Yhteydenottojen lähettäminen vaikuttajille sähköpostitse

Lähetä sähköpostia sadoille vaikuttajille kerralla maksimoidaksesi kampanjasi vaikutuksen.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Olitpa vasta aloittanut vaikuttajamarkkinointimatkasi tai sinulla on jo useita läpikäytyjä kampanjoita, yhteydenotto vaikuttajiin on aina olennainen osa prosessia. Kampanjan tuloksista ja tavoitteista riippuen voit ottaa yhteyttä vaikuttajiin yksitellen tai kerralla. Klearin kautta voit lähettää sähköpostiviestejä useille vaikuttajille joukkotyylisesti käyttämällä 'Sähköpostin joukkolähetykset' -toimintoa tai lähettää yksittäisiä sähköpostiviestejä.

Oppimistavoitteet:

• Lähetä yksittäinen yhteydenottosähköposti

• Lähetä joukkosähköpostia Rekrytoi-osion kautta

• Lähetä joukkosähköpostia Discoveryssä tai tietokannastasi

• Seuraa mittareita joukkosähköpostien kampanjassasi

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Edellytykset

Sähköpostien lähettämistä varten sinulla on oltava sähköpostiosoite, joka on integroitu Klear-tiliisi. Jos haluat yhdistää sähköpostisi, siirry tilisi asetusten Integraatiot-välilehdelle, valitse +Yhdistä sähköposti -painike ja noudata ohjeita. Sähköpostin integrointi on käytettävissä kaikissa Gmail- ja Microsoft Office/Outlook -sähköpostiosoitteissa. Voit myös integroida useamman kuin yhden sähköpostiosoitteen +Yhdistä toinen sähköposti -painikkeella, jotta voit tehdä yhteistyötä muiden tiimisi jäsenten kanssa.

Voit myös käyttää sähköpostimallien hallintatyökalua, jonka avulla voit tehostaa yhteydenottoprosessia. Lisätietoja sähköpostimalleista.

Yhteydenottojen lähettäminen sähköpostitse

Lähetä yksittäisiä yhteydenottosähköposteja

Voit lähettää yksittäisiä yhteydenottoviestejä vaikuttajille ja sisällöntuottajille heidän omilta profiilisivuiltaan tai Discoveryn hakutuloksistasi.

Lähetä sähköpostiviesti vaikuttajan profiilisivulta

Kun olet löytänyt vaikuttajan, johon haluat ottaa yhteyttä, käy hänen profiilisivullaan ja noudata seuraavia ohjeita:

1. Napsauta Lähetä sähköpostia vaikuttajan profiilista

2. Valitse Lähetä sähköposti -ponnahdusikkunasta oikea lähettäjän sähköpostiosoite (jos sinulla on useampi kuin yksi tili yhdistettynä) ja päivitä aiherivi

3. Kirjoita sähköpostiviesti sille varattuun tilaan tai käytä mallipainiketta täyttääksesi jonkin valmiista sähköpostimalleista.

4. Liitä kaikki asiaankuuluvat tiedostot

5. Kun olet valmis, napsauta Lähetä.

6. Jos vaikuttajan sähköpostiosoitetta ei ole Klearin tietokannassa, näyttöön tulee ponnahdusikkuna, jossa voit täyttää vaikuttajan yhteystiedot.

Lähetä sähköpostia Discoveryn hakutuloksista

Jos olet löytänyt Discovery-hakutuloksista vaikuttajan, jolle haluat lähettää yhteydenottosähköpostin, toimi seuraavasti:

• Klikkaa Lähetä sähköposti -painiketta vaikuttajaprofiilista

• Täytä yllä olevissa vaiheissa kuvatut tiedot Lähetä sähköpostia -ponnahdusikkunan avulla

Lähetä joukkosähköposti

Jos lähetät sähköpostia monille vaikuttajille kerralla, voit tehdä sen Rekrytoi-moduulin kautta Joukkosähköposti-toiminnon avulla. Tätä varten sinun on laadittava vastaanottajaluettelo etukäteen kirjanmerkkien tai CSV-tiedoston avulla. Vaihtoehtoisesti voit lähettää joukkosähköpostin suoraan Discoveryn hakutuloksista tai Omat vaikuttajat -tietokannastasi, jos haluat tehdä yhteydenottoja nykyisen työnkulun puitteissa.

Lähetä joukkosähköpostia Rekrytoi-osiosta

Jotta voit lähettää joukkosähköpostiviestintää Rekrytoi-osion kautta, sinun on laadittava vastaanottajaluettelo.

Yhteydenottoluettelon luominen joukkosähköpostia varten

Vastaanottajaluettelon voi luoda kahdella tavalla: luomalla luettelon kirjanmerkkien avulla tai lataamalla CSV-tiedoston.

