Ansaitun median mittausdashboardin luominen
Päivitetty eilen

Ansaitun median mittaus -dashboardit ovat erinomainen tapa ymmärtää paremmin ansaitun median mittareiden tekijöitä käyttämällä interaktiivista dashboard-mallia, joka on suunniteltu PR-tiimeille.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Ansaitun median mittausdashboardin luominen

Voit luoda uuden ansaitun median dashboardin seuraavasti:

1. Napsauta Analysoi vasemmasta siirtymispalkista.

2. Napsauta Aloita

3. Valitse Ansaitun median mittausraporttipohja

4. Valitse Luo.

5. Valitse Lisää haku.

6. Valitse syöteluettelon kautta haut ja/tai tunnisteet, joita haluat analysoida. Voit valita enintään 10 syötettä verrattavaksi dashboardilla, lukuun ottamatta Share of Voice -syötteitä, joiden enimmäismäärä on 25.

7. Jos haluat mukauttaa koko välilehteen sovellettavia hakuja, napsauta välilehden yläreunassa Muokkaa

Bonus: tämä on ollut saatavilla jo huhtikuusta lähtien, mutta halusimme varmistaa, että näet sen, jos et sattunut huomaamaan sitä!

Käyttämällä Suosituimmat sijainnit -tietoa voit tarkastella mainintojen jakautumista sijainnin mukaan kirjoittajan sijainnin perusteella. YouTube-tiedot on jätetty näiden visualisointien ulkopuolelle alustan käytäntöjen mukaisesti.

8. Napsauta Käytä

9. Tallenna dashboard valitsemalla vasemmasta yläkulmasta Tallenna.

10. Kirjoita nimi

11. Valitse Tallenna

HUOM: Lähetyshaut eivät koske seuraavia työkaluja: Avaintulokset, Parhaiten toimineet, Potentiaalinen tavoittavuus, Share of voice tavoittavuuden mukaan ja Suosituimmat julkaisut tavoittavuuden mukaan.

Ansaitun median jaettavan mittausraportin luominen

Voit luoda jaettavan raportin ansaitun median mittausdashboardista:

1. Valitse oikeasta yläkulmasta Luo raportti.

2. Tämän jälkeen diat täyttyvät

3. Napsauta mitä tahansa diaa muokataksesi tekstiä.

4. Kun olet tehnyt muokkaukset, napsauta Tallenna-painiketta oikeassa yläkulmassa.

5. Avaa vaihtoehdot napsauttamalla Jaa:

• Hanki raporttilinkki (tämä luo salasanalla suojatun linkin raporttiin joka kerta)

• Lataa PowerPoint

• Lataa PDF

Dashboardisi sisällön tarkasteleminen

Jos olet kiinnostunut siitä, mitä sisältöä analytiikastasi löytyy, tai haluat tietää enemmän tiettynä päivänä otettujen mainintojen piikin takana olevista tiedoista ja syistä, voit avata Dashboardista löytyvää sisältöä Sisältövirran avulla.

Etsi Sisältövirta napsauttamalla oikealla olevaa Näytä sisältö -kuvaketta. Tämän jälkeen voit ladata, merkitä, lajitella, muuttaa sävyä tai jakaa tuloksia:

Tämä sisältövirta on myös kontekstisidonnainen, eli jos klikkaat mediapiikkiä tai työkalua erittelyosiossa, sisältövirta avautuu ja tuo esiin vain kyseiseen mediapiikkiin/työkaluun liittyvät julkaisut.

Saatavilla olevien ansaittujen analyysien ymmärtäminen

Tässä osiossa käymme läpi ansaitun median analytiikkaraportin jokaisen dian:

Dia 1 - Mitkä ovat keskeisiä tuloksia ajanjaksolla?

Tässä osiossa annetaan yleiskatsaus valitun päivämäärävälin näkyvyydestä. Se tarjoaa myös kontekstia siitä, kuinka tämä näkyvyys vertautuu edelliseen ajanjaksoon. Siten voit nähdä nopeasti kaikki trendit siitä, kuinka näkyvyytesi suoriutuu.

Huomautus: Sävy - Tämä mittari antaa yleiskuvan tulosten sävystä. Se lasketaan vähentämällä negatiivisen sävyn tulokset positiivisen sävyn tuloksista ja vertaamalla tätä sitten kaikkien sävyluokituksen omaavien asiakirjojen kokonaismäärään.

Kaava: ([positiivisten julkaisujen määrä] - [negatiivisten julkaisujen määrä]) / ([niiden julkaisujen määrä, joilla on sävyluokitus]) x 100

Dia 2 - Mikä on menestynein uutissisältö?

Tämä osio tunnistaa näkyvyytesi parhaat julkaisut mittareiden "korkein tavoittavuus", "eniten syndikoidut" ja "eniten somessa jaetut" perusteella. Näin voit nopeasti tarkistaa suurimman vaikutuksen luoneen sisällön.

Dia 3 - Miten ansaittu media jakautuu?

Graafisesti medianäkyvyyden osoittavien visualisointien avulla voit tunnistaa tärkeät tapahtumat seuraavien avulla: Share of Voice haun mukaan, Mainintojen trendi (nykyinen päivämääräväli) ja Mainintojen trendi lähdetyypin mukaan.

Dia 4 - Mitkä ovat suosituimmat julkaisijat?

Tässä osiossa tuodaan esiin medianäkyvyyden julkaisijat suurimman näkyvyysvolyymin ja potentiaalisen tavoittavuuden mukaan. Täältä voit nopeasti tunnistaa sellaisten keskeisten julkaisujen tai lähteiden maininnat, jotka kiinnostavat sinua niiden julkaiseman sisällön koon tai määrän vuoksi.

Dia 5 - Mitkä ovat suosituimmat entiteetit ja avainsanat?

Tämä työkalu näyttää useimmin esiintyvät entiteetit. Ne tunnistetaan algoritmien avulla. Entiteetti on avainsana, joka yleensä luokitellaan yleistasoiseksi tai varsinaiseksi substantiiviksi.

Dia 6 - Mikä on mahdollinen tavoittavuus?

Visualisoi lopuksi näkyvyytesi tavoittama potentiaalinen kohderyhmäkoko kaavioilla, jotka osoittavat Share of Voicen tavoittavuuden mukaan ja Mahdollisen uutisten tavoittavuuden (nykyinen päivämääräväli).

Dia 7 - Kuinka suotuisaa sisältö on?

Tämä dia luodaan tarkastelemalla jokaista asiakirjaa, ja siinä artikkelin sävy luokitellaan positiiviseksi, negatiiviseksi tai neutraaliksi luonnollisen kielen prosessointialgoritmien avulla.

Lue lisää siitä, miten sävy määritetään.