Vaikuttajaprofiilien lataaminen Kleariin
Päivitetty yli viikko sitten

Olitpa sitten uusi Klear-käyttäjä tai sinulla on jo kampanjoita käynnissä, joskus sinulla saattaa olla ulkoinen vaikuttajaluettelo, jonka haluat tuoda Klearin vaikuttajatietokantaasi. Listallasi voi olla vaikuttajia, joita olet tavannut henkilökohtaisesti tapahtumassa tai joille olet lähettänyt suoria viestejä brändisi sometilien kautta. Klearissa voit tuoda nämä vaikuttajat tietokantaasi joko manuaalisesti tai joukkotyylisesti.

Oppimistavoitteet:

• Valmistele ulkoinen vaikuttajaluettelosi

• Lataa vaikuttajaprofiilit ja muut tiedot Klear-tietokantaasi

• Lisää tuodut vaikuttajat vaikuttajatietokantaasi

Sisällysluettelo:

Edellytykset

Klearissa Omat vaikuttajat toimii henkilökohtaisena vaikuttajatietokantanasi. Kaikki vaikuttajat, joiden kanssa olet tehnyt yhteistyötä, jotka olet merkinnyt, joille olet lisännyt mukautettavia muuttujia tai joita olet hiljattain katsonut, ovat täällä käytettävissäsi hallittavaksi. Kun lataat profiileja Kleariin, voit tuoda ne suoraan kampanjaan tai Omat vaikuttajat -tietokantaan.

Kun lataat Kleariin vaikuttajaprofiileja, voit ladata ne joko manuaalisesti tai joukkotyylisesti, ja molemmat ovat CSV-muodossa. Joukkotuonnissa on mahdollisuus sisällyttää myös kaikki keräämäsi mukautetut tiedot (kuten tuotemieltymykset, syntymäpäivät ja paljon muuta) sisällytettäväksi heidän profiilisivuilleen. Varmista siis, että kokoat kaikki lisätiedot, jotka haluat sisällyttää etukäteen.

Ulkoisen luettelon valmistelu

Kerää ulkoisten vaikuttajien luettelot valmistautuaksesi latausprosessiin.

Manuaalisia profiililatauksia varten:

1. Kokoa jokaisen vaikuttajan käyttäjätunnukset kaikista verkostoista pitääksesi ne valmiina.

Profiilien joukkolataamisen osalta:

1. Lataa mukana toimitettu CSV-muodossa oleva vaikuttajalistamalli ja täytä kaikki haluamasi tiedot.

2. Onnistuneen CSV-tiedoston lataamiseksi PITÄÄ sisällyttää ”Verkosto” ja ”Käyttäjänimi” jokaiselle listan vaikuttajalle, ja näiden pitäisi olla mallin ensimmäiset sarakkeet.

3. Päivitä tiedostosi haluamilla lisätiedoilla, kuten koko nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kotiosoite, huomautus, mukautetut muuttujat ja kirjanmerkit.

4. Käytä Mukautettu-saraketta esimerkiksi syntymäpäivien, harrastusten tai paitakokojen tallentamiseen. Voit muokata malliasi ja lisätä niin monta mukautettua kenttää kuin haluat. (Esimerkiksi ”mukautettu: syntymäpäivä”, ”mukautettu: harrastus” ja ”mukautettu: paidan koko”).

5. Käytä Kirjanmerkki-saraketta lisätäksesi kirjanmerkkejä kullekin vaikuttajalle. Esimerkiksi ”kirjanmerkki: valokuvaaja" tai ”kirjanmerkki: korkea osallistuminen”. Merkitse ”x” jokaisen vaikuttajan viereen, jonka haluat merkitä tällä kirjanmerkillä.

Vaikuttajaprofiilien valitseminen ladattavaksi

Kun kaikki tietosi on koottu, olet valmis lataamaan vaikuttajaprofiilisi.

1. Paina Kampanjat-välilehdeltä Tuo vaikuttajia -painiketta

2. Valitse ponnahdusikkunasta joko manuaalinen prosessi tai tiedoston lataus.

Manuaalista vaihtoehtoa varten:

1. Valitse vastaavan käyttäjänimen somekuvake

2. Käytä annettua ruutua kirjoittaaksesi kunkin käyttäjänimen CSV-muodossa (pilkuilla erotettuna)

Joukkotiedosto-vaihtoehdon osalta:

1. Valitse Lataa tiedosto -painike ja etsi valmisteltu vaikuttajaluettelosi

2. Latauksen jälkeen näyttöön tulee viesti, jossa vahvistetaan listallasi olevien vaikuttajien määrä tai jos latauksessa havaittiin ongelmia.

Vaikuttajaprofiilien tuominen Kleariin

Kun kaikki tiedot on koottu joko manuaalisesta- tai tiedostolatauksesta, olet valmis tuomaan ne Kleariin.

1. Valitse Tuo kohteeseen -osiossa, haluatko ladata listasi olemassa olevaan vai uuteen kampanjaan

2. Jos kyseessä on olemassa oleva kampanja, käytä avattavaa Valitse kampanja -pudotusvalikkoa valitaksesi kampanjaluettelosta TAI valitse yläreunasta Kaikki vaikuttajat -vaihtoehto lisätäksesi sen sijaan ne Omat vaikuttajat -tietokantaan.

3. Kirjoita uuden kampanja nimi annettuun kenttään uuden kampanjan osalta.

4. Paina Tuo-painiketta viimeistelläksesi prosessin.

5. Kun olet valmis, näet lataamiesi vaikuttajien tiedot kampanjassasi/tietokannassasi ja vaikuttajien profiileissa.

FAQ/ Ongelmanratkaisu

Missä muodossa luetteloiden pitäisi olla lataamista varten?

CSV-tiedostomuoto

Kuinka monta vaikuttajaa voin ladata kerrallaan?

500 vaikuttajaa kerrallaan