Omistettujen sometilien yhdistäminen Meltwater-alustalle (Someyhteydet: Omistetut-välilehti)
Omistettujen sometilien yhdistäminen Meltwater-alustalle (Someyhteydet: Omistetut-välilehti)

Näitä kanavia käytetään kanaviesi julkaisemiseen, sitouttamiseen ja mittaamiseen Engagen kautta.

Cheyenne V. avatar
Tekijä: Cheyenne V.
Päivitetty yli viikko sitten

Meltwaterin Engage- and Mittaa-alustat tarjoavat tehokkaita työkaluja somekanavien hallintaan ja analysointiin. Engagen avulla voit vaivattomasti ajoittaa julkaisuja, julkaista sisältöä ja olla vuorovaikutuksessa suoraan yleisösi kanssa. Mittaa taas mahdollistaa omistettujen kanavien analytiikkaan syventymisen ja antaa tietoa sosiaalisen median strategiastasi.

Tämä opas kattaa:

Ennen omistamiesi sometilien yhdistämistä

Jotta voit käyttää 'Omistetut yhteydet' -ominaisuutta, tilauksessasi on oltava Meltwaterin sosiaalisen median hallintatyökalu Engage. Jos Engage ei ole tällä hetkellä osa tilaustasi, ota yhteyttä asiakasvastaavaasi saadaksesi lisätietoja.

Eri somealustoille on myös vaatimuksia, jotka perustuvat rajoituksiin, joita niillä on kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, kuten Meltwaterille. Suorita seuraavat toimet ennen kuin yhdistät sometilisi Engageen.

Facebookin osalta henkilökohtaisen Facebook-profiilisi tulee olla Meltwater Engagessa hallinnoimasi Facebook-yritystilin ylläpitäjä. Tämä vastaa tilannetta, jossa kirjaudut sisään henkilökohtaiseen profiiliisi ja tarkastelet sitä kautta Facebook-yritysprofiiliasi.

Google Businessin osalta profiilisi on oltava sen Google Business -tilin ylläpitäjä, jota hallinnoit Meltwater Engagessa.

Instagram-tilisi on oltava vahvistettu yritystili. Jos sinulla ei ole vahvistettua yritystiliä, tutustu Instagramin ohjekeskuksen oppaaseen yritysprofiilin määritysprosessista. Lisäksi Instagram-yritystilisi on myös oltava yhdistetty Facebook-sivuusi. Jos tilejäsi ei ole yhdistetty, tutustu Facebookin ohjekeskuksen oppaaseen asennusprosessista.

LinkedInissä henkilökohtaisen LinkedIn-profiilisi on oltava Meltwater Engagessa hallinnoimasi LinkedIn Business -tilin ylläpitäjä.

TikTokissa profiilisi on oltava yritystili, jotta voit muodostaa yhteyden Meltwateriin. Lue lisää profiilisi muuttamisesta yritystiliksi.

YouTuben osalta Google-profiilisi on oltava sen YouTube-tilin ylläpitäjä, jota hallinnoit Meltwater Engagessa.

Omistettujen sometiliesi yhdistäminen

Engagessa voit yhdistää tilejä alla olevasta somealustojen luettelosta.

Samanaikaisesti yhdistettävien tilien määrä riippuu Meltwater-tilauksestasi. Voit tarkistaa sallittujen yhdistettyjen tilien määrän siirtymällä tiliasetusten 'Omistetut yhteydet' -välilehdelle. Sieltä näet jo lisättyjen profiilien määrän ja sen, kuinka monta profiilia voit vielä lisätä. Jos tarvitset lisäapua, ota yhteyttä asiakasvastaavaasi.

Yhdistä omistamasi sometilit noudattamalla alla olevia ohjeita

Facebook-tilin yhdistäminen

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon.

