Yhdistetyt haut Exploressa

Tutustu Exploren ”Yhdistetty haku” -toimintoon, jolla voit nopeasti yhdistää olemassa olevat tallennetut haut uuteen hakuun

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Tämä Exploren ominaisuus on suunniteltu auttamaan sinua muodostamaan nopeasti monimutkaisia hakuja useista eri aiheista ja teemoista. Se takaa helpon yhteistyön tiimisi jäsenten kanssa ja johdonmukaisuuden avainsanoissasi ja mittauksissasi.

Yhdistettyjen hakujen avulla voit nopeasti yhdistää olemassa olevat tallennetut haut, suodatinjoukot ja mukautetut luokat uuteen hakuun.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Yhdistetyn haun luominen

1. Valitse vasemmanpuoleisesta navigointipalkista Explore

2. Avaa aiemmin luotu ja tallennettu yhdistetty haku tai luo uusi haku

3. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Toiminnot-pudotusvalikkoa

4. Valitse Luo yhdistetty haku

5. Napsauta tallennettujen hakukansioiden luettelosta niiden hakujen vasemmalla puolella olevia valintaruutuja, jotka haluat yhdistää.

6. Valitse Käytä

Huomautus: yhdistetty haku käyttää avainsanahaun kolmea ehtokenttää olemassa olevien kansioiden yhdistämiseksi Boolean-operaattoreilla AND, OR tai NOT. Jos uskot, että uudessa haussasi on ehkä käytettävä Booleania laajempia hakuehtoja varten, lue lisää The Complete Boolean Library -kirjastosta.

7. Napsauta Etsi

Nyt kun tarkastelet tuloksia, voit jakaa ja hallita sisältöä valitsemalla valintaruudun avulla asiaankuuluvat artikkelit ja valitsemalla yhden seuraavista pikatyökaluista:

• Sävyn ohitus - Voit päivittää kerralla useisiin artikkeleihin sovelletun automatisoidun sävyn.

• Jaa - Mahdollistaa artikkelin jaon sähköpostitse valitsemiisi sähköpostiosoitteisiin. Lue lisää artikkeleiden jakamisesta.

• Kirjanmerkki - Kirjanmerkkejä voidaan käyttää arkistokansioina kaiken tyyppisten dokumenttien ryhmittelemiseen. Niitä voidaan sitten käyttää dashboardin raportointiin, uutiskirjeiden jakeluun ja sisällön jakamiseen verkkosivustosi uutissyötteessä. Lisätietoja sisällön merkitsemisestä.

• Vie sisältö - Sinulle lähetetään pian sähköpostitse Excel-taulukko valitusta näkyvyydestä. Lisätietoja sisällön ja tietojen viennistä.

• Piilota - Poistaa valitun artikkelin tuloksistasi koko alustalta. Lisätietoja artikkelien piilottamisesta.

• Avaa valikko (jonka avulla voit julkaista X:ään (entinen Twitter), Facebookiin, LinkedIniin tai kääntää)

• Käännä

8. Näiden tulosten tallentaminen uutena hakuna

1. Valitse Tallenna vasemmasta yläkulmasta

2. Kirjoita nimi

3. Valitse Tallenna

Kun haku on tallennettu, se näkyy tallennettujen hakujen luettelossa.

Suodatinjoukkojen ja mukautettujen luokkien käyttäminen

Kun luot ja/tai muokkaat yhdistettyä hakua, voit myös valita suodatinjoukoista ja tallennetuista mukautetuista kategorioista. Nämä voidaan käyttää kaikissa kolmessa boolean-kentässä.

Kun käytät suodatinjoukkoja ja mukautettuja kategorioita syötteinä yhdistetyissä hauissa, voit laajentaa yhdistettyjen hakujen arvoa. Suodatinjoukkojen ja mukautettujen luokkien yhdistäminen voi vähentää relevanttien tulosten löytämiseen tarvittavien tallennettujen hakujen määrää.

Yhdistetyssä haussa, kun valitset syötteitä, näet vaihtoehdon valita tallennetut suodatinjoukot ja mukautetut kategoriat.

