Analysoinnin käytön aloittaminen: dashboardit

Opas oman dashboardin luomiseen yhdistetyn ansaitun analytiikan avulla.

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty yli viikko sitten

Otamme käyttöön kaksi vaihtoehtoa, joiden avulla voit luoda käyttötarkoitukseesi sopivia dashboardeja: päivittäiset interaktiiviset dashboardit ja tyylitellyt dashboardraportit.

Dashboardasettelu - auttaa sinua luomaan yhden silmäyksen yleiskatsauksen valitsemistasi suorituskykyindikaattoreista analysointia ja seurantaa varten - se voidaan jakaa myös PDF-tiedostona. Sen avulla voit seurata, mitata ja analysoida aktiivisia PR-toimia nopeasti ja helposti.

Raporttiasettelu - on paikka, jossa voit luoda järjestetyn näkymän mittareistasi dia-asettelussa - nämä voidaan jakaa PDF-tiedostona, PPT-tiedostona, Google-dioina tai jaettavana linkkinä. Esittele työsi vaikutus luomalla dashboard esityksen muodossa, jonka avulla voit raportoida PR-toimintojesi tärkeimmistä tuloksista.

Dashboardien määrittäminen

Uuden dashboardin luominen

Voit luoda uuden dashboardin seuraavasti:

• Valitse vasemmanpuoleisesta navigointipalkista Analysoi.

• Vieritä alas kohtaan Luo oma dashboard, valitse asettelu ja klikkaa Luo.

Kun klikkaat Luo dashboardasettelussa, aloitat uudella tyhjän dashboardin. Anna uudelle dashboardille otsikko ja aloita insightien lisääminen Lisää tietoja -painikkeen avulla. Kattava luettelo insighteista löytyy täältä.

Tietojen lisääminen koontinäyttöön

Dashboardit -kohdassa voit käyttää katsauksia lisätäksesi mittareita ja tietoja, joita haluat tarkastella dashboardissa. Voit lisätä insighteja dashboardiisi seuraavasti:

• Valitse Lisää tieto oikeasta yläkulmasta tai aloitusnäytön keskeltä.

• Tämä tuo näkyviin Tietoluettelon, jossa luetellaan lisättävissä olevat tiedot:

• Useita tietoja voi lisätä kerralla, jolloin voi tarkastella useita dashboard-näkymiä, jotka on rakennettu isompaa analyysimäärää varten ja nopeampaan käyttöön.

• Jokaisella tiedolla on nimi ja kuvaus siitä, mitä tieto näyttää, kun se lisätään.

• Voit myös kirjoittaa hakupalkkiin etsimäsi raportin tai mittarin nimen.

• Valitse yksittäinen tieto, jonka haluat lisätä, ja klikkaa sitten Lisää. Tämä lisää kyseisen tiedon koontinäyttöön.

• Seuraavaksi sinun on määritettävä tieto.

Luettelo kaikista saatavilla olevista katsauksista on Katsaukset-luettelossamme.

Valitse tiedolle päivämääräalue oikeanpuoleisesta asetuspaneelista.

• Valitse sitten enintään 10 hakua tai tunnistetta katsaustietoa varten, lukuun ottamatta Share of Voice -katsaustietoa, jonka maksimi on enintään 25.

• Napsauta Käytä tallentaaksesi asetukset

Tieto näkyy nyt koontinäytössäsi.

Lisätyn tiedon muokkaaminen tai poistaminen

Jos haluat muokata jonkin katsauksen asetuksia (päivämäärä ja/tai valitut haut ja/tai tunnisteet ja/tai kaaviotyyppi), siirry kunkin katsauksen oikeaan yläkulmaan ja napsauta kynäkuvaketta.

Valitse Muokkaa raporttia avataksesi oikeanpuoleisen asetuspaneelin uudelleen. Tästä voit päivittää kaavion tyypin, päivämäärän ja valita tallennetut haut ja tunnisteet. Päivitä raportti klikkaamalla Tallenna.

Jos olet vaihtamassa kaaviotyyppiä, huomaa, että kaikissa katsauksissa ei ole useita kaaviotyyppivalintoja. Parhaat julkaisut toimituksellisen ulottuvuuden mukaan voivat olla esimerkiksi pylväsdiagrammi, sarakediagrammi, donitsidiagrammi, viivadiagrammi tai sanapilvi.