2. Napsauta Someyhteydet

3. Valitse Omistetut yhteydet

4. Siirry Facebook-osioon

5. Valitse Lisää tili

6. Näyttöön tulee ponnahdusikkuna, joka kehottaa sinua kirjautumaan Facebook-tilillesi.

7. Lue Facebook-viesti, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti Meltwater Engagen kanssa jaetut tiedot

8. Valitse OK

9. Valitse lisättävät Facebook Business -sivut

10. Klikkaa OK.

Kun yhteys on muodostettu, tilisi nimi, profiilikuva ja yhdistävän henkilön nimi näkyvät Omistetut yhteydet -sivullasi. Facebook-profiilit on yhdistettävä vain kerran, eivätkä ne vanhene.

Google Business -tilisi yhdistäminen

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon.

2. Napsauta Someyhteydet

3. Valitse Omistetut yhteydet

4. Siirry Google Business -osioon

5. Valitse Lisää tili

6. Näyttöön tulee ponnahdusikkuna, joka kehottaa sinua kirjautumaan sisään Google-tilillesi.

7. Lue Googlen viesti, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti Meltwater Engagen kanssa jaetut Google Business -tiedot

8. Valitse Salli .

Kun yhteys on muodostettu, tilisi nimi, profiilikuva ja yhdistävän henkilön nimi näkyvät Omistetut yhteydet -sivullasi. Google Business -yhteydet eivät vanhene.

Instagram-tilin yhdistäminen

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon.

2. Napsauta Someyhteydet

3. Valitse Omistetut yhteydet

4. Siirry Instagram-osioon

5. Valitse Lisää tili

6. Näyttöön tulee ponnahdusikkuna, joka kehottaa sinua kirjautumaan Facebook-tilillesi.

7. Lue Facebook-viesti, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti Meltwater Engagen kanssa jaetut tiedot

8. Valitse OK

9. Valitse lisättävä(t) Instagram Business -profiili(t).

10. Valitse OK

Kun yhteys on muodostettu, tilisi nimi, profiilikuva ja yhdistävän henkilön nimi näkyvät Omistetut yhteydet -sivullasi. Näet myös päivämäärän, jolloin tilisi on yhdistettävä uudelleen, koska jokainen Instagram-profiili on yhdistettävä uudelleen 60 päivän välein.

LinkedIn-tilin yhdistäminen

Koska LinkedIn käyttää nopeusrajoituksia, nopeusrajoitus muuttuu, kun yksi järjestelmänvalvoja yhdistää useamman kuin yhden LinkedIn-sivun. Jos yksi ylläpitäjä yhdistää useita LinkedIn-sivuja, nopeus on rajoitettu ja kyselyt voivat viivästyä. Tämän välttämiseksi pyydä eri järjestelmänvalvojia yhdistämään useita LinkedIn-sivuja Meltwaterissa.

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon

2. Napsauta Someyhteydet

3. Valitse Omistetut yhteydet

4. Siirry LinkedIn-osioon

5. Valitse Lisää tili

6. Tämän jälkeen sinua pyydetään valitsemaan, yhdistätkö yritysprofiilin vai henkilökohtaisen profiilin. Valitse jompikumpi.

7. Esiin tulee ponnahdusikkuna, joka kehottaa sinua kirjautumaan sisään henkilökohtaiseen LinkedIn-profiiliisi.

8. Lue LinkedIn-viesti, jossa on tietoa Meltwater Engagen kanssa jaettavista tiedoista

9. Valitse Salli

10. Valitse lisättävät LinkedIn-yritysprofiilit ja henkilökohtaiset LinkedIn-profiilit

11. Klikkaa OK.

Kun yhteys on muodostettu, tilisi nimi, profiilikuva ja yhdistävän henkilön nimi näkyvät Omistetut yhteydet -sivullasi. Sinulle näytetään myös päivämäärä, jolloin tilisi on yhdistettävä uudelleen, koska jokainen LinkedIn-tili on yhdistettävä uudelleen yhden vuoden (1) välein.

TikTok-tilin yhdistäminen

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon.

