GDPR: n jälkeen yhteyshenkilötietokantayhtiöt ovat mukauttaneet tapojaan lisätä ja päivittää EU: ssa sijaitsevia yhteystietoja noudattaakseen voimassa olevia uusia sääntöjä. Vaikka jokainen yritys voi tulkita näitä sääntöjä eri tavalla, uskomme, että olemme keksineet järjestelmän
kunnioittaa parhaiten kontaktin yksityisyyttä säilyttäen mediayhteystietokantamme.

Tämän pitäisi vastata useimpiin kysymyksiisi!

Mikä on GDPR?

Yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) on eurooppalainen tietosuojalaki, jonka kaikki EU: n jäsenvaltiot ja muut allekirjoittajat, kuten Yhdistynyt kuningaskunta, ovat hyväksyneet sivusuunnassa. Voit ajatella, että GDPR on "yksi rengas hallitsemaan kaikkia" -ratkaisu 28 kansallisen, samasta aiheesta annetun lain sijaan.

Se korvasi tietosuojadirektiivin ja on suoraan sovellettavissa kaikkiin EU: n jäsenvaltioihin. Toisin kuin direktiivissä, GDPR: ää sovelletaan myös kaikkiin EU: n ulkopuolisiin yrityksiin, jotka käsittelevät EU: n asukkaiden henkilötietoja.

Mitä henkilötiedot tarkoittavat ja miksi tämä on tärkeää GDPR: lle?

Yksityisyyden suoja on perusoikeus Euroopassa, mutta tapa, jolla jaamme yksityisiä henkilötietojamme, on muuttunut merkittävästi viimeisten 50 vuoden aikana. Henkilötietomme ovat yhä enemmän digitaalisessa muodossa, ja ne voidaan jakaa helposti suurelle joukolle ihmisiä. Ajattele vain sosiaalisen median alustoille jakamiasi tietoja. Siksi EU: n komissio on päivittänyt nykyisen 20 vuotta vanhan direktiivin ja luonut GDPR: n, joka sisältää erityyppisten henkilötietojen käsittelyn digitaalisessa muodossa.

Henkilötiedot ovat kaikkia fyysisiä tai digitaalisia tietoja, joita voidaan käyttää luonnollisen henkilön tunnistamiseen, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, IP-osoite ja kuva. Kaikki yllä mainitut eivät yksin täytä henkilötietoja koskevia vaatimuksia, mutta yhdistettynä muihin tietoihin pystyt tunnistamaan henkilön.

Jotkin henkilötiedot ovat arkaluonteisempia kuin toiset ja vaativat tiukempia turvatoimenpiteitä käsittelyn aikana. Esimerkiksi rekisteröidyn uskonnollisia vakaumuksia tai etnistä alkuperää pidetään arkaluontoisina tietoina. Meltwater ei kerää tällaisia tietoja asiakkailta.

Mitä henkilötietoja tarvitaan Meltwaterin palveluihin?

Kaikki sinulta tai yritykseltäsi keräämämme henkilötiedot kerää tilisi johtaja. Useimmissa tapauksissa tämä sisältää nimesi ja sähköpostiosoitteesi, joita tarvitsemme tilin perustamiseksi. Tämän lisäksi tallennamme yleensä puhelinnumerosi.

Tärkeää on ymmärtää, että Meltwaterista ei tule henkilötietojen rekisterinpitäjä eli omistaja, joita käytämme tilin tunnistetietojen luomiseen ja päivittämiseen, vaan käsittelemme niitä vain täyttämään sopimuksessasi asetetut velvollisuudet.

Entä mediakontaktit ja vaikuttajat?

Useat osastot ovat tehneet tarvittavat päivitykset järjestelmäämme varmistaakseen, että toimittajien tietokanta noudattaa GDPR-vaatimuksia. Tämä johtuu siitä, että olemme toimittajatietokannan rekisterinpitäjä ja sellaisenaan täysin vastuussa tietokannassamme olevien vaikuttajien henkilötietojen käsittelystä.

Meillä on vaaditut osallistumis-, tilaus- ja opt-out-prosessit paikallaan, ja tietokantatiimi on tehnyt arvokasta työtä lisäämällä vaikuttajien arvoa tietokannassamme olemisesta.

Jos tuot palveluun luetteloita tai omia kontakteja, pysyt tuotujen henkilötietojen rekisterinpitäjänä ja olet vastuussa niiden asianmukaisesta säilyttämisestä ja käytöstä.

Meltwaterin päivitys ja toimittajan tietojen lisääminen tietokantaan ovat seuraavat:

Missä henkilötiedot on tallennettu?

Kaikki tiedot sekä Meltwater-alustaan liittyvät henkilötiedot tallennetaan Euroopan talousalueelle, ETA-alueelle, johon kuuluvat EU: n jäsenvaltiot sekä Norja, Lichtenstein ja Islanti.

Kaikki kumppanimme Sproutin tarjoamat Engage-palvelun tiedot tallennetaan Yhdysvalloissa sijaitseville palvelemille. Siirto ETA:n ulkopuolelle on sallittua, koska Sprout on mukana Yhdysvaltojen ja EU:n/Sveitsin välisessä Privacy Shield -järjestelyssä.

Kumppanimme Klear tallentaa sosiaalisten vaikuttajien tiedot Irlantiin.

Käsittelemme henkilötietoja tarjotaksemme palveluitamme sinulle ja uskomme, että se on oikeutettu etumme tehdä niin. Ennen kuin aloitimme GDPR: n aikakauden, kaikkien toimittajien tietojen kerääminen ja käsittely on perustunut tähän oikeutettuun etuun.

12. huhtikuuta 2018 lähtien (saksalaisille kontakteille 1. huhtikuuta 2017 lähtien ) siirrimme oikeutetusta edusta suostumukseen käsitellessämme eurooppalaisia toimittajatietoja.

