Potentiaalisten vaikuttajien tarkastaminen brändiin sopivuuden ja turvallisuuden kannalta
Potentiaalisten vaikuttajien tarkastaminen brändiin sopivuuden ja turvallisuuden kannalta
Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Vaikuttajien tarkastaminen sen varmistamiseksi, että he sopivat brändisi kanssa yhteen, on tärkeä vaihe vaikuttajien löytämisessä. Klear tarjoaa kattavaa profiilianalytiikkaa, sisältöä ja tietoja, joita brändit voivat käyttää vaikuttajien tarkistamiseen varmistaakseen, että he ovat brändin mukaisia ja sopusoinnussa brändin arvojen kanssa.

Oppimistavoitteet:

• Ymmärrä tärkeimmät tarkistuksen suorituskykymittarit

• Tunnista mahdolliset brändiriskit

• Tarkista aikaisemmat brändikumppanuudet ja sisältöestetiikka

• Hallitse vaikuttajan profiilia

Sisällysluettelo:

Edellytykset

Siirtyminen Vaikuttajat-välilehdelle

Vaikuttajat-välilehdellä voit hallita ja tarkistaa vaikuttajia. Voit siirtyä Vaikuttajat-välilehteen kahdesta paikasta:

1. Klikkaa Klearin etusivulla Analysoi vaikuttajia

2. Napsauta ylävalikosta Vaikuttajat

Voit tarkastella vaikuttajan profiilia Vaikuttajat-välilehdeltä seuraavasti:

1. Napsauta vaikuttajakorttia tai kirjoita vaikuttajan some-tili hakupalkkiin. Sitten vaikuttajan koko profiili ilmestyy.

2. Tai kirjoita hänen profiilinsa hakupalkkiin

Vaihtoehtoisesti voit siirtyä vaikuttajan profiiliin Klearin muista paikoista, kuten Discoverystä, napsauttamalla hänen profiilikuvaansa.

Yleiskatsaus-välilehti

Yleiskatsaus-välilehdessä on useita osioita, joita sinun tulisi käyttää vaikuttajan tarkistamiseen.

Vaikutus

Vaikutusvalta-osiossa voit tutkia vaikuttajan profiilin osallistumista selvittääksesi vaikuttajan vaikutusvallan hänen yleisöönsä, saada tilannekuvan hänen portfoliostaan ja tarkastella muuta profiilianalytiikkaa.

1. Vaikuttavuuspisteet: kokonaispistemäärä, joka kertoo, kuinka vaikutusvaltainen henkilö on verkostoissaan. Tämä algoritmi tarkastelee tuhansia datapisteitä, mutta kaksi keskeistä tekijää ovat osallistuminen ja tavoittavuus. Jos vaikuttajan julkaisut saavat paljon näyttökertoja, mutta eivät juurikaan osallistumista, tämä vaikuttaa siihen, näkyykö hänen julkaisunsa vaikuttajan yleisöjen discover- ja explore-syötteissä.

2. Osallistuminen: osallistumisten kokonaismäärä keskimäärin julkaisua ja alustaa kohti. Asteikko vertaa vaikuttajan osallistumista vaikuttajiin, joilla on samanlainen yleisökoko. Vie hiiri somealustan päälle nähdäksesi sen keskimääräiset osallistumiset. Napsauta Erittely nähdäksesi nämä tiedot taulukkomuodossa.

3. Tiedot: True Reach on algoritmi, joka analysoi yleisön ja heidän suhdettaan vaikuttajaan. Tämä tieto ottaa huomioon väärennetyt seuraajat, passiiviset seuraajat ja seuraajat, jotka eivät tee toimintoja vaikuttajan sisällön kanssa. Jos käyttäjä lakkaa tekemästä toimintoja someprofiilin kanssa, somekanavan algoritmi rajoittaa vaikuttajan julkaisujen näyttämistä käyttäjän syötteessä.

Myös mukana olevat tiedot: vaikuttajan sijainti, suositut kategoriat, arvioitu Instagram-hinnoittelu ja se, läpäisikö vaikuttaja yleisön aitoustestin.

4. Portfolio: tämä on tilannekuva vaikuttajan brändikumppanuuksista ja brändimaininnoista. Napsauta brändiä nähdäksesi julkaistun sisällön.

