Mittaa
Someanalyysin Maksettu-, ansaittu- ja omistettu -koontinäytön ymmärtäminen
Someanalyysin Maksettu-, ansaittu- ja omistettu -koontinäytön ymmärtäminen

Yhdistä kanavien välinen kampanjaraportointi Maksettu, ansaittu ja omistettu -analyysien avulla yhteen koontinäyttöön.

Robert B. avatar
Tekijä: Robert B.
Päivitetty yli viikko sitten

Meltwaterin uusi Maksettu, ansaittu ja omistettu -koontinäyttö tarjoaa yhtenäisen yleiskatsauksen kampanjasi tehokkuudesta eri kanavilla ja medioissa.

Tämä koontinäyttö tarjoaa PR- ja markkinointitiimeille kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, miten monikanavaiset markkinointitoimet toimivat yhdessä osallistumisen ja näkyvyyden lisäämiseksi.

Kun sinulla on yhtenäinen käsitys brändistäsi eri kanavilla, voit:

• Selvittää viestiesi tehokkuuden

• Arvioida helposti monikanavaisen kampanjan tehokkuutta

• Optimoida sijoitetun pääoman tuottoprosentin analysoimalla katselukertoja ja mainoskuluja

Maksettu, ansaittu ja omistettu -koontinäyttö tarjoaa useita tietoalueita

Valitse syötteet

Maksettu, ansaittu ja omistettu -koontinäyttö yhdistää liitetyt mainostilit (maksettu), tallennetut haut (ansaittu) ja liitetyt somekanavat (omistettu).

Jokaisella syötetyypillä on oma ruutu. Voit valita minkä tahansa näiden kolmen ruudun yhdistelmän. Kaikkien valitsemattomien ruutujen vastaavat tiedot ja elementit poistetaan koontinäytöstä.

Koontinäyttö on dynaaminen näyttö, mikä tarkoittaa, että näytettävät kaaviot ja diagrammit riippuvat valitsemistasi syötteistä. Jos esimerkiksi valitset vain Ansaittu- ja Omistettu-syötteet, mittarit, kuten Mainoksen katselukerrat, eivät näy koontinäytössä.

Yhteenvetotiedot

Yhteenvetotiedot sisältävät neljätoista (14) mittaria, jotka tarkastelevat yksittäisiä maksettuja, ansaittuja ja omistettuja tuloksia, sekä joitain yhdistettyjä tietoja. Alla on täydellinen mittaritaulukko määritelmineen.

MITTARIT

MÄÄRITELMÄ

YHTÄLÖ

MAININNAT YHTEENSÄ

Hakujen kokonaistulosten summa. Tämä sisältää myös kommentit ja vastaukset mainoksiisi ja sometileihisi.

Ansaittujen tulosten + maksettujen kommenttien + omistettujen kommenttien määrä

POSTAUKSET YHTEENSÄ

Raportointijaksolla luotujen julkaisujen ja mainosten kokonaismäärä.

Luotujen mainosten ja julkaistujen viestien summa

ARVIOIDUT KATSELUKERRAT

Arvioidut katselukerrat maksetuissa, ansaituissa ja omistetuissa syötteissä. Ansaitut katselukerrat on arvio, joka on laskettu yhteen omistamiesi tilien ja mainostilien katselukerroista.

Omistettujen (Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram) + maksettujen (mainoksen katselukerrat) + ansaittujen (Twitter + uutiset) katselukertojen summa

REAGOINNIT YHTEENSÄ

Osallistumisten summa maksetuissa, ansaituissa ja omistetuissa syötteissä. Omistettu sisältää Facebookin, Instagramin, Twitterin ja LinkedInin. Maksettu sisältää Facebook- tai Instagram-mainostesi osallistumiset. Ansaitut osallistumiset kattavat useita potentiaalisia lähteitä, mukaan lukien uutiset, Twitter, TikTok jne.

Omistetut osallistumiset (Facebook + LinkedIn + Twitter + Instagram)

+

Maksetut osallistumiset (Toiminnot yhteensä -> Osallistumiset)

+

Ansaitut osallistumiset*

MAINOKSEN KATSELUKERRAT

Näyttökerrat ovat niiden kertojen määrä, jolloin valittujen kampanjoiden mainoksia näytettiin käyttäjälle raportointijakson aikana.

CPM

Hinta per katselukerta on 1 000 näyttökerran keskimääräinen hinta valituissa kampanjoissa.