2. Napsauta Someyhteydet

3. Valitse Omistetut yhteydet

4. Siirry TikTok-osioon

5. Valitse Lisää tili

6. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, joka kehottaa sinua kirjautumaan TikTok-profiiliisi

7. Valitse tapa, jolla haluat kirjautua TikTok-yritystilillesi.

8. Valtuuta Meltwater Social käyttämään tiliäsi

9. Valitse profiili ja valtuuta tili.

Kun yhteys on muodostettu, tilisi nimi, profiilikuva ja yhdistävän henkilön nimi näkyvät Omistetut yhteydet -sivullasi. Sinulle näytetään myös päivämäärä, jolloin tilisi on yhdistettävä uudelleen, sillä TikTok-profiilit on yhdistettävä uudelleen joka (1) vuoden välein.

X-tilin yhdistäminen (entinen Twitter-tili)

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon.

2. Napsauta Someyhteydet

3. Valitse Omistetut yhteydet

4. Siirry X (aiemmin Twitter) -osioon

5. Valitse Lisää tili

6. Esiin tulee ponnahdusikkuna, joka kehottaa sinua kirjautumaan sisään Twitter-profiiliisi

7. Valitse Valtuuta sovellus

8. Valitse lisättävät Twitter-profiilit

Kun yhteys on muodostettu, tilisi nimi, profiilikuva ja yhdistävän henkilön nimi näkyvät Omistetut yhteydet -sivullasi. Twitter-profiilit on yhdistettävä vain kerran, eivätkä ne vanhene.

YouTube-tilin yhdistäminen

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon.

2. Napsauta Someyhteydet

3. Valitse Omistetut yhteydet

4. Siirry YouTube-osioon

5. Valitse Lisää tili

6. Näyttöön tulee ponnahdusikkuna, joka kehottaa sinua kirjautumaan Google-tilillesi

7. Lue Googlen viesti, jossa kerrotaan Meltwater Engagen kanssa jaetut YouTube-tiedot

8. Valitse Salli

9. Valitse lisättävät YouTube-kanavat

Kun yhteys on muodostettu, kanavasi nimi, profiilikuvasi ja yhteyden muodostaneen henkilön nimi näkyvät 'Omistetut yhteydet' -sivullasi. YouTube-tilejä ei tarvitse yhdistää uudelleen, koska yhteys ei koskaan vanhene.

Vanhentuneet tilit tai tilit, joista on katkennut yhteys

Vanhentuneet tilit

Kunkin alustan eri API-rajoitusten vuoksi jotkin omistamasi sometilit saattavat vanhentua tietyn ajan kuluttua. Alla on eri aikavälejä, joilla nämä tilit voivat vanhentua:

• Facebook: ei vanhene koskaan

• Google Analytics: ei vanhene koskaan

• Instagram: vanhenee 60 päivän välein

• LinkedIn: vanhenee yhden (1) vuoden jälkeen

• TikTok: vanhenee yhden (1) vuoden kuluttua

• X (entinen Twitter): ei vanhene koskaan

• YouTube: ei vanhene koskaan

Tilit, joiden yhteys on katkaistu

Nämä somealustat toteuttavat myös omia turvatoimiaan, jotka voivat johtaa tilisi yhteyden katkaisemiseen, jos ne tunnistavat ja merkitsevät tililläsi tiettyjä ”epäilyttäviä” toimintoja. Esimerkiksi:

• Kun peitenimeä (Alias) käytetään käyttäjätunnuksena.

• Kun samoja tilin tunnistetietoja käytetään useista IP-osoitteista. Tätä tapahtuu usein ryhmissä, jotka käyttävät samoja kirjautumistietoja tai useita laitteita.

• Kun julkaistaan sisältöä, joka on merkitty tekijänoikeusrikkomusten tai muun sopimattoman sisällön vuoksi.

Yhteyden katkeamisen voi aiheuttaa myös tilisi asetusten muuttuminen. Esimerkiksi:

• Kun salasana tai käyttäjätunnus vaihdetaan käyttäjälle, jolla on pääkäyttäjän käyttöoikeus profiiliisi.

• Kun poistetaan käyttäjä, jolla on pääkäyttäjän käyttöoikeus profiiliisi.

• Kun Meltwaterin pääsy sometiliisi peruutetaan.

