Tervetuloa tutustumaan oppaaseen, joka käsittelee Instagram-tarinajulkaisujen ja -karusellijulkaisujen luomista Meltwater Engagen avulla! Instagram-tarinoiden ja -karusellien sisällöntuottajan avulla voit hallinnoida koko somekalenteriasi yhdessä paikassa. Luo tarinasi ja karusellisi etukäteen ja tarkastele niitä kalenterin muun somesisällön rinnalla.

Tärkeää huomioitavaa:

• Jos haluat julkaista Instagram-karuselleja, voit käyttää joko verkkosovellusratkaisuamme mobiilisovelluksellamme tai käyttää yksinomaan verkkosovellusratkaisuamme.

• Kun käytät verkkosovellusratkaisuamme mobiilisovelluksellamme, voit lähettää multimediajulkaisuja eli kuvia ja videoita sisältäviä karusellijulkaisuja.

• Kun käytät yksinomaan verkkosovellusratkaisuamme, karusellijulkaisut voivat koostua joko kokonaan kuvista tai yhdestä videosta. Täältä löydät lisätietoja karusellijulkaisujen julkaisemisesta.

• Jos haluat julkaista tarinoita, sinun on käytettävä verkkosovellusratkaisuamme ja mobiilisovellustamme yhdessä. Käytät Instagram-sovellusta myös julkaisuprosessin viimeistelemiseen.

• Kaikissa yllä mainituissa tapauksissa julkaisujen luominen ja ajoittaminen tapahtuu ensin Meltwaterin verkkosovellusratkaisussa.

Kun viimeistelet tarinasi tai karusellisi Instagram-sovelluksessa, sinulla on täysi pääsy kaikkiin Instagramin muihin tarinaominaisuuksiin, kuten tarroihin, suodattimiin ja tunnisteisiin.

Huom: Tämä tarinoiden julkaisutyönkulku on Instagramin vaatimus kaikille kolmannen osapuolen julkaisutyökaluille, myös Meltwaterille.

Ennen kuin aloitat (kun julkaiset tarinoita tai karuselleja mobiilisovelluksella)

Varmista, että olet suorittanut seuraavat asiat:

• Olet lisännyt Instagram-yritystilisi Meltwateriin - Lisätietoja

• Olet ladannut Meltwater Engage -mobiilisovelluksen mobiililaitteeseesi - Lisätietoja

• Jos sinulla on jo Meltwater Engage -mobiilisovellus, päivitä sovelluksesi viimeisimpään versioon 1.7 tai uudempaan.

• Olet ottanut mobiililaiteilmoitukset käyttöön - Lisätietoja

• Olet ladannut Instagramin mobiililaitteeseesi

Luo Instagram-tarina tai Instagram-karusellijulkaisu (käyttämällä verkkosovellusta ja mobiilisovellusta yhdessä)

Työnkulku Instagram-tarinoiden ja -karusellijulkaisujen luomiseen ja ajoittamiseen suoraan Engagen Julkaise-kalenterista on sama. Katso vaiheet alta.

1. Klikkaa Luo sisältöä ja valitse vaihtoehdoista Instagram-tarina tai -karuselli

2. Valitse, mille Instagram-tilille haluat luoda tarinasi tai julkaisusi.

3. Valitse julkaisutyyppi: tarina tai karuselli

4. Klikkaa Kirjoita, valitse media ja kirjoita viestin teksti

1. Mediavaatimukset: Kuva: PNG, JPG, GIF, enintään 6 Mt Video: MP4, MOV, enintään 60 s Lisätietoja

5. Jos haluat muuttaa kuvan kokoa, käyttää tehosteita, suodattimia jne., vie osoitin kuvan päälle ja valitse Muokkaa.

6. Klikkaa Tallenna.

7. Kuvan esikatselussa voit nähdä gallerian klikkaamalla kuvaa.

8. Klikkaa Seuraava siirtyäksesi vaiheeseen kolme

9. Valitse, milloin haluat saada ilmoituksen

1. Heti

2. Tulevana päivämääränä ja kellonaikana

3. Tallenna luonnoksena

10. Vaihtoehtoisesti voit osoittaa tarkistajan normaalin hyväksymistyönkulun kautta

11. Tallenna ilmoituksesi!

Julkaise Instagram-tarina tai -karuselli Engage-mobiilisovelluksen kautta

Kun on aika julkaista tarinasi tai karusellisi joko ajoitettuna ajankohtana tai heti, saat julkaisustasi push-ilmoituksen mobiililaitteeseesi Meltwater Engage -mobiilisovelluksen kautta. Pääset tarinaan myös mobiilisovelluksen Omat tehtävät -välilehdeltä. Huomaa, että vain tarinan tai karusellin luonut käyttäjä saa push-ilmoituksen ja tehtävän.