5. Yleisö: vaikuttajan yleisön koko hänen sosiaalisissa medioissaan. Yleisön koko on myös jaoteltu alustakohtaisesti.

Vaikuttajan yleisön koon ymmärtäminen on keskeinen askel tarkistuksessa. Se, että vaikuttajalla on valtava seuraajakunta, ei automaattisesti kuitenkaan tarkoita, että hänen yleisönsä olisi aktiivisesti osallistumassa sisältöön. Vaikuttajalla, jolla on pienempi yleisö, voi olla suurempi osallistumisen taso kuin vaikuttajalla, jolla on suurempi yleisö. Varmista, että kaikki, joiden kanssa lähdet kumppaniksi, voivat vaikuttaa kampanjaasi mahdollisimman tehokkaasti.

Vaikutusvallan erittely

Nähdäksesi erittelyn kunkin somealustan KPI:stä, napsauta Erittely oikeasta kulmasta. Kunkin alustan vieressä on seuraavat mittarit:

1. Viimeisten 30 päivän aikana tehtyjen julkaisujen määrä verrattuna koko aikana tehtyjen julkaisujen keskimääräiseen määrään

2. Keskimääräinen osallistuminen julkaisua kohden

3. Fanit yhteensä

4. Todellinen tavoittavuus

5. Arvioitu media-arvo (EMV) julkaisua kohti

Suosituin sisältö

Suosituin sisältö näyttää kiinnostavimman sisällön, jonka vaikuttaja on luonut kaikilla somealustoillaan.

Klikkaa sisältöä nähdäksesi sen, ja ponnahdusikkuna tulee näkyviin. Täällä voit tarkastella visuaalista sisältöä, siihen liittyvää tekstiä ja osallistumismittareita. Se antaa sinulle hyvän käsityksen vaikuttajan hyvin suoriutuvasta sisällöstä, ja voit ymmärtää, sopisiko tämäntyyppinen sisältö ihanteellisesti brändillesi.

Yleisön demografiset tiedot

Yleisön demografisia tietoja tuetaan kaikille vaikuttajille, jotka yhdistävät some-tilinsä Kleariin. Jos vaikuttaja ei ole yhdistänyt some-tiliään Kleariin, voimme käyttää koneoppimista demografisten tietojen päättelyyn.

1. Keskimääräinen ikä: näyttää vaikuttajan yleisön keski-iän

2. Vallitseva sukupuoli: näyttää vaikuttajan yleisön vallitsevan sukupuolen

3. Brändisuhde: näyttää brändit, jotka yleisö mainitsee sisällössään sosiaalisessa mediassa

4. Suosituimmat maat: näyttää neljä suosituinta maata, joista vaikuttajan yleisö on kotoisin

5. Keskeisimmät kaupungit: näyttää neljä keskeisintä kaupunkia, joista vaikuttajan yleisö on kotoisin

Samankaltaiset vaikuttajat

Samankaltaiset vaikuttajat -ominaisuus sisältää luettelon vaikuttajista, jotka ovat julkaisseet samankaltaista sisältöä kuin arvioimasi vaikuttaja. Samankaltaisten vaikuttajien tietoja on rikastettu tekoälypohjaisen visuaalisen analyysin avulla, ja ne tuovat esiin merkityksellisempiä osumia, jotka helpottavat vaikuttajien löytämistä.

'Samankaltaiset vaikuttajat' -toiminto lisää käyttökelpoisia vaikuttajia ja vähentää samalla manuaalisiin hakuihin kuluvaa aikaa. Napsauta vaikuttajan kuvaa avataksesi hänen profiilinsa. Huomautus: tämä ohjaa sinut pois parhaillaan katsomastasi vaikuttajan profiilista.

Yleisön kiinnostuksen kohteet

'Yleisön kiinnostuksen kohteet' näyttää aiheet, joiden kanssa vaikuttajan yleisö on tekemisissä, hashtagit, joita vaikuttaja julkaisee somesisällöissään, ja hashtagit, joiden kanssa he ovat tekemisissä.

Instagramin bränditurvallisuus

Klearin bränditurvallisuustesti jokaiselle vaikuttajaprofiilille sisältää tuloskortin ja vastaavat tiedot, joilla arvioidaan vaikuttajan yleisön aitoutta, epäilyttäviä tilejä ja sopimatonta sisältöä.

1. Yleisön aitous: pistemäärä, joka perustuu viiteen yleisön aitoustestiin (katso nro. 4)

2. Epäilyttävät osallistumistoimet: osoittaa, ovatko vaikuttajan seuraajat ja osallistumistoimet botattuja/botteja (tässä otetaan huomioon alhainen seuraa-seuraajat -suhde, julkaisutiheys ja muut muuttujat).

