Käyttöopas: Salesforce-integrointi Engagelle

Tässä käyttöoppaassa kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten Salesforce for Conversations liitetään ja miten sitä käytetään Meltwater Engagessa.

Robert B. avatar
Tekijä: Robert B.
Päivitetty yli viikko sitten

Tämän käyttöoppaan tarkoituksena on auttaa sinua yhdistämään ja käyttämään Meltwater Engagen Salesforce-integrointitoimintoa.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin yhdistät Salesforce-tilisi Meltwateriin, on tärkeää varmistaa, että Salesforce-tililläsi on kaikki tarvittavat käyttöoikeudet onnistuneen Salesforce-yhteyden takaamiseksi. Salesforcessasi voidaan tarvita lisäasetuksia asianmukaisen luvan myöntämiseksi. Meltwater ei voi vahvistaa tai päivittää näitä asetuksia, joten suosittelemme, että otat yhteyttä yrityksesi Salesforce-järjestelmänvalvojaan, joka voi avustaa käyttöoikeuksien tarkistamisessa ja muokkaamisessa tarpeen mukaan. Ilman asianmukaisia käyttöoikeuksia Salesforce-yhteytesi aiheuttaa virheitä, kun yrität käyttää sitä Engagen sisällä.

Tarvittavat Salesforce-käyttöoikeudet

• Vaadittu Salesforce-versio: Enterprise tai Unlimited

• Liitetyn Salesforce-organisaation API Accessin on oltava käytössä.

• Liittävällä Salesforce-tilillä on oltava Salesforce-liidien ja -tapausten katselu-, luonti- ja muokkausoikeudet.

Salesforce-tilin asetus

Tämä osio on tarkoitettu käyttöön Salesforce-järjestelmänvalvojille, jotka voivat tarkistaa ja päivittää vaaditut käyttöoikeudet ennen Salesforce-tilin yhdistämistä Meltwateriin.

Seuraa alla olevia ohjeita, jotta voit käyttää ja tarkistaa Salesforce-käyttäjän käyttöoikeudet ja varmistaa, että ne ovat oikein. Kaikki toimenpiteet tehdään suoraan Salesforcessa.

Siirry asetusnäyttöön klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa hammasratasta ja valitsemalla sitten Asetukset.

Kun olet päässyt asetuksiin, avaa vasemmalla puolella Käyttäjät Järjestelmänvalvonta -osion alla. Jos tiedät jo käyttäjän (käyttäjien) käyttöoikeusasetukset, valitse Käyttöoikeussarjat, ja sitten klikkaa tästä siirtyäksesi eteenpäin.

Jos et tiedä käyttäjän (käyttäjien) käyttöoikeuksia, valitse Käyttäjät.

Napsauta käyttäjää (käyttäjiä), jonka (joiden) käyttöoikeudet haluat tarkistaa/päivittää.

Valitse käyttäjän tietonäytössä vasemmassa yläkulmassa käyttäjän nimen alapuolella Käyttöoikeussarjamääritykset.

Tässä näytössä näytetään tämän käyttäjän Käyttöoikeussarjamerkintä . Napsauta tämän käyttäjän käyttöoikeussarjan tykkäystä siirtyäksesi Käyttöoikeussarjojen tiedot -näyttöön.

Käyttöoikeussarjat

Kun olet saanut käyttöoikeudet, siirry kohtaan Järjestelmäoikeudet lähellä sivun alareunaa.

Napsauta seuraavalla sivulla taulukon yläreunassa olevaa Muokkaa -painiketta.

Kun olet muokkaustilassa, voit tehdä tarvittavat muutokset käyttäjän oikeuksiin tarpeen mukaan. Käyttöoikeudet ovat aakkosjärjestyksessä, ja niitä voi hakea sivun yläreunassa olevan hakupalkin avulla.

Ota API Access käyttöön

Meltwater-käyttäjällä, joka yhdistää Salesforcen Meltwateriin, on oltava API Enabled päällä, ja hänen Salesforce-käyttöoikeutensa määritettynä. Tämä käyttöoikeus antaa käyttäjälle pääsyn mihin tahansa Salesforce.comin ohjelmointirajapintaan. Jos käyttäjällä ei ole tätä käyttöoikeutta käytössä, sinun on otettava käyttöön API Enabled -vaihtoehto.

Napsauta Tallenna yläreunassa ja kyllä kaikkiin kehotuksiin tai ponnahdusikkunoihin.

Ota Salesforce-kohteiden käyttöoikeus käyttöön

Meltwater-käyttäjän, joka yhdistää Salesforcen Meltwateriin, on myös voitava tarkastella, luoda ja muokata Salesforce-liidien ja -tapausten käyttöoikeuksia Salesforce-käyttäjäasetuksissaan.

Valitse samasta Käyttöoikeussarjanäytöstä kuin yllä Kohdeasetukset yläreunan lähellä.

Etsi kohdeasetusten sivulta Salesforce-kohde, jonka käyttöoikeuksien valvontaa haluat muuttaa. Meidän on tehtävä muokkauksia sekä liideille että tapauksille. Tässä esimerkissä otamme tapaukset kokonaan käyttöön etsimällä Tapaukset kohdeluettelosta. Avaa tämä näyttö valitsemalla Tapaukset.

Jos käyttäjällä ei ole käytössä kaikkia asianmukaisia kohteiden käyttöoikeuksia, kuten yllä, valitse Muokkaa.

Kohdassa Kohteiden käyttöoikeudet, merkitse Otettu käyttöön kaikkien käyttöoikeuksien nimien vieressä: Lue, Luo, Muokkaa, Poista, Näytä kaikki ja Muokkaa kaikki ja napsauta sitten Tallenna.

Noudata sitten täsmälleen samoja vaiheita lukuun ottamatta Liidit-kohdetta.

Kun nämä edellä mainitut asetukset on päivitetty, voit yhdistää Salesforcen Meltwateriin!

Salesforcen yhdistäminen Meltwateriin

Toisin kuin Engagen sosiaalisten medioiden käyttäjäyhteydet, jotka löytyvät kohdasta Käyttäjätili > Sosiaaliset yhteydet, Salesforce-yhteydet tehdään kohdasta Käyttäjätili > Kolmannen osapuolen integraatiot. Tähän voit liittää yrityksesi omistaman ja hallinnoiman Salesforce-instanssin. Meltwater-tiliä kohti voidaan yhdistää vain yksi Salesforce-tili, eikä käyttöoikeus vaadi yksittäisten Engage-käyttäjien määrittämistä, eivätkä yhteydet vanhene.

Salesforce-integraation käyttäminen Engagessa

Salesforce-tapaukset Keskusteluissa

Salesforce-tapausten luominen Keskusteluista

Kun olet onnistuneesti yhdistänyt Salesforce-tilisi Meltwateriin, voit luoda uuden Salesforce-tapauksen Keskustelut-osiossa mille tahansa faniviestille, miltä tahansa käyttäjältä ja mitä tahansa sosiaalista mediaa varten.

Jos haluat käyttää viestin Salesforce-vaihtoehtoja, napsauta viestin vieressä olevia kolmea pistettä ja valitse Salesforce.

Uusi Salesforce-ponnahdusikkuna avautuu, jossa on neljä välilehteä: Luo tapaus, Luo yhteyshenkilö, Luo liidi ja Näytä tapaukset. Oletusarvoisesti Luo tapaus -välilehti näytetään ensimmäisenä kaikille viesteille, joille ei ole vielä luotu tapausta. Jos tapaus on jo olemassa, tällä välilehdellä lukee Muokkaa tapausta.

Keskitytään ensimmäiseen vaihtoehtoon, Luo tapaus. Tämä sisältää useita pakollisia ja valinnaisia kenttiä:

• Tapauksen aihe (pakollinen)

• Nimi (valinnainen)

• Tähän kenttään on valmiiksi täytetty viestin kirjoittaja, mutta sitä voidaan muokata.

