Tervetuloa käyttöoppaaseen tilisi käyttäjien hallinnasta!

Haluatko lisätä tai poistaa käyttäjän tililläsi? Lue alla oleva asetus käyttäjän asetusten hallitsemiseksi tai muuttamiseksi:

Kuinka lisään uuden Käyttäjän?

Alla on ohjeet uuden käyttäjän lisäämiseksi:

1. Valitse tili

2. Valitse Hallinnoi käyttäjiä

3. Klikkaa sivun oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää käyttäjä -painiketta.

4. Täytä Lisää käyttäjä -lomake. Lisätietoja käyttäjäoikeuksista on tämän artikkelin lopussa.

5. Luotuasi uuden käyttäjän hänelle lähetetään sähköpostikutsu palveluun, jossa hän voi luoda salasanan.

6. Valitse aikavyöhyke käyttäjän alkuasetusten aikana, jotta saat raportteja oikeaan aukioloaikaan.

7. Valitse Tallenna

Kuinka poistan Käyttäjän?

Alla on ohjeet käyttäjän poistamiseksi:

1. Siirry kohtaan Hallinnoi käyttäjiä

2. Vie osoitin käyttäjän päälle.

3. Valitse "Poista"

4. Vahvista klikkaamalla OK.

Eri käyttäjätyypit: Ylläpitäjät ja Katsojat

1. Hallinnoijat voivat luoda, muokata ja poistaa hakuja ja koontinäyttöjä. He voivat myös päivittää muiden käyttäjien asetuksia, kuten lisätä käyttäjiä ja määrittää käyttäjiä Meltwater Engagen someprofiileihin.

2. Katsojat voivat tehdä tilapäishakuja, mutta he eivät voi tallentaa niitä. He voivat myös määrittää omat raporttinsa sekä personoida sitä, miten he käyttävät sovelluksen sisältövirtoja.

Vain hallinnoijat voivat muuttaa käyttäjätyyppiä. Ohjeet käyttäjätyypin vaihtamiseksi:

1. Siirry Hallinnoi käyttäjiä -sivulle

2. Klikkaa käyttäjää.

3. Päivitä valinta kohdassa Käyttöoikeudet.

4. Valitse Tallenna

Jos käyttäjä on sisäänkirjautunut Meltwateriin tämän muutoksen aikana, pyydä häntä kirjautumaan ulos ja antamaan käyttäjätunnuksensa uudelleen, jotta muutokset päivittyvät hänen tilillään.

Katsojan oikeudet ja rajoitukset

Inbox

Katsoja-käyttäjät voivat käyttää kaikkia inboxissa saatavana olevia ominaisuuksia, mukaan lukien:

• Suosikkien muokkaaminen/lisääminen

• Inboxin ajanjakson muuttaminen

• Yhden tai useamman artikkelin valitseminen

• Kirjanmerkit

• Jakaminen (sähköposti, Facebook, Twitter, LinkedIn)

• Artikkelin sävyn vaihtaminen

• Artikkelin kääntäminen toiselle kielelle

• Artikkelien vieminen

Katsojat eivät kuitenkaan voi luoda raportteja inboxin raporttiasetuspainikkeella.

Dashboardit

Katsojat eivät voi luoda uusia dashboardeja, mutta he voivat asettaa tallennetun dashboardin aloitus-dashboardiksi. Katsojat eivät myöskään voi luoda raportteja raporttiasetuspainikkeella. He voivat kutsua muita käyttäjiä katsomaan dashboardeja.

Katsojat eivät voi muokata dashboardia tai tiettyjä työkaluja.

Dashboardien työkalut voidaan avata ja kaikki sisältövirran toiminnot ovat käytettävissä. Kaaviotyökaluissa katsojat voivat klikata kaavion datapisteitä ja vaihtaa näytön vain katselutilaan. Katsojat voivat myös viedä dashboardeja seuraavissa muodossa: PDF, kuva, Excel (raakatiedot) ja Excel (analyysi).

Mediasuhteet

Kaikki Mediasuhteet-ominaisuudet ovat katsojien käytettävissä.

Haku

Katsojat voivat tarkastella ja luoda uusia hakuja, mutta he eivät voi tallentaa tai poistaa hakuja. Näyttöön tulee kehote tallentaa haku, jos käyttäjä siirtyy toiselle sivulle, mutta käyttäjä ei voi tallentaa hakua.

