Hakutulosten kohdistaminen ja tarkentaminen
Uutistulosten suodattaminen lähteen ja kriteerien mukaan Exploressa
Uutistulosten suodattaminen lähteen ja kriteerien mukaan Exploressa

Katso, kuinka voit suodattaa uutistuloksia lähteen tai kriteerien mukaan Exploressa kohdassa "Lähteen tyyppi -suodatin".

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty yli viikko sitten

Kun suodatetaan tuloksia lähdetyypin mukaan Explore-työkalussa, lähes kaikki lähteet ovat "kaikki tai ei mitään" -vaihtoehtoja. Valitse Twitter ja Reddit, jos haluat sisällyttää vain niiden tulokset, tai älä tee mitään valintaa, jos haluat sisällyttää kaikki tulokset.

Uutiset-toiminnolla voit kuitenkin suodattaa uutistietokannassamme lähteen ja/tai kriteerien mukaan. Tämän avulla voit sisällyttää tai sulkea pois sisältöä tietyistä uutislähteistä tai artikkelien tavoittavuusarvoista.

Uutiset

Uutiset ovat tekijänoikeuksien alaista sisältöä, joka on peräisin uutislähteistä, kuten The New York Times, BBC, CNN, paikalliset sanomalehdet ja verkkolehdet. Myös televisiokanavien verkkosivustoilla julkaistu sisältö luokitellaan uutisiksi. Meltwaterin uutislähteiden kautta indeksoidaan ja arkistoidaan yli 3 miljoonaa perinteisen median artikkelia päivässä.

Uutiset on vaihtoehto Explore-työkalun Lähdetyyppi-suodattimen alla.

Suodatus

Uutisten tulosten lukumäärän vieressä olevan nuolen klikkaaminen avaa uuden suodattimen, jonka avulla voit suodattaa uutistulokset lähteen ja tavoittavuuden mukaan.

Lähteen mukaan

Suodattamalla uutiset lähteen mukaan voit etsiä tiettyjä lähteitä nimen tai URL-osoitteen mukaan. Tämän jälkeen sinulla on mahdollisuus joko sisällyttää kyseisen lähteen tulokset tai jättää ne pois. Voit valita useita lähteitä. Voit liittää jopa 2000 URL-osoitetta kerrallaan. Kopioi/liitä pilkulla erotettujen URL-osoitteiden luettelo nopeasti ja hae kaikki sivustot kerralla.

Sisällytä lähde valitsemalla valintaruutu tai jätä lähde pois klikkaamalla ympyrää.

Esimerkkikäyttötapaus: Etsitään paikallista covid-kattavuutta. Koska covid on globaali ilmiö, on vaikea tarkastella kaikkia uutisia. Käytä Lähteen mukaan -suodatusta valitaksesi pieniä paikallisia sanomalehtiä (esim. The News & Observer) ja sulje pois suuret, kansalliset ja kansainväliset sanomalehdet (esim. The New York Times).

Kriteerien mukaan

Tavoitettavuus (Reach)

Suodattamalla uutisia tavoittavuuden mukaan voit suodattaa tuloksia lähteistä, jotka kuuluvat tiettyihin tavoittavuusprosenttialueisiin. Globaaleilla uutislähteillä on suuremmat tavoittavuusarvot kuin pienillä paikallisilla uutislähteillä.

Tavoittavuuden mukaan suodatettaessa on 11 vaihtoehtoa:

Arvo

Tavoittavuuden alue

Parhaat 10 %

(reach>4231980)

80–90 %

(reach>1297380 AND <=4231980)

70–80 %

(reach>357629 AND reach<=1297380)

60–70 %

(reach>144037 AND reach<=357629)

50–60 %

(reach>65260 AND reach<=144037)

40–50 %

(reach>30861 AND reach<=65260)

30–40 %

(reach>14119 AND reach<=30861)

20–30 %

(reach>5815 AND reach<=14119)

10–20 %

(reach>1948 AND reach<=5815)

Huonoimmat 10 %

(reach>0 AND reach<=1948)

Tavoittavuutta ei saatavissa

Ei arvoa

Esimerkki käyttötapauksesta: Haluan etsiä suosituimmista uutislähteistä maailmanlaajuisesti uutisartikkeleita, joissa mainitaan yritykseni. Valitse Suosituimmat 10 %, jos haluat sisällyttää tulokset vain lähteistä, joiden tavoittavuus sisältyy 10 %:n parhaimmistoon.

Premium-lisenssi

Suodata uutistulokset lähteiden lisenssityyppien mukaan. Ei-premium-uutislähteet ovat kaikkien Meltwater-asiakkaiden käytettävissä. Premium-lisenssit vaativat lisätilauksen koko sisällön käyttämiseksi.

"Lähteen mukaan"- suodattimen yhdistäminen "Tavoittavuuden mukaan"- ja "Premium-lisenssin mukaan" -suodattimiin

Kun yhdistetään Lähteen mukaan- ja Tavoittavuuden mukaan -suodattimet, molemmat otetaan huomioon. Kaikki erityisesti valituista lähteistä peräisin olevat tulokset joko sisällytetään tai jätetään pois, vaikka ne eivät täyttäisi määritettyjä tavoittavuusehtoja. Tämä johtuu siitä, että suodattimet toimivat OR-lausekkeina (esim. Lähteen mukaan: The New York Times OR Kattavuuden mukaan: 30-40 %).

Käytännön esimerkki: Valitse pieni paikallinen sanomalehti ja sulje pois yksi suurista kansainvälisistä sanomalehdistä nimen perusteella ja valitse samalla Suosituimmat 10 % -tavoittavuusarvoalue. Tämä antaa sinulle tuloksia pienestä paikallislehdestä mutta ei suuresta kansainvälisestä sanomalehdestä, vaikka kansainvälinen sanomalehti todennäköisesti kuuluisi Suosituimmat 10 % -tavoittavuusarvoalueeseen. Koska se suljettiin pois manuaalisesti, se ei näy tuloksissa.