• Tämä kenttä näkyy Salesforcessa nimellä "Verkkonimi"

• Tila (vaaditaan)

• Prioriteetti (vaaditaan)

• Sähköposti (valinnainen)

• Puhelinnumero (valinnainen)

• Aiheeseen liittyvä yhteyshenkilö (valinnainen)

• Tämä avattava valikko täyttää kaikki Salesforcessa jo olemassa olevat yhteyshenkilöt, jotka vastaavat Nimi-kentän tekstiä.

• Jos mikään olemassa oleva Salesforce-yhteyshenkilö ei vastaa Nimi-kenttää, voit luoda uuden yhteystiedon tai jättää sen tyhjäksi.

• Liittyvä käyttäjätili (valinnainen)

• Tähän kenttään täytetään kaikki sellaiset Salesforce-tilejä koskevat tiedot, jotka liittyvät valittuun Liittyvään yhteyshenkilöön.

• Jos Liittyvää yhteyshenkilöä ei näytetä, tämä täytetään valmiiksi kaikilla olemassa olevilla Salesforce-käyttäjätileillä.

• Kuvaus (valinnainen)

• Tämä kenttä on valmiiksi täytetty seuraavilla:

• Viestin tyyppi

• Viestin päivämäärä ja aikaleima

• Sosiaalisen profiilin nimi

• Viestin tekstisisältö

• Viestin URL-osoite alkuperäisessä sosiaalisessa mediassa

• Käyttäjät voivat poistaa tai lisätä tämän kuvauskentän tarpeen mukaan.

• Päivitä (valinnainen)

• Tämä kenttä vastaa Salesforcessa olevan tapauksen syötenäkymän päivityksiä.

• Käyttäjät voivat lisätä tapaukseen niin monta päivitystä kuin haluavat.

Kun kaikki vaaditut kentät on täytetty, käytettävissä on Luo tapaus -painike. Napsauta Luo tapaus luodaksesi uuden tapauksen tälle faniviestille Salesforcessa!

Kun olet napsauttanut Luo tapaus -painiketta, ponnahdusikkuna sulkeutuu ja saat vasemmassa alakulmassa olevan vahvistusviestin, jossa lukee, että tapaus on luotu Salesforceen.

Kun viestiin liittyvä tapaus on luotu, viestiketjunäkymässä näkyy Salesforce-pilvikuvake, joka osoittaa, että kyseiseen viestiin liittyy tapaus.

Hallinnoi olemassa olevaa Salesforce-tapausta

Kun tapaus on luotu viestiin liittyen Keskusteluissa, voit tarkastella tapauksen yksityiskohtia ja päivityksiä.

Kun napsautat viestin kolmea toimintopistettä ja valitset Salesforcen, kun tapaus on jo olemassa, Luo tapaus -välilehdellä lukee sen sijaan Muokkaa tapausta ja nykyisen Salesforce-tapauksen tiedot täyttyvät automaattisesti.

• Aina kun napsautat Salesforcea Meltwaterista, soitamme suoran puhelun Salesforceen. Tämä tarkoittaa, että näet aina ajantasaisimmat tiedot, mukaan lukien kaikki tapaukseen liittyvät päivitykset suoraan Salesforcessa.

Tapaus on täysin muokattavissa, joten varmista, että tallennat kaikki muokkaukset olemassa olevaan tapaukseen klikkaamalla Tallenna tapaus. Tämä päivittää tapauksen Salesforceen, esittää onnistumisviestin Meltwaterissa ja sulkee Salesforcen ponnahdusikkunan.

Poista olemassa oleva Salesforce-tapaus

Muokkaa tapausta -välilehdellä on myös Poista tapaus -vaihtoehto.

Jos käyttäjä valitsee Poista tapaus:

• Näyttöön tulee viesti, jossa pyydetään vahvistusta tapauksen poistamiseen.

• Jos se vahvistetaan, tämä poistaa tapauksen Salesforcesta, esittää onnistumisviestin Meltwaterissa ja sulkee Salesforce-ponnahdusikkuna.

