Käyttöopas: Kirjoittajaosiot

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää Meltwater Kirjoittajaosiota, eli Meltwaterin uutta yleisönetsintätyökalua.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty tällä viikolla

Kirjoittajaosio on Meltwaterin uusi yleisön etsintätyökalu.

Yleiskatsaus

Kirjoittajaosiot on sosiaalisen kuuntelun segmentointityökalu (tai yleisön etsintätyökalu), joka jakaa sosiaalisen median kirjoittajat mielekkäisiin segmentteihin. Se auttaa markkinoijia syventämään nykyisten yleisöjen tuntemusta ja tunnistamaan uusia yleisöjä. Kirjoittajaosio täydentää tärkeästi sitä, miten tällä hetkellä käytät Explorea sosiaalisen kuuntelun tekemiseen.

Explore tarjoaa keskustelunanalytiikkaa siitä, mistä ihmiset puhuvat. Se tarjoaa myös kanava-analytiikkaa, jotta ymmärrät, missä aiheista puhutaan. Kirjoittajaosio sulkee ympyrän ja tarjoaa yleisöanalytiikkaa, joka syventää ymmärrystä siitä, kuka puhuu.

Katso alla oleva opetusvideo

Tiedonkeruu

Kirjoittajaosio käyttää Radarlyn kirjoittajien tietokantaa palauttaakseen tietoja kustakin osiosta (Radarly on erillinen Meltwater-tuote). Kaikilla vaikutusvaltaisilla X (aiemmin Twitter) -kirjoittajilla on erilaisia heille osoitettuja määritteitä, joita käytämme sitten Kirjoittajaosion yleisanalyysin yhteen kokoamisessa. Nämä ominaisuudet sisältävät demografiset tiedot (esim. ikä, sukupuoli, sijainti) ja kiinnostuksen kohteet (esim. aiheet, ammatit). Vaikutusvaltaiset X-kirjoittajat määritellään sellaisiksi, joilla on yli 250 seuraajaa.

Radarly poimii nämä tiedot ja tekee niiden pohjalta päätelmiä tarkastelemalla kirjoittajien X-esittelyjä ja viimeaikaisia twiittejä.

Kirjoittajaosioiden dashboardin luominen

Voit luoda kirjoittajaosioiden dashboardin kahdella tavalla.

Navigoinnin kautta

1. Napsauta vasemmanpuoleisessa siirtymispalkissa kohtaa Kirjoittajaosiot.

2. Tämä avaa Kirjoittajaosioiden aloitussivun, jossa näet luettelon kaikista olemassa olevista kirjoittajaosioiden dashboardeista sekä mahdollisuuden luoda uusi syöttö- tai vertailudashboard.

3. Napsauta Syötä dashboard aloittaaksesi uuden kirjoittajaosion dashboardin.

4. Anna nimi tälle dashboardille

5. Valitse dashboardin tyyppi (tallennettu haku, X-käyttäjätili tai X-julkaisu URL-osoitteen kautta), valitse tallennettu haku, syötä X-käyttäjätili tai kopioi ja liitä X-julkaisun URL-osoite ja valitse päivämäärän vaihteluväli luodaksesi 'Kirjoittajaosiot' -dashboardin.

6. Napsauta Tallenna

Exploressa

1. Valitse vasemmasta siirtymispalkista Explore

2. Napsauta Kirjoittajat-välilehteä. Yläreunasta löydät bannerin, jossa lukee Etsi ja ymmärrä relevantteja X (entinen Twitter) yhteisöjä ja kirjoittajia. Luo yhteisön hallintapaneeli.

3. Napsauta Luo kirjoittajaosioiden dashboard.

4. Anna nimi tälle raportille

5. Valitse tallennettu haku

6. Valitse ajanjakso luodaksesi kirjoittajaosioiden dashboardin.

7. Jos haluat tarkastella äskettäin luodun kirjoittajaosion dashboardin tai aiemmin tallennettujen kirjoittajaosioiden dashboardin tuloksia, napsauta taulukossa olevan kirjoittajaosion dashboardin nimeä.