Voit tarkastella tarinasi tai karusellisi tietoja mobiilisovelluksessa ja valita sitten Julkaise Instagramissa. Tämä siirtää sinut Instagram-mobiilisovellukseen, jossa suoritat prosessin loppuun ja julkaiset tarinan tai karusellin.

1. Saat push-ilmoituksen 10 minuuttia ennen valitsemasi aikataulun mukaista aikaa.

2. Voit avata Engage-mobiilisovelluksesi tai avata sen suoraan ilmoitustasolta.

3. Sinut siirretään Omat tehtävät -kohtaan, jossa kaikki tarinasi ja karusellisi näkyvät.

Vinkki: Omat tehtävät näyttävät kaikki kyseisen päivän ajoitetut tarinat, joten voit käyttää mitä tahansa kyseisen päivän tarinaa riippumatta siitä, milloin se on ajoitettu julkaistavaksi. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että sinun ei tarvitse odottaa ilmoitusta, jos haluat julkaista alun perin suunniteltua aiemmin (tai myöhemmin).

4. Klikkaa julkaisuasi esikatsellaksesi ajoitettua viestiä.

5. Klikkaa Näytä tiedot nähdäksesi julkaisun sisältämän tekstin. Tämä teksti kopioidaan automaattisesti leikepöydällesi.

6. Valitse Jatka Instagramiin.

7. Saat ponnahdusmuistutuksen, joka kehottaa sinua varmistamaan, että olet kirjautunut sisään puhelimessasi oikealle Instagram-tilille ennen kuin jatkat. Jatka klikkaamalla Selvä. Voit myös valita, että tätä muistutusta ei enää esitetä.

8. Instagram avautuu automaattisesti syötteeseesi. Klikkaa sitten oikeassa yläkulmassa olevaa +-symbolia luodaksesi joko karusellijulkaisun tai tarinan.

9. Voit tehdä haluamasi muutokset Instagramissa. Julkaisusi teksti kopioidaan automaattisesti leikepöydälle, joten voit liittää sen suoraan Instagramiin.

10. Noudata Instagram-tilillä jakamisen tai julkaisemisen tyypillistä menettelyä.

Tarinoiden ja karusellien tarkasteleminen Julkaise-työkalussa

Julkaise-kalenterissa tarinat ja karusellit tunnistetaan mobiilijulkaisukuvakkeella, Tarina- tai Karuselli-tekstillä ja Instagram-logolla.

Tarinat ja karusellit pysyvät Ajoitettu-tilassa (vihreä-valkoinen sekaviiva) myös julkaisun jälkeen.

Syöte-näkymässä tarinat ja karusellit näkyvät sekä Ajoitettu- että Luonnos-välilehdillä. Ne eivät näy Lähetetyt-välilehdellä. Ne osoittavat myös olevansa mobiilijulkaisuja vasemmassa alakulmassa olevan kuvakkeen avulla.

Koska julkaiseminen edellyttää ilmoituksia mobiilisovelluksen kautta, voit jatkaa tarinan tai karusellin muokkaamista ja päivittämistä ennen ajoitettua ilmoitusaikaa tai sen jälkeen.

Huom: Tärkeää! Meltwater ei tunnista, mikä Instagram-profiili on sisäänkirjautunut mobiililaitteesi Instagram-sovellukseen. Jos julkaiset useammalla kuin yhdellä Instagram-tilillä, varmista että olet kirjautunut sisään Instagram-sovellukseen samalla profiililla, jonka valitsit Meltwaterissa, jotta voit julkaista tarinan tai karusellin oikealla tilillä. On parasta tehdä tämä ennen kuin klikkaat Jatka Instagramissa Engage-mobiilisovelluksen kautta.

Luo Instagram-karusellijulkaisu (käyttämällä yksinomaan verkkosovellusta)

Maalis-huhtikuussa 2022 Instagram päivitti sovellusliittymänsä, mikä mahdollisti sen että Meltwaterin kaltaiset palveluntarjoajat pystyvät tarjoamaan karusellijulkaisutukea ilman mobiilisovellusta. Jos julkaiset yksinomaan karusellijulkaisuja verkkosovelluksen kautta, huomioi kuitenkin se, että emme voi tällä hetkellä tukea multimediajulkaisuja (kuvia ja videoita samassa julkaisussa). Mutta jos käytät verkkosovellusta ja mobiilisovellusta yhdessä, tuemme multimediajulkaisuja.

Karusellijulkaisujen julkaiseminen Instagramissa verkkosovelluksellamme on helppoa. Löydät lisätietoja täältä.