Voit lisätä suodatinjoukon tai mukautetun kategorian seuraavasti:

1. Valitse vasemmanpuoleisesta navigointipalkista Explore

2. Valitse Yhdistetty haku tai avaa olemassa oleva yhdistetty haku

3. Napsauta Valitse syötteet missä tahansa näytön yläreunan kolmesta laatikosta

1. Nämä kaikki

2. Vähintään yksi näistä

3. Ei mitään näistä

4. Vieritä alas Suodatinjoukot- tai Mukautetut kategoriat -osioon

5. Napsauta niiden suodatinjoukkojen tai mukautettujen kategorioiden vasemmalla puolella olevia valintaruutuja, jotka haluat lisätä yhdistettyyn hakuun

6. Napsauta Käytä

7. Kun ne on valittu, ne näkyvät vaiheessa 3 valitsemassasi laatikossa

1. Suodatinjoukot näyttävät suodatinkuvakkeen ennen nimeä

2. Mukautetut kategoriat näyttävät muodot.

Yhdistetyn haun muokkaaminen tai kopioiminen

Voit tehdä nopeasti ja tehokkaasti muokkauksia haun avainsanoihin tai suodattimiin suoraan yhdistetyssä haussa ilman, että sinun tarvitsee poistua yhdistetystä hausta tehdäksesi muokkauksia alkuperäiseen hakuun.

Muokkaaminen

1. Klikkaa valitsemiesi hakujen avattavan valikon nuolta.

2. Valitse Muokkaa.

3. Muokkaa haun nimeä tai hakutermejä

1. Voit käyttää The Complete Boolean Librarya hakutermien muokkaamiseen tai

2. Käytä tekoälypohjaista hakuavustajaa

1. Napsauta Tekoälypohjainen hakuavustaja

2. Kirjoita kehote. Käyttämällä esimerkkinä olevaa Latte-hakua, kehote voi olla esimerkiksi ”Haluan luoda Boolean-merkkijonon, joka sisältää kaikki erilaiset latte-tyypit”

3. Hakuavustaja antaa hakujonon. Valitse Syötä

4. Valitse Tallenna

Kopioiminen

1. Klikkaa valitsemiesi hakujen avattavan valikon nuolta.

2. Valitse Kopioi.

3. Anna haulle nimi

4. Valitse Tallenna

Tärkeitä ominaisuushuomioita

• Olemassa olevat haut voidaan yhdistää vain käyttämällä kolmiruutuista ehtoa, joka käyttää loogisia operaattoreita OR, AND ja NOT.

• Kun yhdistät hakuja käyttämällä AND-kenttää, huomioi, että olemassa olevissa tallennetuissa hauissa ei saa olla ristiriitaisia suodattimia. Tämä johtuu siitä, että tulokset näyttävät julkaisuja, jotka vastaavat kaikkia AND-kentässä käytettyjä tallennettuja hakuja. Jos esimerkiksi yhdistät yhden tallennetun haun, joka valvoo X:ää, ja toisen tallennetun haun, joka valvoo foorumeja AND-kentässä, tulisi 0 tulosta. Tämä johtuu siitä, että julkaisu ei voi olla sekä foorumeilta että X:stä.

• Varmista, että kaikki halutut hakusuodattimet, kuten lähdetyyppi, säädetään olemassa olevassa tallennetussa haussa ennen yhdistämistä, koska niitä voidaan säätää vain alkuperäisessä tallennetussa hakukansiossa.

• Analytiikka ja työkalut eivät tällä hetkellä ole klikattavissa

• Analytiikka/työkalut eivät ole klikattavissa, paitsi uusimmassa toimintakaaviossa, koska suodattimia ei ole saatavilla. Klikkaamalla uusinta toimintakaaviota ainoastaan päivämäärä päivitetään, se ei suodata lähdetyypin mukaan.

• Jos poistat tallennetun haun, jota käytettiin tallennetussa yhdistetyssä haussa, tallennettu haku poistetaan tallennetusta yhdistetystä hausta.