3. PODit: tunnistaa, onko vaikuttaja osa podia (ryhmä sisällöntuottajia, jotka vaihtavat osallistumista keskenään pyrkien lisäämään läsnäoloaan ja kasvattamaan seuraajiaan).

4. Yleisön aitoustestaus: viisi vertailutestiä, joita yhdessä käytetään yleisön aitouden pisteytykseen.

5. Karkea kielenkäyttö: kertoo, onko vaikuttajan sisältö perheystävällistä ja liittyykö siihen riskitekijöitä. Napsauta Näytä julkaisut, jos haluat tarkastella sisältöä, joka on merkitty karkean kielenkäytön avainsanoilla. Klikkaa Mukauta, jos haluat lisätä avainsanoja, joita haluat valvoa. Kirjoita jokainen avainsana tai lause ja paina enteriä.

Sisältö-välilehti

Sisältö-välilehti auttaa sinua ymmärtämään, minkä tyyppistä sisältöä vaikuttaja julkaisee ja mikä toimii hyvin. Sieltä näkee myös vaikuttajan mainitsemat brändit ja niiden yleisen sisältöestetiikan.

Sisältö-välilehdessä on kaksi osiota: Suosituin sisältö ja Portfolio.

Suosituin sisältö

Suosituin sisältö näyttää kiinnostavimman sisällön, jonka vaikuttaja on luonut kaikilla somealustoillaan.

Jos haluat tarkastella päällimmäistä sisältöä aiheen mukaan, napsauta kutakin aihetta, jolloin näytettävä sisältö vastaa valittua aihetta.

Klikkaa sisältöä nähdäksesi sen, ja ponnahdusikkuna tulee näkyviin. Täällä voit tarkastella visuaalista sisältöä, siihen liittyvää tekstiä ja osallistumismittareita. Se antaa sinulle hyvän käsityksen vaikuttajan hyvin suoriutuvasta sisällöstä, ja voit ymmärtää, sopisiko tämäntyyppinen sisältö ihanteellisesti brändillesi.

Voit tarkastella ja lajitella tätä sisältöä useilla tavoilla.

1. Jos haluat tarkastella sisältöä some-tilin perusteella, napsauta somealustaa.

2. Jos haluat lajitella sisällön järjestyksen, napsauta Lajittele-pudotusvalikkoa ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista: Suosituin sisältö (oletus), Viimeisimmän 6 kuukauden aikana, Viimeisimmän 3 kuukauden aikana, Viimeisimmän 1 kuukauden aikana ja Päivämäärä.

3. Käytä avainsanahakua löytääksesi huippusisältöä, jossa mainitaan tietyt avainsanat.

Portfolio

Klikkaa Portfolio-välilehteä nähdäksesi vaikuttajan portfolion. Portfolio sisältää vaikuttajan brändikumppanuudet ja brändimaininnat.

1. Oletusarvoisesti vaikuttajan portfolio on lajiteltu 'Kaikki brändit' -perusteisesti. Jos haluat tarkastella tietyn brändin portfolion sisältöä, napsauta kyseisen brändin nimeä.

2. Voit suodattaa tämän sisällön seuraavilla vaihtoehdoilla: koko aika, 1 vuosi, 6 kuukautta, 3 kuukautta, 1 kuukausi ja vain sponsoroitu.

Demografisten tietojen välilehti

Yleisön demografisia tietoja tuetaan kaikille vaikuttajille, jotka yhdistävät some-tilinsä Kleariin. Jos vaikuttaja ei ole yhdistänyt some-tiliään Kleariin, voimme käyttää koneoppimista demografisten tietojen päättelyyn.

Vaikuttajilla, joilla on käytettävissä demografisia tietoja, näet seuraavia korkean tason tietoja:

1. Vaikuttajan yleisön vallitseva sukupuoli

2. Vaikuttajan yleisön keski-ikä

3. Suosituin maa, josta vaikuttajan yleisö on kotoisin

4. Yleisön keskeisin taito heidän julkaisemansa sisällön ja saamansa osallistumisen perusteella

Seuraavaksi näet tietoja vaikuttajan yleisöön kuuluvista eri demografisista luokista. Oletusarvoisesti neljä suosituinta näytetään. Jos käytettävissä on enemmän kuin neljä datapistettä, siirrä hiiren kursori tiedon päälle ja valitse Laajenna.