Koska tiliesi yhteyksien katkaisemiseen on useita eri syitä, joista suurin osa ei ole Meltwaterin hallinnassa, suosittelemme, että pidät aina silmällä omistamiasi sometilejä tiliasetuksissa ja varmistat, että tilit ovat edelleen yhdistettynä Meltwateriin.

Sinulle ilmoitetaan myös yhteyden katkeamisesta sähköpostitse tai sovelluksen sisällä. Sähköposti lähetetään kaikille käyttäjille suoraan saapuneet-kansioon, jossa muistutetaan yhdistämään omistamasi sometilit uudelleen. Tämän tyyppisten sähköpostien peruutus on käytettävissä myös kaikille käyttäjille.

Tilien yhdistäminen uudelleen

Seuraavat someprofiilien uudelleenyhdistämistä kuvaavat vaiheet vastaavat alkuperäistä asetusprosessia, ja ne edellyttävät, että sinulla on hallinnoijan oikeudet someprofiileihisi niiden omalla alustalla. Esim: Facebook-profiilisi on tallennettu hallinnoijana Facebook-yritysprofiiliisi.

1. Siirry vasemmanpuoleisen siirtymispalkin Tili-pudotusvalikkoon.

2. Napsauta Someyhteydet

3. Valitse Omistetut yhteydet

4. Tunnista omistetut sometilit, joiden yhteys on katkaistu tai jotka ovat vanhentuneet. Ne tunnistaa punaisista fonttikansioista Virheellinen tai Vanhentunut, ja sen jälkeen päivämäärällä, jolloin menetti yhteyden Meltwateriin

5. Seuraa ponnahdusikkunan kehotteita kirjautuaksesi sisään sometilillesi. Se kehottaa sinua kirjautumaan sisään henkilökohtaiseen profiiliisi, jonka on oltava yritysprofiilisi ylläpitäjä (jos sovellettavissa)

6. Tarkista natiivialustan viesti, jossa on tietoa Meltwater Engagen kanssa jaettavista tiedoista

7. Valitse OK

Kun profiilisi on yhdistetty uudelleen, sen yhteydessä näkyy Yhdistetty

Omistettujen sometilien poistaminen Engagesta

On monia syitä, miksi sinun on ehkä poistettava Meltwateriin yhdistetyn tilin yhteys. Jos sen on alun perin yhdistänyt kollega, joka ei ole enää sosiaalisen median tiliesi ylläpitäjä, tai jos sinun ei enää tarvitse hallinnoida kyseistä tiliä, saattaa olla aika poistaa kyseinen yhteys.

Mitä tapahtuu, kun tili poistetaan

Someprofiilien poistaminen tarkoittaa, että profiilien tietoja ei enää löydy järjestelmästä. Näihin sisältyvät kaikki raportit, aiemmat julkaisut ja mahdollisuus julkaista uutta sisältöä kyseisessä profiilissa. Nämä tiedot on myös poistettu tietokannasta.

Jos haluat yhdistää saman tilin uudelleen tulevaisuudessa, suosittelemme harkitsemaan uudelleen profiilin poistamista, koska kaikki aiemmat Engage-tiedot eivät enää tule näkyviin.

Omistetun sometilin poistaminen

Jos haluat poistaa yhdistetyn omistetun tilin, varmista, että sinulla on ylläpitäjän oikeudet Engageen, joka löytyy 'Käyttäjien hallinta' -tiliasetuksista. Noudata alla olevia ohjeita myöntääksesi ylläpitäjän oikeudet:

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Tili

2. Valitse Hallinnoi käyttäjiä

3. Valitse käyttäjä, jolle myönnät hallintaoikeuden

4. Valitse nuoli Tili-kohdassa

5. Valitse Ylläpitäjä

6. Valitse Tallenna käyttäjä

Voit poistaa yhdistetyn tilin seuraavasti:

1. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Tili

2. Valitse Some-tilit

3. Valitse sivun yläosasta Omat yhteydet -välilehti

4. Siirry profiiliin, jonka haluat poistaa

5. Valitse kebab-valikko oikealta puolelta

6. Valitse Poista