Salesforce-yhteyshenkilöt Keskusteluissa

Nykyisten yhteyshenkilöiden etsiminen ja linkittäminen

Ennen uuden yhteystiedon luomista Salesforceen kannattaa ensin tehdä haku ja varmistaa, ettei Salesforcessa ole jo olemassa olevaa yhteyshenkilöä. Jos yhteyshenkilö on jo olemassa Salesforcessa, voit yhdistää viestin omistajan Meltwaterissa jo olemassa olevaan Salesforce-yhteyshenkilöön.

Napsauta ensin viestin vieressä olevia kolmea toimintopistettä ja valitse Salesforce.

Uusi Salesforce-ponnahdusikkuna avautuu, jossa on neljä välilehteä. Toinen välilehti on Luo yhteyshenkilö.

Jos haluat tarkistaa olemassa olevat Salesforce-yhteystiedot, kirjoita sosiaalisen median profiilin nimi tai sähköpostiosoite hakupalkkiin.

• Huomautus: voit etsiä ja yhdistää yhteyshenkilöitä myös Luo tapaus -välilehden Liittyvä yhteystieto -vaihtoehdon kautta.

Jos sopivia Salesforce-yhteyshenkilöitä löytyy, ne palautetaan pudotusvalikossa. Klikkaa olemassa olevaa profiilia yhdistääksesi valitun viestin.

Kun olet napsauttanut yhteystietoa, ponnahdusikkuna näyttää Salesforce-yhteystieto -laatikon, jossa on kaikki saatavilla olevat tiedot Salesforcessa kyseisestä yhteyshenkilöstä. Tämän jälkeen voit tarkistaa näiden tietojen avulla, että profiili ja yhteyshenkilö liittyvät samaan henkilöön Meltwaterissa.

• Jos varmistat, että kyseessä on oikea yhteyshenkilö, voit klikata Yhdistä profiili -painiketta yhdistääksesi Salesforce-yhteyshenkilön Meltwaterin käyttäjäprofiiliin.

• Napsauttamalla Yhdistä profiili -painiketta, ponnahdusikkuna sulkeutuu ja onnistumisviesti näytetään.

• Jos se ei ole oikea yhteyshenkilö, voit valita toisen vaihtoehdon pudotusvalikosta tai tehdä uuden haun.

• Jos asiaan liittyvää Salesforce-yhteyshenkilöä ei löydy ja sen oikeellisuus on varmistettu, voit valita ponnahdusikkunan alareunassa olevan vaihtoehdon Luo yhteyshenkilö .

Uuden yhteyshenkilön luominen

Jos et löydä profiilia, johon haluat yhdistää, ja haluat luoda uuden yhteystiedon, valitse Luo yhteyshenkilö. Tämä näyttää seuraavan lomakkeen.

Saatavilla on useita kenttiä, joista vain yksi vaaditaan:

• Etunimi (vapaaehtoinen)

• Esitäytetään sosiaalisen median käyttäjänimestä johdetusta etunimestä, mutta sitä voidaan muokata.

• Sukunimi (vaaditaan)

• Esitäytetään sosiaalisen median käyttäjänimestä johdetusta sukunimestä, mutta sitä voidaan muokata.

• Sähköposti (valinnainen)

• Puhelinnumero (valinnainen)

• Vanhemman tili (valinnainen)

• Esitäytetään kaikilla olemassa olevilla Salesforce-tileillä.

• Kuvaus (valinnainen)

• Tämä kenttä on valmiiksi täytetty seuraavilla:

• Asiaan liittyvän viestin viestityyppi

• Aiheeseen liittyvän viestin päivämäärä ja aikaleima

• Sosiaalisen profiilin nimi

• Asiaan liittyvän viestin tekstisisältö

• Fanin viestin URL-osoite alkuperäisellä sosiaalisen median kanavalla

• Käyttäjät voivat poistaa tai lisätä tämän kuvauskentän tarpeen mukaan.

Kun kaikki vaaditut kentät on täytetty, napsauta Luo yhteyshenkilö -painiketta luodaksesi uuden yhteyshenkilön Salesforceen ja yhdistääksesi profiilin käyttäjään Meltwaterissa.