Mahdollisesti arkaluontoinen sisältö varoittaa sinua, jos dashboardeihisi tuleva sisältö ei ehkä ole sopivaa. Arkaluonteinen sisältö voidaan sumentaa automaattisesti. Voit näyttää sisällön valitsemalla Näytä tai napsauttamalla artikkelia. Voit poistaa toiminnon käytöstä ottamalla yhteyttä Meltwater-yhteyshenkilöösi.

Vertailudashboardin luominen

Kirjoittajaosioiden vertailussa voit vertailla suoraan jopa viittä (5) tallennettua kirjoittajaosioiden dashboardia vierekkäin tai paljastaa kahden dashboardin yhteiset ja erilaiset näkökohdat työkalujen "Päällekkäisyys" ja "Eroavaisuus" avulla.

1. Napsauta Kirjoittajaosiot

2. Siirry vertailudashboardiin

3. Napsauta Luo

4. Valitse vertailutyyppisi ponnahdusikkunasta.

Vaihtoehdot:

• Vierekkäin: Vertaile enintään viittä tallennettua kirjoittajaosioiden dashboardia (Explore-haku- tai X-seuraajien analyysi -dashboardit) vierekkäin.

• Päällekkäisyys ja Ero: Paljasta kahden dashboardin yhteiset ja erilaiset näkökohdat kolmessa sarakkeessa:

• Päällekkäisyys: näyttää, mikä on yhteistä kahden yleisön välillä

• Ero 1: näyttää, mitä on dashboardissa 1, mitä dashboardissa 2 ei ole

• Ero 2: näyttää, mitä on dashboardissa 2, mitä dashboardissa 1 ei ole

5. Valitse enintään viisi dashboardia ja vertaa aiemmin tallennettuja dashboardeja maiden ja osioiden perusarvoihin

• Maan perustaso

Valitse enintään 5 maata vierekkäin ja 2 päällekkäisyydelle ja erolle.

• Segmentin perustaso

Valitse enintään 5 osiota vierekkäin ja 2 päällekkäisyydelle ja erolle.

6. Luo raportti valitsemalla Vertaa.

Vierekkäin

Vertaile enintään viittä tallennettua kirjoittajaosioiden dashboardia (Explore-haku- tai X-seuraajien analyysi -dashboardit) vierekkäin kaikilla kirjoittajaosioiden neljällä välilehdellä.

Päällekkäisyys ja eroavaisuus

Paljasta kahden dashboardin yhteiset ja erilaiset näkökohdat kolmessa sarakkeessa:

• Ero 1: näyttää, mitä on dashboardissa 1, mitä dashboardissa 2 ei ole

• Ero 2: näyttää, mitä on dashboardissa 2, mitä dashboardissa 1 ei ole

• Päällekkäisyys: näyttää, mikä on yhteistä kahden yleisön välillä

X-seuraajien analyysi (entinen Twitter)

X-seuraaja-analyysi tekee kirjoittajaosiosta helpommin lähestyttävän ja käyttökelpoisemman, sillä sen avulla voit aloittaa dashboardin vain syöttämällä X-tilin nimen, eikä sinun tarvitse analysoida tilin seuraajia booleanilla.

Kirjoittajaosioiden etusivulta:

1. Valitse "Luo dashboard"

2. Valitse Dashboardin tyyppi -kohdasta X-seuraajat

Dashboard toimii samalla tavalla kuin tallennetut haut.

Kirjoittajaosioiden dashboardin ymmärtäminen

Yhteisöraportti koostuu neljästä välilehdestä: Yleiskatsaus, Osiot, Kirjoittajat, ja Mainosten kohdentaminen.

Yleiskatsaus

Yleiskatsaus-välilehdellä näytetään korkean tason mittareita, jotka koskevat kirjoittajaosioiden koostumusta. Käytettävissä olevien aiheiden määrä on 1072. Aiheet esitetään Relevanssijärjestys-, Tekijäosiot- ja Suosituimmat aiheet -työkaluissa.

