienti tuottaa eri tulokset kuin viimeinen vienti. Jos esimerkiksi viet satunnaisotannan 3 kertaa, saat 3 erilaista tietojoukkoa.

Tietojen vieminen Meltwater API:sta

Jos haluat automatisoida viennin tai viedä suurempia tietomääriä, voit tehdä molemmat Meltwater API:n kautta. Lisätietoja Meltwater API:n käytöstä löytyy tästä artikkelista.

Vienti MAC:lla ilman Excel-vianmääritystä

Kun viet tietoja, muutaman minuutin kuluttua saat sähköpostin, jossa on linkki sen sisällön lataamiseen. Jos Safari-selaimesi yrittää avata tiedostoa selaimessa lataamisen sijaan, noudata seuraavia ohjeita:

1. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella sähköpostin "Lataa raportti" -linkkiä, ja valitse "Lataa linkitetty tiedostonimellä..." /"Download linked file as.." ja valitse kohde, johon haluat tallentaa tiedoston (esimerkiksi Lataukset-kansio tai Työpöytä)

2. Kopioi sähköpostissa ollut linkki "Voit myös kopioida ja liittää seuraavan internet-osoitteen selaimeesi:" ja liitä kyseinen linkki toiseen selaimeen, kuten Google Chrome tai Firefox, jolloin tiedosto latautuu automaattisesti tietokoneellesi.

3. Kopioi tiedot jotka näkyvät ruudulla ja liitä ne Exceliin manuaalisesti.

Vientiisi sisältyvät tiedot

CSV-viennit sisältävät seuraavat kentät kutakin uutista tai somesisältöä varten:

• Päivämäärä

• Otsikko

• URL

• Ingressi

• Osumalauseke

• Lähde

• vaikuttaja

• Maa

• Seutu

• Kieli

• Tavoitettavuus (Reach)

• Tietokonetavoittavuus

• Mobiililaitetavoittavuus

• Twitter-somejaot

• Facebook-somejaot

• Reddit-somejaot

• Kansalliset näyttökerrat

• Reaktiot

• Mainosarvo (AVE)

• Sävy

• Avainlauseet

• Syötteen nimi

• Avainsanat

• Twitter-kirjoittaja

• Twiittitunnus

• Twitter-sovellus

• Twitter-näyttönimi

• Käyttäjäprofiilin URL

• Twitter-esittely

• Twitter-seuraajat

• Twitter-seurattavat

• Vaihtoehtoinen päivämäärämuoto

• Aika

• Maakunta

• Kaupunki

• Some-jaot yhteensä - auttaa sinua ymmärtämään minkä tahansa toimituksellisen asiakirjan reaaliaikaisten some-jakojen määrän. Tämä työkalu antaa sinulle sosiaalisen median vuorovaikutuksen määrän (kuten postaukset, jakamiset, uudelleentwiittaukset jne.) tietyn verkkouutisartikkelin kohdalla. Lue lisää some-jaoista.

• Toimitukselliset jaot osoittavat, kuinka monta kertaa artikkeliin viitataan hyperlinkillä toisen artikkelin leipätekstissä.

• Katselut

• Tykkäykset

• Vastaukset

• Kommentit

• Jaot (Shares)

• Reaktiot

• Viestiketjut

• On vahvistettu

• Emotason URL-osoite

• Dokumentin kirjanmerkit

Lisätietoja laajennetuista osallistumistiedoista lähteittäin:

• Uutiset - Somejaot yhteensä, Toimitukselliset jaot

• Twitter - On Vahvistettu, vastaukset, uudelleentwiittaukset, tykkäykset

• Reddit - Viestiketjut, reaktiot

• TikTok - Jaot, viestiketjut, reaktiot

• YouTube - Ei sitoutumistietoja käyttöehtojen rajoitusten vuoksi

• Facebook - Kommentit, jaot, reaktiot

• Instagram - Viestiketjut, reaktiot