Raportointi: PR-raportit ja vertailumalli

Uusi kokemus dynaamisten, tekoälypohjaisten mukautettujen sidosryhmäraporttien luomiseen.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Esittelyssä on mukautettavissa oleva ansaittua mediaa koskeva raportti, jossa on tekoälypohjainen yhteenveto ja mahdollisuus tarkistaa, muokata tai poistaa sisältöä suoraan raportissa. PR-raporttien kokemus mahdollistaa helpon viennin haluamaasi raportointimuotoon. Luo kampanjaan tai asiaan perustuvia raportteja käyttämällä hakuja tai kirjanmerkkejä.

• Parannettu raportoinnin työnkulku: Luo raportti sekunneissa. Mukauta tulos tarkkuutta varten.

• Tekoälyavusteinen sävyanalyysi: Ymmärrä brändiäsi ympäröivien positiivisten ja negatiivisten tekijöiden keskeiset yhteenvedot.

• Uudet vientimuodot: Jaa tarinasi sidosryhmiesi haluamassa muodossa.

• Parannettu diojen asettelu: Täyteläisemmät diat, joissa on muokattavissa olevia tekstivaihtoehtoja tarjoamalla kontekstia ja välittämällä selkeän kertomuksen sidosryhmillesi.

Käytä Vertailumalli-vaihtoehtoa raportoidaksesi yrityksistä, henkilöistä tai viesteistä mediamaisemassasi.

Huomautus: Jotta voit käyttää vertailumallia, sinulla on oltava pääsy nykyisiin tietoraportteihin.

• Vertaile viestiäsi: ymmärrä, miten yritys, henkilö tai aihe sijoittui samankaltaisten aloitteiden joukossa ajan myötä.

• Selvitä, mikä toimii: Ymmärrä nopeasti ja toistuvasti, missä kilpailijat saavat näkyvyyttä, mistä he puhuvat ja kuinka suuri vaikutus sillä on markkinapaikallasi.

• Osoita vaikuttavuutesi ja todista arvosi: PR-aloitteita mitattaessa on tärkeää ymmärtää maisemaa ja tallentaa alan esimerkkejä: nämä tiedot voidaan sitten jakaa keskeisille sidosryhmille tai käyttää päätöksentekoprosesseissa, mikä korostaa viime kädessä panostasi yrityksellesi.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Mitä arvoa tästä on?

Raportointi on usein manuaalinen ja aikaa vievä prosessi, jossa uhkaavat määräajat ja vaativa yleisö lisäävät paineita ja stressiä. Raportointiin käytetty aika on aikaa, jota ei käytetä strategiaan ja työskentelyyn median kanssa. Jotta voisit palata tärkeimpiin asioihin, olemme kehittäneet uuden ratkaisun, jonka avulla voit luoda dynaamisia, ansaittuja mediaraportteja tekoälyn avulla, jotta voit tehokkaasti koota, kertoa ja jakaa raportteja sidosryhmillesi.

Päivitettyjen tietoraporttien ja vertailumallin avulla voit luoda raportteja, jotka osoittavat PR-ponnistelujen ROI:ta, tai verrata niitä muihin maisemassasi vain muutamassa minuutissa. Lisää vain näkyvyys hausta tai kirjanmerkistä raportin luomiseksi. Voit muokata sitä helposti ja tehdä siitä oman tuotoksesi, jonka voit jakaa sidosryhmillesi.

• Virtaviivaistettu näkyvyyden kuratointi: Voit nyt löytää, lajitella, piilottaa ja muokata ansaittua medianäkyvyyttä poistumatta raportoinnin työnkulusta. Tämä helpottaa epäolennaisen näkyvyyden poistamista, jolloin voit esittää täsmällisiä tuloksia ja korostaa niitä sidosryhmillesi.

