Sivutason ja viestitason tietojen ymmärtäminen

Opi, kuinka erityyppiset tiedot määritellään omistamissasi Someanalyysi-raporteissa

Robert B. avatar
Tekijä: Robert B.
Päivitetty yli viikko sitten

Someanalyysi-raporteissa näytämme tietoja sitä mukaa kun niitä tulee eri somekanavien sovellusliittymien kautta.

Koska saatavilla on monia erityyppisiä tietoja, näiden ymmärtäminen voi olla vaikeaa, ja ne voivat vaihdella eri työkalujen tai jopa alkuperäisten kanavien välillä. Voit olla varma, että tietomme ovat tarkkoja, ja ilmeisiin tietojen poikkeamiin on yleensä selitys.

Saat lisätietoja Omien kanavien someanalyysin mittareiden määritelmistä tutustumalla tähän artikkeliin.

Someanalyysissa on kolmea eri tyyppiä olevia tietoja:

• Sivutason tiedot vastaavat sivulla ajanjakson aikana suoritettuja toimia.

• Viestitason tiedot ovat elinikäisiä arvoja, jotka koskevat kyseisten viestien pohjalta suoritettuja toimia.

• Seuraaja- ja yleisötiedot ovat demografiaa ja yleisön sijaintia koskevia datapisteitä ja widgettejä.

Hämmennystä esiintyy usein, kun tarkastellaan muita palveluntarjoajia, jotka yhdistävät nämä mittarit. Olemme eri mieltä kyseisestä lähestymistavasta, koska haluamme antaa mieluummin selkeän kuvan siitä, mitä tietoja analysoidaan ja miten tietotyypit eroavat toisistaan.

Someanalyysissa suurin osa mittareista, kuten yläosassa olevat yleiskatsauskortit ja ajan myötä tietoja esittävät kaaviot, perustuvat sivutason tietoihin. Esimerkiksi Näyttökerrat yhteensä on sivun minkä tahansa julkaisun näyttökertojen kokonaismäärä kyseisen ajanjakson aikana.

Viestitason tiedot näkyvät Parhaiten suoriutuvat viestit -widgetin galleria- ja luettelonäkymässä. Tämä näyttää valitulla ajanjaksolla julkaistujen viestien osallistumisten, näyttökertojen jne. elinikäisen arvon.

Käytännön esimerkki näiden kahden tietotyypin välisen eron havainnollistamiseksi: Sanotaan, että tarkastelen Facebookin yleiskatsausraporttia ajanjaksolta 1.–30.11.2020. Jos fani katsoi 15. marraskuuta viestiä, joka oli julkaistu 1. lokakuuta, kyseinen näyttökerta sisällytetään Näyttökerrat yhteensä ja Näyttökerrat ajan myötä -widgeteihin, mutta sitä ei sisällytetä Parhaiten suoriutuvien viestien galleria- tai luettelonäkymään, koska viestiä ei julkaistu marraskuussa. Joten jos laskisit yhteen näyttökerrat Galleria- tai luettelonäkymästä, se ei todennäköisesti olisi sama kuin Näyttökerrat yhteensä -widget.

Someanalyysi näyttää tiedot, joita eri somekanavat tarjoavat sovellusliittymiensä kautta. Emme muokkaa näitä tietoja tai käytä niitä mihinkään laskelmiin. Valitettavasti joissakin tapauksissa somekanavat tarjoavat tiettyjä mittareita ainoastaan julkaisutasolla mutta ei sivutasolla.

Esimerkiksi Instagram ei tarjoa tavoittavuutta sivutasolla, mutta tarjoaa sen viestitasolla. Siksi näet tämän mittarin Parhaiten suoriutuvat viestit -widgetissä (viestitason mittarit), mutta se ei sisälly mihinkään yhteensä-tilastoon tai muihin kaavioihin (sivutason mittarit).