CPM = kulut yhteensä / katselukerrat yhteensä * 1000

TOIMINNOT YHTEENSÄ

Niiden toimintojen kokonaismäärä, jotka ihmiset tekivät nähtyään mainoksesi. Toiminnot voivat sisältää osallistumisia, klikkauksia tai konversioita.

CPA

Hinta per toiminto on keskimääräinen hinta toimintoa kohti valituissa kampanjoissa.

CPA = kulut yhteensä / toiminnot yhteensä

KLIKKAUKSET

Klikkaukset ovat niiden kertojen kokonaismäärä, jolloin käyttäjät klikkasivat mainoksiasi valittujen kampanjoiden tuloksena.

CPC

Hinta per klikkaus on yhden klikkauksen keskimääräinen hinta valituissa kampanjoissa.

CPC = kulut yhteensä / klikkaukset

VERKKOKONVERSIOT

Verkkokonversiot ovat valittujen kampanjoiden aikaansaamien tapahtumien tai konversioiden kokonaismäärä, joka lasketaan mainontaverkoston seurantapikselillä tai vastaavalla ratkaisulla. Mittari lasketaan kaikkien vakio- ja mukautettujen konversiotapahtumien kokonaisuutena.

CPCON

Hinta per konversio on yhden konversion keskimääräinen hinta valituissa kampanjoissa.

CPCON = kulut yhteensä / nettikonversiot

KULUT

Kulut on arvioitu kokonaissumma, jonka olet käyttänyt kampanjaasi, mainosjoukkoosi tai mainokseesi sen aikataulun aikana. Tämä mittari on arvio.

FREQ

Frekvenssi on niiden kertojen keskimääräinen määrä, jolloin kukin henkilö näki mainoksesi. Tämä mittari on arvio.

Suosituin sisältö

Suosituin sisältö esittelee kolme parasta julkaisua ansaittujen, omistettujen ja maksettujen mukaan. Voit vaihtaa kaavion kunkin näkymän välillä.

• Maksettu sisältää suosituimmat julkaisut toimintojen kokonaismäärän mukaan lajiteltuina.

• Ansaitut julkaisut sisältävät suosituimmat uutisartikkelit tavoittavuuden mukaan lajiteltuina.

• Yksi kustakin: korkein tavoittavuus, korkeimmat osallistumiset, eniten somessa jaetut

• Omistettu sisältää suosituimmat julkaisut osallistumisasteen mukaan lajiteltuina.

Saat lisätietoja klikkaamalla mitä tahansa suosituimman sisällön julkaisua.

• Klikkaamalla suosituinta maksettua julkaisua avautuu ponnahdusikkuna, jossa on lisätietoja mainoksesta.

• Ansaitun julkaisun klikkaaminen avaa lähteen uudelle selaimen välilehdelle.

• Klikkaamalla suosituinta omistettua julkaisua avautuu ponnahdusikkuna, jossa on lisätietoja julkaisusta.

Sanapilvet

Sanapilvet on visuaalinen esitys tuloksissasi, kommenteissasi ja vastauksissasi useimmin esiintyvistä avainsanoista. Avainsanojen relevanssi osoitetaan sanojen koon ja sävyn mukaan. Suuremmat, tummemmat sanat ovat yleisempiä tuloksissasi. Niiden avulla voit helposti tunnistaa, mistä yleisösi puhuu kussakin sisältötyypissäsi.

Jokaiselle syötteelle (maksettu, ansaittu ja omistettu) on erillinen sanapilvi. Tämän avulla voit helpommin tunnistaa, vastaanotetaanko viestisi samalla tavalla kaikilla kolmella alueella.

Sävy

Sävy osoittaa minkä tahansa artikkelin tai maininnan yleisen sävyn. Tämä antaa kuvan kustakin tuloksesta ja vahvistaa viestin sävyn joko positiiviseksi, negatiiviseksi, neutraaliksi tai ei-arvioiduksi. Tämän avulla voit helposti tunnistaa, miten yleisösi kokee tai näkee brändisi/sisällösi/viestisi jne.

Jokaiselle syötteelle (maksettu, ansaittu ja omistettu) on erillinen sävykaavio. Tämän avulla voit helpommin tunnistaa, kokevatko eri yleisöryhmäsi samalla tavalla kaikilla kolmella alueella. Sävy voi olla joko positiivinen (vihreä), negatiivinen (punainen), neutraali (vaaleanharmaa) tai ei-arvioitu (tummanharmaa).