• Suositeltavat latausvaihtoehdot: Katsausraporttien lataaminen haluamaasi muotoon ei ole koskaan ollut helpompaa. Sinun ei enää tarvitse ottaa kuvakaappauksia ja yhdistää niitä manuaalisesti esitelmiisi. Latausvaihtoehtoina ovat Google Slides, Powerpoint, PDF ja dynaaminen raporttilinkki.

• Sävyanalyysi (tekoälyllä toteutettu tiivistäminen): Korosta automaattisesti keskeiset teemat, jotka johtivat positiiviseen ja negatiiviseen näkyvyyteen. Sävyanalyysi näyttää esimerkkejä kootuista termeistä, uutisista, kilpailijoista ja toimialan näkemyksistä kussakin sävykategoriassa.

• Runsaasti tietoa sisältäviä raportteja, joiden laatimista ei tarvitse pelätä ja joita sidosryhmät odottavat innolla. Kun voit muokata tekstiä suoraan diassa keskeisten viestien korostamiseksi, voit nyt helposti antaa oman sävysi ja tyylisi näkyä Meltwaterin tuottamissa raporteissa.

PR-raportit

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Raportit-osioon

2. Valitse tietoraportit.

Kun vierailet katsausraporttien aloitussivulla ensimmäistä kertaa, sinulla on mahdollisuus luoda uusi raportti, tutustua PR-raportteihin, nähdä esimerkkiraportti tai palata PR-raporttien edelliseen versioon.

Aiemmin luodut raportit ovat löydettävissä, kun palaat aloitussivulle.
    .

3. Valitse oikeassa yläkulmassa Luo raportti tai muokkaa olemassa olevaa raporttia. Voit muokata otsikkoa, valita raportin syötteet (mukaan lukien haun tai kirjanmerkin) ja ajanjakson.

4. Muokkaa otsikkoa, valitse raportin syötteet ja päivämääräalue.

5. Lisää taustakuva, logo ja esittelydian otsikko.

6. Mukauta diojen järjestystä, poista tarvittaessa epäolennaisia dioja ja jopa muokkaa tekstiä.

Voit käyttää taulukoita puhdistamaan (tarkistamaan ja poistamaan) näkyvyyden tarkkuuden varmistamiseksi.

7. Jos haluat lisätä muita dioja, napsauta Lisää dioja ja valitse tietojen luettelosta

8. Valitse Lisää. Dia on nyt lisätty ja sitä voidaan muokata tarpeen mukaan. Täydellinen luettelo katsauksista on nähtävissä täällä.

9. Napsauta seuraavaksi sivun oikeassa yläkulmassa olevaa Vie-painiketta tehdäksesi kertaluonteisen viennin

10. Valitse muoto (Powerpoint, PDF, Google Slides tai interaktiivinen linkki.)

Käytettävissä olevat tiedot PR-raporttia varten

Kansidia:

Paranna esitystäsi sisällyttämällä siihen mukautettu kansilehti, joka jakaa selkeästi raporttisi eri osat.Liitä mukaan brändisi kuva, logo ja osion otsikko.

Tiivistelmä:

Tämä dia on automaattinen yhteenveto raporttisi tärkeimmistä kohdista.Tämän dian tulokset vaihtelevat sen mukaan, mitä mittareita ja dioja päätät sisällyttää raporttiisi.(Tätä diaa ei voi kopioida).

Valinnainen yhteenvetodia:

Sisällytä mukaan mukautettu yhteenvetodia, joka sisältää yleiskatsauksen raporttisi pääkohdista.Lisäksi tätä diaa voidaan käyttää myös yleisenä tekstipohjaisena diana.

Share of Voice tavoittavuuden mukaan:

Näytä vertailu brändisi ja valittujen kilpailijoiden välisestä Share of Voicesta julkaisujen tavoittavuuden perusteella.

Share of Voice mainintojen mukaan:

Näytä vertailu brändisi ja valittujen kilpailijoiden välisestä share of voicesta mainintojen määrän perusteella.

