Vaikuttajaverkoston hallinta

Pääset käsiksi kaikkiin vaikuttajiin ja voit suodattaa heitä käyttämällä kirjanmerkkejä, mukautettavia muuttujia ja paljon muuta!

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Klearin Omat vaikuttajat on paikka, josta pääset käsiksi pääluetteloon kaikista verkostossasi olevista vaikuttajista ja tekijöistä, joiden kanssa olet tehnyt yhteistyötä, joita olet hiljattain katsellut tai joille olet lisännyt kirjanmerkkejä tai mukautettuja muuttujia. Vaikuttajatietokanta on ratkaisevan tärkeä arvokkaiden vaikuttajasuhteiden järjestämisessä, seurannassa ja edistämisessä. Voit myös tehdä hakuja Omat vaikuttajat -verkostossasi luodaksesi uusia kampanjoita tai löytääksesi parhaita menestyjiä.

Vaikuttajaprofiilien Suhde-välilehdessä (aiemmin Hallitse) on koko yhteistyöhistoriasi kunkin vaikuttajan kanssa, jotta voit kasvattaa suhteitasi ja pysyä ajan tasalla vaikuttajista kaikista verkostosi jäsenistä.

Oppimistavoitteet:

• Käytä vaikuttajaverkostoasi ja mukauta näytettäviä tietoja

• Luo kohdennettuja luetteloja

• Tallenna hakuja ja määritä oletushaku

• Ryhdy toimiin verkostossasi

• Hallitse yhteistyöhistoriaasi jokaisen vaikuttajan kanssa

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Edellytykset

Vaikuttajaverkostosi kasvaa ajan myötä. Lisää vaikuttajia ilmestyy Omat vaikuttajat -verkostoosi, kun teet seuraavat toimet:

• Lisä vaikuttajia kampanjoihin

• Vaikuttajien tarkasteleminen Discoveryssä

• Merkitse vaikuttajia

• Määritä vaikuttajille mukautettuja muuttujia

Omat vaikuttajat -osioon pääseminen ja näkymän mukauttaminen

Vaikuttajaverkostosi on käytettävissä Vaikuttajat-välilehdellä, joka sijaitsee Omat vaikuttajat -osiossa. Voit säätää sitä, miten vaikuttajaverkostosi näkyy, noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Oletusasetus on ruutunäkymä.

2. Jos haluat säätää, mitkä vaikuttajat näytetään, käytä Lajittele-painiketta vaihtaaksesi katselupäivän, merkintäpäivän tai vaikutusvallan välillä.

3. Jos haluat tarkastella lisätietoja ja mukauttaa näytettäviä tietoja, valitse Taulukkonäkymä.

4. Taulukkonäkymässä voit mukauttaa näytettäviä tietoja (mukaan lukien kampanjaan osallistuminen, kirjanmerkit, merkinnän päivämäärä, sähköposti, mukautetut muuttujat, taidot ja paljon muuta). Voit myös tarkastella ja luoda tästä näkymästä uusia yleisiä huomautuksia, jotka on sidottu kuhunkin vaikuttajaprofiiliin.

1. Voit mukauttaa taulukkonäkymässä näkyviä tietoja valitsemalla Valitse sarakkeet -pudotusvalikon.

2. Valitse yhdeksän saraketta näytettäväksi neljältä keskeiseltä alueelta: Klearin tiedot, Omat attribuutit, Kampanjan suorituskyky ja Sometilastot.

Huomautus: sarakkeiden mukauttaminen näyttää valitut vaihtoehdot käyttäjäkohtaisesti.

Kohdennettujen luetteloiden luominen

Kohdennettujen luetteloiden luominen vaikuttajaverkostossasi voi auttaa sinua virtaviivaistamaan vaikuttajien valintaa uusille kampanjoille, luomaan pitkäaikaisia suhteita ja skaalaamaan vaikuttajabrändistrategiaasi. Voit luoda kohdennettuja luetteloita verkossasi noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Käytä + Lisää suodatin -painiketta luodaksesi kohdennetun luettelon tietyistä vaikuttajista verkostossasi.