• Maksettu – valittujen mainostilien/kampanjoiden kaikki kommentit/vastaukset

• Ansaittu – kaikki haun tulokset

• Omistettu – valittujen sivujen kaikki kommentit/vastaukset

Suosituimmat aiheet

Entiteetti on avainsana, joka luokitellaan yleis- tai erisnimeksi. Samalla tavalla kuin sanapilvet näyttävät useimmin käytetyt avainsanat tuloksissasi, kommenteissasi ja vastauksissasi, Suosituimmat entiteetit -kaavio näyttää vain useimmin käytetyt henkilö- ja organisaatioentiteetit.

Entiteetit lasketaan seuraavasti (maksetut kommentit/vastaukset + omistetut kommentit/vastaukset + hakutulokset)

Jos haluat nähdä, kuinka monta kertaa suosituin entiteetti esiintyi tuloksissasi, vie osoitin kyseisen entiteetin päälle.

Suosituimmat entiteetit -kaaviossa on kolme näkymävaihtoehtoa:

• Kaikki yksiköt

• Henkilökuntayksiköt

• Organisaatioyksiköt

Henkilöentiteetit ovat tiettyjen henkilöiden nimiä ja organisaatioentiteetit ovat tuotemerkkien ja yritysten nimiä. Kaikki entiteetit näyttää molempien yhdistelmän.

Entiteettiesimerkki: Tesla = organisaatio, Elon Musk = henkilö

Katselukertojen ja tavoittavuuden erittely

Tämä kaavio muuttuu valituista syötteistä riippuen. Näkyvissä on kaksi erityyppistä kaaviota: näyttökerrat ajan mittaan tai näyttökerrat ajan mittaan korreloituna kulujen kanssa.

Kun maksettu on valittu toisen syötteen kanssa, kulut sisällytetään. Jos maksettua ei ole sisällytetty, kulut poistetaan kaaviosta.

Vie osoitin kaaviossa olevan viivan päälle nähdäksesi kyseisen päivän tiedot.

Mainintojen, fanien ja mainoksen tavoittavuuden erittely maittain

Tämä maapallon lämpökartta näyttää maksettujen, ansaittujen ja omistettujen sijaintitietojen summan. Maat on korostettu sinisen eri sävyillä, ja tummemmat sävyt osoittavat suurempia tuloksia kyseisestä maasta.

• Omistetut sijainnit sisältävät Facebookissa, LinkedInissä ja Instagramissa olevien fanien sijainnit.

• Mainoksen sijainti sisältää mainoksen tavoittavuuden sijainnit.

• Ansaittu sijainti sisältää hakujesi mainintojen sijainnit.

Vie osoitin maan päälle kartalla nähdäksesi kyseisen maan kokonaistavoittavuuden.

Suodattimet ja toiminnot

Päivämäärä

Voit suodattaa koontinäytön päivämäärän mukaan. Valitse ennalta määritettyjen vaihtoehtojen luettelosta tai valitse mukautettu ajanjakso.

Toiminnot

Maksettu, ansaittu ja omistettu -raportissa on käytettävissä kaksi toimintoa: Lataa Excel ja Lataa PDF.

Molemmat vaihtoehdot lataavat suoraan tietokoneellesi.

Excel lataa kaikki raakanumerotiedot koontinäytöltä ja erottaa ne välilehdille.

PDF lataa otoksen raportista vaakasuuntaisena PDF-tiedostona, joka sopii täydellisesti esityksiin.

Liite

*Ansaitut osallistumiset

• Twitter: tykkäykset, vastaukset, uudelleentviittaukset

• Facebook: reaktiot, kommentit, jaot

• TikTok: katselukerrat, reaktiot, ketjut, jaot

• Twitch: katselukerrat

• Douyin: reaktiot, viestiketjut

• Red: viestiketjut

Haluatko puhua jonkun kanssa?

Haluatpa sitten nähdä livedemon, kysyä lisää tietystä käyttötapauksesta, saada lisäselvityksiä tai varmistaa, että sinulla on oikea käyttöoikeus Maksetut, Ansaitut ja Omistetut -koontinäytön tarvittaviin elementteihin, klikkaa alta ottaaksesi yhteyttä tilivastaavaasi.