Mittareita ovat:

• Relevanssijärjestys - Kirjoittajien osioiden ja alaosioiden järjestys sen perusteella, miten merkityksellisiä ne ovat tulostesi kannalta. Tässä widgetissä on kaksi tarkennusvaihtoehtoa:

• Napsauta aihepyörän kuvaketta päivittääksesi aihepyörän zoomaamaan tähän osioon

• Klikkaa osion nimeä avataksesi tämän osion twiitit diassa

• Kirjoittajaosioiden aihepyöräkategoriat - Ryhmittelee vaikutusvaltaiset kirjoittajat (yli 250 seuraajaa) ylätason ja alatason yhteisöihin. Pidä hiiren kursoria kohdan päällä ja klikkaa tarkastellaksesi tarkemmin.

• Yleisimmät aiheet - Yleisimmät aiheet, jotka on tunnistettu yhteisön kirjoittajien twiiteissä ja esittelyteksteissä.

• Parhaat kirjoittajat - Parhaat kirjoittajat seuraajamäärän perusteella.

• Parhaiden kirjoittajien sijainnit - Kirjoittajien sijainnit, jotka esiintyvät useimmin tuloksissa, jotka on johdettu kirjoittajien esittelyteksteistä.

• Tärkeimmät ammatit - Kirjoittajien ammattien erittely, joka on johdettu heidän esittelyteksteistään.

• Demografinen yleiskatsaus - Valitun osion kirjoittajan yleisimpien demografisten ryhmien erittely.

• Esittelytekstin avainsanat - Yleisimmät termit ja hashtagit kirjoittajien esittelyteksteissä.

• Ikä/sukupuoli - Valitun osion kirjoittajien iän ja sukupuolen erittely.

Voit päivittää tuloksia yläreunassa olevalla Osiosuodattimella ja tarkastella tiettyjä osioita ja alaosioita. Jos muutat valintaasi täällä, raportin seuraavat tulokset päivittyvät. Huomaa, että voit myös rajata osioita iän, sukupuolen, sijainnin ja tason perusteella.

Osiot

Tämä välilehti näyttää kunkin yhteisön korkealla tasolla, mikä mahdollistaa helpon yleiskatsauksen, etsinnän ja osioinnin.

Voit päivittää tuloksia yläreunassa olevalla Osiosuodattimella ja tarkastella tiettyjä osioita ja alaosioita. Jos muutat valintaasi täällä, välilehdellä näkyvät yhteisöt päivittyvät.

Voit lisätä kunkin yhteisön kaikkien kirjoittajien luettelon olemassa olevaan tai uuteen kirjoittajaluetteloon klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa siluettia.

Jokaisen osion alareunassa on painikkeet Näytä kirjoittajat ja Näytä twiitit.

Napsauta "Näytä twiitit" avataksesi twiitit sivupaneelissa.

Avaa Kirjoittajat-välilehti napsauttamalla " Näytä kirjoittajat" .

Kirjoittajat ja tilit

Kirjoittajat-välilehdellä näytetään valitun osion tai alaosion kukin yksittäinen kirjoittaja. Kirjoittajat on luokiteltu auktoriteettipisteiden mukaan.

Voit päivittää tuloksia yläreunassa olevien Osiosuodattimien avulla ja tarkastella tiettyjä osioita ja alaosioita. Jos muutat valintaasi täällä, välilehdellä näkyvät kirjoittajat päivittyvät.

Kussakin kirjoittajakortissa näkyy nimi, tilin nimi, esittely, seuraajat, seurattavat, twiittien määrä ja auktoriteettipisteet. Näin voit nähdä yksittäiset henkilöt, jotka muodostavat valitun osion tai alaosion.

Kunkin kirjoittajakortin valintaruudun avulla voit valita ja lisätä kirjoittajia uuteen tai olemassa olevaan kirjoittajaluetteloon.

Mainosten kohdentaminen

Mainonnan kohdentaminen -välilehti tarjoaa tietoa valitsemasi kirjoittajaosion suosituimmista maista, iästä, sukupuolesta ja kiinnostuksen kohteista. Klikkaa Lataa tiedosto saadaksesi Excel-tiedoston, joka sisältää välilehdet Maat, X (aiemmin Twitter), YouTube, Google Ads & DSP:t. Käytä näitä ladataksesi ne ja kohdentaaksesi sosiaalisissa kanavissa.