Kaikki tähän päivään mennessä lisätyt eurooppalaiset toimittajat ovat antaneet meille suostumuksensa. Kaikki päivitykset Euroopan toimittajien profiileihin, jotka on lisätty ennen tätä päivämäärää, tehdään vain toimittajan suostumuksella.

Tämä prosessi on kehitetty yhteistyössä Berliinin tietosuojaviranomaisen kanssa.

Berliinin tietosuojaviranomaisen tiedonannon ja ymmärryksemme perusteella meidän ei tarvitse kerätä taannehtivaa suostumusta toimittajaprofiileihin, jotka meillä on ollut ennen edellä mainittuja päivämääriä ja joita emme päivitä.

Olemme luoneet verkkosivuston toimittajien suostumusten keräämiseen: https://influencers.meltwater.com/

Luomalla profiilin toimittajat antavat suostumuksen siihen, että käytämme ja jaamme heidän tietojaan asiakkaidemme kanssa PR-viestinnässä. He myös hyväksyvät, että seuraamme, avaavatko vai lukevatko he sähköpostinsa, optimoidakseen saamansa viestinnän.

Profiili antaa toimittajille mahdollisuuden hallita tietojaan ja saamansa viestin tyyppiä. He voivat peruuttaa tai tilata tiettyjä asiakkaita profiilinsa kautta ja linkittää artikkeleihinsa.

Elokuun 1. päivästä 2020 emme enää seuraa useimpien saksalaisten toimittajien sähköpostin avoimuusprosentteja Influencer-tuotteemme kautta. Myös historialliset sähköpostin avoimet hinnat on poistettu. Teimme tämän päätöksen kunnioittaaksemme entistä paremmin toimittajien yksityisyyttä ja pysyäkseen GDPR-yhteensopivina. Vaikka tämä ei tällä hetkellä vaikuta Saksan ulkopuolella sijaitseviin toimittajiin, tämä voi muuttua tulevaisuudessa.

Jos EU-kontakti on lisättävä tai päivitettävä, mediatutkimustiimimme ottaa yhteyttä toimittajaan ja pyytää häntä rekisteröitymään tai lunastamaan profiilinsa osoitteessa https://influencers.meltwater.com/. Kokemuksemme on, että nämä pyynnöt onnistuvat paremmin, jos voimme viitata asiakkaaseen (etenkin jos asiakkaalla on olemassa oleva suhde toimittajaan, hyväksymisprosentti on paljon korkeampi).

Media-tutkimusryhmä hakee aina asiakkaan suostumusta ennen nimeämistä toimittajan viestinnässä. (Viite-esimerkki: "" Asiakkaamme ovat olleet jonkin verran kiinnostuneita tavoittamaan tarinan ja antamaan sinulle tarinan. Viimeisimpien GDPR-muutosten avulla haluamme antaa sinulle täydellisen hallinnan siitä, kuka tavoittaa sinut ja miten. Jos haluat alkaa vastaanottaa sävelet Meltwater-asiakkailta, kuten [X, Y ja Z], luo Meltwater-profiilisi. ")

Jos emme pysty viittaamaan asiakkaaseen, joukkue lähettää yleisen pyynnön (esim. "Asiakkaamme ovat olleet kiinnostuneita tavoittamaan ja kertomaan sinulle tarinan. Viimeisimpien GDPR-muutosten avulla haluamme antaa sinulle täydellisen hallinnan kuka tavoittaa sinut ja miten " )

Seurataanko Meltwater vastaamattomien toimittajien kanssa?

Joo. Jos toimittaja ei vastaa pyyntömme, lähetämme heille seurantasähköpostin 7 päivän kuluttua. Jos emme kuule heiltä mitään, poistamme käytöstä profiilit, jotka olisivat vanhentuneita ilman päivitystä.

Voinko lähettää EU: n julkisille yhteyshenkilöille sähköpostia ilman ongelmia?

Uskomme, että kuvattu prosessi tarjoaa laillisen perustan näiden tietojen käsittelylle. Jos saat valituksen tai kysymyksen toimittajalta, ota yhteyttä meihin. Meltwater rekisterinpitäjänä on vastuussa näiden ongelmien ratkaisemisesta.

Yksityisille kontakteille Meltwater on vain tietojenkäsittelijä. Yrityksesi on rekisterinpitäjä ja vastuussa suostumuksen keräämisestä / varmistamisesta, että heillä on laillinen perusta käyttää yhteyshenkilön tietoja.

Tämä koskee kaikkia yksityisiä kontakteja, myös kontakteja, jotka vietiin julkisista kontakteista ja (uudelleen) tuotu yksityisinä kontakteina!

Kuinka minun pitäisi käsitellä julkisten toimittajien valituksia?

Sinun tulee ilmoittaa toimittajalle, että Meltwater on rekisterinpitäjä ja että käytit tietokantaamme lähettämiseen. Yhteyssähköpostiosoite, jonka voit jakaa, on influencers@meltwater.com.

Otamme yhteyttä toimittajaan ja ratkaisemme ongelman.

Voinko käyttää julkisia EU-kontakteja viennin jälkeen?

Meltwaterin lailliset perusteet koskevat yritystäsi vain käytettäessä medialuetteloja alustallamme. Viemällä julkisia kontakteja sinusta tulee EU: n henkilötietojen rekisterinpitäjä ja olet vastuussa laillisista syistä käyttää näitä tietoja.

Tämä viesti tulee näkyviin, kun viet medialuetteloita.


Kiitos, että luit tämän. Jos sinulla on lisää kysymyksiä, ota yhteyttä livechatin kautta!

Meltwaterin tiimi

Löysitkö etsimäsi vastauksen?