Hakutulosten kohdistaminen ja tarkentaminen
Käytä yhdistettyjä hakuja seurannan järjestämiseksi

Tutustu Exploren "Yhdistetty haku" -toimintoon, jolla voit nopeasti yhdistää olemassa olevat tallennetut haut uuteen hakuun

Whitney W. avatar
Tekijä: Whitney W.
Päivitetty yli viikko sitten

Tervetuloa yhdistettyjen hakujen oppaaseen!

Tämä Explore-ominaisuus on suunniteltu auttamaan sinua muodostamaan nopeasti monimutkaisia hakuja useista aiheista ja aiheista, jotta varmistetaan helppo yhteistyö tiimisi jäsenten kanssa ja johdonmukaisuus avainsanojesi ja mittaustesi suhteen.

Yhdistettyjen hakujen avulla voit nopeasti yhdistää olemassa olevat tallennetut haut, suodatinjoukot ja mukautetut luokat uuteen hakuun.

Kuinka luoda yhdistetty haku?

1. Valitse vasemmanpuoleisesta navigointipalkista Explore

2. Valitse Yhdistetty haku -ruudusta Luo.

3. Valitse Lisää haku ensimmäisestä Kaikki nämä -hakukentästä

4. Valitse tallennettujen hakukansioiden luettelosta haut, jotka haluat yhdistää.

Yhdistetty haku käyttää avainsanahaun kolmea ehtokenttää olemassa olevien hakukansioiden yhdistämiseksi Boolen operaattoreilla AND, OR tai NOT. Jos haluat lisätietoja avainsanahausta tai uskot, että uudessa haussa voi olla tarpeen käyttää Boolea laajempiin hakuehtoihin, tutustu yksinkertaista hakua ja Boolen hakua käsittelevään artikkeliimme.

5. Valitse Päivitä tulokset sisällön ja kaavioiden tuottamiseksi.

Nyt kun tarkastelet tuloksia, voit jakaa ja hallita sisältöä valitsemalla valintaruudun avulla asiaankuuluvat artikkelit ja valitsemalla yhden seuraavista pikatyökaluista:

• Sävyn ohitus - Voit päivittää kerralla useisiin artikkeleihin sovellettavan automatisoidun sävyn.

• Jaa - Mahdollistaa artikkelin jaon sähköpostitse valitsemiisi sähköpostiosoitteisiin.

• Tunniste - Tunnisteita voidaan käyttää arkistokansioina kaiken tyyppisten asiakirjojen ryhmittelemiseen, ja niitä voidaan sitten käyttää koontinäytön raportointiin, uutiskirjeiden jakamiseen ja sisällön jakamiseen verkkosivustosi uutissyötteeseen.

• Vie sisältö - Sinulle lähetetään pian sähköpostitse Excel-taulukko valitusta näkyvyydestä. Lisätietoja tästä vientivaihtoehdosta saat tutustumalla tähän artikkeliin.

• Piilota - Poistaa valitun artikkelin tuloksistasi koko alustalta. Katso tämän linkin kautta esittely siitä, miten tämä toimii alustalla.

• Avaa-valikko (josta voit julkaista Twitterissä, Facebookissa tai LinkedInissä tai kääntää tekstin)

• Käännä

Jos haluat tallentaa tulokset uudeksi hakukansioksi:

1. Valitse vasemmassa yläkulmassa Tallenna

2. Anna nimi hakukansiolle ja valitse Haku uutishausta, Sosiaalinen haku Broadcast haku.

3. Suorita asetukset loppuun klikkaamalla Ok

Kun haku on tallennettu, se näkyy tallennettujen hakujen luettelossa.

Suodatinjoukkojen ja mukautettujen luokkien käyttäminen

Kun luot tai muokkaat yhdistettyä hakua tallennetuista hauista valitsemisen lisäksi, voit valita suodatinjoukoista sekä tallennetuista mukautetuista luokista. Niitä voidaan käyttää kaikissa kolmessa Boolen kentässä.