Salesforce-liidit keskusteluissa

Olemassa olevien liidien etsiminen ja linkittäminen

Ennen uuden liidien luomista Salesforceen kannattaa ensin tehdä haku ja varmistaa, ettei Salesforcessa ole jo olemassa olevaa liidiä. Näin voit linkittää viestin omistajan Meltwaterissa jo olemassa olevaan Salesforce-liidiin, jos liidi on jo olemassa Salesforcessa.

Napsauta ensin viestin vieressä olevia kolmea toimintopistettä ja valitse Salesforce.

Uusi Salesforce-ponnahdusikkuna avautuu, jossa on neljä välilehteä. Kolmas välilehti on Luo liidi.

Jos haluat tarkistaa olemassa olevat Salesforce-liidit, kirjoita sosiaalisen median profiilin käyttäjänimi tai sähköpostiosoite sille varattuun hakupalkkiin.

Jos sopivia Salesforce-liidejä löytyy, ne palautetaan pudotusvalikossa. Klikkaa olemassa olevaa profiilia yhdistääksesi valitun viestin.

Kun olet napsauttanut liidiä, ponnahdusikkuna näyttää Salesforce-liidit -laatikon, jossa on kaikki saatavilla olevat tiedot Salesforcessa kyseisestä liidistä. Tämän jälkeen voit käyttää näitä tietoja varmistaaksesi, että profiili ja liidi liittyvät samaan henkilöön Meltwaterissa.

• Jos päätät, että tämä on oikea liidi, voit napsauttaa Yhdistä profiili yhdistääksesi Salesforce-liidin Meltwaterin käyttäjäprofiiliin.

• Napsauttamalla Yhdistä profiili -painiketta, ponnahdusikkuna sulkeutuu ja onnistumisviesti näytetään.

• Jos se ei ole oikea liidi, voit valita toisen pudotusvalikosta tai tehdä uuden haun.

• Jos aiheeseen liittyvää Salesforce-liidiä ei löydy ja se vahvistetaan oikeaksi, voit valita Luo liidi -vaihtoehdon ponnahdusikkunan alaosasta.

Uuden liidin luominen

Jos et löydä profiilia, johon haluat yhdistää, ja haluat luoda uuden liidin, valitse Luo liidi. Tämä näyttää seuraavan lomakkeen.

Täytettävissä on useita pakollisia ja valinnaisia kenttiä:

• Etunimi (vapaaehtoinen)

• Esitäytetään sosiaalisen median käyttäjänimestä johdetusta etunimestä, mutta sitä voidaan muokata.

• Sukunimi (vaaditaan)

• Esitäytetään sosiaalisen median käyttäjänimestä johdetusta sukunimestä, mutta sitä voidaan muokata.

• Yritys (vaaditaan)

• Tekstikenttä.

• TÄMÄ EI LIITY TILEIHIN. Tämä on yksi tärkeimmistä eroista Salesforcen yhteyshenkilöiden ja liidien välillä. Yhteyshenkilöiden tulisi liittyä olemassa oleviin tileihin, kun taas liidien ei.

• Lähde (valinnainen)

• Pudotusvalikko sosiaalisen median kanavista.

• Esitäytetty aiheeseen liittyvien viestien perusteella, mutta muokattavissa.

• Kuvaus (vapaavalintainen)

• Tämä kenttä on valmiiksi täytetty seuraavilla:

• Asiaan liittyvän viestin viestityyppi

• Aiheeseen liittyvän viestin päivämäärä ja aikaleima

• Sosiaalisen profiilin nimi

• Asiaan liittyvän viestin tekstisisältö

• Fanin viestin URL-osoite alkuperäisellä sosiaalisen median kanavalla

• Käyttäjät voivat poistaa tai lisätä tämän kuvauskentän tarpeen mukaan.

Kun kaikki vaaditut kentät on täytetty, napsauta Luo liidi -painiketta luodaksesi uuden liidin Salesforcessa ja yhdistä kyseinen profiili käyttäjään Meltwaterissa.

💡 Vihje

Tarvitsetko lisää apua? Ota yhteyttä Stephanie Tamiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen (stephanie.tam@meltwater.com) tai tutustu asiakasyhteisömme keskusteluun.