Kaikki kokoelmatSisältösi ja hakusi
Sääntöpohjainen automaatio omistetuille sometileille

Automaatio saapuvien omistettujen somesisältöjen merkitsemiseen, sävyn määrittämiseen ja julkaisujen piilottamiseen Engagessa

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty eilen

Luo sääntöjä, joiden avulla voit nopeuttaa työnkulkuasi Engagessa automaation avulla merkitsemistä, sävyn muuttamista ja julkaisujen piilottamista varten. Tämä tuote on tällä hetkellä saatavilla vain beetaversiona Engagen asiakkaille.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Automaation yleiskatsaus

1. Napsauta vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Sisältö-pudotusvalikkoa.

2. Valitse Automaatio

3. Kaikki olemassa olevat säännöt näkyvät taulukossa. Taulukko sisältää haku- ja lajitteluvaihtoehdot. Sarakkeet sisältävät:

1. Nimi - säännön nimi

2. Yhteenveto - säännön kuvaus

3. Viimeksi muokannut - ryhmän jäsen, joka on viimeksi tallentanut sääntöön tehdyt muutokset

4. Tyyppi - säännön tyyppi

5. Viimeisin muokkaus - viimeksi tallennetun muokkauksen päivä ja kellonaika

Sääntöjen luominen

1. Napsauta vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Sisältö-pudotusvalikkoa.

2. Valitse Automaatio

3. Valitse Luo sääntö

4. Täytä seuraavat kentät

1. Otsikko – anna säännöllesi yksilöllinen otsikko, jotta sinä ja muut tiedätte sen tarkoituksen

2. Kuvaus - anna tarkempaa lisätietoa säännön tarkoituksesta

3. Valitse sometilit - valitse yhdistetyistä omistamistasi sometileistä. Nämä ovat samat tilit, jotka ovat käytettävissä kaikilla muilla Engagen alueilla (Julkaise, Keskustelut, Mittaa

5. Määritä kriteerit, ehdot, avainsanat ja lausekkeet

1. Jos saapuva viesti

1. Mainitaan sanoja tai lauseita - soveltaa sääntöä, jos viestissä on jokin määritelty sana tai lause

2. Ei mainita sanoja tai lauseita - sääntöä sovelletaan, jos jokin määritelty sana tai lauseke EI ole viestissä

2. Ehdot

1. Kaikki - Kaikkien sanojen tai lausekkeiden on oltava viestissä, jotta sääntöä voidaan soveltaa

• Esim. sekä 'koira' ETTÄ 'kissa' on oltava viestissä

2. Mikä tahansa - Viestissä voi olla MIKÄ tahansa sana tai lause, jotta sääntöä voidaan soveltaa

• Esim. koira TAI kissa voi olla viestissä

3. Avainsanat ja -lausekkeet

• Erottele sanat ja lauseet pilkulla tai painamalla Enter-näppäintä.

• Yksittäisten sanojen ja lauseiden on oltava täsmällisiä (esim. auto ei ole sama kuin autot)

Huomautus: voit lisätä useita kriteerejä yhteen sääntöön

6. Määritä automaattisesti suoritettavat toiminnot

1. …sitten toimi näin

1. Käytä kirjanmerkkiä – kun vaiheessa 5 valitut kriteerit täsmäävät, lisää automaattisesti kirjanmerkki viestiin

• Kirjanmerkkien on jo oltava luotuna Sisältö - Kirjanmerkit -osiossa, jotta ne voidaan valita.

• Valittavien kirjanmerkkien määrää ei ole rajoitettu.

2. Vaihda sävyä - kun vaiheessa 1 valitut kriteerit täsmäävät, viestin sävy muuttuu automaattisesti

• Voit valita vain yhden sävyn käytettäväksi

3. Piilota viesti - kun vaiheessa 1 valitut kriteerit täsmäävät, viesti piilotetaan automaattisesti natiivikanavalla

Huomautus: voit lisätä yhteen sääntöön useita toimintoja. Esimerkiksi, kun viesti vastaa kriteerejä voit käyttää kirjanmerkkiä, muuttaa sävyä JA piilottaa julkaisun.

7. Napsauta Luo

Rajoitukset

Piilottaminen ja poistaminen

• Voit piilottaa Facebookin, Instagramin ja LinkedInin kommentit ja vastaukset

• Huomautus: LinkedInin kohdalla ”Piilota” poistaa alkuperäisen julkaisun kokonaan.

• Kaikki muut somekanavat EIVÄT piilota/poista (Google Business, TikTok, X, YouTube)

Huomautus: Viestien piilottaminen ei sisällä suoria viestejä (DM).

Sävyn muokkaaminen

• YouTuben ja TikTokin sävyä ei voi muokata (ne eivät anna meidän havaita sävyä lainkaan: kaikki näkyvät sanoilla ”Ei arvioitu”)

• Voit muokata sävyä kaikissa muissa somekanavissa.

Huomautus: automaatio ei toimi takautuvasti.

Sääntöjen muokkaaminen ja poistaminen

Olemassa olevien sääntöjen muokkaaminen

1. Napsauta vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Sisältö-pudotusvalikkoa.

2. Valitse Automaatio

3. Vie hiiri muokattavan säännön päälle

4. Napsauta Muokkaa

Olemassa olevien sääntöjen poistaminen

1. Napsauta vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Sisältö-pudotusvalikkoa.

2. Valitse Automaatio

3. Vie hiiri muokattavan säännön päälle

4. Napsauta Poista