Luettelon luominen kirjanmerkkien avulla

1. Lisää uusi tai aiemmin luotu kirjanmerkki vaikuttajille Discoveryn hakutuloksista tai vaikuttajan profiilisivulta.

2. Jos haluat lisätä kirjanmerkin vaikuttajille joukkotyylisesti Discoveryn hakutuloksista, käytä kunkin vaikuttajan vieressä olevia valintaruutuja ja valitse sitten Toiminnot-palkin avulla Lisää kirjanmerkki.

CSV-tiedoston lataaminen

Saattaa olla tilanteita, joissa olet kerännyt vaikuttajien yhteystiedot erikseen, mutta haluat silti tehdä yhteydenottosi Klearin massasähköpostilla.

1. Lataa toimitettu malli valmistellaksesi vaikuttajaluettelosi täyttämällä tarvittavat tiedot. Huomaa: sähköpostiosoite on ainoa pakollinen kenttä.

Joukkosähköpostin lähettäminen

Joukkosähköpostin lähettäminen Rekrytoi-osiossa

1. Napsauta +Joukkosähköposti-painiketta täyttääksesi sähköpostin välityksellä tehtävien yhteydenottojen laadintatyökalun ponnahdusikkunan

2. Nimeä sähköpostitse tehtävä yhteydenottokampanjasi

3. Valitse vastaanottajat joko painikkeilla Merkityt vaikuttajat tai Lataa CSV.

4. Valitse sähköpostiosoite, josta sähköpostin tulee olla peräisin.

5. Päivitä aiherivi ja sähköpostin teksti käyttämällä annettua tilaa. (Nämä alueet täytetään valmiiksi esimerkkitekstillä, mutta on aina suositeltavaa säätää tekstiä omalla brändikielelläsi).

6. Käytä alareunassa olevaa Malli-painiketta, jos haluat täyttää tililläsi olevan sähköpostimallin.

7. Käytä Muuttujat-painiketta lisätäksesi mukautettuja kenttiä, kuten nimi tai some-tili.

8. Liitä mukaan kaikki asiaankuuluvat liitteet

9. Jos haluat sisällyttää rekrytoinnin aloitussivut/hakemuslomakkeen CTA:ksi sähköpostiisi, valitse Lisää linkki hakemuslomakkeeseen -ruutu. Valitse sitten avattavan valikon avulla aktiivinen hakemuslomake, joka sisällyttää ja vahvistaa CTA-tekstin.

10. Jos et halua sisällyttää hakemuslomaketta, poista valintaruutu hakemuslomakkeesta, jolloin Hae-painike katoaa sähköpostistasi.

11. Kun sähköpostisi on valmis, paina Lähetä sähköposti -painiketta.

Tästä lähtien vaikuttajat saavat yhteydenottosi sähköpostin saapuneet-kansioonsa. Klear asettaa päivittäiset sähköpostirajat, jotka ovat 300 sähköpostia päivässä integroitua sähköpostitiliä kohden. Jos joukkosähköpostien määrä ylittää sen, loput sähköpostiviestit ajoitetaan seuraavalle vapaalle päivälle.

Joukkosähköpostin lähettäminen Discovery- tai Omat vaikuttajat -osioissa

1. Valitse vaikuttajat Discoveryn hakutuloksista viemällä hiiri haluamasi vaikuttajien profiilikuvien päälle ja napsauttamalla vasemmassa yläkulmassa näkyvää ympyrää. Tai valitse vaikuttajat Omat vaikuttajat -kohdasta viemällä hiiren haluamasi vaikuttajien profiilikuvien päälle ja napsauttamalla vasemmassa yläkulmassa näkyvää ympyrää, tai käytä vasemmalla puolella olevia valintaruutuja, jos käytät taulukkonäkymätilaa.

2. Kun olet valinnut vaikuttajat, käytä avautuvaa Toiminnot-valikkoa ja valitse Lähetä joukkosähköposti -vaihtoehto.

3. Vahvista valintasi ponnahdusikkunassa. Jos joltain vaikuttajalta puuttuu yhteystietoja, voit kirjoittaa hänen sähköpostiosoitteensa. Napsauta Seuraava, kun olet valmis.

4. Joukkosähköpostien rakennustyökalulla voit nimetä yhteydenottokampanjasi ja muokata aihetta, päivittää sähköpostisi tekstiä ja lisätä tarvittavia liitetiedostoja. Kun olet valmis, paina Lähetä-painiketta.

Sähköpostitilastojen seuranta

Kun sähköpostisi on lähetetty, voit helposti seurata sen tilaa Joukkosähköposti-välilehdellä.

1. Näet yleiskatsauksen seuraavista tilastoista: vastaanottajien määrä, lähetettyjen prosenttiosuus, avattujen määrä, napsautusten määrä ja hakemusten määrä (jos sovellettavissa). Voit myös klikata suoraan kuhunkin sähköpostikampanjaan nähdäksesi tilastot vastaanottajaa kohden.

2. Näytä kaikki vastaanottajat -pudotusvalikosta voit valita luettelon alajoukon suodattaaksesi tuloksia. Katso sisältöä -painike tuo esiin lähetetyn sähköpostiviestin kopion.