Vaikuttajille maksaminen ja kumppanuusmaksujen tekeminen
Päivitetty yli viikko sitten

Menestyvä yhteistyö vaikuttajien kanssa sisältää usein maksuja, jotka perustuvat luotuihin julkaisuihin, tai palkkioita, jotka määräytyvät vaikuttajan kampanjan aikana tuottaman myynnin perusteella.

Klear Payn avulla voit helposti käynnistää maksut vaikuttajille ja kumppaneille suoraan Klearissa. Klear Payn avulla vaikuttajapäällikkösi voivat käynnistää maksut, kun kirjanpitotiimisi vain hyväksyy ne, mikä poistaa yleisen pullonkaulan vaikuttajien maksamisessa. Vaikuttajien maksutiedot kerätään etukäteen kampanjatiedotteen yhteydessä, joten vaikuttajille maksaminen on nopeaa ja saumatonta kampanjan päättyessä.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Edellytykset

Ennen kuin jatkat, varmista, että Klear Pay sisältyy sopimukseesi ja että olet suorittanut asiakasmenestystiimisi hallinnoiman Tipaltin käyttöönottoprosessin. Ohjeet Klear Pay -tilillesi tallettamiseen löytyvät Tipalti AP Hubista, johon hyväksytty käyttäjäsi on saanut pääsyn käyttöönottoprosessin aikana. Varmista, että tilillä on saldoa, ennen kuin jatkat tässä oppaassa eteenpäin.

Varmista lisäksi, että olet kerännyt vaikuttajan maksutiedot ottamalla kyseisen vaihtoehdon käyttöön kampanjatiedotteessa. Kun vaikuttajasi ovat liittyneet kampanjaan, antaneet maksutietonsa ja olet siirtänyt rahaa Klear Pay -tilillesi, voit maksaa vaikuttajillesi Klear Payn kautta.

Klear Pay -saldon tarkistaminen

Varmista, että tililläsi on varoja, jotta voit maksaa vaikuttajille. Noudata seuraavia ohjeita:

1. Siirry Klear-kampanjastasi Connect-välilehdelle.

2. Valitse Maksut

3. Sieltä näet saldosi yläreunassa

Huomautus: Täältä näet kaikki kampanjan maksut ja niiden tilan. Voit lajitella napsauttamalla kunkin sarakkeen yläosaa ja ladata tiedot käyttämällä yläreunassa olevaa Vie-painiketta.

Vaikuttajalle maksaminen

1. Siirry Klear-kampanjastasi Connect-välilehdelle

2. Valitse vasemmasta ruudusta vaikuttaja, jolle haluat maksaa, klikkaamalla hänen nimeään. Varmista, että hänelle voidaan maksaa tarkistamalla, onko Vaikuttajalle voidaan maksaa -kuvake aktiivinen

3. Napsauta Lähetä maksu -painiketta.

4. Maksuikkuna avautuu. Tästä ikkunasta näet ja voit tehdä seuraavaa:

1. Näet nykyisen Klear Pay -saldosi, josta voit suorittaa maksuja

2. Syötä summa, jonka haluat maksaa juuri valitsemallesi vaikuttajalle

3. Merkitse maksu kumppanuuspalkkioksi valintaruudun avulla (käytetään sisäiseen raportointiin, eikä tätä jaeta vaikuttajan kanssa)

4. Kirjoita sisäinen muistiinpano maksun merkitsemiseksi (käytetään sisäiseen raportointiin, eikä tätä ei jaeta vaikuttajalle)

5. Laadi vaikuttajalle viesti, joka jaetaan maksun yhteydessä. Kuten kaikki Connect-välilehdellä tehdyistä toimista tulevat ilmoitukset, vaikuttaja saa tämän viestin omaan Klear-portaaliinsa sekä Klear-tiliinsä liitettyyn sähköpostiinsa.

5. Klikkaa Maksa lähettääksesi maksun ja viestisi, jos haluat sisällyttää sellaisen

6. Jos olet vaatinut hyväksynnän tiimisi muilta jäseniltä, maksu siirretään Odottaa-tilaan ja tiimisi muille jäsenille ilmoitetaan, että maksu vaatii heidän hyväksyntänsä. Kun maksu on hyväksytty, maksu suoritetaan vaikuttajan valitsemalla maksutavalla

7. Voit tarkistaa maksun tilan valitsemalla Connect-kohdan viesti-ikkunan yläreunasta Maksut

Kumppanuuspalkkiot

Jos seuraat vaikuttajien myyntiä Klearin kautta verkkokauppaintegraatioidemme avulla, voit valita joko kiinteän summan konversiota kohti tai prosentuaalisen myyntiprovision vaikuttajille.

Kumppanuusmaksujen asettaminen

1. Siirry Klearissa kampanjasta Mittaa-välilehteen

2. Siirry Mittaa-välilehdeltä Kumppanit-välilehdelle

3. Etsi vaikuttaja, jolle haluat määrittää kumppanuuspalkkion. Siirry hänen nimensä oikealle puolelle kumppanuusmaksu-sarakkeeseen, jolloin näkyviin tulee + merkki. Klikkaa sitä.

4. Pienessä avautuvassa ikkunassa voit valita seuraavista vaihtoehdoista

1. Prosenttiosuus myynnistä. Kun olet valinnut tämän vaihtoehdon, voit syöttää alla olevaan kenttään prosenttimäärän, jolla voit määrittää vaikuttajalle maksettavan prosenttiosuuden hänen tuottamansa myynnin perusteella.

Esimerkki: Jos olet syöttänyt 10 % ja vaikuttaja tuotti 328 dollaria myyntiä, velkana näkyvä kokonaissumma on 32,80 dollaria (kunnes kyseinen summa on maksettu).

2. Kiinteä summa per konversio. Kun syötät arvon alla olevaan kenttään, se määrittää maksun jokaisesta konversiosta, jonka vaikuttaja onnistuu saamaan.

Esimerkki: Jos kiinteä summa on 2 dollaria konversiota kohden ja vaikuttaja tuottaa kolme konversiota, velaksi tuleva kokonaissumma on 6 dollaria (kunnes summa on maksettu).

5. Kun olet valinnut palkkiotyypin ja syöttänyt arvosumman, klikkaa ulos pienestä ikkunasta ja olet asettanut kumppanuuspalkkion kyseiselle vaikuttajalle.

Kumppanuusmaksujen maksaminen

1. Siirry Klearissa kampanjasta Mittaa-välilehteen

2. Siirry Mittaa-välilehdeltä Kumppanit-välilehdelle

3. Varmista, että kumppanuusmaksu on asetettu toisessa sarakkeessa, muussa tapauksessa katso yllä olevat ohjeet kumppanuusmaksujen asettamisesta.

4. Kun vaikuttaja on tuottanut myyntiä Klearin seurantalinkkien tai kuponkikoodien kautta, voit nähdä hänen tekemänsä myynnin. Kunhan vähintään yksi myynti on tehty, näet vaikuttajalle maksettavan summan, ja oikealla puolella näkyy sininen Maksa nyt -painike. Napsauta tätä maksaaksesi vaikuttajalle velkasumman.

5. Kun maksu on suoritettu, se näkyy Maksettu-sarakkeessa. Kaikki uudet myynnit tuottavat uuden palkkion, ja voit maksaa loppusumman milloin tahansa.