Julkaise
Facebook-yleisösi mukauttaminen kohdistamalla ja estämällä käyttäjiä
Facebook-yleisösi mukauttaminen kohdistamalla ja estämällä käyttäjiä

Kuinka voit mukauttaa yleisöä, jolle julkaiset ja jonka kanssa olet vuorovaikutuksessa Facebookissa?

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty yli viikko sitten

Tervetuloa tutustumaan ohjeisiin, kuinka Meltwater Engagen yleisöominaisuuksia voidaan käyttää yleisön osallistumisen räätälöimiseksi.

Tämä artikkeli sisältää seuraavat aiheet:

Facebook-yleisön rajoitukset

Voit nyt lisätä yleisörajoituksia Facebook-julkaisuihin, jolloin voit kohdistaa julkaisusi iän, maan, alueen tai paikkakunnan mukaan.

Kun kirjoitat somejulkaisua, ml. Facebook:

• Rullaa julkaisun sisällä alaspäin kohtaan Facebookin yleisörajoitukset

• Valitse Lisää rajoituksia.

• Rajoitusvaihtoehtoja ovat:

• Ikä - Facebookin sovellusliittymästä saatavat ikävaihtoehdot ovat valittavissa. Vain yhtä alaikärajaa voidaan soveltaa julkaisua kohti.

• Maa

• Alue

• Kaupunki

• Kun kaikki rajoitukset on valittu, valitse Käytä.

• Yleisörajoitukset voidaan sitten tarkistaa. Valitse kynäkuvake tehdäksesi muutoksia tai X-kuvake poistaaksesi kaikki rajoitukset.

Ristiriidassa olevan maan, alueen tai paikkakunnan valitseminen tyhjentää aikaisemman valintasi. Jos olet esimerkiksi valinnut maaksi Yhdysvallat ja yrität lisätä alueeksi Kalifornian, tämä poistaa Yhdysvallat-maavalinnan.

Facebook-käyttäjän estäminen

Tästä on hyötyä, jos käyttäjä roskapostittaa sivuasi tai julkaisee vahingollista sisältöä. Kun estät jonkun, hän ei voi enää julkaista, kommentoida tai tykätä mitään sivullasi.

• Tarkastellessasi viestiä käyttäjältä, jonka haluat estää Keskusteluissa, valitse viestin vieressä oleva kolmen pisteen valikko.

• Valitse kohta Estä käyttäjä Facebookissa.

Kun olet estänyt käyttäjän

Tämä käyttäjä estetään vain sivulta, jolla hän on julkaissut, ja hänen edelliset julkaisunsa, kommenttinsa ja vastauksensa piilotetaan. Voit tarkastella tätä piilotettua sisältöä, jos valitset Piilotettu-vaihtoehdon. Tällöin käyttäjän nimen viereen ilmestyy "estetty käyttäjä" -viesti ja hänen sisältönsä näkyy himmeänä viestin tietoruudussa.

Käyttäjien esto voidaan poistaa vain alkuperäisen Facebook-alustan kautta.