2. Tee valintasi minkä tahansa kirjanmerkkien, mukautettujen muuttujien ja/tai toimintojen yhdistelmän välillä (äskettäin katsottu, aktiivisissa kampanjoissa, hyväksyi kampanjakutsun).

1. Kirjanmerkit: mikä tahansa vaikuttaja, jolla on kirjanmerkki

2. Mukautetut muuttujat: mikä tahansa vaikuttaja, jolla on määritetty mukautettu muuttuja

3. Aktiviteetti: mikä tahansa vaikuttaja:

1. Viimeksi katsotut

2. Aktiivisissa kampanjoissa

3. Hyväksytty kampanjakutsu (mukaan lukien arkistoidut kampanjat)

Huomautus: Tietokantasi kasvaa tai pienenee, kun ryhdyt toimiin useampien vaikuttajien kanssa ja määrität/poistat kirjanmerkkejä ja muuttujia. Jos esimerkiksi lisäsit vaikuttajan kampanjaan, mutta päätät olla lähettämättä kampanjakutsua tai siirryt eteenpäin ja poistat hänet kampanjasta, hänet poistetaan sitten Omat vaikuttajat -tietokannastasi. Jos kuitenkin lisäät kirjanmerkin samalle vaikuttajalle ennen kuin poistat hänet kampanjastasi, hän pysyy osana Omat vaikuttajat -tietokantaasi.

3. Kun kaikki haluamasi suodattimet on lisätty, luettelossasi näkyvät kaikki hakukriteerit täyttävät vaikuttajat.

4. Hakukriteerien säännöt ovat oletusarvoisesti OR-kokoonpanossa. Jos haluat vaihtaa mitkä tahansa parametrit AND-parametriin, napsauta suoraan OR-tekstiä ja valitse AND-vaihtoehto ponnahdusikkunasta. Jos haluat esimerkiksi luoda luettelon vaikuttajista, jotka olet lisännyt kampanjaan ja jotka ovat käyttäneet kauneudenhoidon kirjanmerkkiä, käytä AND-hakusääntöjä.

5. Jos haluat poistaa hakuehtoja, napsauta X-kirjainta kunkin poistettavan suodattimen vieressä. Muista, että mitä enemmän AND-suodatussääntöjä käytät, sitä rajoitetumpia tulokset voivat olla.

Hakujen tallentaminen ja oletushaun määrittäminen

1. Voit tallentaa suodatetun haun valitsemiesi suodattimien vieressä olevan kebab-valikon avulla ja valitsemalla Tallenna-painikkeen.

2. Valitse Tallenna suodatin -ponnahdusikkunassa Luo uusi suodatin, kirjoita suodattimen nimi annettuun tekstiruutuun ja paina Tallenna.

3. Jos haluat asettaa valitut suodattimet oletusnäkymäksi, valitse Aseta oletusnäkymäksi -valintaruutu. Kun tämä on valittuna, aina kun vierailet Omat vaikuttajat -sivustolla, se näyttää automaattisesti vaikuttajat, jotka täyttävät valitut suodatuskriteerit.

4. Voit hallita olemassa olevia suodattimiasi ja tehdä muutoksia napsauttamalla +Lisää suodatin -painiketta ja valitsemalla Tallennetut suodattimet.

5. Valitse Hallitse tallennettuja suodattimia ja valitse jokaisen tallennetun haun vieressä oleva lihapulla-valikko, ja valitse sieltä: Aseta oletukseksi, Nimeä uudelleen tai Poista tallennettu suodatin.

Toimien toteuttaminen verkostossasi

Omat vaikuttajat -osiossa voit suorittaa erilaisia toimintoja verkostosi vaikuttajille samanaikaisesti.

1. Valitse kunkin vaikuttajan vieressä olevien valintaruutujen avulla ryhmä, jonka suhteen haluat ryhtyä toimiin

2. Valitse Toiminnot-pudotusvalikko -painike ja valitse seuraavista vaihtoehdoista: Lisää kampanjaan, Lisää kirjanmerkki, Poista kirjanmerkki, Luo PDF-raportti, Hae sähköpostiosoitteet, Hae TikTokin demografiset tiedot tai Lähetä joukkosähköposti.