Jos haluat poistaa raportin dashboardilta, napsauta ellipsipainiketta ja paina sitten roskakorikuvaketta.

Tietojen ja koontinäytön asettelun muuttaminen

Kun olet lisännyt raportteja dashboardiisi, voit helposti muotoilla sitä siirtämällä raportteja ja muuttamalla niiden kokoa.

Kun viet hiiren minkä tahansa raportin päälle, näet käsikuvakkeen. Voit liikutella kuvaketta ympäriinsä ja sijoittaa sen haluamaasi paikkaan kojelaudalla.

Jos haluat muuttaa raportin kokoa, vie hiiren kursori sen raportin päälle, jonka kokoa haluat muuttaa. Alakulmiin ilmestyy kaksi nuolta. Voit vetää ne haluttuun kokoon.

Dashboardien käyttäminen

Voit viedä hiiren kursorin minkä tahansa raportin päälle saadaksesi laajemmat analyysit.

Vie osoitin esimerkiksi viivakaavion piikin päälle nähdäksesi kokonaismäärän ja prosenttiosuuden kyseisen piikin kohdalla.

Vie osoitin donitsikaavion päälle nähdäksesi kokonaismäärän ja prosenttiosuuden.

Klikkaa oikeanpuoleisessa paneelissa mitä tahansa tiedon kohtaa tai visualisointia avataksesi Liittyvät asiakirjat -ponnahdusikkunan. Tämä näyttää saman sisältövirran Exploresta ja Monitorista, joten voit helposti lajitella, hakea, ladata ja merkitä.

Välilehtien lisääminen ja kopioiminen dashboardiin

Voit nyt lisätä yhteen dashboardiin lisää analyysivälilehtiä, joiden avulla voit kertoa tarinasi omalla tavallasi. Vaihda helposti näkymien, aloitteiden tai visualisointien välillä, kun yhdellä mukautetulla dashboardilla on enemmän tietoja. Dashboardillasi voi nyt olla jopa 5 välilehteä, joissa on 20 katsausta per välilehti!

Miten se toimii?

Kun olet luonut mukautetun dashboardin - olemassa oleva välilehti on otsikoimaton, kunnes annat otsikon napsauttamalla välilehteä. Siirry Dashboard-näkymässä nykyisen välilehden oikealle puolelle ja valitse "+ Lisää" -välilehti lisätäksesi toisen välilehden dashboardiin.

Kun välilehden nimi on tallennettu, voit muokata välilehden nimeä ja tarvittaessa poistaa välilehden.

Voit kopioida välilehden valitsemalla välilehden nimen oikealla puolella olevan pudotusvalikon. Valitse Kopioi-välilehti kopioidaksesi välilehden, jossa on valittuna hakuja. Voit kopioida välilehden, jolla ei ole tallennettuja hakuja, valitsemalla Kopioi kokoonpano.

Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Vie-painiketta viedäksesi raporttisi. Kun viet dashboardin välilehtiä, vain valittu välilehti viedään.

Voit nyt käyttää useita analyysinäkymiä yhdessä keskitetyssä tilassa, joten voit jäsentää dashboardiasi joustavammin ja näyttää tiedot helposti sidosryhmille.

Kuinka ladata katsaukset

Voitviedä työkalun CSV-tiedostona tai kuvana dashboardilta.

Vaihtoehto 1: Lataa CSV - Valitse tietty analytiikka tai visualisointi mukautetusta dashboardista ja lataa taustalla olevat tiedot, joita käytetään kyseisen analytiikan luomiseen.Nämä ladatut tiedot tallennetaan CSV-tiedostomuodossa (Comma-Separated Values).

Vaihtoehto 2: Lataa PNG - Olipa kyseessä sitten lataaminen tai kopioiminen esityksiä varten, katsauksen vieminen kuvaformaatissa poistaa kuvakaappauksen tarpeen.

Ladataksesi:

Siirry kiinnostavan katsauksen kohdalle, valitse kolme pistettä katsauksen oikeassa yläkulmassa ja valitse sitten "Lataa CSV-tiedostona".Vaihtoehtoisesti voit valita kuvanäkymästä "Lataa PNG-muodossa".

CSV-vienti näkyy yllä

Dashboardin lataaminen

Jos sinulla on jo dashboard, löydät muutoksen vientivaihtoehdoista. Dashboardasettelu voidaan viedä PDF-tiedostona.

Löydät dashboardraporttiasettelun yhdistetyt vientivaihtoehdot siirtymällä Luo oma dashboard -kohdassa Dashboardraporttiasetteluun. Nämä voidaan viedä dioina, PDF-tiedostoina tai jaettavana linkkinä.

Vihje: Voit myös muuttaa dashboardasettelun raporttiasetteluksi Dashboardasettelun vientivalikon kautta.

Tietoluettelo

Täydellinen luettelo dashboardeissa käytettävissä olevista katsauksista ja mittareista löytyy täältä.

UKK

K: Mistä löydän dashboardit?

V: Vasemmanpuoleisen navigoinnin Analysoi-välilehdeltä, jos olet käyttäjä, jolla on Explore for Media Intelligence -käyttöoikeus.

K: Miksi en näe tuloksia insightissani?

V: Varmista, että hakusi on määritetty oikein. Huomaa, että jotkin insightit vaativat tietyn lähdetyypin määritettynä niiden hakusyötteille. Dashboardit sopivat erinomaisesti uutisten ja somelähteiden yhdistettyyn raportointiin. Jos haussasi on kuitenkin suodattimia, jotka eivät sisällä kyseistä lähdetyyppiä, et näe sitä insightissa.

K: Pitäisikö minun luoda dashboardasettelu vai raporttiasettelu?

V: Otamme käyttöön kaksi vaihtoehtoa dashboardien luomiseen käyttötarkoituksesi mukaisesti: päivittäiset interaktiiviset dashboardit ja tyylitellyt dashboardraportit.

1. Dashboardasettelu auttaa sinua luomaan yhden silmäyksen yleiskatsauksen valitsemistasi suorituskykyindikaattoreista analysointia ja seurantaa varten - se voidaan jakaa myös PDF-tiedostona.

2. Dashboardraporttiasettelu on paikka, jossa voit luoda järjestetyn näkymän mittareistasi dia-asettelussa - nämä voidaan jakaa PDF-tiedostona, PPT-tiedostona, Google-dioina tai jaettavana linkkinä.

Kumpikin voi olla päivittäinen dashboardisi, mutta huomioi, että järjestäminen on rajoitettu raporttiasettelun dioihin. Jos haluat siirtää insightin ylempään diaan, sinun on luotava insight uudelleen vastaavassa diassa. Raporttiasettelua suositellaan, jos haluat viedä dioina. Molemmat asettelut voidaan viedä PDF-muodossa.

K: Kuinka voin käyttää muita vientivaihtoehtoja?

V: Voit tehdä tämän luomalla kopion alkuperäisestä dashboardista. Siirry dashboardasettelun oikeassa yläkulmassa näkyvän Vienti-välilehden yläpuolella olevaan kolmen pisteen valikkoon ja valitse Kopioi raporttiasetteluun.

K: Voinko käyttää raportissani hakuja, tunnisteita ja RSS-syötteitä?

V: Ei, ainoastaan hakuja ja tunnisteita.

K: Mitä insighteja on Insight-kirjastossa?

A: Kattava Insight-kirjasto löytyy täältä.

K: Kuinka voin päivittää mukautetut värit?

V: Klikkaa dashboardin oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen valikkoa nähdäksesi mukautusvaihtoehdot ja valitse Syötteiden värien muokkaustyökalu.

K: Kuinka voin lisätä tunnisteita kaavioihini?

V: Klikkaa dashboardin oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen valikkoa nähdäksesi mukautusvaihtoehdot ja valitse Ota tietotunnisteet käyttöön tai pois käytöstä. Kun viet, suosittelemme varmistamaan, että tunnisteet on otettu käyttöön.

K: Kuinka monta välilehtiä voin luoda?

V: Välilehtiä voi olla enintään 5, ja jokaisella välilehdellä voi olla 20 insightia. (Mukautettua tekstiä ja mukautettuja kuvia ei lasketa mukaan 20 insightin rajaan).

K: Kuinka voin siirtää diaa ylös- tai alaspäin raporttiasettelussa?

V: Valitse dian oikeassa yläkulmassa oleva kolmen pisteen valikko ja valitse Siirrä diaa ylöspäin tai Siirrä diaa alaspäin.

K: Jos haluan antaa palautetta uusista ominaisuuksista, mihin minun pitäisi lähettää palaute?

V: Onko sinulla idea uudesta insightista tai ominaisuudesta, joka meidän pitäisi lisätä dashboardeihin? Jaa palautteesi yhteisöpostauksessa!