Tagit

Katsojat voivat käyttää kaikkia kirjanmerkkien ominaisuuksia.

Jaa

Katsojat voivat luoda jakeluja olemassa oleville uutiskirjeille ja muokata olemassa olevia uutissyötteitä.

Lisäkäyttöoikeudet

Kun lisäät uuden käyttäjän tai muokkaat olemassa olevaa käyttäjää, käytettävissä on kehittyneitä käyttäjäoikeuksia, joiden avulla ylläpitäjät voivat myöntää käyttäjille hallinto-, katselu- ja ei-oikeuksia yksittäisen Meltwater-moduulin tasolla.

Voit esimerkiksi määrittää käyttäjän ylläpitäjäksi Exploreen, katselijaksi Analyzeen tai kieltää käyttöoikeuden Engageen. Näin heillä on mahdollisuus hallita täysin päivittäistä tehtäväaluettaan, saada näkyvyys toisiin asiaan liittyviin tiimeihin ja estää kokoaan pääsy tai näkyvyys toisille alueille.

Ei pääsyä -rooli on uusi ominaisuus, joka poistaa käyttäjän kyvyn nähdä tai edes siirtyä tiettyyn Meltwater-moduuliin.

Esimerkiksi käyttäjä, jolla ei ole käyttöoikeutta Exploreen, ei näe Explorea aloitusnäytön navigointipalkissa, eikä hän voi siirtyä sinne suoran linkin kautta (esim. https://app.meltwater.com/explore/list )\, vaikka muut tiimisi jäsenet voivat.

Jokainen Lisäkäyttöoikeuksien alla oleva moduuli selitetään tarkemmin alla:

Explore/Sisältö

Ylläpitäjä - Käyttäjällä on täydet oikeudet tarkastella ja tehdä muutoksia hakuihin, tunnisteisiin, tarroihin, näyttöön ja muihin sisältöalueen kohteisiin.

Katselija - Käyttäjällä on samat käyttöoikeudet kuin ylläpitäjällä, mutta hän voi luoda vain tilapäishakuja - hän ei voi tallentaa hakuja.

Ei pääsyä - Käyttäjä ei voi tarkastella näitä ominaisuuksia, koska "Explore" on poistettu navigointipalkista.

Raportti

Hallinnoija - Käyttäjällä on täydet oikeudet Raportti-välilehdille, jossa hän voi tarkastella ja tehdä muutoksia Digest-raportteihin, Insight-raportteihin (jos käytettävissä), Digital Marketing Insights -raportteihin (jos käytettävissä) ja Custom Score -raportteihin (jos käytettävissä).

Katselija - Käyttäjä voi tarkastella kaikkia Raportti-välilehden ominaisuuksia, mutta hän ei voi luoda uusia raportteja.

Ei pääsyä - Käyttäjä ei voi tarkastella mitään Raportti-osiossa olevia ominaisuuksia, koska "Raportti" on poistettu navigointipalkista.

Engage

Admin - Käyttäjällä on täysi käyttöoikeus Engage-välilehteen, jolloin hän voi tarkastella ja tehdä muutoksia kohtiin Keskustelut, Julkaise ja Resurssikirjasto.

Ei pääsyä - Käyttäjä ei voi tarkastella mitään Engage-osiossa olevia ominaisuuksia, koska "Engage" on poistettu navigointipalkista.

Saat lisätietoja Engage-käyttöoikeuksista tutustumalla artikkeliin Käyttäjien hallinta Engagessa.

Jaa

Ylläpitäjä - Käyttäjällä on täysi käyttöoikeus Jaa-välilehteen, jonka avulla hän voi tarkastella ja tehdä muutoksia Uutiskirjeisiin ja Uutissyötteisiin.

Katselija - Käyttäjä voi luoda jakeluja olemassa oleville uutiskirjeille ja uutissyötteille, mutta ei voi luoda ja tallentaa uusia uutiskirjeitä ja uutissyötteitä.

Ei pääsyä - Käyttäjä ei voi tarkastella mitään Jaa-osiossa olevia ominaisuuksia, koska "Jaa" on poistettu navigointipalkista.

Mediasuhteet

Ylläpitäjä - Käyttäjällä on täysi pääsy Mediasuhteet-välilehdelle, jonka avulla hän voi tarkastella ja tehdä muutoksia kohtiin Omat yhteystiedot, Haku ja Lähetys.