Kun käytät suodatinjoukkoja ja mukautettuja luokkia syötteinä yhdistetyissä hauissa, voit laajentaa yhdistettyjen hakujen arvoa. Suodatinjoukkojen ja mukautettujen luokkien yhdistäminen voi vähentää relevanttien tulosten löytämiseen tarvittavien tallennettujen hakujen määrää.

Kun valitset syötteitä yhdistetyssä haussa, näet valittavana vaihtoehtona tallennetut suodatinjoukot ja mukautetut luokat.

Kun sellainen valitaan, suodatinjoukkojen nimen edessä näkyy suodatinkuvake, kun taas mukautetuissa luokissa näkyy muoto.

Suodatinjoukkoja ja mukautettuja luokkia käytetään saman logiikan mukaisesti kuin tallennettuja hakuja kunkin kolmen kentän kautta (Kaikki, Vähintään yksi, Ei mitään).

Muokkaa hakua tai kopioi haku

Tee nopeasti ja tehokkaasti muokkauksia haun avainsanoihin tai suodattimiin suoraan yhdistetyssä haussa ilman, että sinun tarvitsee poistua yhdistetystä hausta tehdäksesi muokkauksia alkuperäiseen hakuun.

Muokkaaminen:

1. Klikkaa valitsemiesi hakujen avattavan valikon nuolta.

2. Valitse Muokkaa.

3. Uusi ikkuna latautuu ja näyttää nykyisen haun. Tee haluamasi muutokset avainsanoihin tai suodattimiin.

4. Klikkaa oikeassa alakulmassa olevaa Tallenna-painiketta.

Kopioiminen

1. Klikkaa valitsemiesi hakujen avattavan valikon nuolta.

2. Valitse Kopioi.

3. Anna ponnahdusikkunassa kopioidulle haulle uusi nimi.

4. Valitse Tallenna

Tärkeitä ominaisuushuomioita

1. Olemassa olevat haut voidaan yhdistää vain käyttämällä kolmiruutuista ehtoa, joka käyttää loogisia operaattoreita OR, AND ja NOT.

2. Kun yhdistät hakuja AND-ruudun avulla, huomaa, että nykyisissä tallennetuissa hauissa ei saa olla ristiriitaisia suodattimia. Tämä johtuu siitä, että tulokset palauttavat asiakirjat, jotka vastaavat kaikkia AND-ruudussa käytettyjä tallennettuja hakuja. Jos esimerkiksi yhdistät AND-ruutuun yhden tallennetun haun, jota seurataan Twitterissä, ja toisen tallennetun haun, joka valvoo keskustelufoorumeissa, palautat 0 tulosta. Tämä johtuu siitä, että asiakirja ei voi olla sekä foorumeista että Twitteristä.

3. Varmista, että kaikki halutut hakusuodattimet, kuten lähdetyyppi, säädetään olemassa olevassa tallennetussa haussa ennen yhdistämistä, koska niitä voidaan säätää vain alkuperäisessä tallennetussa hakukansiossa.

4. Analytiikka ja työkalut eivät tällä hetkellä ole klikattavissa

5. Analytiikka/työkalut eivät ole klikattavissa, paitsi uusimmassa toimintakaaviossa, koska suodattimia ei ole saatavilla. Klikkaamalla uusinta toimintakaaviota ainoastaan päivämäärä päivitetään, se ei suodata lähdetyypin mukaan.

6. Jos poistat tallennetun haun, jota käytettiin tallennetussa yhdistetyssä haussa, tallennettu haku poistetaan tallennetusta yhdistetystä hausta.

Ehdotetut artikkelit

Jos haluat oppia lisää Explore-ominaisuuksista, jotka on suunniteltu auttamaan sinua järjestämään ja analysoimaan hakutuloksia, tutustu johonkin seuraavista artikkeleista: