Julkaise: Kuvankäsittely ja parhaat käytännöt

Lue lisää kuvankäsittelystä Engagen Julkaise-osiossa ja parhaista käytännöistä.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Meltwaterin Engage jatkaa edistystä luomalla alustan sosiaalisen median presenssin mukauttamiseksi. Tämän myötä Julkaise-osioon tulee monia muokkausvaihtoehtoja. Kun olet luonut sosiaalisen median julkaisun, sinulla on useita eri vaihtoehtoja kuvan muokkaamiseksi.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Ennen kuvan muokkaamista

Ennen kuin voit muokata kuvaasi Julkaise-osiossa, sinun on ensin laadittava julkaisu. Noudata näitä ohjeita tehdäksesi niin:

1. Siirry avattavaan Engage-pudotusvalikkoon

2. Valitse Julkaise

3. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Luo

4. Valitse Julkaisu

5. Lisää sometilisi

6. Lisää teksti Yleinen julkaisutyökalu -ruutuun

7. Lisää kuva napsauttamalla Lisää resurssi

8. Valitse ladattava tiedosto

9. Napsauta Lataa sivulle

10. Vie hiiren kursori kuvan päälle ja valitse Muokkaa

Parhaat käytännöt

Vaikka Meltwater tarjoaa kuvankäsittelyyn useita mukautuksia, on tärkeää muistaa, että hyvää voi tulla joskus liikaa!

Kannustamme sinua kokeilemaan jokaista mukautusvaihtoehtoa ja muistamaan nämä tärkeät parhaat käytännöt:

• Valaistus: jos otat kuvan itse, ota kuvat päiväsaikaan, jolloin valaistus on hyvä, säästääksesi aikaa muokkauksessa. Jos et saa otettua kuvaa hyvään aikaan, suosittelemme käyttämään Säädä-mukautusta, jotta kuvasi näyttäisi siltä, että se olisi otettu juuri oikeaan aikaan.

• Rajaa ja suorista: rajaaminen voi poistaa häiritseviä osia kuvassa ja auttaa katsojia keskittymään kohteeseen. Rajaus voidaan tehdä Muuta-mukautuksessa.

• Muokkaa saadaksesi oikeat mitat: varmista, että kuvasi ovat niiden somekanavien mittojen mukaisia, joissa julkaiset sisältöä. Voit tehdä tämän myös Muuta-välilehdellä, sillä siellä on valittavissa erityisiä vaihtoehtoja Facebookia, Instagramia ja X:ää (entinen Twitter) varten. Lue lisää kanavakohtaisista vaihtoehdoista.

• Ole varovainen filtterien kanssa: monet ihmiset rakastavat filtterien käyttöä uskoen, että ne voivat parantaa kuvan ulkonäköä. Vaikka tämä on usein totta, niin aina se ei pidä paikkaansa. Filtterit voivat joko lisätä iskevän tehosteen tai pilata kuvan kokonaan. Useimmissa tapauksissa ne poistavat kuvasta luonnollisen ilmeen, jolloin kuva näyttää väärennetyltä ja epärealistiselta, mikä saattaa olla yleisöllesi epäammattimaista. Katso Suodattimet-välilehdestä, onko suodattimen lisääminen järkevää kuvasi kohdalla.

• Lisää tekstiä kuviin: simppelin tekstin lisääminen kuvaan voi auttaa yleisöäsi muodostamaan yhteyden siihen ja ymmärtämään sanomaasi selkeämmin. Käytä Teksti- ja Tekstisuunnittelu-välilehtiä lisätäksesi tekstiä kuvaasi.

Mukautukset

Muuta

Muuta-työkalu on paikka, jossa voit muuttaa kuvan kokoa. Voit luoda mukautetun koon tai valita Yleiset koot -kohdasta.

Lisäksi Facebookille, Instagramille ja X:lle (entinen Twitter) on valmiiksi määritetty koko, jonka voit valita.

Suodatus

Lisää jokin seuraavista esiasetetuista suodattimista lataamaasi kuvaasi:

• DuoTone

• B & W

• Vintage

• Smooth

• Cold

• Warm

• Legacy

Säädä

Säädä kuvan kirkkautta, selkeyttä ja muita ominaisuuksia.

• Peruspaketti

• Kirkkaus

• Kontrasti

• Saturaatio

• Gamma

• Tarkennukset

• Selkeys

• Varjot

• Kohokohdat

• Osumat

• Mustat

• Valkoiset

• Lämpötila

• Terävyys

Focus

Säädä kuvan tarkennusta Radial-, Mirrored-, Linear- ja Gaussian-tarkennusten välillä.

Teksti ja tekstin suunnittelu

Lisää kuvaan mukautettua tekstiä ja valitse eri fonteista, ko'oista, tasauksista, sekä etu- ja taustaväreistä.

Lisäksi voit valita tekstiin designin esiasetetusta joukosta.

Tarrat

Lataa tarra tai valitse tarroista, jotka on jo ladattu Julkaise-osioon, asettaaksesi niitä valitun kuvan päälle. Tällä hetkellä voit valita useiden hymiöiden ja muotojen joukosta haluamasi.

Kehykset

Voit valita viidestä erilaisesta kehyksestä, joiden joukosta voit lisätä kuvaan reunuksen.

Peittokuva

Lisää lataamasi pohjakuvan päälle toinen kuva tai elementti sen tehostamiseksi. Valitse 17 peittokuvasta ja säädä blendaustilaa ja peittävyyttä.