3. Kunkin vaihtoehdon kohdalla tulee esiin erillinen ponnahdusikkuna, jossa voit määrittää toimintosi (ts. valita, mitä kirjanmerkkiä haluat käyttää tai vahvistaa valintasi)

Historian hallinta kunkin vaikuttajan kanssa

Vaikuttajaprofiilin Suhde-välilehdellä näet asiaankuuluvia tietoja vaikuttajasta, jonka sinä tai tiimikaverisi olette päivittäneet, mukaan lukien kampanjan suorituskyvyn tiedot, viestintähistorian, kampanjoiden väliset muistiinpanot, kampanjan resurssit ja paljon muuta.

Tähän osioon tallennetut tiedot näkyvät vain sinulle ja tiimillesi.

Yleiset tiedot

Tallenna vaikuttajan tiedot, kuten koko nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja osoite.

Mukautetut muuttujat

Mukautetut muuttujat ovat ainutlaatuisia tietoja, jotka olet kerännyt vaikuttajasta ja jotka ovat ominaisia brändillesi, kampanjallesi tai vaikuttajamarkkinoinnin ohjelmallesi. Ne voidaan syöttää manuaalisesti tai kerätä Rekrytoi-hakemusten kautta.

Esimerkkejä mukautetuista muuttujista ovat esimerkiksi vaatekoko, tuotemieltymykset, syntymäpäivä, asuinmaa jne.

Jos haluat luoda tai hallita omia mukautettujen muuttujien luokkia, klikkaa kohdan 'Mukautetut muuttujat' vierestä kohtaa 'Hallinta'. Huomautus: mukautettuja muuttujia kerätään ja käytetään useissa vaikuttajissa ja kampanjoissa. Mukautetun muuttujan luokan lisääminen, muokkaaminen tai poistaminen näkyy koko Klearissa.

1. Lisää uusi muuttujaluokka valitsemalla +Lisää uusi muuttuja.

2. Napsauta kolmea toimintopistettä muokataksesi tai poistaaksesi olemassa olevan muuttujaluokan.

3. Jos haluat syöttää vaikuttajan mukautetun muuttujan tietylle luokalle, kirjoita hänen yksilölliset tietonsa vastaavaan ruutuun.

Muistiinpanosi

Kirjoita muistiinpanot-osiossa sisäisiä tietoja, jotka sinä ja tiimisi haluatte dokumentoida vaikuttajasta.

Suorituskyky

Tarkastele kampanjoita, joihin vaikuttaja kuuluu, ja korkean tason suorituskykymittareita, joita hän on kerännyt kampanjallesi.

Tietoihin ja mittareihin kuuluvat:

• Kampanjan nimi

• Vaikuttajan kampanjassa julkaisemien julkaisujen määrä

• Vaikuttajan saamien osallistumisten määrä kaikissa kampanjan julkaisuissa

• Vaikuttajan saavuttama tavoittavuus kaikissa kampanjan julkaisuissa

• Arvioidut medianäyttökerrat (EMV) kaikissa kampanjan julkaisuissa

• Vaikuttajan kampanjassa tuottamat myynnit

• Napsauta nuolta nähdäksesi lisää kampanjan suorituskykytietoja, mukaan lukien suorituskykytiedot kampanjajulkaisun mukaan

Viestintä

Katso kaikki viestit ja sähköpostit, jotka olet lähettänyt Klearin kautta.

1. Napsauta kutakin osiota nähdäksesi historialliset viestisi.

2. Luo ja lähetä viesti tästä näkymästä napsauttamalla Luo sähköposti

Resurssit

Käytä vaikuttajaan liittyviä resursseja hänen profiilistaan.

• Sopimukset: kampanjaa varten lähetetyt ja allekirjoitetut sopimukset

• Linkkien seuranta: ainutlaatuiset linkit, joita vaikuttaja käyttää kampanjassasi

• Kuponkikoodit: ainutlaatuiset kuponkikoodit, joita vaikuttaja käyttää kampanjassasi

• Tuotelahjat: vaikuttajalle lähetetyt tuotteet

• Sisällön hyväksyntä: sisältö, jonka vaikuttaja on lähettänyt hyväksyttäväksi

• Maksut: loki vaikuttajalle suoritetuista maksuista