HAR-tiedoston generointi

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit generoida HAR-tiedoston.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

HAR-tiedosto on tekstitiedosto, joka sisältää tietoja verkkosivun verkkopyynnöistä. Sitä voidaan käyttää suorituskykyongelmien vianmääritykseen, JavaScriptin virheenkorjaukseen ja verkkoliikenteen analysointiin.

Voit luoda HAR-tiedoston käyttämällä verkkoselaimesi kehittäjätyökaluja. HAR-tiedoston luomisen vaiheet vaihtelevat käyttämäsi selaimen mukaan. Katso alta, kuinka HAR-tiedosto luodaan:

HAR-tiedoston luominen Google Chromessa

1. Avaa Google Chrome.

2. Siirry verkkosivulle, jolle haluat luoda HAR-tiedoston.

3. Napsauta sivua hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Tarkasta".

4. Napsauta avautuvissa kehittäjätyökaluissa "Verkko" -välilehteä.

5. Varmista, että "Säilytä loki" -valintaruutu on valittuna.

6. Napsauta "Aloita tallennus" -painiketta.

7. Siirry ongelman aiheuttavalle verkkosivulle.

8. Kun olet saanut ongelman toistettua, napsauta "Lopeta tallennus" -painiketta.

9. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa luettelossa olevaa pyyntöä ja valitse "Tallenna kaikki HAR-tiedostona sisällön kanssa".

10. Tallenna tiedosto haluamaasi paikkaan.

HAR-tiedoston luominen Mozilla Firefoxissa

1. Avaa Mozilla Firefox.

2. Siirry verkkosivulle, jolle haluat luoda HAR-tiedoston.

3. Napsauta "Työkalut" -valikkoa ja valitse "Verkkokehittäjä".

4. Valitse Verkkokehittäjä-valikosta "Verkko".

5. Varmista, että "Ota logaaminen käyttöön" -valintaruutu on valittuna.

6. Napsauta "Aloita logaaminen" -painiketta.

7. Siirry ongelman aiheuttavalle verkkosivulle.

8. Kun olet todennut ongelman, napsauta "Lopeta logaaminen" -painiketta.

9. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa luettelossa olevaa pyyntöä ja valitse "Tallenna kaikki HAR-tiedostoksi".

10. Tallenna tiedosto haluamaasi paikkaan.

HAR-tiedoston luominen Microsoft Edgessä

1. Avaa Microsoft Edge.

2. Siirry verkkosivulle, jolle haluat luoda HAR-tiedoston.

3. Napsauta selainikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä ja valitse "Lisää työkaluja".

4. Valitse "Lisää työkaluja" -valikosta "Kehittäjätyökalut".

5. Napsauta avautuvista Kehittäjätyökaluista "Verkko"-välilehteä.

6. Varmista, että "Ota logaaminen käyttöön" -valintaruutu on valittuna.

7. Napsauta "Aloita tallennus" -painiketta.

8. Siirry ongelman aiheuttavalle verkkosivulle.

9. Kun olet saanut ongelman toistettua, napsauta "Lopeta tallennus" -painiketta.

10. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa luettelossa olevaa pyyntöä ja valitse "Tallenna kaikki HAR-tiedostoksi".

11. Tallenna tiedosto haluamaasi paikkaan.

Kun olet luonut HAR-tiedoston, voit avata sen tekstieditorilla tai verkkoanalytiikkatyökalulla nähdäksesi tiedot verkkosivun verkkopyynnöistä.

HAR-tiedoston luominen Safarissa

1. Avaa Safari.

2. Siirry verkkosivulle, jolle haluat luoda HAR-tiedoston.

3. Klikkaa Settings

4. Valitse Lisäasetukset

5. Napsauta Show Develop -valikko (sulje ikkuna jälkeenpäin)

6. Valitse valikosta Develop-kohta

7. Valitse Show Web Inspector

8. Valitse Network-välilehti

9. Valitse Networks-välilehdessä 'Säilytä loki' -vaihtoehto napsauttamalla

10. Päivitä sivu toistaaksesi virheen ja anna Safarin tallentaa selaimen ja verkkosivuston vuorovaikutus.

11. Kun sivu on ladattu, napsauta Network-välilehden ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa Export-painiketta.

12. Valitse Console-välilehti ja ota kuvankaappaus virheistä