Media-asetukset

Kirjoittajaosioiden Media-asetukset-välilehdellä näytetään, kuinka suuri osa yleisösi käyttäjistä seuraa muita mediatilejä X:ssä (aiemmin Twitter). Tämä auttaa tunnistamaan, millaisia mieltymyksiä yleisölläsi saattaa olla muita tiedotusvälineitä/tilejä kohtaan. Mediatilit määritellään seuraavasti:

• Radio

• Sanomalehdet

• TV

• Lehdet

• Tapahtuma

• Podcast

• Henkilö

• Elokuva

Media-asetukset-välilehti on käytettävissä kaikissa dashboardityypeissä:

• Syötedashboardit - Hakudashboard, X (aiemmin Twitter) -käyttäjätilin dashboard

• Vertaile dashboardeja - Dashboardit vierekkäin, päällekkäisyys- ja eroavaisuusdashboardit

Media-asetukset-välilehti sisältää seuraavat alueet.

1. Nykyinen tallennettu dashboard

2. Media-asetukset-välilehti

3. Dashboardin ajanjakso tallennettu

4. Asetustyypin pudotusvalikko (Radio, sanomalehti, TV, lehti, tapahtuma, podcast, henkilö, elokuva)

5. Media-asetusten ruudukko (luettelo X-käyttäjistä, automaattisesti lajiteltu yleisön seuraajien prosenttiosuuden mukaan)

6. Sivun sivunumeron valinta

7. Sivunumeron klikkaaminen

8. Hakupalkki (hae löytääksesi tietyt asetukset)

9. Lajitteluvaihtoehdot (seuraava, nimi, media-asetus)

10. Toiminnot (jaa dashboard)

11. CSV-lataustiedosto

Suodattimet - Asetustyyppi

• Mahdollistaa palautettujen käyttäjäasetusten suodattamisen.

ASETUKSET

Nämä ovat X:n (aiemmin Twitter) käyttäjätilejä, joita myös yleisösi seuraa.

Jokaisessa laatassa näkyy asetuksen nimi, X-käyttäjä (joka on napsautettavissa), kyseistä käyttäjää seuraavan yleisön prosenttiosuus ja asetustyyppi.

Lajittelun avulla käyttäjät voivat järjestellä asetuskäyttäjät eri vaihtoehtojen mukaan.

Haku - hakujen avulla käyttäjät voivat etsiä tiettyjä asetuksia.

FAQ

Onko luotavien kirjoittajien osiointidashboardien lukumäärää rajoitettu?

Ei, tällä hetkellä ei ole mitään rajoituksia.

Kuinka kauan kirjoittajien osiointidashboardin luominen kestää?

Ne luodaan yleensä alle minuutissa, mutta raporttien koosta ja tiheydestä riippuen tämä voi kestää hieman kauemmin.

Voinko luoda jaettavissa olevan dashboardin tai viedä tietoja CSV-tiedostona kirjoittajaosiosta?

Kyllä! Jaettavassa dashboardissa ovat mukana kaikki kahdeksan Yleiskatsaus-välilehden widgetiä. CSV-latausvaihtoehto on myös sisällytetty Kirjoittajaosiot ja Kirjoittajat -välilehdille.

Mistä aiheita ja ammatteja koskevat tiedot tulevat?

Radarlyn tietomalli hakee nämä tiedot X:n (aiemmin Twitter) kirjoittajien esittelyn sisällöstä ja yksittäisten kirjoittajien twiiteistä.

Onko kirjoittajat rajoitettu yhden kiinnostuksen kohteen piiriin?

Ei, kirjoittajat voivat kuulua useiden kiinnostuksen kohteiden piiriin.

Pysyvätkö tulokset samoina, kun luon kirjoittajaosion?

Ei, kirjoittajaosio on dynaaminen. Tämä tarkoittaa, että jos avaat kirjoittajaosion dashboardin uudelleen eri päivänä, päivitämme tiedot, joten uusia kirjoittajaosioita voi tulla lisää ja joitakin voi poistua.

Kuinka monta kirjoittajaosion jäsentä analysoimme kerralla?

Analysoimme jopa 100 000 yhteisön jäsentä haustasi sen mukaan, kenellä on eniten seuraajia.

Kuinka monta kirjoittajaosion jäsentä voimme lisätä kirjoittajaluetteloon kerralla?

Raja on tällä hetkellä 500 jäsentä, mutta aiomme nostaa tätä rajaa pian.