5. Vaikuttajan yleisön ikäjakauma

6. Vaikuttajan yleisön sukupuolijakauma

7. Vaikuttajan yleisön vaikutusvallan taso

8. Suosituimmat maat, joista vaikuttajan yleisö on kotoisin

9. Suosituimmat osavaltiot, joista vaikuttajan yleisö on kotoisin

10. Suosituimmat kaupungit suosituimmasta maasta, josta vaikuttajan yleisö on kotoisin.

11. Yleisön tärkeimmät kiinnostuksen kohteet sen sisällön perusteella, jonka kanssa he ovat tekemisissä

12. Suosituimmat brändit, jotka yleisö mainitsee sisällössään sosiaalisessa mediassa

13. Suosituimmat hashtagit, joita yleisö käyttää sisällössään

14. Yleisön kannalta olennaisimmat hashtagit

Samankaltaiset-välilehti

Samankaltaiset vaikuttajat -ominaisuus sisältää luettelon vaikuttajista, jotka ovat julkaisseet samankaltaista sisältöä kuin arvioimasi vaikuttaja. Samankaltaisten vaikuttajien tietoja on rikastettu tekoälypohjaisen visuaalisen analyysin avulla, ja ne tuovat esiin merkityksellisempiä osumia, jotka helpottavat vaikuttajien löytämistä.

1. Napsauta vaikuttajan kuvaa avataksesi hänen profiilinsa. Huomautus: tämä ohjaa sinut pois parhaillaan katsomastasi vaikuttajan profiilista.

2. Napsauta vaikuttajan profiilikortissa kohtaa 'Samankaltainen sisältö' nähdäksesi hänen täsmälleen samat sisällöt.

3. Käytä oikealla puolella olevia suodattimia tarkentaaksesi tuloksiasi vaikutusvallan, sijainnin ja sukupuolen perusteella.

4. Voit lisätä vaikuttajan kampanjaan, lisätä kirjanmerkin tai lähettää sähköpostiviestin Samankaltaiset vaikuttajat -luettelosta käyttämällä kunkin vaikuttajan tuloksissa olevia toimintovaihtoehtoja.

FAQ

Miksi poistetut julkaisut näkyvät vaikuttajan portfoliossa?

Jos vaikuttaja poistaa sisältöä, Klearin on poistettava se somealustan palveluehtojen mukaisesti. Monien vaikuttajien kampanjasopimusehdoissa määritellään, kuinka kauan sisällön on oltava julkaistuna ja milloin vaikuttaja voi poistaa sen. Monet vaikuttajat poistavat tämäntyyppisen sisällön sopimuksensa päätyttyä.

Miksi YouTubella on oma Vaikutusvalta-osionsa?

YouTuben mittarit ovat erillisessä osiossa, koska YouTuben käyttöehtojen mukaan niiden on oltava erillisiä.

Miksi yleisön demografiset tiedot eivät näy?

Jos yleisön demografiset tiedot eivät näy, se tarkoittaa, että vaikuttaja ei ole yhdistänyt someprofiiliaan Kleariin tai emme voi käyttää saatuja demografisia tietoja. Kun demografisia tietoja ei näy profiilissa, suosittelemme, että harkitset kutsua vaikuttajan todentamaan profiilinsa alustalla.

Mikä on vaikuttajapod?

Vaikuttajapodit ovat julkisia ja yksityisiä foorumeita, joissa sisällöntuottajat (tyypillisesti nano- ja mikrovaikuttajat) vaihtavat tykkäyksiä, seurauksia ja kommentteja lisätäkseen läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa.

Jokaisella podilla on omat ohjeensa, joita jäsenten on noudatettava (esim. päivittäisten tykkäysten määrä, sisällön rajoitus tai 'follow for follow'). Podien jäsenet vaihtelevat kaikissa luokissa. Joka päivä ryhmällä on kommentti- tai tykkäysketju, joka sulkeutuu tiettynä ajankohtana. Viestiketjulla on selkeät ohjeet ja sen tarkoituksena on auttaa kaikkia ryhmän jäseniä kasvattamaan seuraajiaan. Lisäksi podien jäsenet mainostavat omaa sivuaan, pyytävät tykkäyksiä ja kommentteja, ja lupaavat tehdä samaa muille.