Mediamaininnat:

Näytä brändisi mediamaininnat näyttämällä mainintojen määrä suhteessa tavoittavuuteen ajan mittaan ja eniten mainintoja saaneet julkaisut. Sävyn jakauma on saatavana myös vaihtoehtona.

Maininnat mediatyypeittäin:

Näyttää ansaitun median erittelyn mediatyypeittäin. Mediatyyppejä ovat TV, radio, verkkouutiset ja printti.

Kilpailukykyiset maininnat tiedotusvälineissä:

Vertaa ansaittujen mediamainintojen määrää brändisi ja valittujen kilpailijoiden välillä ajan myötä.

Suosituimmat julkaisut::

Näytä luettelo suosituimmista julkaisuista, joissa on eniten mainintoja brändistäsi määrän tai tavoittavuuden mukaan.

Suosituimmat toimittajat:

Näytä luettelo suosituimmista toimittajista, joilla on eniten brändiäsi vastaavia artikkeleita volyymin tai tavoittavuuden mukaan.

Sävy:

Näytä brändiäsi koskevien mainintojen yleinen sävy näyttämällä mainintojen sävyn jakautuminen ja sen kehitys ajan myötä.Tässä diassa korostetaan myös artikkeleita, joilla on eniten vaikutusta, tavoittavuuden perusteella.

Sosiaalisen median maininnat:

Näytä brändisi mainintojen kokonaismäärä osoittamalla määrä suhteessa tavoittavuuteen ajan mittaan ja eniten mainintoja saaneiden somekanavien mukaan.Sävyn jakauma on saatavana myös vaihtoehtona.

Kilpailukykyiset sosiaalisen median maininnat:

Vertaa brändisi somemainintojen määrää suhteessa kilpailijoihin share of voicen ja somemainintojen jakaumalla. Sävyn jakauma on saatavana myös vaihtoehtona.

Suosituimmat somejulkaisut:

Korosta vaikuttavimmat ja sitoutuneimmat somejulkaisut, joissa mainitaan brändisi. Tällä dialla voit myös korostaa julkaisuja, joihin haluat kiinnittää erityistä huomiota. Oletusarvoisesti se esittelee 8 suosituinta somejulkaisua osallistumisen mukaan lajiteltuna.

Kattavuus alueittain:

Näytä brändisi ansaittujen mediamainintojen paikallinen jakautuminen.(Rajoitettu näihin maihin: Yhdysvallat, Kanada, Saksa, Ranska, Brasilia, Australia ja Ruotsi.)

Kattavuus maittain:

Näytä brändisi ansaittujen mediamainintojen globaali jakautuminen.

Lähetysmaininnat:

Esittele brändisi lähetettyjen mainintojen määrä ajan mittaan näyttämällä sen maininnat määrän, suosituimpien asemien ja yleisen sävyn mukaan jaoteltuna.

Painetut maininnat:

Esittele brändisi painettujen mainintojen määrä ajan mittaan näyttämällä sen maininnat määrän, suosituimpien julkaisujen ja yleisen sävyn mukaan jaoteltuna.

Mainosarvo (AVE):

Näytä brändisi medianäkyvyyden rahallinen arvo käyttämällä mainosarvoa (AVE) artikkeliin liittyvien tulojen määrän arvioimiseen ja korostamiseen.

Suosituimmat julkaisut:

Korosta artikkelit, joissa on suurin tavoittavuus ja joissa mainitaan brändisi.Tällä dialla voit myös korostaa artikkeleita, joihin haluat kiinnittää erityistä huomiota.

Some-jaot:

Näytä brändisi somejakojen prosentuaalinen jakautuminen eri kanavissa ja korosta eniten jaetut artikkelit saadaksesi tietoa somesuorituskyvystäsi.

Suosituimmat kielet:

Näytä suosituimmat kielet, joilla brändisi mainitaan useimmin.

Suosituimmat avainsanat:

Näytä avainsanat ja lausekkeet, jotka esiintyvät useimmin brändisi maininnoissa.Tämä auttaa saamaan yleiskuvan kattavuuden keskeisistä aiheista.