Katselija - Käyttäjällä on täydet oikeudet, samat oikeudet kuin ylläpitäjällä.

Ei pääsyä - Käyttäjä ei voi tarkastella mitään Mediasuhteet-osiossa olevia ominaisuuksia, koska "Mediasuhteet" on poistettu navigointipalkista.

Analysoi

Ylläpitäjä – Käyttäjällä on täydet käyttöoikeudet osioon Analysoi, jolloin hän voi tarkastella, tehdä muutoksia ja luoda dashboardeja ja raportteja sekä someanalyyseja.

Katselija - Käyttäjä voi tarkastella dashboardeja ja raportteja kohdassa Analysoi, mutta ei voi luoda uusia dashboardeja tai muokata dashboardeja tai tiettyjä työkaluja. Käyttäjä voi asettaa tallennetun dashboardin kotidashboardiksi.

Ei pääsyä - Käyttäjä ei voi tarkastella mitään Analysoi-osiossa olevia ominaisuuksia, koska "Analysoi" on poistettu navigointipalkista.

Tili

Ylläpitäjä - Käyttäjä saa täydet oikeudet kaikkiin Tili-välilehden osioihin, kuten Profiili, Kolmannen osapuolen integraatiot, Meltwater API, Sosiaaliset yhteydet ja Hyväksytty lähettäjä. Kaikkeen paitsi osioon Hallinnoi käyttäjiä.

Katselija - Käyttäjä voi tarkastella tilin asetuksia, mutta ei voi tallentaa tehtyjä muutoksia.

Ei pääsyä - Käyttäjä ei voi tarkastella mitään Tili-osiossa olevia ominaisuuksia, koska "Tili" on poistettu navigointipalkista.

Hallinnoi käyttäjiä

Ylläpitäjä - Käyttäjällä on täysi käyttöoikeus Hallinnoi käyttäjiä -osioon (Tili-välilehdellä), jonka avulla hän voi lisätä, muokata ja poistaa käyttäjiä sekä muokata heidän sovelluksen käyttöoikeuksiaan.

Katselija - Käyttäjä voi tarkastella Hallinnoi käyttäjiä -osiota, mutta ei voi muokata tilillä olevia käyttäjiä.

Ei pääsyä - Käyttäjä ei voi tarkastella Hallinnoi käyttäjiä -osiota, koska "Hallinnoi käyttäjiä" on poistettu navigointipalkista.

Kuinka päivittää käyttäjän näkymäaluetta?

Näkyvyys-vaihtoehdon avulla voit mukauttaa ominaisuuksia, joita kukin käyttäjä voi tarkastella Meltwater-järjestelmässäsi. Tämä sopii erinomaisesti kunkin käyttäjän yksilöllisten tarpeiden täyttämiseen, kuten sen varmistamiseen, että C Suite tarkastelee vain käyttäjän 5 tärkeintä hakukansiota.

Voit ottaa käyttöön tai poistaa näkyvyyden:

• Dashboardit

• Haut

• Tagit

• RSS-lähteet

Kaikki Hallinnoija-käyttäjät voivat päivittää tilisi kaikkien käyttäjien näkyvyysasetuksia. Nämä päivitykset voidaan tehdä joukkona valitsemalla useita käyttäjiä kerralla tai erikseen.

1. Valitse tili

2. Valitse Hallinnoi käyttäjää

3. Valitse käyttäjät valintaruutujen avulla, jotta heidän näkymäalueensa päivitetään

4. Valitse Aseta näkyvyys

5. Poista haut valintaruutujen avulla, jotta haut poistetaan valitun käyttäjän näkymästä

6. Valitse Tallenna

Näin autat uutta käyttäjää pääsemään alkuun

Nyt kun uusi käyttäjä on lisätty, hänelle on myös lähetetty sähköpostiviesti, jossa häntä pyydetään kirjautumaan sisään järjestelmään ja määrittämään salasana. Suosittelemme jakamaan Meltwaterin yleiskatsaus -artikkelin käytön aloittamisen tueksi.

Tämä artikkeli toimii ohjeena uusille käyttäjille ja sisältää linkkejä koulutusmateriaaleihin, videoihin ja alustan perustietoalueisiin, joihin käyttäjien kannattaa tutustua.