M-pisteet:

Näytä brändisi mScore-erittely tai suhteessa kilpailijoihin.mScore on Meltwaterin kehittämä ainutlaatuinen mittaustapa, jonka avulla ymmärretään brändisi tunnettuutta ajan mittaan, ja annetaan yhtä suuri painoarvo viestinnän määrälle, tavoittavuudelle ja sävylle.

M-pisteiden sijoitus:

Tarkastele brändisi mScore-asemaa tai sen suhdetta kilpailijoihin. Tämä dia havainnollistaa, miten eriasteinen sävy vs. maininnat voivat vaikuttaa mScoreen.

Keskeiset viestit:

Saat tietoa siitä, kuinka usein olet lähettänyt brändillesi keskeisiä viestejä tai suhteessa kilpailijoihin.Näitä sanoja tai lauseita verrataan valittuihin hakuihin, jotta nähdään, kuinka monta kertaa kukin lause mainittiin.

Sisällysluettelo:

Anna esityksestä yleiskatsaus lisäämällä mukaan automaattisesti luotu sisällysluettelo, joka perustuu raporttiin lisäämiesi diojen yhteenvetopaneelien otsikoihin.

Tekoälypohjainen teema-analyysi

Teema-analyysin dia luokittelee 100 suosituinta artikkelia tavoittavuuden mukaan lajiteltuna enintään viiteen teemaan, jotka näkyvät piirakkadiagrammissa.

Vertaileva malli

Vaikka PR-raportti on hyödyllinen raportoidessasi omasta brändistäsi kilpailijaan nähden, vertailuraportin avulla on helppo vertailla useita hakuja tai kirjanmerkkejä ilman ensisijaista brändipainopistettä. Jos haluat käyttää vertailumallia, noudata seuraavia vaiheita:

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Raportit-osioon

2. Valitse katsausraportit

3. Klikkaa Luo raportti

4. Klikkaa Vertailuraportti

5. Valitse vähintään kaksi vertailtavaa hakua tai kirjanmerkkiä

6. Muokkaa otsikkoa, valitse raportin syötteet ja päivämääräalue.

7. Lisää taustakuva, logo ja esittelydian otsikko.

8. Mukauta diojen järjestystä, poista tarvittaessa epäolennaisia dioja ja jopa muokkaa tekstiä.

9. Jos haluat lisätä muita dioja, napsauta Lisää dioja ja valitse tietojen luettelosta

10. Valitse Lisää. Dia on nyt lisätty ja sitä voidaan muokata tarpeen mukaan.

11. Napsauta seuraavaksi sivun oikeassa yläkulmassa olevaa Vie-painiketta tehdäksesi kertaluonteisen viennin

12. Valitse muoto (Powerpoint, PDF, Google Slides tai interaktiivinen linkki.)

Saatavilla olevat tiedot vertailumalliin

Kun raportti on luotu, haut tiivistetään yhteenvetoon, ja niitä verrataan sitten tavoittavuuden/arvioitujen näyttökertojen, mainintojen ja mScoren välillä.

Vertailudiojen sarjan jälkeen jokainen syöte analysoidaan erikseen mainintojen, sävyn, suosituimpien julkaisujen ja näkyvyyden mukaan maittain. Katso esimerkki vertailumallista.

UKK

Mitä malleja on saatavilla?

PR-raporttimalli on ensimmäinen saatavilla oleva malli. Lisää malleja on suunnitteilla.

Voidaanko raportit kääntää?

Pyrimme parantamaan käännösten laatua. Vaikka raportti voidaan luoda Meltwaterin 13 eri kielellä, käännöksen laatu ei ole täydellinen. Lähetä tukipyyntö, jossa on tarvittaessa liitteenä kuvakaappauksia ja ehdotuksia. Käytä toimituksellista tarkistusta, kun jaat näitä raportteja muilla kielillä kuin englanniksi.